Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, pawig napisał:

Najlepsze jest to, że patrząc na Ranking, tam ludzie nadal piszą teksty. W ten sposób, to TB będzie dalej robić sobie co chce... "Nie płacimy, a ludzie nadal piszą nam teksty. Super!"

Uderzam się w pierś... napisałem jeszcze 4 opisy do katalogu po 800 znaków aby dobić do 100 pkt i zlecić ostatnia wypłatę. Oczywiście jeden opis wrócił z komentarzem, uwaga... 99% AI (jest progres!). I co zrobiłem? Usunąłem tylko jedno zdanie z opisu i nagle tekst przeszedł. Pozostałe bez problemu też - oczywiście klient ocenił je na 6. Zleciłem więc ostatni przelew (89 złotych netto) i czekam... czy się doczekam? 

"Twoje żądanie wypłaty zostało odrzucone
Zgłoszona przez Ciebie wypłata została anulowana, punkty zostały zwrócone na Twoje konto. O przyczynie anulowania wypłaty poinformujemy w kolejnej wiadomości."

Właśnie dostałam taką informację na maila. Wypłata z 1 maja.

22 minuty temu, joa19 napisał:

Zgłoszona przez Ciebie wypłata została anulowana, punkty zostały zwrócone na Twoje konto. O przyczynie anulowania wypłaty poinformujemy w kolejnej wiadomości."

Co takiego?! Nie chcą wypłacać ludziom pieniędzy, które zarobili??? Przecież to już niezgodne z prawem. A ludzie dla nich nadal piszą, co za naiwność. Tracą swój czas i pieniądze na prąd, internet...

Godzinę temu, joa19 napisał:

Ja prdl... Coraz ciekawiej

• Like 1

2 godziny temu, joa19 napisał:

Przyczyny mojej anulowanej wypłaty:

"Z powodu tego, że Pani dawne i obecne teksty noszą znamiona AI - trwa weryfikacja tej sytuacji."

Po prostu ręce mi opadły... Nawet nie wiem co mam na to odpisać...

@TextBookers.com, jak Wam udowadniać, że nie korzysta się z AI, jeśli - pomimo napisania SAMODZIELNIE tekstu, Wasz system pokazuje, że stworzyła go sztuczna inteligencja? OK, programy mogą tworzyć teksty na tyle dobre, że mogą przejść jako pisane "przez człowieka", ale to nie znaczy, że wszyscy korzystają z nich przy realizacji tekstów, jeśli zlecający absolutnie sobie tego nie życzy

Edytowane przez gosia-gosia

16 minutes ago, gosia-gosia said:

@TextBookers.com, jak Wam udowadniać, że nie korzysta się z AI, jeśli - pomimo napisania SAMODZIELNIE tekstu, Wasz system pokazuje, że stworzyła go sztuczna inteligencja? OK, programy mogą tworzyć teksty na tyle dobre, że mogą przejść jako pisane "przez człowieka", ale to nie znaczy, że wszyscy korzystają z nich przy realizacji tekstów, jeśli zlecający absolutnie sobie tego nie życzy

Nie ma co udowadniać, jedyne co można w takiej sytuacji zrobić to "po prostu" pisać wezwanie do zapłaty i iść do sądu, a potem do komornika. Trochę to potrwa niestety, ale obawiam się, że w innym wypadku osoby dotknięte tym problemem (a wszystko na to wskazuje, że będzie ich coraz więcej) chyba nigdy nie zobaczą swoich pieniędzy.

Notabene chciałbym przypomnieć szacownemu państwu z Textbookers, że prawo nie działa wstecz, a jeśli wasz regulamin tak - to jest on niezgodny z prawem.

37 minut temu, Totallolli napisał:

Nie ma co udowadniać, jedyne co można w takiej sytuacji zrobić to "po prostu" pisać wezwanie do zapłaty i iść do sądu, a potem do komornika. Trochę to potrwa niestety, ale obawiam się, że w innym wypadku osoby dotknięte tym problemem (a wszystko na to wskazuje, że będzie ich coraz więcej) chyba nigdy nie zobaczą swoich pieniędzy.

Notabene chciałbym przypomnieć szacownemu państwu z Textbookers, że prawo nie działa wstecz, a jeśli wasz regulamin tak - to jest on niezgodny z prawem.

No, tym bardziej nieładnie to wobec tego wygląda. Sądzę, że programy AI do tworzenia tekstów mogą być łatwo dostępne nawet od roku, a sprawdzanie piszących na TB jest od kiedy? Od kwartału? Jakby TB zależało na przyszłości portalu, zrealizowałoby wypłaty zlecone np. do dzisiaj włącznie. W kolejnym korku pomyślałoby o zmianach związanych z istnieniem AI i tym, że programy te potrafią stworzyć na tyle niezłe teksty, że wiele tych pisanych przez ludzi będzie teraz odczytywanych przez programy sprawdzające, jako pisane przez AI.

Edytowane przez gosia-gosia

Dostałam zlecenie na 3 teksty z tą samą frazą. 2 przeszły bez problemu, 3 został odrzucony z powodu Al. Nie poprawiłam i ponownie wysłałam do moderatora z komentarzem, że nie korzystam z Al. Tekst na kolejną moderację czekał 3 dni i ostatecznie został odrzucony jako niezgodny ze zleceniem, nie było już mowy o Al. Ostatecznie doliczyli mi pkt za 2 teksty i odliczyli pkt karne za 1 tekst. Zgodnie z regulaminem pkt karne powinnam mieć odjęte od całego zlecenia. Informację o sytuacji wysłałam także do klienta. Efekt - w tym miesiącu nie zlecił tekstów do pisania. Dzięki swojej polityce TB traci kolejnych klientów, nieliczni copy jeszcze im zostali i mają złudzenia.