Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja skończyłem polecone, mam zaznaczone wszystkie teksty zapleczowe, wskazuje mi 400 coś tam ileś, ale nie mogę ich wcale robić

Loguje się na nowo i dalej nic

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ja też w ogole nie moge ich realizować, a jakie macie oceny? Mi spadło aż do 4,27 co jest w ogole najniższym wynikiem w mojej histori na tym serwisie. Tak sie zastanwiam czy wplyw na to, że nie moge realizować zleceń a widzę że aktywnych jest 400 nie ma moja niska ocena.

multikonto

Witam serdecznie,

Na samym wstępie - Literutopia - prześlij proszę raz jeszcze wiadomość do nas na biuro@textbookers.com ponieważ nic nie otrzymaliśmy.

Następnie podsumowując wszystkie problemy wprowadzimy następujące zmiany (związane ze zleceniami indywidualnymi):

1. Jeszcze dziś prześlemy mailowo informację o schemacie działania zleceń indywidualnych. W ferworze walki z księgowością zupełnie o tym zapomniałem za co bardzo przepraszam. Osoby które dostały punkty karne wynikające z niewiedzy prosiłbym o przesłanie swojego nicka na biuro@textbookers.com - usuniemy je.

2. Kliknięcie przycisku "Realizuj" przy zleceniach proponowanych skutkować będzie wyświetleniem komunikatu potwierdzającego przyjęcie wszystkich tekstów do realizacji.

3. W szczegółach zlecenia dodamy kategorię zleceń a także informację o wynagrodzeniu.

4. Na liście wyświetlać się będzie więcej proponowanych zleceń.

5. W sekcji 'Aktywne zlecenia" będzie informacja o wszystkich podjętych się zleceniach indywidualnych.

W kwestii problemu z brakiem zleceń w kategorii "Ogólnej" wynika to prawdopodobnie z tego, że aktualnie większość zleceń jest indywidualnych czyli wyświetlają się w tabeli "Propozycje zleceń" (z tym, że wyświetla się tylko 6). Zapytam o to jeszcze programistę aby się upewnić.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

I ja nawiąże do zapleczowych, choć punktów karnych nie złapałem. Czy jest możliwość realizowania innych zleceń zapleczowych niż polecane? W panelu ponad 400 zleceń, klikam realizuj zlecenia - brak zleceń do realizacji. A polecane? Tu jest błąd.

Po zrealizowaniu poleconego, pojawia się kolejne, ale nie zawsze ciekawe. Gdyby chociaż była opcja podejrzenia kategorii polecanych, wyłączyłbym ją w nadziei, że pojawią się inne zlecenia.

Skoro istnieje takie rozwiązanie, dlaczego polecanych jest tylko kilka a nie z 20?

Kategoria jest widoczna po kliknięciu w szczegóły zlecenia.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Z innej beczki czy ktoś w TB pisze w języku angielskim? Nie wiem czy tracić czas i zlecać teksty ....

Tak, mamy sporo copywriterów piszących w tym języku.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

W sumie popieram pytanie wyzej. To tez srednio w praktyce bedzie wygladalo... I proponuje zmiane minimum wyplaty na cos mniejszego, mniej odstraszajacego. Bo to dosc drastyczne przejscie miedzy dotychczasowo forma rozliczen, a nowa.

I jedno pytanie ode mnie, wyslane na maila, ale mysle, ze tutaj szybciej doczekam sie odpowiedzi ;)

W jaki sposob uzyskac dostep do tekstow lepszych jakosciowo? Portal podaje odpowiedz, ze jest to zalezne od mojej oceny, a ta wynosi grubo powyzej 5. To jak to jednak dziala? Jakis minimalny limit tych ocen?

Pozdrawiam

Spółki | Prawo | Sąd

"7. Autorzy są zobowiązani poinformować Administratora o uzyskaniu w roku podatkowym każdego jakiegokolwiek przychodu z tytułu przeniesienia autorskich praw majątkowych, pod rygorem uznania przez Administratora, że koszty podatkowe od przychodu z przeniesienia autorskich praw majątkowych uzyskane przez Autora przekraczają w roku podatkowych kwotę 42.764 złote, co skutkować będzie brakiem możliwości potrącania kosztów w wysokości 50% uzyskanego przychodu."

