Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie odpowiada - klient pomylił się przy dodawaniu zlecenia a, że nie mógł go później edytować (pracujemy nad możliwością edycji nie rozpoczętych zleceń) to z tego względu nie skorygował błędu. Z racji, że mimo błędnej kategorii copywriterzy na podstawie opisu i słowa kluczowego poprawnie realizowali zlecenie to nic z tym już nie robiliśmy zwłaszcza, że zlecenie jest już praktycznie zrealizowane. W przyszłości będziemy oczywiście korygować niepoprawnie sformułowane zlecenia a w tym wypadku gdyby copywriter w jakiś sposób się pomylił przez błędną kategorię to oczywiście sprawa zostałaby rozstrzygnięta na jego korzyść.

To od czego są Ci moderatorzy którzy biorą dla siebie znaczną cześć pieniędzy ze zleceń? To ich chyba zadanie, co nie? Jeżeli zleceniodawca się pomylił to moderator ma obowiązek to poprawić.

Z tego co rozumiem najwyższa możliwa stawka na rękę dla copywritera za teksty w tym serwisie wynosi:

1,23 - zapleczowy

0,98 - opis

0,82 - precel

?

Tak, jakieś 1,30 zł dostajesz po odjeciu podatku dochodowego za koniecznie dobrej jakości tekst zapleczowy 1000znaków (zleceniodawca zapłaci za taki tekst 2,46zł) :peace:

"Tak jak wspominałem powyżej to każdą ocenę można anulować jeżeli jest niepoprawnie wystawiona"

Ikonkę "unieważnij" mam tylko przy jednym, średnio ocenionym tekście.

Tak to niestety działa, moderatorzy idą po stronie zleceniodowacy, który daje im kasę.

9XaHh1G.png

:nie_powiem:

Edytowane przez avandi

Jeżeli już coś takiego jest to przepraszam

W info o zlecającym powinna być też informacja o śr ocen jakie wystawił za teksty, będzie to jakaś informacja dla piszącego o tym czy klient może byç "wymagający" ale przede wszystkim czy nie jest gadem który ma taką naturę że obojętnie jaki będzie tekst i tak da 1

Zastanowimy się nad takim rozwiązaniem. Proszę jednak pamiętać, że jeżeli klient niesprawiedliwie wystawi ocenę to zawsze można złożyć wniosek o jej anulowanie - wystarczy kliknąć przycisk "Unieważnij" przy danej ocenie w sekcji

Ale to zawsze będzie zabawa z gadami a tak jak zobaczę że np ma średnią 1.5 to się zastanowię czy się męczyć i użerać za 50 gr :)

Jak to działa - w opisie zlecenia klient wymaga "Trzy słowa kluczowe w tekście: darmowe gry na przeglądarkę fajne gry gry wojenne"

Natomiast wedle systemu: "darmowe gry na przeglądarkę 0/2"

Czyli trzeba pisać wedle systemu, bo inaczej tekst nie przejdzie dalej, ale wtedy się ryzykuje, że klient odrzuci tekst, bo są inne słowa kluczowe?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

"Tak jak wspominałem powyżej to każdą ocenę można anulować jeżeli jest niepoprawnie wystawiona"

Ikonkę "unieważnij" mam tylko przy jednym, średnio ocenionym tekście.

Zgłoszenie trzeba wysłać maksymalnie w ciągu 10 dni od wystawienia oceny. Później nie ma już takiej możliwości.

Z tego co rozumiem najwyższa możliwa stawka na rękę dla copywritera za teksty w tym serwisie wynosi:

1,23 - zapleczowy

0,98 - opis

0,82 - precel

?

Tak, są to kwoty po odjęciu podatku dochodowego.

To od czego są Ci moderatorzy którzy biorą dla siebie znaczną cześć pieniędzy ze zleceń? To ich chyba zadanie, co nie? Jeżeli zleceniodawca się pomylił to moderator ma obowiązek to poprawić.

Tak to niestety działa, moderatorzy idą po stronie zleceniodowacy, który daje im kasę.

