Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam małą uwagę, ale nie wiem czy ona dotyczy tylko mnie, czy większej ilości osób. Zgłosiłam się do kilku zleceń, które mają termin realizacji od 15 do 17 maja. W niedokończonych zleceniach pojawiają mi się jednak niechronologicznie, tzn. na samej górze są zlecenie na 17 maja. W sumie nie jest to dla mnie wielki problem, gdyż nie mam dużo tych zleceń, ale gdybym miała więcej, to mogłabym coś przeoczyć. Może dałoby się to poprawić?

Textbookers.com, dzięki wielkie za wyjaśnienie kwestii i rozwianie wątpliwości :)

Co do zmiany punktu 7. regulaminu, to teraz brzmi to znacznie logiczniej.

Ale jeszcze jedna kwestia: chwilę temu widziałem 14 stron proponowanych zleceń - po wykonaniu kolejnego zlecenia, już nie widzę żadnego... Mogę pisać jedynie te, które wyświetlają się losowo. To też od czegoś zależy, czy to jakiś błąd? (nie uwierzę, żę tyle zleceń zeszło w 5 minut)

Pozdrawiam

Edytowane przez Zielkq

Spółki | Prawo | Sąd

Ja od razu sczaiłam o co chodzi, jak zarobisz wiecej w skali roku niż 42 tysie trzeba o tym poinformować,

Taka jest zasada na wielu portalach nie tylko tu, z "szefem" umiesz ustalić pewne zasady jak i za ile robisz a nawet w jakim celu, niestety od ponad roku jest napływ "kopi" tego typu, że kupuje tam a sprzedaje tu, palcem by wskazywać jednak właściele owych portali tego nie zrozumią (ejom;)

Mają ci "niby wielcy copy" tysiące przychodu, przy tym ich (jako wolnych "strzelców) nie stać na intepreratację z US a prawda jest taka, że kręcą bez firmy biznesy w stylu "JA KUPIĘ ZA 90 GROSZY A SPRZEDAM GDZIE INDZIEJ ZA 2 ZŁ" i jestem przy tym super)

Mało problem pócz stałej pensji (jeśli nie masz to wont do pośredniaka ja za ciebie nie będe płacił ZUS ) czy dochodów ( zagadnienie typu A CO JAK PRZEKROCZE 45 TYSIĘCY CZY TAM 43 w CIĄGU ROKU)

Oni (e) nie pracuję (one i co potwierdzić mogę pośredniczą w kupowaniu a nie pisaniu tekstów, przebitka maks 20 groszy-1zł to tacy "przedsiębiorcy bez VAT i FAKTURY" co do dziś mają problemy ale olejny to)

Bądźmy w końcu szczerzy i miłego dnia do poniedziałku bo to nie ma sensu się tutaj wypowiadać bo są "laski" co kupują tu, pośredniczą na GT albo płaczą na TM różnica?

Mój tekst za zetę jedna laska (ta co płacze, pośredniczy i nie prowadzi firmy) popchała za 4,20 z CZASEM na TM i poszedł ;)

Przepraszam za błedy leżę w "kanale" i wymieniam przegub wiem że jest późnio ale dam rady dzięki TB za 400 zł tyle zarobiłem na luźno tutaj, czasem coś poprawiając ale takie jest życie

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Herkules, w kanale, przy remoncie autka, udzielasz się w sieci?! To się nazywa podzielność uwagi .... Normalnie człowiek orkiestra :-)

Tak przy okazji - po skończeniu zlecenia, znowu nie mogę dostać się do innych zleceń. Ponad 400 i "brak zleceń do realizacji"...

Poprawka. Wróciły. Musi jakiś czas minąć czy jak?

