Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie. Znacznie łatwiej jest dostać dobrą ocenę za teksty zapleczowe wzwyż, aniżeli za precle. Ktoś chyba pomylił teksty preclowe ze specjalistycznymi i wymaga tej samej jakości...

No z zacytowanego komentarza wynika, że wymogów jakościowych nikt tu nie zgłasza, a ocena poszła za brak akapitów. To jak z kropkami. Nikt nie oczekuje, żeby w preclu była poprawność interpunkcyjna, ale dobrze by było, gdyby kilka kropek znalazło się w tekście.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Opis:

Potrzebne są krótkie zajawki na stronę kategorii dotyczącą poszczególnych rodzajów posiłków. Zajawki na bloga kulinarnego. Zajawki powinny być napisane pod SEO, czyli zawierać kilka znaczących fraz np. dla kategorii desery warto byłoby użyć nazw najpopularniejszych ciast np. sernik, babka piaskowa itd. Zajawki powinny pokrótce opisywać daną kategorię. Zajawka do kategorii CEBULA

Język:polski
Słowa kluczowe:
cebula 0/1
Liczba znaków:0 /700
Jakość:

Opis do katalogów

To są mistrzowskie zlecenia. SERNICZEK z CEBULKĄ mniam mniam :)

Człowieku zajawka to inaczej ciekawy zamysł, czyli cebula dodana do jakiegokolwiek posiłku lub potraktowana jako jeden z głównych składników, z czym masz problem?

Przecież masz podaną kategorię nie desery a cebula (jako warzywo)

Jeżeli jednak twoja wiedza nie jest wystarczająca, to podam ci przykład deseru z użyciem tego warzywa,

Drożdżówka z cebulą i boczkiem ewentualnie samo pyszne ciasto

Choć z tego portalu nie korzystam wyłącznie z powodu, iż wielu zleceniobiorców to pośrednicy, to jednak takich problemów jak tutaj się wypisuje, bez kontaktu oraz informacji z rzetelnego źródła dawno nie czytałem

Po 1.

Oceny względem precli jeżeli są nieadekwatne, są kasowane i usuwane

Temat wałkowany sto razy

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Jakość: do katalogów

Opis: na bloga kulinarnego

To jak w końcu?

Też to mam w indywidualnych, ale pójdzie do odrzutu.

Herkules, tu chodzi o zajawkę w znaczeniu copywriterskim.

Edytowane przez Inka22

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

Ja wiem, że to tylko SEO, ale mimo wszystko trochę wyobraźni i plastycznego myślenia jest wymagane :P Ja tam mogę mieć w jednym preclu słowa kluczowe o gryzoniach i biurze rachunkowym, czy o serniku i cebuli, bez przesady, to nie jest fizyka kwantowa :D

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

@SeoMagic po to w serwisie można zaznaczać obszary zainteresowań, by nie wyświetlały się na liście zlecenia z branż (tematów), na których się nie znasz, akurat cebulę można spokojnie wkomponowywać w desery lub dania quasi deserowe (powiedzmy przekąski), wyobraźnia kulinarna nie zna granic i dla kogoś znającego się na rzeczy napisanie takiego tekstu nie jest żadnym wyzwaniem.

Podobnie jeśli chodzi o ten nieszczęsny przykład z biurem rachunkowym i akcesoriami dla gryzoni. Wystarczyło wczytać się w treść zlecenia, by się zorientować, że chodzi o usługi rachunkowe dla sklepów zoologicznych. Sprawa jasna, prosta i bezproblemowa, i to bez żadnej "bidy", wymysłów czy kombinowania.

• Like 1

Herkules
CheNelly
annaresz

zanim zaczniecie pisać swój "przepis roku" to radzę nauczyć się odróżniać tekst katalogowy od tekstu preclowego.

tekst pleclowy, tekst katalogowy, tekst zapleczowy, tekst tematyczny, tekst specjalistyczny - dla klienta który złożył zamówienie (które podałem powyżej) i dla was trojga to jedno i to samo.

Edytowane przez SeoMagic

O, ktoś tu się zirytował :-).

Nie będę bronić zleceniodawcy, który zlecał zajawki, bo moim zdaniem to zlecenie też nie jest sformułowane poprawnie, chociaż teoretycznie opisy kategorii i generalnie wszelkie opisy jednostek taksonomicznych można z powodzeniem traktować jako opisy katalogowe.

zanim zaczniecie pisać swój "przepis roku" to radzę nauczyć się odróżniać tekst katalogowy od tekstu preclowego.

Nie mam problemów z odróżnianiem, a Twoja złośliwość jest naprawdę zbędna.

Nie doczytałeś zlecenia i wyśmiałeś klienta, za to że żąda wydumanych opisów cyt. Twoją złośliwostkę "SERNICZEK Z CEBULKĄ MNIAM MNIAM", a w opisie nie ma takich wymagań.

Moim zdaniem ten przykład nie jest bynajmniej przykładem zlecenia z kosmosu. W serwisie są lepsze kwiatki.

Przychodzi informacja o odebraniu zlecenia wskazanemu wykonawcy i:

- odebrano po 20 godzinach, a wypadałoby po 24 (jednak zgłoszenia są dodawane czasem w porach, ze te koncowe 4h moga być kluczowe)

- żadnej wzmianki które zlecenie i komu zostało odebrane

- żadnej możliwości anulowania w tej sytuacji zgłoszenia, a przecież czasem wyjątkowo mocno zależy na jakości (np. wybredny klient końcowy) i wybiera się wtedy sprawdzone osoby

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

No i znowu powtórka z rozrywki. W poniedziałek nie miałam innych zajęć, rodzina pojechała do domów, postanowiłam dorobić i napisać kilka precli. Dziś zaczyna się wystawianie ocen i "od nowa Polska Ludowa", czyli "4 bardzo dobry tekst". Textbookers proszę zróbcie coś z tym, bo jeśli za teksty specjalistyczne i tematyczne dostaję prawie wyłącznie 6, rzadko 5, to przecież pisząc precle nie schodzę poniżej pewnego stylistycznego, a nawet merytorycznego poziomu.

Tak, zgłosiłam żądanie unieważnienia. Tak, wiem, że ocena pewnie zostanie unieważniona, ale podejście zlecających do systemu ocen jest niepoważne i mimo wszystko każdy komunikat zwrotny typu "4 bardzo dobry tekst" podnosi mi ciśnienie.

Btw. Postanowiłam od tej pory wstawiać w każdym tekście wiadomość do klienta w brzmieniu <wiadomość dla klienta: Jeśli tekst spełnia Pani / Pana oczekiwania i zamierza Pan / Pani wystawić mi ocenę proszę o wystawienie oceny najwyższej, czyli 6. W ten sposób utrzymam średnią, która motywuje mnie do pracy w tym portalu, jeśli tekst z jakichś powodów oczekiwań nie spełnia, proszę o wskazanie powodów obniżenia oceny> ciekawe czy to przejdzie przez moderację, a jeśli przejdzie jak będzie odbierane, ale nie odpuszczę.

Skoro ja podchodzę poważnie do wykonywanej pracy, to niech zleceniodawcy, którzy mnie oceniają, też traktują to poważnie, tym bardziej, że za wystawienie każdej oceny otrzymują jakieś rabaty.

nie po to wydaje ktoś pieniądze żeby musieć na tekście wykonywać dodatkowe czynności jak kasowanie zbędnego tekstu, więc raczej nie spodziewaj się wyrozumiałości - to raz

a dwa, moderator nie ma prawa czegoś takiego przepuścić

Edytowane przez bori79
  • Like 1

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku