Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu punktów, które nie są naliczane. Jednak chyba są. Prawidłowe punkty istnieją w historii zleceń, sprawdziłem, że nawet możliwa jest wypłata prawidłowej wartości. Wniosek z tego, że nie zmienia się tylko ikonka saldo - według niej cały czas mam tylko 2 punkty.

Na samej górze SALDO na zielonym tle to są punkty na zakup/zlecenie tekstów.

Na dole w Finanse masz ilość punktów za napisane teksty:

Twoje punkty:

X,XX Za teksty

0,00 Z programu partnerskiego

Byłoby super, jakby takie zmiany zostały wprowadzone :-)

Dodaliśmy już stosowną informację o zarobkach w sekcji "Zarobki i ocena" ;)

Odnalezione błędy i sugestie zmian i poprawek w serwisie:

1 Podczas realizacji zlecenia licznik ilości znaków powinien być w górnej części gdyż jeżeli opis zlecenia jest długi licznik jest podczas pisania niewidoczny.

2. Potrzebne bardziej przystępne przeglądanie zleceń dla copywriterów.

Zalega 50 tekstów o kontach bankowych i niemożna się dokopać do innych, np mój jeden tekst wisi cały dzień niezrealizowany. Podejrzewam, że wynika to z tego, że nikt nie ma cierpliwości napisanie tylu tekstów na jeden temat ani na przekilnięcie się 50x . Ja już napisałem 6 na temat kont bankowych i wygląda na to, że całe zlecenie niedługo obsłużę sam.

3. Pisząc kolejny tekst o kontach bankowych system nie chciał go przepuścić bo stwierdził, że ma występować w nim dwa razy słowo "konto firmowe" czego zamawiający nie zawarł w dokładnym opisie zamówienia. Zrealizowałem więc zamówienie z dwoma na siłę wstawionymi frazami.

4. Przydał by się licznik znaków podczas opisu oddawania tekstu do poprawy.

5. Maile wniosku o poprawę zlecenia nie zawierają nawet numeru zlecenia skąd więc copywriter ma wiedzieć, którego tekstu wiadomość się tyczy?

6. Przydała by się jakaś ułatwiona komunikacja zamawiającego z copywriterem, np. chronologiczne archiwum wiadomości widoczne pod tekstem zlecenia

7. Teksty zatwierdzone po poprawce wyparowały z panelu copywritera. Nadal jednak są widoczne w kokpicie jako teksty do poprawy w liczbie 5 szt.

8. Dostałem maila o otrzymaniu punktów po zatwierdzeniu poprawionych tekstów jednak nie ma ich w panelu. Powinno być to zsynchronizowane aby zmiany pojawiały się natychmiast skoro dostaję taką wiadomość.

9. Podznaczenie fraz kluczowych tak aby zamawiający sprawdzając nie musiał ich szukać. Niektórzy zamawiający są zbyt tępi aby je zauważyć bez tego i oddają teksty do poprawki twierdząc, że nie spełniają wymagań. Wynagrodzenie za teksty jest tak niskie, że poświęcenie dodatkowego czasu z winy zamawiającego powinno być eliminowane. Można by karać zamawiających za bezpodstawne odrzucenie tekstów. (Wogóle niektórym zamawiającym wydaje się, że za tą cenę powinni dostać jakiś poemat i czepiają się do mało ważnych kwestii w tekstach.)

10. Jakość moderacji jest niska.

Dziś otrzymałem jeden z zamówionych tekstów i nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.

Masa błędów stylistycznych "jest to duża zaletą", "Właściciel firmy, jest jej również pracownikiem". Część zdań bez sensu. Brak przecinków w miejscach oczywistych. Zbyt częste powtarzanie słów takich jak np. "zawiera". Frazy kluczowe po przecinku. No i miałem ogólne wrażenie, że czytam przerobione teksty z mojej strony. Zastanawiam się dlaczego moderator przepuścił taki gniot. Jaki jest sens moderacji skoro moderatorzy przepuszczają takie teksty.

11. Przydała by sie też osobista czarna lista zleceniodawcy tak aby można było wyeliminować ze swoich zleceń marnych copywriterów.

