Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Banerek w mojej stopce jest hotlinkowany bezpośrednio od was i ciągle woła o pomstę do grafika...

A teraz z innej beczki:

• jakiś regulamin regulujący to i owo?
  • czy tekst zapleczowy może być opisem atrakcji turystycznych Egiptu, czy zbyt wiele wymagam?
  • jakie płatności obsługujecie? (dziś np. interesuje mnie paypal)
  • kiedy można się spodziewać wprowadzenie tekstów wysokiej jakości?

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Banerek w mojej stopce jest hotlinkowany bezpośrednio od was i ciągle woła o pomstę do grafika...

A teraz z innej beczki:

• jakiś regulamin regulujący to i owo?
  • czy tekst zapleczowy może być opisem atrakcji turystycznych Egiptu, czy zbyt wiele wymagam?
  • jakie płatności obsługujecie? (dziś np. interesuje mnie paypal)
  • kiedy można się spodziewać wprowadzenie tekstów wysokiej jakości?

Przekażę grafikowi aby poprawił jego jakość bo rozumiem, że z tym jest problem? Czy też chodzi o wzór graficzny?

Co do pozostałych pytań:

1. https://textbookers.com/regulamin

2. Ogólny opis atrakcji Egiptu jak najbardziej się zalicza do tekstu zapleczowego.

3. Naszym operatorem płatności są przelewy24 tak, więc będą to wszelkiego rodzaju szybkie przelewy z większości polskich banków oraz karty kredytowe. Płatności paypal niestety nie są jeszcze wdrożone.

4. Dodanie do oferty tekstów wysokiej jakości pociąga za sobą konieczność dodania kilku funkcji do oprogramowania tak, więc potrzebujemy na to jeszcze około 3 tygodni.

Pozdrawiam

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Nie mam pojęcia jak mi się udało nie znaleźć linka do regulaminu - przepraszam i dzięki.

Grafika - głównie o literki chodzi - im lepszy monitor, tym gorzej to wygląda.

Szkoda że nie ma paypala, bo akurat w tym miesiącu by się przydał.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Co się dzieje? Maile wszystkich użytkowników do mnie przysłało, czy co? Właśnie dostałem 70! maili z "nowymi zleceniami".

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Bardzo przepraszam za nadmierną wysyłkę wiadomości. Programiści własnie pracują nad rozwiązaniem tego problemu.

Pyzdera dziękuję za naprowadzenie co w grafice bannerów jest nie tak - to również poprawimy.

Pozdrawiam:)

to trochę nie fair.... wypada teraz ładnie prosić zleceniodawcy oceniajcie teksty!!

(...)

dlaczego my piszący tak bardzo od nich zależymy (od ocen) a nie możemy ich uzyskać?

tak się składa, że należę do zleceniodawców. tak się również składa, że jak trafi mi się wyjątkowo dobry tekst, to oceniam go we własnym interesie (nie mówię tu o 1%, bo równie dobrze mógłby być skierowany na jakąś akcję charytatywną).

oceniam również, kiedy tekst jest bardzo słaby - również we własnym interesie

natomiast nie widzę potrzeby oceniania tekstów przeciętnych... bo po co? i tak nic taka ocena nie zmieni.

podsumowując: chcesz uzyskać oceny? to się wyróżniaj. albo na plus, albo na minus

dymna.jpg

a ja mam pytanie.. zarobki ściślej stawki, zależą od oceny... no dobrze, tylko że ocena jest z tego co widzę w regulaminie dobrowolna... to trochę nie fair.... wypada teraz ładnie prosić zleceniodawcy oceniajcie teksty!! dostaniecie zwrot 1 % środków :-) a tak na serio.. piszącemu jeżeli ocena spadnie poniżej pewnej, blokuje się pisanie tekstów, dlaczego my piszący tak bardzo od nich zależymy (od ocen) a nie możemy ich uzyskać?

i jeszcze pytanko.. wchodzę na stronę i nie widzę żadnego odnośnika do regulaminu... żeby go przejrzeć wskoczyłam tu na form i skorzystałam z linka..w ktorym miejscu jest odnośnik do niego na panelu? ( kurczę może dlatego że już trochę późno i nie widzę)..

