Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to w ogóle zauważyłem, że teraz "polowanie na zlecenia" stało się realnym faktem ;)

Wystarczy zerknąć w ogłoszenia-DZIAŁ ZLECENIA-Copy..

znajdziemy setki przedsiębiorców bez firmy więc wakacje dominują a portal jak tak chce obniżać stawki to powodzenia

Dalej widzę ocena bardzo dobra-2

Paranoja

Albo precel napisany w postaci reklamowej - :D więc napisałem o potencjale druku w dzisiejszym marketingu, odpowiedź (to nie to?) więc co?

widać, iż setki pośredników, wysokich oczekiwań względem złotówki to dla potencjalnych zleceniodawców oczywistość

Czas wstrzymać się z robotą do września ewentualnie pażdziernika

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Dalej widzę ocena bardzo dobra-2

Tak.... mi to zawsze humor poprawia :P

Kolejny bład: widzę właśnie dwa dostępne zlecenia opisów do katalogów - w jednym wyświetla, że zostały jeszcze 4, w drugim 2. Po kilknięciu wyskakuje jednak komunikat, że 'wszystkie zlecenia zostały już napisane'. To są jeszcze dostępne, czy jednak nie? ;)

Pozdrawiam

Spółki | Prawo | Sąd

To są właśnie skutki zmian jak ludzie wezmą po 100 tekstów i szukaja pośredników, chyba nie ma żadnych punktów już karnych, jednym słowem ktoś weźmie, nie wykona, to inny rezerwuje albo nawet ta sama osoba

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Jaki jest maksymalny czas na realizacje zleceń? Zleciłem parę tekstów w zeszłym tygodniu i do tej pory cisza, a kasa pobrana z konta. Co jeśli tekst nie zostanie wykonany w czasie x czy pieniądze zostają zwracane?

Z tego co pamiętam to kasa mrożona na 72h jak w tym czasie nikt nie wykona to zlecenie jest anulowane i $ wraca na konto. Szkoda, że tylko potem trudno się połapać jakie zlecenie nie zostało wykonane.

Edytowane przez noupe

Trochę bez sensu, jak osoba nie wykona zadania, a się podejmuje powinna jakieś punkty karne dostawać i ograniczenie na ilość zleceń, przez to tracę czas na oczekiwanie na tekst. Generalnie strona bardzo dobry pomysł, zarówno pod względem graficznym jak i interfejsu, tylko to oczekiwanie na zlecony tekst...

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Ostatnio w ogóle na wszystko jakoś długo się czeka. Anulowanie oceny - od 3 dni cisza. Nowe zlecenia - prawie ich nie ma. Zmiana zarobków dla copywriterów - też zero wyjaśnienia. (niech będą niższe, jeśli będzie dzięki temu więcej zleceń, ale kurczę jakieś info by się przydało).

Muszę się zgodzić, że w ostatnim miesiącu zrobiło się po prostu słabo. Walka o zlecenia jest denerwująca, gdy pojawiają się precle i katalogówki mam wrażenie, że banda copywriterów niczym sępy krąży nad nimi by się rzucić, na te 30 - 90 groszy. A wystarczyłby system, który nie pozwoliłby pracować nad więcej niż jednym zleceniem w danej chwili oraz rzeczywiście karzący za spapranie paczki tekstów. Każde zlecenie można by rozbić na pojedyńcze teksty i pozwolić każdemu na pracę nad jednym tekstem w danym momencie, takie działanie rozwiązałoby problem z rezerwacją zleceń na zaś. Jest wiele możliwości, ale o to powinni martwić się twórcy strony. Kolejnym problemem jaki ostatnio się objawił jest zwolnienie pracy moderatorów oraz brak jakichkolwiek informacji o zmianach, obniżenie stawek za teksty bez poinformowania o tym wykonawców jest nie zgodne z obowiązującym w Polsce prawem. Firma jest młoda i musi jeszcze się wiele nauczyć, zobaczymy co z tego wyjdzie.

