Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Rany, z tymi frazami to już chyba z 10 razy było tłumaczone jak oszukać system - w tekście wpisujesz frazę tę co trzeba, a pod tekstem dodajesz tę, którą musisz, żeby przeszło przez system i zostawiasz info dla moderacji i klienta. Cała filozofia, robisz fajne zlecenie i wszystko przechodzi. Robiłam tak z tysiąc razy i zawsze było ok.

Przydałaby się możliwość rezerwacji większej ilości zleceń indywidualnych. Mam tu na myśli sytuację, w której teksty są już napisane i przeszły przez moderację, ale klient ich jeszcze nie zaakceptował. To może zablokować możliwość pisania lepiej płatnych tekstów na parę dni, bo klienci nieraz naprawdę długo ociągają się z przyjęciem tekstów albo są one akceptowane z automatu. Zlecenia byłyby wtedy szybciej realizowane przez osoby, które mają czas dużo pisać, ale nie mają takiej możliwości z powodu blokady.

hm - próbuję zlecić - jedno zlecenie poleciało w kosmos - nie wybrałem człowieka

na jakiejż ja to zasadzie mam go wybierać - tylko po średniej ocenie - to jest nie mądre - gdyby tam była jeszcze jakaś kategoria - ma 5,6 w kategorii firmy i biznes - ale na samochodach jest do niczego

chciałbym złożyć zlecenie tak aby ktoś kto się zna na tej tematycy mógł się zgłosić - możliwe czy mam w ciemno strzelić?

Mam ten sam problem ze zleceniami indywidualnymi. Teksty często czekają po trzy dni na akceptację, a ja mam coraz mniejsze możliwości rezerwacji nowych, choć mam czas, żeby pisać więcej. To jest duże ograniczenie. Bez sensu.

multikonto

Dokładnie, a gdy widzę, że jakiś tekst czeka już na akceptację dwa dni, to mogę być wręcz pewna, że akceptacja będzie z automatu i że jeszcze dzień czekania przede mną, a w tym czasie zlecenia wiszą i czekają na realizację. Ja jestem niezadowolona, bo nie mogę pisać, a klienci, bo długo czekają. Przydałaby się zmiana.

no i co wy na to TextBookers - - to proste - jeśli oceniam pania monis190 i wybrałem tekst z kategorii zabawki dziecięce - to tylko ta katagoria powinna brać udział w ocenie - i jako Klient widzę - o tak zabawki dzieciece najlepiej opisuje pani monis190 a nie pan Edda - to jest proste do realizacji - do db oceny dodajcie kolumne "kategoria" a wszystkim sprawicie radość - nawet sobie

ps. oceny trzeba wyświetlać w loopie - tak aby każda osoba pisząca w więcej niż jednej kategorii miała oddzielne oceny dla każdej kategorii w której ocena występuje

cd. no i mam zlecenie aktywne - ale nie widzę żadnej informacji o tym czy copyrajter zajmuje się tym zleceniem, czy przyjął zlecenie i czy nad nim już pracuje - czy gdzieś mogę zobaczyć takie info?

ps

niby dopieszczony graficznie layout ale logika daje wiele do myślenia...

Kolejna sprawa - zamówiłem tekst specjalistyczny za kilkadziesiąt złotych - zaś w helpie widzę informację:

Aktualnie możesz zamawiać:
  • teksty preclowe - niskiej jakości, poprawne gramatycznie i językowo, bez większej wartości merytorycznej.
  • teksty zapleczowe - średniej jakości, poprawne gramtycznie i językowo, posiadające wartość merytoryczną.

kaska pobrana - czyli albo jest nieaktualna treść helpa - albo...?

ktoś powie - czy rzeczywiście tylko teksty zapleczowe i preclowe można zamawiać?

Edytowane przez bananasltd

Bananasltd, copywriterzy z textbookersa są świetni w wielu tematach :) Stawki za teksty preclowe i zapleczowe wymagają wszechstronności. Artykułów specjalistycznych i tematycznych jest na tyle mało, że nie da się wystawić wiarygodnej i pomocnej przy wyborze copywritera oceny. A myślę, że tylko na ich podstawie zleceniodawca mógłby wywnioskować, na jakich branżach zna się copy. Rozumiem, że potrzebujesz copywritera dobrego w konkretnej tematyce, ale w przypadku platform jedyne, co mógłbyś uzyskać, to dodatkową średnią dającą uspokajające złudzenie kompetencji :) Dopóki copywriter kryje się za id nie dowiesz się, jakie ma wykształcenie, hobby, skończone kursy. 

Nie wiem, czy widzieliście dzisiejsze zlecenie na tekst zapleczowy za 13zł z wytycznymi: tekst nie powinien być pisany sztampowym językiem, zależy nam na świeżości, oraz przełamaniu schematów. Dalej następuje wyliczenie dość szczegółowych danych, które mają być zawarte w artykule. Czy zlecenia przechodzą moderacje? 

Copyrwiterów na texbookerku jest bardzo mało, widać po zleceniach, które wiszą po kilka dni. Każdy copywriterek określa też w swoim pseudo panelu na jakie teksty chce otrzymywać oferty do pisania. Więc jak ktoś nie zaznaczył motoryzacji to nie będzie miał do wyświetlania tekstów do napisania na temat motoryzacji.

System oceniania w texbookerku nie ma żadnej wartości.

poczytaj kilka ostatnich stron tego tematu to będziesz mieć pokazany obraz przeciętnego copywritera co pisze na textbookerze i niestety poziom gimbazy. Jak prowadzę porządny blog o ogrodnictwie to za teks płacę 70zł ogrodnikowi, który przesyłam tekst + zdjęcia naprawdę wysokiej jakości. A cena 70 też jest po znajomości. Ostatnio zaobserwowalem nowe zjawisko że teksty do katalogów zlecane są już jako teksty pleclowe aby zaoszczędzić nieco kasiorki - mistrzostwo świata :)

Chętnie napisałabym więcej tekstów, ale tak jak w postach powyżej - mam ograniczone możliwości rezerwacji i pisania lepszych jakościowo tekstów, choć wszystko przeszło już przez moderację i czeka tylko na zatwierdzenie przez klienta. Więc może i copy są na tb, ale pisać mogą tylko do pewnego momentu.

Mam dokładnie tak samo. Śmieszy mnie, że z tego powodu, iż w kolejce do zatwierdzenia przez Klientów czeka ledwie 15 tekstów, ja i tak nie mogę rezerwować nowych zleceń indywidualnych. Rozumiem, że jest to zabezpieczenie przed nadmiernym rezerwowaniem tekstów przez słabych pisarzy, ale jeżeli ktoś ma za sobą napisanych ponad 2000 tekstów i wysoką średnią ocen, to chyba warto mu jednak zaufać.