Tak jak zauważył Początkujący warto pisać wyróżniające się teksty. Pozwala to szybko podciągnąć sobie ocenę i pisać za lepsze stawki :)

zlecenie na 1000 znaków, w opisie "5 teksów", podobnie zlecenie na 2500 znaków, opis dotyczy 5 tekstów po 2500 znaków.....

Klient po prostu źle to ujął - dodał zlecenie na 5 tekstów (czyli tak jakby 5 oddzielnych zleceń) i umieścił dodatkowo informację o tym w opisie. Generalnie tekst powinien zawierać tyle znaków ile pokazuje informacja obok panelu roboczego.

Zgłaszam kolejny problem techniczny. Po wczorajszej wielkiej fali powiadomień, wyłączyłam je - dzisiaj się pojawił e-mail. Na razie jedno powiadomienie, mam nadzieję, że nie więcej.

Dziękuję za informację. Naprawa systemu powiadomień jest teraz naszym priorytetem. Jeszcze dzisiaj problem powinien być rozwiązany.

Tak wchodzę z ciekawości w Strefa copywritera i chyba niedowierzam, tam jest nawet 80 groszy za 1000 znaków tekstu zapleczowego, minus podatek czyli jakieś 60 groszy za 1000 znaków?! (minus pewnie jeszcze jakaś prowizja?) :lol: chyba komuś w serwisie rozum odjęło, że ktoś będzie chciał pisać za głodowe stawki.

Dlatego polecam GieldaTekstow.pl gdzie ceny są na przyzwoitym poziomie oraz gdzie klient jak i zleceniobiorca szanują swój czas, a takie stawki za zlecenia jak w TB nie przechodzą tam po prostu.

Edytowane przez avandi
  • Like 2

to chyba jasne, tylko skąd mam wiedzieć, czy klienci uważają moje teksty za dobre , złe czy średnie, skoro ich nie oceniają? Ja mogę uważać je za genialne, inni - za przeciętne... oceny byłyby wskazaniem tego, jak inni postrzegają moją pracę...

Z tego co obserwujemy to teksty są oceniane. Oczywiście nie wszystkie ale spora część tak :)

Tak wchodzę z ciekawości w Strefa copywritera i chyba niedowierzam, tam jest nawet 80 groszy za 1000 znaków tekstu zapleczowego, minus podatek czyli jakieś 60 groszy za 1000 znaków?! (minus pewnie jeszcze jakaś prowizja?) :lol: chyba komuś w serwisie rozum odjęło, że ktoś będzie chciał pisać za głodowe stawki.

Dlatego polecam GieldaTekstow.pl gdzie ceny są na przyzwoitym poziomie oraz gdzie klient jak i zleceniobiorca szanują swój czas, a takie stawki za zlecenia jak w TB nie przechodzą tam po prostu.

Normalna stawka dla copywritera piszącego teksty dobrej jakości to 1,50 PLN za 1000 znaków (nie jest od tego odejmowana już żadna prowizja). Stawka 0,8 PLN to najniższa stawka dla autora posiadającego średnią ocen poniżej 3,50 czyli de facto dla osoby która pisze teksty bardzo słabej jakości. Rozwiązaniem tego problemu jest po prostu poprawa jakości pisanych artykułów tak, żeby średnia ocen a co za tym idzie stawki za zlecenia podskoczyły do góry.

Pozdrawiam :)

• Like 1

Stawka 0,8 PLN to najniższa stawka dla autora posiadającego średnią ocen poniżej 3,50

Przedział za teksty preclowe - od 60 groszy do 1zł

Przedział za teksty zapleczowe - od 80 groszy do 1,5zł

Widzę rozbieżność w "najniższej" stawce.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Normalna stawka dla copywritera piszącego teksty dobrej jakości to 1,50 PLN za 1000 znaków (nie jest od tego odejmowana już żadna prowizja). Stawka 0,8 PLN to najniższa stawka dla autora posiadającego średnią ocen poniżej 3,50 czyli de facto dla osoby która pisze teksty bardzo słabej jakości. Rozwiązaniem tego problemu jest po prostu poprawa jakości pisanych artykułów tak, żeby średnia ocen a co za tym idzie stawki za zlecenia podskoczyły do góry.

