Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbym wzięła takie zlecenia, nie wiem, choćby z głupoty, bez czytania wymagań, to napisałabym po prostu zaplecze bez żadnych kodów itp. Ciekawe co zrobiłby klient? Gdyby nie zaakceptował albo źle ocenił, najwyżej odwoływałabym się do administracji, że to nie ten poziom wymagań. 

Tak poza tym, ciągle mam problem z akceptację zleceń przez klientów. 90 procent gotowych tekstów jest akceptowanych z automatu po 3 dniach. Ja się spieszę, a potem i tak czekam.

Edytowane przez monis190

Czekm już 48 na zaakceptowanie zwykłego precla.

Czy ja dobrze rozumiem? Zanim ja potencjalny klient zaakceptuje tekst to moderator jeszcze go akceptuje? A co do tego moderatorowi, to mi ma się podobać napisany tekst jako zlecającemu jego napisanie. Ewentualnie jak nie jest do przyjęcia wtedy wysyłam ja do moderatora swoje uwagi i jednocześnie do piszącego.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zanim zwiększyli prowizję do 15%. Początkowo chwalili się niską - 5% prowizją i realizacją przelewu w czasie jednego dnia. Niestety już nie jest tak fajnie. Nie podoba mi się, że można tam wybrać jedynie określoną liczbę tematów, na które chce się pisać - to jest bez sensu. Jeżeli ktoś pisze dłużej na TB, to jest w stanie napisać dobry tekst niemal na każdy temat.

multikonto

Do Finan. Tak to wygląda. Najpierw akceptuje moderator. potem klient. Tekst napisałam zaraz po pojawieniu się zgłoszenia, ale dopóki nie zaakceptuje go moderator, klient go nie otrzymuje. Zdarzyło mi się, że moderator odrzucił, a klient ocenił na 6. Reklamacja pozostała bez odpowiedzi. takie są reguły gry.

Super zlecenie o naprawie aut jest dodatkowo płatne 15% i zostało tylko 3 godziny do zamknięcia. Ciekawa jestem kto go napisze? Morze moderator, który przepuścił takie cudo? 

Zdarzyło mi się, że moderator odrzucił, a klient ocenił na 6. Reklamacja pozostała bez odpowiedzi. takie są reguły gry.

No to sami sobie dołki kopią. Jak klient ocenia ok, a moderator odrzuca ?

Pytanie co się dzieje z takim tekstem?

Jakbym wzięła takie zlecenia, nie wiem, choćby z głupoty, bez czytania wymagań, to napisałabym po prostu zaplecze bez żadnych kodów itp. Ciekawe co zrobiłby klient? Gdyby nie zaakceptował albo źle ocenił, najwyżej odwoływałabym się do administracji, że to nie ten poziom wymagań. 

Tak poza tym, ciągle mam problem z akceptację zleceń przez klientów. 90 procent gotowych tekstów jest akceptowanych z automatu po 3 dniach. Ja się spieszę, a potem i tak czekam.

W sumie to myślę, że złożenie reklamacji na niską ocenę w takim wypadku byłoby bardzo uzasadnione. Chociaż ja mam nadzieję, że klient może przekopiował opis z maila albo coś takiego i nie zauważył jakie wymagania stawia dla tekstu za 1,60 zł :P

U mnie tak samo, klienci coś ostatnio czasu nie mają na akceptację ;)

Finan - bez przejścia przez moderatora tekst nie dotrze do klienta. Czasami wystarczy wysłać drugi raz i liczyć na to, żeby inny moderator dostał ten tekst do ponownego sprawdzenia. Jeżeli moderator odrzuca i koniec kropka to tekst nie trafia do klienta, zostaje na wieczne pokutowanie w zakładce "odrzucone teksty" na panelu, żeby przypominać autorowi gdzie popełnił błędy :D 

Edytowane przez CheNelly

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

moderatorzy nie sprawdzają zleceń które są dodawane do textoobersa więc nikt nie usunie wam tego zlecenia.

Pewnie sporo ludzi myśli że .textbookers.com to jest spora firma gdzie pracuje x ludzi i y moderatorów i wymagania macie jak bajki. w realu jest to pewnie jednoosobowa firma, która ma 1-2 moderatorów.

