Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego zlecenia są ostatnio tak porozbijane, że zajmują po kilkadziesiąt stron, a w każdym jeden tekst? Może by tak jakieś małe info dla zlecających, że jak mają 20 tekstów na jedną frazę, to niech umieszczą je w jednym zleceniu, a nie w dwudziestu :)

Dokładnie - przebijanie się przez wózki widłowe też mnie dzisiaj wymęczyło ;)

Może dlatego, że dla wydawcy lepiej, by teksty trafily do kilku wykonawców, a nie do jednego. Mniejsze ryzyko zawalenia terminu i mniejsze ryzyko, ze jesli bedzie zle napisane, to od razu calosc. Chociaz zawsze wtedy można grupowac po x tekstow na paczkę.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

W przypadku tekstów niższej jakości (precle, opisy do kat) podjęcie realizacji jednego tekstu z paczki nie rezerwuje całej puli. Tak więc 1 zlecenie na 10 tekstów może realizować jednocześnie kilku Copy...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Jeszcze niedawno chwaliłam Textbookers, ale niestety pewna rzecz mnie denerwuje i nie bardzo jej rozumiem. Chodzi o teksty z wyższej półki, na które wyznaczone są bonusy za szybkie wykonanie zlecenia. Człowiek się śpieszy, żeby wstrzelić się w najwyższe wynagrodzenie, po czym obserwuje jak przez kolejny dzień lub dwa artykuł wisi i czeka na moderację, gdzie w tym samym czasie sprawdzane są precle! nie wiem jak to wygląda ze strony zleceniodawców, ale jeśli dopłacają za szybsze wykonanie zlecenia to ja bym się na ich miejscu wkurzała. W ogóle coraz dłużej trzeba czekać na moderacje tekstów i to niestety trochę demotywuje.

Od strony zleceniodawcy nie zauważyłam żadnych dopłat za szybszą realizację tekstów.

Przy okazji spytam, czy każde zlecenie jest moderowane? Czy może są jacyś zaufani copywriterzy, których już nie musicie sprawdzać? To pomogłoby przyspieszyć termin realizacji.

A czy znacie może agencję seo "nie znamy się na marketingu szeptanym". Oni też realizują promocje w internecie. Współpracowałem z nią jakiś czas temu. Dziś to właśnie wysoka pozycja strony firmowej daje nowe zamówienia, a już na pewno zwiększa liczbę potencjalnych klientów.

Edytowane przez MaxPan
profesjonalizm....
  • Like 1

Jeszcze niedawno chwaliłam Textbookers, ale niestety pewna rzecz mnie denerwuje i nie bardzo jej rozumiem. Chodzi o teksty z wyższej półki, na które wyznaczone są bonusy za szybkie wykonanie zlecenia. Człowiek się śpieszy, żeby wstrzelić się w najwyższe wynagrodzenie, po czym obserwuje jak przez kolejny dzień lub dwa artykuł wisi i czeka na moderację, gdzie w tym samym czasie sprawdzane są precle! nie wiem jak to wygląda ze strony zleceniodawców, ale jeśli dopłacają za szybsze wykonanie zlecenia to ja bym się na ich miejscu wkurzała. W ogóle coraz dłużej trzeba czekać na moderacje tekstów i to niestety trochę demotywuje.

Czas trwania moderacji nie ma wpływu na bonus za szybką realizację zlecenia. Jeżeli wszystkie teksty z danego zlecenia zostały oddane np. w terminie bonusu 8% to zostanie on przyznany niezależnie czy moderator będzie sprawdzał tekst dzień czy dwa (oczywiście jeżeli moderator i klient zaakceptują teksty za pierwszym razem).

Od strony zleceniodawcy nie zauważyłam żadnych dopłat za szybszą realizację tekstów.

Przy okazji spytam, czy każde zlecenie jest moderowane? Czy może są jacyś zaufani copywriterzy, których już nie musicie sprawdzać? To pomogłoby przyspieszyć termin realizacji.

Za szybszą realizację nie ma oczywiście dopłat. Staramy się po prostu, aby teksty tworzone były jak najszybciej. Odnośnie moderacji to tak każdy tekst jest sprawdzany. Mamy w planach oprócz zwiększenia liczby moderatorów pewne kroki które usprawnią proces moderacji.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

TextBookers.com: dzięki za wyjaśnienie. A jeszcze jedno pytanie: czy terminy realizacji przelewów się wydłużyły? Zawsze pieniądze wpływały do 7 dni...

Cały czas jest to samo regulaminowe 14 dni od zgłoszenia wypłaty. Czasem po prostu puszczamy szybciej jak uzbiera się akurat odpowiednia ilość rachunków, żeby przesłać to do księgowości ;)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Po sprzątaniu na komputerze zginęła mi połowa plików z rachunkami z TB. Jeśli będą mi potrzebne, to jest jakaś możliwości, żeby dostać od was kopie tych rachunków?

Jasne, mamy a w zasadzie musimy mieć wszystkie kopie rachunków w systemie więc w razie czego proszę pisać :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

A ja troszkę ponarzekam niestety. Mimo że na bannerze i na stronie głównej jest mowa o realizacji zleceń w 48 godzin, w rzeczywistości ten termin dotyczy tylko jednego rodzaju tekstów. Dla pozostałych jest to 96 godzin, a to już dość długo w szczególności jeśli mowa o krótkich tekstach. Być może nie miałoby to dla mnie znaczenia gdyby nie dotychczasowe przyzwyczajenie do 2-dniowych terminów, a teraz niestety zaczynam się zastanawiać, czy niektórych tekstów nie zamawiać u copywritera z zewnątrz.

Już wcześniej zrezygnowałam na dość długo z innej platformy do zamawiania tekstów właśnie ze względu na brak opcji szybkiej realizacji zleceń.

Edytowane przez Lexy

Lexy i Janekszeryf: Jako copywriterka nie bardzo rozumiem Waszych zarzutów. Zlecenia zapleczowe i wyższe znikają w oka mgnieniu zaraz jak się pojawiają i one maja z góry określony czas realizacji. Dodatkowo mamy bonusy za szybsze wykonanie takich zleceń, więc przypuszczam, że ich realizacja jest krótsza niż 24 godziny /u mnie mniej niż 6h/. Jeśli chodzi o precle i katalogi to niestety coraz częściej wymagania zleceniodawców nie są adekwatne do naszego wynagrodzenia i po prostu nie chce nam się ich realizować. Widać to także po ocenach, gdy precel napisany w jakości zaplecza dostaje łaskawie 4 i obniża nasze wynagrodzenie za wszystkie napisane artykuły. Chcecie super jakości za najmniejsze pieniądze, a my chcemy uczciwej zapłaty za nasz wkład pracy. Proste?

Katalina, od kilku miesięcy nie dostałam tekstu w ciągu doby. To zazwyczaj 3-4 dni.

I nie pisz proszę w taki sposób jak w ostatnim akapicie, bo stawki ustalają właściciele serwisu, a ja nie mam na nie wpływu. Z kolei o jakości nic nie pisałam, bo mi odpowiada. Zastrzeżenia mam do terminów, bo po 1. w ofercie nadal jest nacisk na 48-godzinną realizację, a po 2. do takiej właśnie byłam przez początkowy okres przyzwyczajana. Przy terminach 4-dniowych po prostu nie ma sensu nic zlecać.

PS Nie zamawiam tekstów preclowych. Zaawyczaj to teksty tematyczne, nawet jeśli chodzi tylko o przeredagowanie gotowego newsa.