9XaHh1G.png

:nie_powiem:

Moderatorzy są od sprawdzania jakości napisanych tekstów. Tak jak pisałem w przypadku pojawienia się błędnego zlecenia żaden copywriter na tym nie ucierpi.

Co do oceny to sprawa była prosta - tekst "Bardzo dobry tekst" jest domyślnie wpisany w okienko z oceną - klient może to zmienić bądź nie. W tym wypadku klient ocenił w ten sposób kilka tekstów i po prostu za którymś razem nie zmienił już domyślnego tekstu.

Generalnie moderatorzy zawsze patrzą na sprawę obiektywnie o czym świadczy fakt, że do tej pory 95% wniosków copywriterów o unieważnienie oceny zostało uznanych. Z uwagi na to, pozwolę sobie nie zgodzić się ze stwierdzeniem, że moderatorzy stoją po stronie zleceniodawców. W przytoczonym przypadku mimo, że komentarz przy ocenie był błędny to poziom tekstu odpowiadał wystawionej ocenie 2,00/6,00 dlatego moderator wniosek copywritera odrzucił (było to kilka słabej jakości tekstów od tej samej osoby).

Jeżeli już coś takiego jest to przepraszam

W info o zlecającym powinna być też informacja o śr ocen jakie wystawił za teksty, będzie to jakaś informacja dla piszącego o tym czy klient może byç "wymagający" ale przede wszystkim czy nie jest gadem który ma taką naturę że obojętnie jaki będzie tekst i tak da 1

Zastanowimy się nad takim rozwiązaniem. Proszę jednak pamiętać, że jeżeli klient niesprawiedliwie wystawi ocenę to zawsze można złożyć wniosek o jej anulowanie - wystarczy kliknąć przycisk "Unieważnij" przy danej ocenie w sekcji

Ale to zawsze będzie zabawa z gadami a tak jak zobaczę że np ma średnią 1.5 to się zastanowię czy się męczyć i użerać za 50 gr :)

Dobrze - postaramy się wdrożyć rozwiązanie które załatwi ten problem:)

To trochę upokarzające dla copywritera, że jeszcze musi się starać o taką stawkę...

Przytoczę może trochę statystyk:

Aktualnie 70% aktywnych copywriterów ma ocenę powyżej domyślnej 4,00 z czego 25% z nich ma już ocenę powyżej 5,00.

Jak widać uzyskanie wyższych ocen nie jest żadnym problemem - wystarczy trzymać odpowiednią jakość tekstów. Nikt nie wymaga poematów jak to ktoś określił ale jedynie tekstów zgodnych ze zleceniem a także zawierających logiczne poprawne gramatycznie zdania:)

Jak to działa - w opisie zlecenia klient wymaga "Trzy słowa kluczowe w tekście: darmowe gry na przeglądarkę fajne gry gry wojenne"

Natomiast wedle systemu: "darmowe gry na przeglądarkę 0/2"

Czyli trzeba pisać wedle systemu, bo inaczej tekst nie przejdzie dalej, ale wtedy się ryzykuje, że klient odrzuci tekst, bo są inne słowa kluczowe?

Sprawa jest prosta - klient w opisie zawarł, że tekst ma zawierać trzy słowa kluczowe. Jedno z tych słów kluczowych jest dodatkowo weryfikowane przez system. Czyli po prostu piszemy tekst zgodnie z opisem zlecenia wtedy zarówno przejdzie przez system jak i klient go zaakceptuje.

Niedługo wprowadzimy opcję podania dodatkowych słów kluczowych przy dodawaniu zlecenia tak, więc wtedy całościowo np. w tym wypadku trzy frazy będą weryfikowane przez skrypt.

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

1. Słusznie - do poprawy

2. Tutaj warto czasem posiłkować się ustawieniami. Np. zlecenie 50x ten sam tekst było o jakości "Opis do katalogu" plus bodajże w kategorii Biznes i ekonomia. Wystarczyło tymczasowo w ustawieniach copywritera odznaczyć albo tą kategorię albo typ zlecenia i przestałyby się wyświetlać w panelu roboczym.

3. Słowa kluczowe znajdujące się w panelu roboczym zawsze obowiązkowo należy umieścić w zleceniu. Zamawiający nie musi dodatkowo informować o tym w opisie zlecenia.