Moim zdaniem jeszcze długa droga zanim ten serwis będzie naprawdę dobry, puki co jest jeden wiele rażących błędów. Wciąż natrafiam na trudności zniechęcające do redagowania tekstów i ich zamawiania.

Bardzo dziękuję za uwagi:) Poniżej odpowiedzi do poszczególnych punktów:

1. Słusznie - do poprawy

2. Tutaj warto czasem posiłkować się ustawieniami. Np. zlecenie 50x ten sam tekst było o jakości "Opis do katalogu" plus bodajże w kategorii Biznes i ekonomia. Wystarczyło tymczasowo w ustawieniach copywritera odznaczyć albo tą kategorię albo typ zlecenia i przestałyby się wyświetlać w panelu roboczym.

3. Słowa kluczowe znajdujące się w panelu roboczym zawsze obowiązkowo należy umieścić w zleceniu. Zamawiający nie musi dodatkowo informować o tym w opisie zlecenia.

4. Chodzi o komentarz do poprawianego tekstu?

5. Widać to wprawdzie już w panelu roboczym ale słusznie, umieścimy dodatkowo informację podając np. tytuł tekstu do poprawy..

6. Jasne - jest to jedna z funkcji którą na pewno dodamy.

7. Wynikł tutaj jakiś błąd - właśnie to sprawdzamy.

8. Avandi wyjaśnił przed chwilą na czym polega problem - informacja o punktach zarobionych za napisanie tekstów jest w innym miejscu niż informacja o punktach za które można dokonać zamówienia.

9. Ok postaramy się dodać podświetlanie fraz kluczowych.

10. Proszę pamiętać, że każdy tekst można zgłosić do poprawy bądź odrzucić jeżeli mimo poprawy nie spełnia oczekiwań. Jeżeli tekst był faktycznie niskiej jakości to nie ma konieczności aby go akceptować. Prosiłbym o informację na biuro@textbookers.com na temat tekstu oraz copywritera który go napisał. Jeżeli tekst faktycznie do niczego się nie nadaje to zwrócimy punkty za jego zakup.

11. Kiepskich copywriterów najprościej eliminować wystawiając im oceny. Jeżeli średnia ocen copywritera spadnie poniżej 3,00 to traci on możliwość pisania kolejnych tekstów.

Generalnie jak zostało zauważone serwis jest nowy ale każdego dnia staramy się poprawiać jakość usług tak, aby nasi klienci byli w pełni zadowoleni. Tym bardziej dziękuję za czas poświęcony na napisanie powyższych uwag - jest to dla nas zawsze cenne źródło informacji co warto zmienić.

Proszę również pamiętać, że za każdym razem gdy macie jakieś uwagi czy też zastrzeżenia do jakiegokolwiek aspektu działania TextBookers.com to czekamy na informacje pod adresem biuro@textbookers.com :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Przyłączam się do prośby oldiego. Dzisiaj np. pojawiło się sporo zleceń z opisem gier, które były w dwóch kategoriach: Zabawa, Hobby, Gry, Rozrywka oraz Biznes, Ekonomia. Czasami nie ma problemu, żeby napisać np. pięć tekstów na dany temat, a potem na inny, a takie odznaczanie i zaznaczanie to jednak trochę problem jest ;)

Byłoby super, jakby takie zmiany zostały wprowadzone :-)

Dodaliśmy już stosowną informację o zarobkach w sekcji "Zarobki i ocena" ;)

Odnalezione błędy i sugestie zmian i poprawek w serwisie:

1 Podczas realizacji zlecenia licznik ilości znaków powinien być w górnej części gdyż jeżeli opis zlecenia jest długi licznik jest podczas pisania niewidoczny.

2. Potrzebne bardziej przystępne przeglądanie zleceń dla copywriterów.

Zalega 50 tekstów o kontach bankowych i niemożna się dokopać do innych, np mój jeden tekst wisi cały dzień niezrealizowany. Podejrzewam, że wynika to z tego, że nikt nie ma cierpliwości napisanie tylu tekstów na jeden temat ani na przekilnięcie się 50x . Ja już napisałem 6 na temat kont bankowych i wygląda na to, że całe zlecenie niedługo obsłużę sam.

