Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, może jeszcze należałoby wziąć pod uwagę fazę księżyca i aktywność plam słonecznych i wyprowadzić z tego jakiś wzór. Te przedłużone wakacje Textbookers, lagi w przelewach i odpowiedziach na maile są nieprofesjonalne i niepoważne, a z tego co widzę właściciel wpadł tu ostatnio tylko po to, żeby ogłosić promocję dla zamawiających (coś w połowie lipca), wakacje trwają chyba w najlepsze

Wakację, to najczęstsza wymówka pracowników branży SEO w aspekcie rozliczenia ;)

Sorry mam wyjazd, sorry jestem na urlopie, sorry (nie mam dostępu do neta i konta wyślę przelew jutro) i tak mija kilkanaście dni, nie mówię iż jesteśmy zawsze idealni ale to "Sorry" powtarza się cały czas ;)

Jeszcze dodam, iż moderatorzy ostatnio to chyba przy preclach oczekują porządnej zapleczówki, masakrazapomniałem o jednym przecinku i tekst odrzucony, do tego widać, iż są fachowcami w wielu dziedzinach (niestety niektórych zagadnień specjalistycznych nie rozumieją, a jak im odpiszesz znaczenie wedle wikipedii to już nie odpowiedzą a tekst ląduje w śmietniku;)

Chyba czas kończyć poważnie przygodę z tym portalem 

Edytowane przez Herkules
  • Like 1

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Już dawno trzeba było zakończy, bo jakość współpracy tylko cały czas leciała w dół :D

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Szkoda, że tak obniżyli loty. 

W poniedziałek zleciłem napisanie tekstów do katalogów, ale do tej pory wszystkie nie zostały napisane. Chyba textbookers zaczyna lecieć łeb na szyję. 

Nie rozumiem tylko po co oni ogłaszają jakąkolwiek promocję skoro jest tam bardzo mało pisarzy :D

Niektóre opisy to wyższy level, patrzę na specyfikację i wychodzi często iż w cenie precla czy opisu liczy się na dzieło literackie ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Z mojego pisarskiego punktu widzenia opisy do katalogów to najgorsza kategoria tekstów. Są jedynie o 20gr droższe od precli i 40 gr tańsze od zaplecz.

Gdy piszę precle i teksty zapleczowe z kategorii, na których się znam, nie muszę sięgać do żadnych źródeł, podczas gdy zlecający opisy katalogowe w większości przypadków żądają tego, by zapoznać się z opisywaną stroną, poznać jej strukturę, funkcjonalność etc., to się najzwyczajniej w świecie nie opłaca i należałoby tu coś zmienić.

Podobnie jeśli chodzi o opisy produktów - stworzenie opisu wymaga znajomości produktu i umiejętności pisania tekstów marketingowych. W TB stawka jest zbyt mała, by pisanie takich tekstów mogło się komukolwiek opłacać.

• Like 1

Na koniec jeszcze jedna uwaga: myślę, że jeśli Textbookers chce się rozwijać to właściciele portalu powinni położyć nacisk na jakość, zamiast na ilość i taniznę, tym bardziej że szanujące się agencje tudzież naprawdę dobrzy i solidni writerzy mają znacznie wyższe stawki niż te w TB. A klienci? Pewnie wielu jest takich, którym zależy na byle jakiej taniźnie, ale sporo się ostatnio zmienia i dziś byle precel nie zagwarantuje nikomu pozycji.

Sukces w tym przypadku to zadowolenie wszystkich stron, bo co z tego, że klient zamówi 100 taniutkich precli, gdy nikt ich nie napisze? Klient ucieknie.  A copywriterzy? Widząc takie zlecenia też zwieją szukać lepszych zleceń gdzie indziej. I co wtedy drogi Textbookers'ie? Trzeba szukać nowych writerów, tracić czas i inne zasoby. To bez sensu. 

Kwestia niełatwa do ogarnięcia, ale chyba możliwa :-)

PS A tak w ogóle cały czas trzymam kciuki i kibicuję, bo to w tej chwili najlepszy portal i dla bardziej zaawansowanych i dla początkujących pisarzy, ci zaawansowani w tej chwili nie bardzo mogą się popisać (dobrze płatnych tekstów jak na lekarstwo), ale sam portal, różnorodność zleceń, rozliczenia -  to spora zaleta dla freelancerów, którzy nie chcą zakładać działalności, a pisarstwo nie jest ich głównym źródłem dochodów. Przyjemna sprawa, oby tylko klienci nie uciekali na skutek rozczarowania brakiem chętnych do realizacji ich zleceń ;-)

Edytowane przez annaresz

Ostatnie oferty wskazują, że zlecenia są realizowane. dopiero dzisiaj pojawiły się nowe oferty. Do Bruca: nie dziw się, że niektóre zlecenia są nie zrealizowane. Jeśli są dwa słowa kluczowe do umieszczenia, a w opisie wytyczne, że w każdym tekście może pojawić się tylko jedna fraza, to nie da się tego zrealizować, bo system nie przepuści. Zlecenie było fajne, ale go odpuściłam, bo nie będę się doktoryzować jak oszukać program. Inna sprawa to moderatorzy. Nasze teksty skrupulatnie sprawdzają, ale nie weryfikują logiczności zleceń. W systemie zdecydowanie brak bezpośredniego kontaktu między zleceniodawcą a writerem. Rzeczywiście różnica między kategoriami jest mała, ale precli nie lubię