- jedynym plusem tego serwisu mogłoby być szybkość pisania tekstów. W praktyce istnieje możliwośc że zlecam napisanie 10 tekstów do katalogów i za 3 godziny mam napisane teksty na koncie. W realu nawet jak copywriterzy napiszą teksty od razu po pojawieniu się zgłoszenia w serwisie to i tak moderatorzy sprawdzą w ostatniej chwili czyli po 48 godzinach jak nie dłużej.

- jeszcze krótkie teksty katalogi do 500 znakow szybko sprawdzają ale jak napiszesz precelka powyżej 2000 znaków to nikomu nie chce się tego moderować i tekst czeka do ostatniej chwili. A w ostatniej chwili jest odrzut za brak przecinka :)

textoobersa należy traktować jako stronka zrobiona przez zwykłego programistę co zna się nieco na programowaniu, a nie jako serwis profesjonalny. Jak macie problem z płatnościami to zamiast tu pisać odwiedźcie siedzibę tej firmy i rozwiążcie problem na miejscu, a sami zobaczycie że firma pewnie nie ma swojego biura nawet a moderatorzy to zdalnie pracujący studenci za 1000zł miesiecznie.

• Like 1

SeoMagic - z tym sprawdzaniem tekstów przez moderatorów to nie do końca tak jest. Przykład z dzisiaj - popełniłam kilka precli w wolnej chwili i większość z nich została już sprawdzona. Reszta wisi. Nie wiem od czego to zależy.

To, że TB jest małą firmą to o niczym nie świadczy. Często małe firmy są solidniejsze od dużych korporacji. Według mnie błędem TB jest ustalenie  niskich stawek bo efekt tego jest taki, że oni nie zarabiają, copywriterzy są niezadowoleni i w gruncie rzeczy zleceniodawcy też - bo za niską cenę zapewne nie mają zawsze takich tekstów, jakich oczekiwali. 

przyznam się, że trafiłam na to forum zupełnie przypadkiem - gdy polecałam serwis innej osobie i ona powiedziała mi, ze są "różne" opinie na jego temat - i tak czytam od 3 dni i naprawdę się dziwię. Konto na TB mam od dawna i od dawna z różnym skutkiem tam piszę, zupełnie amatorsko. I nie powiem, zdarzyły mi się zwroty, reklamacje, poprawki  moderacji ale mam wrażenie, że czytam o zupełnie innym serwisie. Pewnie, że są niedoróbki - zanim zrozumiałam do końca, jak serwis działa to minęło ze 3 miesiące.  A u Was to czytam tylko roszczenia - ja chce tak, ja tak nie,  to mi się nie podoba mi tamto - no ludzie, ktoś pomyślał - wymyślił to i albo się na to godzimy albo nie. Może ja mam do tego inny stosunek bo jestem 100 % amatorką, ale no błagam - jak miałam jakeś pytania, niejasności, pisałam na maila i prędzej czy później ktoś odpisywał.

Jeśli chodzi o czas na moderację to chyba tu decyduje data zlecenia - takie mam obserwacje własne - nie wiem na ile trafne. Zresztą temu - tym moderatorom też się nie dziwie - fakt bywają upierdliwi ale jak kiedyś zwrócili mi tekst i go przeczytałam to wiedziałam za co... i jak sobie pomyślę ze czytają takich kilkadziesiąt to hehe faktycznie nie zazdroszczę. Może jest jeden a może ich kilku - jakie to ma znaczenie - jak patrzę przez swój pryzmat to 99 % tekstów idzie bez problemu, w końcu to autorzy chyba odpowiadają za to co wysyłają i wiedzą za ile i na jakich zasadach. I po co nad tym rozprawiać i doszukiwać się 2 dna.

przyznam się, że trafiłam na to forum zupełnie przypadkiem - gdy polecałam serwis innej osobie i ona powiedziała mi, ze są "różne" opinie na jego temat - i tak czytam od 3 dni i naprawdę się dziwię.

Oczywiście wierzymy w ten przypadek.

Negatywne uwagi użytkowników pokazują kierunek do zmiany na lepsze. Zastosowanie się do nich może sprawić, że serwis stanie się atrakcyjniejszy, a tym samym bardziej dochodowy. Wydaje mi się, że takie sugestie są pożądane. Choć to zależy od tego jakie kto ma podejście. Jeżeli traktuje to jako atak, no to rzeczywiście kiepsko. Jeżeli jako feedback, to może na tym zyskać.

multikonto