Edytowane przez oldi

W kwestii znikających zleceń indywidualnych to po prostu ustawiony był limit ile takich zleceń może maksymalnie realizować jeden użytkownik. Właśnie go zwiększyłem tak, więc nie powinno być tego typu problemów :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Nie wiem jak jest u was, ale u mnie od wczoraj ten portal dosłownie wariuje. Nie działa licznik znaków, stoi w miejscu i ani drgnie. Po drugie w momencie, kiedy zaczynam realizację zlecenia i klikam wyślij pojawia się komunikat, że zrezygnowałam z tworzenia tego zlecenia. Próbę swoją ponawiam i wtedy wysyła tekst do moderacji, ale przenosi mnie do przodu w kolejnych zleceniach tj. zlecenie zawierało 4 teksty, kliknęłam w wysłanie pierwszego, nie powiodło się, więc ponowiłam próbę i w momencie, kiedy udało się wysłać zostałam przeniesiona na zlecenie 3/4. Zaniepokojona, że wysłałam dwa identyczne teksty zerkam w aktywne zlecenia, ale na szczęście tekst poszedł tylko raz. Masakra, po prostu masakra. Tak się nie da pisać.

Druga sprawa, bo ja już nie wiem, czy jakaś tempa strzała jestem, czy mi wszystko umyka - nadal nie wiem jak sprawa ma się w kwestii rozliczeń. W dziale pomoc widnieją stare informacje, punktów zgromadzonych netto ma 203,10 natomiast do wypłaty 197,84 nie wiem czym jest ta różnica, prowizją dla portalu czy bugiem. W sekcji wypłata środków widnieje tylko kwota do wypłaty i moje dane osobowe, nie ma żadnej informacji jak to mogę wypłacić i kiedy (było 28 dnia miesiąca automatycznie, teraz to już nie mam pojęcia). Kwota 200 punktów przekroczona i wielka, czarna dziura bo nie wiadomo co dalej.

Nie potrafię ogarnąć tego serwisu, jak się rejestrowałam to wszystko było jakby prostsze a teraz jest tak pokićkane, że szkoda gadać i mam wrażenie, że tylko ja nic nie rozumiem...

Czy ja się doczekam tego działu FAQ?

Nie wiem jak jest u was, ale u mnie od wczoraj ten portal dosłownie wariuje. Nie działa licznik znaków, stoi w miejscu i ani drgnie. Po drugie w momencie, kiedy zaczynam realizację zlecenia i klikam wyślij pojawia się komunikat, że zrezygnowałam z tworzenia tego zlecenia. Próbę swoją ponawiam i wtedy wysyła tekst do moderacji, ale przenosi mnie do przodu w kolejnych zleceniach tj. zlecenie zawierało 4 teksty, kliknęłam w wysłanie pierwszego, nie powiodło się, więc ponowiłam próbę i w momencie, kiedy udało się wysłać zostałam przeniesiona na zlecenie 3/4. Zaniepokojona, że wysłałam dwa identyczne teksty zerkam w aktywne zlecenia, ale na szczęście tekst poszedł tylko raz. Masakra, po prostu masakra. Tak się nie da pisać. Druga sprawa, bo ja już nie wiem, czy jakaś tempa strzała jestem, czy mi wszystko umyka - nadal nie wiem jak sprawa ma się w kwestii rozliczeń. W dziale pomoc widnieją stare informacje, punktów zgromadzonych netto ma 203,10 natomiast do wypłaty 197,84 nie wiem czym jest ta różnica, prowizją dla portalu czy bugiem. W sekcji wypłata środków widnieje tylko kwota do wypłaty i moje dane osobowe, nie ma żadnej informacji jak to mogę wypłacić i kiedy (było 28 dnia miesiąca automatycznie, teraz to już nie mam pojęcia). Kwota 200 punktów przekroczona i wielka, czarna dziura bo nie wiadomo co dalej. Nie potrafię ogarnąć tego serwisu, jak się rejestrowałam to wszystko było jakby prostsze a teraz jest tak pokićkane, że szkoda gadać i mam wrażenie, że tylko ja nic nie rozumiem... Czy ja się doczekam tego działu FAQ?