3. Pisząc kolejny tekst o kontach bankowych system nie chciał go przepuścić bo stwierdził, że ma występować w nim dwa razy słowo "konto firmowe" czego zamawiający nie zawarł w dokładnym opisie zamówienia. Zrealizowałem więc zamówienie z dwoma na siłę wstawionymi frazami.

4. Przydał by się licznik znaków podczas opisu oddawania tekstu do poprawy.

5. Maile wniosku o poprawę zlecenia nie zawierają nawet numeru zlecenia skąd więc copywriter ma wiedzieć, którego tekstu wiadomość się tyczy?

6. Przydała by się jakaś ułatwiona komunikacja zamawiającego z copywriterem, np. chronologiczne archiwum wiadomości widoczne pod tekstem zlecenia

7. Teksty zatwierdzone po poprawce wyparowały z panelu copywritera. Nadal jednak są widoczne w kokpicie jako teksty do poprawy w liczbie 5 szt.

8. Dostałem maila o otrzymaniu punktów po zatwierdzeniu poprawionych tekstów jednak nie ma ich w panelu. Powinno być to zsynchronizowane aby zmiany pojawiały się natychmiast skoro dostaję taką wiadomość.

9. Podznaczenie fraz kluczowych tak aby zamawiający sprawdzając nie musiał ich szukać. Niektórzy zamawiający są zbyt tępi aby je zauważyć bez tego i oddają teksty do poprawki twierdząc, że nie spełniają wymagań. Wynagrodzenie za teksty jest tak niskie, że poświęcenie dodatkowego czasu z winy zamawiającego powinno być eliminowane. Można by karać zamawiających za bezpodstawne odrzucenie tekstów. (Wogóle niektórym zamawiającym wydaje się, że za tą cenę powinni dostać jakiś poemat i czepiają się do mało ważnych kwestii w tekstach.)

10. Jakość moderacji jest niska.

Dziś otrzymałem jeden z zamówionych tekstów i nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.

Masa błędów stylistycznych "jest to duża zaletą", "Właściciel firmy, jest jej również pracownikiem". Część zdań bez sensu. Brak przecinków w miejscach oczywistych. Zbyt częste powtarzanie słów takich jak np. "zawiera". Frazy kluczowe po przecinku. No i miałem ogólne wrażenie, że czytam przerobione teksty z mojej strony. Zastanawiam się dlaczego moderator przepuścił taki gniot. Jaki jest sens moderacji skoro moderatorzy przepuszczają takie teksty.

11. Przydała by sie też osobista czarna lista zleceniodawcy tak aby można było wyeliminować ze swoich zleceń marnych copywriterów.

Moim zdaniem jeszcze długa droga zanim ten serwis będzie naprawdę dobry, puki co jest jeden wiele rażących błędów. Wciąż natrafiam na trudności zniechęcające do redagowania tekstów i ich zamawiania.

2. Tutaj warto czasem posiłkować się ustawieniami. Np. zlecenie 50x ten sam tekst było o jakości "Opis do katalogu" plus bodajże w kategorii Biznes i ekonomia. Wystarczyło tymczasowo w ustawieniach copywritera odznaczyć albo tą kategorię albo typ zlecenia i przestałyby się wyświetlać w panelu roboczym.

Niestety to nie działa:) Odznaczyłam w ustawieniach kategorię Biznes Ekonomia, ale wciąż po kliknięciu rozpocznij pracę widziałam zlecenia właśnie z tej kategorii. Wydaje mi się, że warto w takim razie się jednak zastanowić nad inną opcją wyboru zleceń poza kolejką i przeklikiwaniem się.

edit: chodzi o 2 punkt, źle zacytowałam, a nie chcę już zmieniać.

Edytowane przez filoksera

Primo- serio to pierwszej potrzeby- to, o czym pisał @Oldi. Bez listy zleceń praca jest trudna/niemożliwa

Secundo- dlaczego moja stawka (pomijając fakt, że jest żałośnie głodowa i niewolnicza- no dajcie spokój, 50 groszy za 1000 znaków?!) nie zależy w żaden sposób od kwoty, jaką gotów jest zapłacić Zleceniodawca?