Fakt, jest to kompletnie bez sensu. Ciekaw jestem jak administracja odepcha ten korek, kiedy każdego dnia będzie na skrzynkę mailową spływało kilkadziesiąt maili dotyczących złapania zlecenia 5 tekstów powiedzmy. :) Ewentualnie komuś się uda złapać jednego dnia kilka zleceń, sprzeda tekst na jakiejś giełdzie i do tego jeszcze opchnie gotową paczkę. No i podobny scenariusz będzie miało jakieś 50 osób... :)

A co jeśli ktoś z tytułu przeniesienia praw autorskich uzyska przychód jedynie od Was? Jeśli nie zgłosi żadnego innego zlecenia to uznacie, że przekroczył limit? Jeśli jednak tego nie zrobicie, to znaczy że łatwo można w konia zrobić - nie zgłosić ani jednego, a tłuc nawet i po dwudziestu różnych zleceniodawców na tydzień. :) Dziura, wieeeelka dziura.

poza tym o ile mi się wydaje. jeżeli przekroczymy ten próg, to my mamy problem. wtedy to my nie możemy sobie rozliczyć tak kosztów. czyli tym samym my będziemy musieli zapłacić przy rozliczeniu więcej podatku.

Siejesz ferment o podatkach, nie dałaś żadnej interpretacji z US a teraz jesteś zaskoczona faktem, że takowe prawo obowiązuje od poprzedniego roku?

Żadna nowość i żaden problem jak więcej zarabiasz na UoD to płacisz wyższe podatki co w tym nowego?

https://www.podatki.biz/artykuly/koszty-uzyskania-przychodow-przekroczenie-limitu-kosztow-autorskich_18_22028.htm

Bardzo dobrze, że pojawiły się zlecenia indywidualne (gdzie jest 5 tekstów na ten sam temat) pozwala to chociażby na wcześniejsze napisanie sobie 5 tytułów czy pozyskanie informacji na ten temat

Jak wiesz coś innego o podatkach lub posiadasz taką interpretację (NA PIŚMIE) to ją wrzuć jak nie, to w końcu przestan gadać głupoty (JA TEŻ DZWONIŁEM i to co pisałaś w poprzednich postach nie było prawdą wedle pani która odpowiedziała mi w RAMACH OTWARTEGO DNIA Z US)

Dziękuje i miłego dnia

W sumie popieram pytanie wyzej. To tez srednio w praktyce bedzie wygladalo... I proponuje zmiane minimum wyplaty na cos mniejszego, mniej odstraszajacego. Bo to dosc drastyczne przejscie miedzy dotychczasowo forma rozliczen, a nowa.

I jedno pytanie ode mnie, wyslane na maila, ale mysle, ze tutaj szybciej doczekam sie odpowiedzi ;)

W jaki sposob uzyskac dostep do tekstow lepszych jakosciowo? Portal podaje odpowiedz, ze jest to zalezne od mojej oceny, a ta wynosi grubo powyzej 5. To jak to jednak dziala? Jakis minimalny limit tych ocen?

Pozdrawiam

Na samym wstępie odnośnie dostępu. Aby mieć dostęp do lepszych tekstów należy:

- posiadać średnią powyżej 4.5 z minimum 10 ocen

- napisać przynajmniej 1 tekst w ciągu ostatniego miesiąca (aktywność)

Po spełnieniu powyższych warunków napisać na biuro@textbookers.com

"7. Autorzy są zobowiązani poinformować Administratora o uzyskaniu w roku podatkowym każdego jakiegokolwiek przychodu z tytułu przeniesienia autorskich praw majątkowych, pod rygorem uznania przez Administratora, że koszty podatkowe od przychodu z przeniesienia autorskich praw majątkowych uzyskane przez Autora przekraczają w roku podatkowych kwotę 42.764 złote, co skutkować będzie brakiem możliwości potrącania kosztów w wysokości 50% uzyskanego przychodu."

Fakt, jest to kompletnie bez sensu. Ciekaw jestem jak administracja odepcha ten korek, kiedy każdego dnia będzie na skrzynkę mailową spływało kilkadziesiąt maili dotyczących złapania zlecenia 5 tekstów powiedzmy. :) Ewentualnie komuś się uda złapać jednego dnia kilka zleceń, sprzeda tekst na jakiejś giełdzie i do tego jeszcze opchnie gotową paczkę. No i podobny scenariusz będzie miało jakieś 50 osób... :)

A co jeśli ktoś z tytułu przeniesienia praw autorskich uzyska przychód jedynie od Was? Jeśli nie zgłosi żadnego innego zlecenia to uznacie, że przekroczył limit? Jeśli jednak tego nie zrobicie, to znaczy że łatwo można w konia zrobić - nie zgłosić ani jednego, a tłuc nawet i po dwudziestu różnych zleceniodawców na tydzień. :) Dziura, wieeeelka dziura.