4. Chodzi o komentarz do poprawianego tekstu?

5. Widać to wprawdzie już w panelu roboczym ale słusznie, umieścimy dodatkowo informację podając np. tytuł tekstu do poprawy..

6. Jasne - jest to jedna z funkcji którą na pewno dodamy.

7. Wynikł tutaj jakiś błąd - właśnie to sprawdzamy.

8. Avandi wyjaśnił przed chwilą na czym polega problem - informacja o punktach zarobionych za napisanie tekstów jest w innym miejscu niż informacja o punktach za które można dokonać zamówienia.

9. Ok postaramy się dodać podświetlanie fraz kluczowych.

10. Proszę pamiętać, że każdy tekst można zgłosić do poprawy bądź odrzucić jeżeli mimo poprawy nie spełnia oczekiwań. Jeżeli tekst był faktycznie niskiej jakości to nie ma konieczności aby go akceptować. Prosiłbym o informację na biuro@textbookers.com na temat tekstu oraz copywritera który go napisał. Jeżeli tekst faktycznie do niczego się nie nadaje to zwrócimy punkty za jego zakup.

11. Kiepskich copywriterów najprościej eliminować wystawiając im oceny. Jeżeli średnia ocen copywritera spadnie poniżej 3,00 to traci on możliwość pisania kolejnych tekstów.

2. Niestety są tak szerokie kategorie, że większość trafia do kategorii "Biznes i ekononia". Np. ja zamawiając teksty o praniu dywanów musiałem tam wsadzić bo nie ma nic odpowiedniejszego. W związku z tym nie wiele da odznaczenie.

4. Tak. Chodzi o to, że komentarz może mieć tylko 250 znaków czego nie wiemy pierwszy raz wypełniając ten formularz. Ni i w ogóle było by miło wiedzieć kiedy się przekroczy te 250 znaków. Poza tym przy niektórych gniotach 250 znaków to zbyt mało żeby dokładnie opisać błędy.

5. W panelu roboczym nie wyświetlały mi się komentarze zamawiającego (lub były niezauważalne), miałem je tylko w mailach.

8. Myślę, że u mnie to jednak głębszy błąd bo tak jak pisałem na maila dostałem punkty tylko za 2 teksty na 8 napisanych i zatwierdzonych i nigdzie ich nie ma.

9. Chodzi dokładnie o to, żebym pisząc miał do wyboru kilka kolorów podświetlania, i żebym mógł sam je nazywać i zaznaczać np. (niebieski słowa kluczowe, czerwony, inne frazy zadane przez zamawiającego). Gdyż niektórzy zlecający podają frazy kluczowe i dodatkowo wymóg zamieszczenia jednego z tytułów artykułu ze swojej strony, podejrzewam, ze znajdą się jeszce jakieś dziwne wymagania.

10. Więc powinien być przycisk "Oddaj do moderacji" albo "odrzuć", jeśli zamówię 100 tekstów i 20 będzie tragicznych to pisanie na maila które będzie zbyt czasochłonne. Jeżeli już jest jakakolwiek moderacja to takie "perełki" powinna wychwytywać bo ja jako zamawiający nie mam nerwów tego czytać i pisać autorowi co powinien poprawić. Poza tym osoba o tak żenującym poziomie powinna być już po pierwszym tekście zawieszana.

11. Jednak czarna lista była by lepsza, bo ja natychmiast chcę wyeliminować taką osobę ze swoich zleceń a nie czekać np miesiąc. Taki system jak jest teraz też powinien być jako uzupełnienie żeby po pewnym czasie inni też się nie musieli męczyć.

Cieszę się, że mogłem pomóc.

To trochę upokarzające dla copywritera, że jeszcze musi się starać o taką stawkę...

Przytoczę może trochę statystyk:

Aktualnie 70% aktywnych copywriterów ma ocenę powyżej domyślnej 4,00 z czego 25% z nich ma już ocenę powyżej 5,00.