Skoro jest przycisk "kolejne zlecenie", dlaczego nie ma "poprzednie zlecenie"? Jak przewinę naście o grach, to jednego innego nie zauważę, odruchowo pójdę dalej, a potem to już tylko odświeżyć i jeszcze raz klikać...

W obie strony powinny być czarne listy- jako copywriter nie chcę pracować z niektórymi zleceniodawcami, bo są upierdliwi (nie "dokładni", tylko właśnie "upierdliwi"), albo zwyczajnie nie mam ochoty → oznaczam zlecenie i zlecenia od tego zleceniodawcy mi się nie pojawiają w panelu. Z drugiej strony jako zlecający wiem, że jeden z copywriterów pisze coś, co mi nie odpowiada z różnych względów i to zawsze → klik i już nie może dla mnie pisać.

• Like 1

Mam pytanie czy będą może wprowadzone teksty z synonimami?

fajnie było by mieć wszystko w jednym miejscu.

Tak, już niedługo (2-3 tygodnie) wprowadzone zostaną artykuły tematyczne a zaraz potem teksty z synonimami.

117 nowych zleceń... Coraz lepiej. Jeszcze raz wspomnę o konieczności wprowadzenia jakiejś opcji przeglądania wszystkich zleceń, zamiast przechodzenia przez zlecenia po kolei. Copywriterzy i zleceniodawcy na tym skorzystają :-)

Jasne, będziemy coś myśleć w tym temacie :)

Niestety to nie działa:) Odznaczyłam w ustawieniach kategorię Biznes Ekonomia, ale wciąż po kliknięciu rozpocznij pracę widziałam zlecenia właśnie z tej kategorii. Wydaje mi się, że warto w takim razie się jednak zastanowić nad inną opcją wyboru zleceń poza kolejką i przeklikiwaniem się.

edit: chodzi o 2 punkt, źle zacytowałam, a nie chcę już zmieniać.

W ustawieniach odznaczona była kategoria "Biznes i Ekonomia" a w panelu roboczym przy oknie do realizacji tekstów wyświetlało się "Kategoria: Biznes i Ekonomia"? Czy może były to po prostu podobne teksty i sprawiało takie wrażenie (teraz w kategorii Gry a także Biznes i Ekonomia były zlecenia o grach)? Pytam bo u nas działa to poprawnie i jeżeli odznaczenie kategorii w ustawieniach szwankuje to będziemy eliminować ten błąd.

Primo- serio to pierwszej potrzeby- to, o czym pisał @Oldi. Bez listy zleceń praca jest trudna/niemożliwa

Secundo- dlaczego moja stawka (pomijając fakt, że jest żałośnie głodowa i niewolnicza- no dajcie spokój, 50 groszy za 1000 znaków?!) nie zależy w żaden sposób od kwoty, jaką gotów jest zapłacić Zleceniodawca?

Skoro jest przycisk "kolejne zlecenie", dlaczego nie ma "poprzednie zlecenie"? Jak przewinę naście o grach, to jednego innego nie zauważę, odruchowo pójdę dalej, a potem to już tylko odświeżyć i jeszcze raz klikać...

W obie strony powinny być czarne listy- jako copywriter nie chcę pracować z niektórymi zleceniodawcami, bo są upierdliwi (nie "dokładni", tylko właśnie "upierdliwi"), albo zwyczajnie nie mam ochoty → oznaczam zlecenie i zlecenia od tego zleceniodawcy mi się nie pojawiają w panelu. Z drugiej strony jako zlecający wiem, że jeden z copywriterów pisze coś, co mi nie odpowiada z różnych względów i to zawsze → klik i już nie może dla mnie pisać.

1. Ok postaramy się jak najszybciej coś z tym zrobić.

2. Stawki jak już pisałem uzależnione są od oceny copywritera. Kilka dobrych tekstów a co za tym idzie dobrych ocen od klientów i stawki będą wyższe ;)

Przycisk "poprzednie zlecenie" - świetny pomysł, dodane do listy rzeczy do zrobienia :) W kwestii czarnych list to jest to sensowne rozwiązanie - pomyślimy jak najlepiej byłoby to rozwiązać.