Odnośnie obydwu pytań i tych zadanych przez innych użytkowników:

W zapisie Regulaminu nie chodziło nam o informowanie o każdym innym zleceniu - być może nieprecyzyjnie to określał za co przepraszam. Poprawimy to. Poprawiona wersja tego punktu brzmieć będzie:

Każdy Autor który złoży oświadczenie o nieprzekroczeniu w danym roku podatkowym przychodów z tytułu autorskich praw majątkowych w kwocie 42.764 rozliczany będzie z potrącaniem kosztów uzyskania przychodu w wysokości 50%. W przypadku przekroczenia tej kwoty w danym roku podatkowym Autor zobowiązany jest niezwłocznie poinformować o tym Administratora pod rygorem uznania przez Administratora, że koszty podatkowe od przychodu z przeniesienia autorskich praw majątkowych uzyskane przez Autora przekraczają w roku podatkowych kwotę 42.764 złote, co skutkować będzie brakiem możliwości potrącania kosztów w wysokości 50% uzyskanego przychodu.

Mam nadzieję, że to rozwieje wątpliwości :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

A TB chce aby ich informować o każdym zleceniu wykonanym dla kogoś innego.

Znajdź mi taki punkt w regulaminie?

Jak tak piszesz jak czytasz ze zrozumieniem, współczuję tym co mają twoje teksty.

Inaczej rozmawiam z klientem i przygotowuje dla niego treści a inaczej z kimś, kto całymi dniami szuka jakiś problemów (a to znajduje tekst, a to jest pewien, że coś wie, a to i tamto, pytam się po raz kolejny POKAŻ MI INTERPRETACJĘ PISEMNĄ Z US!!

Jak zarabiasz tysiące czy dziesiątki tysięcy złotych na tekstach to załóż firmę, to dodatkowe zajęcie a nie stałe źródło utrzymania większości osób zajmujących się tym

No i pan Maciej ci już wszystko wytłumaczył no ale widać ty dalej swoje

ne oceniaj zanim nie sprawdzisz ;) (to moje motto w stopce

A co do US.... obecnie się z nimi procesuję o odszkodowanie, więc żebyś się nie pomylił odnośnie mojej wiedzy w tym temacie.

Od kiedy to z US toczy się bój o odszkodowanie bez posiadania interpretacji j(wyroku NSA?) takiej nie masz od miesięcy tylko suche fakty

Kolejny raz powiem, nie oceniaj mojej pracy i przestań pisać takie brednie (że ktoś chce znać twoje zarobki) Jak ci źle zarabiać w taki sposób te kilkaset złotych miesięcznie to załóż firmę

Miłego dnia

Już się więcej nie wypowiem więc się droga koleżanko nie produkuj masz od tego PW jak i na zadawanie takich pytań bezpośrednio do właściciela tej platformy (a on odpowiada bardzo szybko)

Edytowane przez Herkules

Differend - ten punkt jak wspomniałem powyżej niedługo poprawimy aby był bardziej jasny :)

Jednocześnie chciałbym poinformować, że ekspresowo dodaliśmy kilka rzeczy o które prosiliście:

1. Na liście zleceń proponowanych jest paginacja tak, więc można przeglądać wszystkie które znajdują się w bazie. Na liście pojawiła też się tematyka a w szczegółach zlecenia przybliżona wartość wynagrodzenia.

2. W panelu roboczym zleceń indywidualnych dodaliśmy licznik informujący o tym który tekst z kolei jest realizowany np. 2/5.

3. Wszystkie rozpoczęte zlecenia indywidualne znajdują się już w sekcji "Aktywne zlecenia". O wiele łatwiej będzie więc można je teraz znaleźć.

Z racji, że zmiany zostały wdrożone "w locie" to w razie pojawienia się błędów prosimy o informację na biuro@textbookers.com

Pozdrawiam,

Maciej Matysik