A wystarczyłby system, który nie pozwoliłby pracować nad więcej niż jednym zleceniem w danej chwili

Tylko nie to ! Jedno zlecenie (np. jeden tekst zapleczowy) , długi czas na akceptacje (bo akurat komuś nie zechce się zaakceptować tekstu) i przez kilka dni masz blokadę i nic nie piszesz. Tak było na początku w Textmarkecie i bardzo źle to wspominam, tylko tam miałem blokadę i świadomość tego, że czekam na akceptacje zlecenia za 100 - 200 zł. Taka blokada (w innej formie) jest w portalu supertreść baaardzo zniechęca do aktywnego działania.

Takie rozwiązanie to szalony spadek dochodów copy i powolna śmierć serwisu a tego nikt nie chce. Myślę, że nierzetelnych trzeba piętnować w inny sposób. Proponuję karę za nie wykonanie zlecenia w terminie. Może polegać na obniżeniu średniej ocen copywritera powiedzmy o 0,5 (dla każdego, bez względu na pozycję w serwisie czy ilość wykonanych zleceń). Nierzetelni sami się wykruszą.

Każde zlecenie można by rozbić na pojedyńcze teksty i pozwolić każdemu na pracę nad jednym tekstem w danym momencie, takie działanie rozwiązałoby problem z rezerwacją zleceń na zaś.

Chyba nie wiesz co piszesz i co chcesz osiągnąć. Na tym miała polegać idea serwisu, że pisze się kiedy się chce, a nie kiedy ktoś mnie wybierze do realizacji zlecenia, bądź czekania na kolejne zlecenie. Właśnie możliwość wybierania sobie czegoś z puli "na zaś" jest w tym najlepsza, bo to ja sam sobie planuję, co i kiedy wykonam i mam listę rzeczy, które mam napisać na konkretne terminy - tym samym mogę sobie dostosować wiele rzeczy w życiu, aby zdążyć je zrobić.

Tu trzeba zmienić system karania tych, którzy się nie wywiążą i tylko to.

Spółki | Prawo | Sąd

Oldi - Ja widziałbym to inaczej, biorę tekst, piszę, po napisaniu oddaję, czy zatwierdzony czy nie, biorę nastepny piszę itd. Na supertreść rzeczywiście wszystko działa zbyt wolno bo nastepny tekst można uzyskać dopiero po zatwierdzeniu poprzedniego.

Zielq - Również mnie nie zrozumiałeś, rozbicie jednego zlecenia z 10 tekstami na 10 zleceń, nie oznacza, że będziesz pisał gdy ktoś cię wybierze. Nie rozumiem, też jak miałoby to Ci przeszkadzać w ustalaniu sobie "życiowych" rzeczy, decydujesz się, że piszesz X tekstów określonego rodzaju od tej - do tej, siadasz i piszesz. Zlecający nie będzie miał problemu z nierzetelnymi bo wstrzymają mu 1 - 3 teksty ze zlecenia zamiast całości.

W systemie musi się pojawić system kar, bo nie może być tak, że czekam od soboty do dzisiaj na teksty, które potrzebowalem na wczoraj, dzisiaj dostaje zwrot i tydzień mam w plecy, zwroty mają to do siebie, że mam bałagan bo nie wiem które teksty nie zostały napisane. Dopóki nie pojawi się system kar ludzie będą rezerwować teksty i nie wykonywać ich na czas bo wiedzą, że im nic za to nie grozi.

Przykładowo za nie wykonanie tekstu copywriter dostaje 10% kary wartości tekstu, gdzie 5 % trafia do textbookers, a 5 % do zlecającego, to na drugi raz już nie zarezerwuje wszystkich tekstów wiedząc, że i tak ich nie wykona, na tym to powinno polegać, skuteczność tego typu systemu kar była bardzo wysoka.

Edytowane przez crossxx

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Są sytuacje, w których nie można wywiązać się ze zlecenia (gdzie nie wynika to z braku powagi, ale zwykłej złośliwości losu) i nie ma że "wali się i pali". W przypadku Textmarketu miałem dawno temu taką sytuację, poszedłem do szpitala na badanie, a zostałem na dłużej ;) Zlecenie przepadło, pieniądze również, ale mam przez to numer do TM wpisany w komórkę i na wypadek innego zdarzenia tego typu zawsze mogę zadzwonić i wyjaśnić sprawę.

Podejrzewam, że tutaj grono osób nawet by się nie fatygowało, aby wpisać numer do TB, skoro za zawalenie zlecenia nie ma żadnych konsekwencji.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)