Dziękuję wszystkim za komentarze.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Jeżeli już coś takiego jest to przepraszam

W info o zlecającym powinna być też informacja o śr ocen jakie wystawił za teksty, będzie to jakaś informacja dla piszącego o tym czy klient może byç "wymagający" ale przede wszystkim czy nie jest gadem który ma taką naturę że obojętnie jaki będzie tekst i tak da 1

W ustawieniach odznaczona była kategoria "Biznes i Ekonomia" a w panelu roboczym przy oknie do realizacji tekstów wyświetlało się "Kategoria: Biznes i Ekonomia"? Czy może były to po prostu podobne teksty i sprawiało takie wrażenie (teraz w kategorii Gry a także Biznes i Ekonomia były zlecenia o grach)? Pytam bo u nas działa to poprawnie i jeżeli odznaczenie kategorii w ustawieniach szwankuje to będziemy eliminować ten błąd.

Czy taka tematyka tekstu odpowiada według was kategorii Biznes i Ekonomia?!

5J8XGri.png

Hipotetyczne pytanie. W serwisie stoi: jeśli średnia z minimum 10 ocen wyniesie poniżej 3, utracisz możliwość pisania tekstów

Różnie bywa - każdy może otrzymać złe oceny, od kogoś, kto akurat miał zły dzień/pomylił się/ miał inne spojrzenie na temat. W jaki sposób wrócić do pisania?

Przy okazji. Spojrzałem na swoje oceny. Wybrane:

Tekst nr 1

1 punkt (z dopiskiem: bardzo dobry tekst)

Tekst nr 2

6 punktów (z dopiskiem: bardzo dobry tekst)

Przydałby się moderator - te dwie oceny są po prostu nielogiczne. Coś, co jest bardzo dobre, nie może być oceniane przez jedną osobę na jeden punkt, a przez drugą na 6...

Edytowane przez oldi

Jeżeli już coś takiego jest to przepraszam

W info o zlecającym powinna być też informacja o śr ocen jakie wystawił za teksty, będzie to jakaś informacja dla piszącego o tym czy klient może byç "wymagający" ale przede wszystkim czy nie jest gadem który ma taką naturę że obojętnie jaki będzie tekst i tak da 1

Zastanowimy się nad takim rozwiązaniem. Proszę jednak pamiętać, że jeżeli klient niesprawiedliwie wystawi ocenę to zawsze można złożyć wniosek o jej anulowanie - wystarczy kliknąć przycisk "Unieważnij" przy danej ocenie w sekcji "Zarobki i ocena".

Czy taka tematyka tekstu odpowiada według was kategorii Biznes i Ekonomia?!

5J8XGri.png

Nie odpowiada - klient pomylił się przy dodawaniu zlecenia a, że nie mógł go później edytować (pracujemy nad możliwością edycji nie rozpoczętych zleceń) to z tego względu nie skorygował błędu. Z racji, że mimo błędnej kategorii copywriterzy na podstawie opisu i słowa kluczowego poprawnie realizowali zlecenie to nic z tym już nie robiliśmy zwłaszcza, że zlecenie jest już praktycznie zrealizowane. W przyszłości będziemy oczywiście korygować niepoprawnie sformułowane zlecenia a w tym wypadku gdyby copywriter w jakiś sposób się pomylił przez błędną kategorię to oczywiście sprawa zostałaby rozstrzygnięta na jego korzyść.

Hipotetyczne pytanie. W serwisie stoi: jeśli średnia z minimum 10 ocen wyniesie poniżej 3, utracisz możliwość pisania tekstów

Różnie bywa - każdy może otrzymać złe oceny, od kogoś, kto akurat miał zły dzień/pomylił się/ miał inne spojrzenie na temat. W jaki sposób wrócić do pisania?

Tak jak wspominałem powyżej to każdą ocenę można anulować jeżeli jest niepoprawnie wystawiona.