Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

SeoMagic przeczytaj mój post jeszcze raz. Roboty Google ignorują znaki interpunkcyjne. Jeśli ktoś szuka frazy "fotograf kielce" (Boże, oszczędź tego biednego fotografa :P), to nie ma różnicy czy w tekście będzie fraza niegramatycznie użyta, czy będzie przedzielona kropką, przecinkiem lub myślnikiem - dla robota tego znaku po prostu nie ma. W ten sposób można uzyskać poprawność gramatyczną w tekście. Znaki interpunkcyjne są tak samo ignorowane jak stopwords.

CheNelly i Ana324 - co do tych znaków interpunkcyjnych, to możecie robić tak: w tekście umieszczacie frazę z kropką lub przecinkiem, a pod tekstem wpisujecie ją tak jak klient podał, żeby system przepuścił zlecenie. Moderacja wie o co chodzi i przepuści tekst bez problemu. Ten temat był już poruszany na forum. To samo w przypadku literówek w słowach kluczowych - w tekście poprawnie, a pod tekstem z błędem i komentarzem dla moderacji.

Ja robię tak jak napisała CheNelly. czyli "jeśli potrzebny ci fotograf Kraków" itp.. Na początku tez mnie to irytowało, ale jak zobaczyłam w sieci typowe precle, często tworzone przez automaty to mi przeszło. Fakt jest faktem, że u innych pośredników można odmieniać frazy lub system przepuszcza odmienione słowa lub frazy rozdzielone znakami interpunkcyjnymi, a nawet połączone spójnikami.

Ana324 - w sieci są poradniki jak pisać SEO i warto się z nimi zapoznać, bo przecież ważny jest także rozkład słów kluczowych w tekście, prostota zdań itp. :)

SeoMagic przeczytaj mój post jeszcze raz. Roboty Google ignorują znaki interpunkcyjne. Jeśli ktoś szuka frazy "fotograf kielce" (Boże, oszczędź tego biednego fotografa :P), to nie ma różnicy czy w tekście będzie fraza niegramatycznie użyta, czy będzie przedzielona kropką, przecinkiem lub myślnikiem - dla robota tego znaku po prostu nie ma. W ten sposób można uzyskać poprawność gramatyczną w tekście. Znaki interpunkcyjne są tak samo ignorowane jak stopwords.

CheNelly i Ana324 - co do tych znaków interpunkcyjnych, to możecie robić tak: w tekście umieszczacie frazę z kropką lub przecinkiem, a pod tekstem wpisujecie ją tak jak klient podał, żeby system przepuścił zlecenie. Moderacja wie o co chodzi i przepuści tekst bez problemu. Ten temat był już poruszany na forum. To samo w przypadku literówek w słowach kluczowych - w tekście poprawnie, a pod tekstem z błędem i komentarzem dla moderacji.

"Sesje ślubne i niemowlęce to tylko część usług, które oferuje profesjonalny fotograf. Kielce są miastem, na terenie którego wykonywane są zdjęcia."

czy Google widzi czy nie widzi tego nie wiem, wiem natomiast że klient taki tekst może mi odrzucić ponieważ nie takiego czegoś oczekiwał. natomiast jak napisze:

"Sesje ślubne i niemowlęce to tylko część usług, które oferuje profesjonalny fotograf Kielce.

to będę miał pewność że 100% klientów zaakceptuje mi tekst.

Ana324

na textbookers.com teksty zlecają najczęściej agencje seo i jak chcesz pisać teksty seo (katalogi, precle) to trzeba przed napisanie tekstów dokładnie zapoznać się co to jest. Ty oczywiście na dzień dobry piszesz jacy to ludzie idioci są i jakie idiotyczne teksty zlecają.

SeoMagic jeszcze nie spotkałam się z klientem, który taki tekst, by mi odrzucił. Jak takiego spotkasz, chętnie go poznam i porozmawiam :) Zdarzyło mi się jedynie, że klient zaznaczył, że znaki interpunkcyjne są we frazie jak najbardziej ok, ale stopwords odpadają.