1. W kwestii błędów - mógłbym prosić o mail na biuro@textbookers.com z informacją o używanej przeglądarce?

2. W kwestii wypłaty to jak już wspominałem trwa właśnie modyfikacja oprogramowania pod nową formę rozliczenia. Zamiast automatycznej wypłaty pojawi się przycisk "Wypłać". Będzie to gotowe jeszcze w tym miesiącu. Gdy to skończymy weźmiemy się za FAQ i inne sprawy.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

W kwestii wypłaty to jak już wspominałem trwa właśnie modyfikacja oprogramowania pod nową formę rozliczenia. Zamiast automatycznej wypłaty pojawi się przycisk "Wypłać".

Co w przypadku, jeżeli chciałabym wypłacić zarobione pieniądze już teraz, bez czekania na aktualizację serwisu? Skoro mam na koncie zgromadzone środki, które kwalifikują się do wypłacenia to powinna istnieć taka możliwość.

Zawsze można wysłać pytanie do administracji, akurat na tym portalu odpowiedź drogą mailową przychodzi szybko. :) Ostatnio zlecali ręcznie wypłaty jak ktoś się do nich odezwał, może teraz też tak będzie, zawsze możesz spróbować. :P

Miałam przestać pisać na Textbookers, ponieważ wróciłam do pracy po urlopie macierzyńskim, ale wszystkie zmiany sprawiły, że zmieniłam zdanie. Po prawie 2 tygodniach widzę, że spokojnie mogę łączyć pracę na etacie z pisaniem i wychowywaniem córy. :)

Z innych portali zrezygnowałam, bo czekanie na wyłonienie autora do zlecenia teraz mnie nie urządza. Tutaj mam czas, to mogę pisać, super :)

Jeszcze tylko będą ustalone samodzielne wypłaty i zostaną odprowadzone zaliczki do US i naprawdę będzie gitara.

Cieszę się też, że zauważyłam, że pojawia się coraz więcej tekstów tematycznych, które są lepiej płatne od zapleczówek.

Portal idzie w dobrym kierunku i mimo, iż pisze tam od niedawna to podzielam zdanie @monis190. Przede wszystkim atutem jest dobry kontakt z administracją, w razie jakichkolwiek problemów możemy liczyć na w miarę szybką odpowiedź i to się chwali.

Jedyne co może denerwować to fakt, że zlecający zamawiając precle czy zapleczówki czasami wymagają nie wiadomo jakiej jakości tekstu i tutaj wiadomo o co chodzi, ale denerwuje zaniżanie ocen. Chociaż w tym przypadku moderatorzy też działają świetnie, bo podane do reklamacji, niesprawiedliwe oceny zostają usunięte.

Witam serdecznie,

Bardzo dziękuję za miłe słowa odnośnie wprowadzanych zmian - daje nam to motywację do dalszej pracy a na pewno jeszcze nie raz zaskoczymy Was ciekawymi niespodziankami które polepszą naszą współpracę :)

W kwestii wypłat to niestety do czasu modyfikacji oprogramowania będą one niemożliwe za co bardzo przepraszam. Wypłaty ruszą maksymalnie po 2 czerwca - robimy co w naszej mocy aby stało się to wcześniej. Niemniej będzie to mam nadzieję ostatnia zmiana związana z wypłatami i rozliczeniami copywriterów tak, więc w przyszłości w kwestiach finansowych nie będzie już tego typu problemów.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Nie rozumiem wprowadzania zmian przez tak długi czas, zwłaszcza jeśli chodzi o płatności dla copywriterów. Wychodzi na to, że jeśli ktoś nie domagał się pieniędzy w kwietniu to na wypłatę poczeka dobre 2,5 miesiąca (kwiecień + maj + 2 tygodnie czerwca).

Nie wiem jak myślą inni, ale dla mnie to jest po prostu nieprofesjonalne podejście do współpracy.