Jak widać uzyskanie wyższych ocen nie jest żadnym problemem - wystarczy trzymać odpowiednią jakość tekstów. Nikt nie wymaga poematów jak to ktoś określił ale jedynie tekstów zgodnych ze zleceniem a także zawierających logiczne poprawne gramatycznie zdania:)

Szczerze? Podejrzewam, że copywriterów to na tym serwisie nie ma lub jest niewielu. Tylko raczej ludzie, którzy chcą sobie popisać i dorobić. Myślę, że dobry copywriter za taką stawkę nie ruszy palcem. Potwierdza to też fakt jakości niektórych tekstów, które otrzymałem.

Trzeba pamiętać, że tekst do katalogu jednak musi mieć sens aby przejść moderację w katalogu.

Edytowane przez neidi

System wymaga dwóch słów kluczowych a klient trzech, wychodzi więc na to, że trzeba zamieścić ich 4 (trzy klienta, w tym jedno wymagane przez system + drugie wymagane przez system). W ~1000 znakowym tekście upchanie takich słów jest trudne i czyni tekst nienaturalnym, zwłaszcza że są do siebie podobne.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Kiedy poprawię tekst klientowi, nadal wisi mi w kokpicie: ilość tekstów do poprawy: 1, ale kiedy kliknę w teksty do poprawy, system zgłasza, że "brak odrzuconych tekstów". Poprawiłem- powinno zniknąć z kokpitu, skoro mam możliwość pisania następnych

Edytowane przez rdw

2. Niestety są tak szerokie kategorie, że większość trafia do kategorii "Biznes i ekononia". Np. ja zamawiając teksty o praniu dywanów musiałem tam wsadzić bo nie ma nic odpowiedniejszego. W związku z tym nie wiele da odznaczenie.

4. Tak. Chodzi o to, że komentarz może mieć tylko 250 znaków czego nie wiemy pierwszy raz wypełniając ten formularz. Ni i w ogóle było by miło wiedzieć kiedy się przekroczy te 250 znaków. Poza tym przy niektórych gniotach 250 znaków to zbyt mało żeby dokładnie opisać błędy.

5. W panelu roboczym nie wyświetlały mi się komentarze zamawiającego (lub były niezauważalne), miałem je tylko w mailach.

8. Myślę, że u mnie to jednak głębszy błąd bo tak jak pisałem na maila dostałem punkty tylko za 2 teksty na 8 napisanych i zatwierdzonych i nigdzie ich nie ma.

9. Chodzi dokładnie o to, żebym pisząc miał do wyboru kilka kolorów podświetlania, i żebym mógł sam je nazywać i zaznaczać np. (niebieski słowa kluczowe, czerwony, inne frazy zadane przez zamawiającego). Gdyż niektórzy zlecający podają frazy kluczowe i dodatkowo wymóg zamieszczenia jednego z tytułów artykułu ze swojej strony, podejrzewam, ze znajdą się jeszce jakieś dziwne wymagania.

10. Więc powinien być przycisk "Oddaj do moderacji" albo "odrzuć", jeśli zamówię 100 tekstów i 20 będzie tragicznych to pisanie na maila które będzie zbyt czasochłonne. Jeżeli już jest jakakolwiek moderacja to takie "perełki" powinna wychwytywać bo ja jako zamawiający nie mam nerwów tego czytać i pisać autorowi co powinien poprawić. Poza tym osoba o tak żenującym poziomie powinna być już po pierwszym tekście zawieszana.

11. Jednak czarna lista była by lepsza, bo ja natychmiast chcę wyeliminować taką osobę ze swoich zleceń a nie czekać np miesiąc. Taki system jak jest teraz też powinien być jako uzupełnienie żeby po pewnym czasie inni też się nie musieli męczyć.

Cieszę się, że mogłem pomóc.

Szczerze? Podejrzewam, że copywriterów to na tym serwisie nie ma lub jest niewielu. Tylko raczej ludzie, którzy chcą sobie popisać i dorobić. Myślę, że dobry copywriter za taką stawkę nie ruszy palcem. Potwierdza to też fakt jakości niektórych tekstów, które otrzymałem.

Trzeba pamiętać, że tekst do katalogu jednak musi mieć sens aby przejść moderację w katalogu.