Sorry, ale zdanie "Sesje niemowlęce i ślubne to tylko część usług, jakie oferuje profesjonalny fotograf Kielce" brzmi idiotycznie :/ Nawet jeśli tak ma być na potrzeby robotów to dla mnie to jest idiotyczne i takich tekstów nie piszę, na szczęście niektórzy zleceniodawcy chcą sensowne teksty i rozdzielają frazy na pojedyncze słowa kluczowe. Ty za to na dzień dobry oceniasz poziom ludzi, o których nic nie wiesz, gratuluję wnikliwości.

Brzmi idiotycznie, to fakt. Ale seo nie pisze się dla brzmienia. Ja nie lubię tak napisanych zdań, więc wciskam znaki interpunkcyjne. Piszę takich tekstów mnóstwo, często nawet w tekstach tematycznych są takie frazy i wypada je zgrabnie w nich ulokować. Na początku to może sprawiać trudność, ale z czasem idzie szybciej.

No ja wiem, że to nie są teksty dla ludzi tylko dla botów (choć czasami zleceniodawcy dają frazy, które można łatwo umieścić i brzmią normalnie), ale ja nie lubię takich pisać, jak pisałam :) więc nie piszę. Zależy mi nie tylko na zarabianiu pieniędzy, ale i pisaniu tekstów o jakiejś tam jakości, dlatego na TB nie mam ostatnio za bardzo co robić

Ana324 - bez obrazy, ale twój problem brzmi trochę idiotycznie :D nie piszesz tekstów seo, ale narzekasz, że brzmią idiotycznie ;) Naprawdę ta jedna nazwa miasta aż tak zaburza Ci sens całego tekstu? :D To nie mają być wypracowania, poradniki tylko zwykłe lanie wody. Przecież TB to platforma dla tekstów seo, wiadomo więc, że jest ich tam najwięcej, jeżeli chcesz pisać wartościowe teksty to niestety, ale nie tam (bo nawet w tekstasch tematycznych są frazy typu tego nieszczęsnego fotografa z Kielc ;)), musisz po prostu szukać sobie kogoś innego, kto będzie Ci dawał zlecenia na teksty na bloga bez głupich fraz. Ja piszę długo, dla wielu osób i jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym pisała dla kogoś 100% bez tych "idiotycznych fraz" jak ty je określasz, bo po prostu najwięcej tekstów potrzebnych jest dla seo, jeżeli chcesz pisać bez nich to musisz chyba zostać dziennikarzem albo blogerem i na tym zarabiać :D

Więc chillout :D

Edytowane przez CheNelly

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Bez obrazy, ale chyba nie zrozumiałaś, o co mi chodzi :P to nie mój problem, zapytałam tylko, jak wy piszecie takie teksty, bo mnie to ciekawiła, bo ja ich nie piszę. Oczywiście, że mam innych zleceniodawców, pisałam przecież, że na TB nie mam co robić. Trochę więcej czytania z zrozumieniem :P

A ja z tym przykładowym "fotografem Kielce" robię tak: "Fotografów oferujących prfesjonalne usługi można znaleźć, wpisując do wyszukiwarki stron

frazę: fotograf Kielce"

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

moje pytanie o $ dotyczyło osób co kombinują jak "ładnie napisać tekst". Przy stawkach texbookera i problemach takie jak tutaj są opisane to ciężko będzie 10zeta wyciagnąć w godzinkę.

3 minuty na precelka 1000 znakowego jest realne jak się pisze w miarę szybko i masówke sieka bez kombinowania.

Frazy typu "fotograf kielce" czy "pozycjonowanie stron kielce" to połowa ludzi wsadza na swoje strony firmowe, aby Googe był zadowolony, a copywriterzy sie trudzą aby do byle precelka coś logicznego upchnąć :)

Ja nie mam problemów tego typu, piszę co mi ślina na język przyniesie. Oczywiście w miarę logiczne, ale nie siedzę nad jednym preclem 10 minut, ale faktycznie jakbym się zastanawiała jakby tą frazę logicznie wpleść i bym czytała tekst po 10 razy to pewnie bym 5 zł na godzinę nie zrobiła.

Średnią ocen mam 5,64/6 więc chyba mi to na złe nie wychodzi :D

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...