Czekaj czekaj.. bo nie odjąłeś podatku czyli wychodzi tak naprawdę jakieś 65gr za tekst 1000 znakowy, tak, podatek jest odejmowany dla os. fiz. juz przy wyplacie, ktora swoją drogą kosztuje 1,50zł.

poprawa jakości tekstów? dla mnie tutaj nie powinno być rozróżnika na teksty preclowe i teksty zapleczowe, bo nawet 1,50zl za tekst 1000 znakowych jest śmieszna

druga sprawa: moderowanie tekstów przed wysłaniem do klientów (jesli takowy w ogóle istnieją) - rozumiem że moderator akceptuje według jego widzimisie tekst, jest to totalnie bez sensu, gdyż nie wie czy klientowi się spodoba czy nie i to klient zamawiający teksty powinien akceptować/wysyłać do poprawki teksty, a tak po moderacji wstepnej tekst jest rozumiem odrzucany i copywritera macie w głębokim poważaniu ile czasu zmarnował na napisanie tekstów/tekstów, po prostu jest odrzucany - nie ma mozliwości jego poprawy, copywriter pozostaje ze zmarnowanym czasem i pieniędzmi - i nie pisz o tym że powinien popracować nad jakością swoich tekstów bo nie o to chodzi..

Przykładowo: ktoś pisze 10 artów, po 1800znaków za śmieszną stawkę 1,20 powiedzmy za tekst; moderator stwierdza że mu się tekst nie podoba -> copywriter zostaje na lodzie, ze straconym czasem, który mógłby poświęcić na coś innego (co zatem idzie traci pieniądze). Dlatego też rola moderatora powinna się ograniczać tylko do sprawdzenia czy są frazy (w sumie automat to sprawdza) czyli tylko czy tekst jest unikalny - to czy się podoba tekst warto zostawić zleceniodwacy.

trzecia sprawa: dlaczego zleceniodawca nie ma mozliwości sam zaproponowania ile chce zapłacić za dany tekst (automat sam ostrzeże gdy chcuałby zaproponować stawkę mniejsza niż Xzł), ale dlaczego nie może sam dać tyle ile mu się podoba za tekst np. 5pkt za 2000znaków to jest normalna i odpowiednia stawka. Stawki sztywne powinny bć tylko wtedy gdy to WY ze swoimi pracownikami byście tylko te teksty pisali, a nie inne osoby z zewnątrz.

nie jest pobierana od tego żadna prowizja

Prosze mi wytłumaczyć zatem: dodaje tekst i ustawiam:

1000 znaków tekst zapleczowy Cena: 2.00 pkt (2.46 PLN brutto), potem wchodzę w strefa copywritera i w tabelce z cennikiem widzę najwiekszą mozliwą cenę za 1000znakowy tekst zapleczowy: 1,5pkt? WTF? Jak to zatem działa?

inny przykład: zlecam tekst preclowy 1000znaków, podaje mi cenę 1,20pkt, a w strefie copywritera najniższa jest cena 0,50pkt za taki tekst, co jeśli przytrafi się więc zlecenie takiej osobie? Co z brakującymi 0,7pkt?

qVZjex1.png

Przedział za teksty preclowe - od 60 groszy do 1zł

Poprawiam. Jeszcze mniej od 50gr jest za 1000znakow - chętni jacyś? :)

Myślałem' date=' że stawki głodowe skończyły się wraz zakończeniem wakacji, ale jak widac nie... I piszę to jako zleceniodawca.

Podsumowywując: Platforma dobra nawet dla zleceniodawcow szukających jeleni piszących za 0,5/0,8 czy 1,2zł za 1000znaków dobrego tekstu (bo takiego wymaga moderator), dla seocopywritera ktory chce dorobić - polecam inne serwisy.

Edytowane przez avandi