2. Rozumiem, postaramy się coś z tym zrobić.

4. Ok, w takim razie zwiększymy limit w polu na komentarz i dodamy licznik znaków.

5. Tak - jest to błąd który właśnie poprawimy.

8. Jesteśmy w trakcie naprawiania tego błędu. Do jutra wszystko powinno być ok.

9. Tutaj sprawa nie jest taka prosta bo musielibyśmy przekształcić pole do wpisywania tekstu w edytor. Zastanowimy się nad tym.

10. Faktycznie czasem się zdarzy, że spośród kilkuset zleceń moderator przepuści przypadkowo tekst słabszej jakości. Faktycznie przycisk "Oddaj do moderacji" mógłby rozwiązać ten problem - przeanalizujemy to.

11. Nie obiecuję, że pojawi się to w najbliższym czasie bo skupiamy się nad wprowadzeniem do oferty tekstów tematycznych i usprawnieniem tego co działa, ale na pewno dodamy to do listy rzeczy do zrobienia.

System wymaga dwóch słów kluczowych a klient trzech, wychodzi więc na to, że trzeba zamieścić ich 4 (trzy klienta, w tym jedno wymagane przez system + drugie wymagane przez system). W ~1000 znakowym tekście upchanie takich słów jest trudne i czyni tekst nienaturalnym, zwłaszcza że są do siebie podobne.

Jeżeli klient podaje słowa kluczowe z których nie da się wykonać wyglądającego w pełni naturalnie tekstu to widocznie musi się z tym liczyć.

Kiedy poprawię tekst klientowi, nadal wisi mi w kokpicie: ilość tekstów do poprawy: 1, ale kiedy kliknę w teksty do poprawy, system zgłasza, że "brak odrzuconych tekstów". Poprawiłem- powinno zniknąć z kokpitu, skoro mam możliwość pisania następnych

Jest to błąd który właśnie naprawiamy. Do jutra wszystko powinno być już ok:)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

4. Ok, w takim razie zwiększymy limit w polu na komentarz i dodamy licznik znaków.

krótko: bez tego czasami komentarz do teksu jest bez sensu... jak mam wytłumaczyć copywriterowi, gdzie tkwi problem, jak samo zacytowanie błędnego fragmentu tekstu sprawia, że nie ma już więcej miejsca na komentarz.... Zatem pisze się skrótowo, żeby komentarz o długości SMS przeszedł "lanie wody", na co pojawiają się pretensje CW...

dymna.jpg

Dzień dobry

Jeden z klientów zwrócił mi dzisiaj tekst do poprawy z komentarzem "pokrywa się z tekstem do frazy "taśmy led". Nie mam pojęcia w jaki sposób wprowadzić poprawki według tej wskazówki. Tekst był pisany właśnie pod "taśmy led" i jedyny jaki stworzyłam z tej tematyki. Wysłałam maila do boku serwisu, jednak pomyślałam, że zapytam tutaj. Może ktoś mnie naprowadzi zanim otrzymam odpowiedzieć od twórców serwisu. Z tego co widzę, dopóki nie poprawię tego tekstu, nie mam możliwości realizowania innych zleceń, więc wdzięczna będę za każdą sugestię.

Pozdrawiam

Nie tyle błąd, co raczej brakująca funkcja: po zleceniu wypłaty nie mogę podejrzeć, ile mam nowych punktów. Rozumiem, że jest jakiś termin do wypłat, ale brakuje mi licznika, który pokazałby ilość punktów uzbieranych po zleceniu wypłaty- w niewybranych mam sumę wszystkich, łącznie z tymi, których wypłatę zleciłem.

Witam dziś zamiast narzekania mam pytanie z innej beczki.

Jeżeli chciał bym zarabiać na pisaniu tekstów i wypłacać pieniądze jako firma na ryczałcie bez Vat to jakie pkd powinienem mieć w działalności? I w jaki sposób rozliczam się z serwisem textbookers wystawiam wam rachunek czy jak?

Mi pasuje tyko taki nr:

82.19.Z Wykonywanie fotokopii, przygotowywanie dokumentów i pozostała specjalistyczna działalność wspomagająca prowadzenie biura

Edytowane przez neidi