Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam się z Tobą w 100% - może nie do końca to zabrzmiało tak jak chciałam, ale czytając to forum to miałam wrażenie, że to zbiorowy lament/okresowy lincz - w sumie to brakuje mi tu informacji zwrotnej, jak to na prawdę działa - może nie doczytałam, ale np. z tymi tekstami na moderacji - w jakiej kolejności są moderowane - to tak z własnej obserwacji wywnioskowałam. Tak samo moderacja zleceń - nie chce mi się wierzyć, ze po tylko postach negatywnych by się nie poprawili, wiec pewnie jej nie ma - ale niezależnie od tych paru wątpliwości czy uwag, z mojej, podkreślam mojej amatorskiej perspektywy - na kolejny fajny sweterek warto na TB pisać.

Ja mam rekord. Po 62 godzinach zatwierdzony precel na 2500. W miedzy czasie zatwierdzone zapleczowe i katalogi. Klienci narzekają, że długo muszą czekać na realizację zleceń, tymczasem my piszemy, a moderator śpi. Jest to dobry serwis (poza cenami), ale wymaga uściślenia regulaminu. Wystarczy jasno zapisać, że moderator musi sprawdzić w określonym czasie, klient zatwierdzić i sprawa jasna. Nikt się nie denerwuje. Pojawia się jednak coraz liczniejsza konkurencja, więc TB musi zacząć uwzględniać nasze uwagi.

Nie wiem na jakiej zasadzie rozliczani są moderatorzy, ale pamiętam pierwsze ogłoszenie o ich poszukiwaniu i każdy musiał przedstawić swoją propozycję za określone godziny pracy.... może gdyby wprowadzić rozliczenie dla moderatorów za każdy sprawdzony tekst to by temat to przodu ruszył? :D No i może ktoś dodatkowy by pomógł ;)

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Myślę, że mają płacone za teksy, tylko trafiłam na kogoś, komu nie chce się czytać za 20 gr. kolejna sprawa, która mnie zastanawia to ocenianie. Zaplecza i katalogi mam na 6. Precle na 4 lub 5. Piszę ich bardzo mało (8 na 2000 tekstów), więc może one mają jakieś specjalne wymagania, o których nie wiem?

Nie wydaje mi się, żeby powtórzenie fraz wpływało na ocenę, ja zawsze dodaję frazę tyle razy ile ma być dodana (no czasami dwa razy dodam, jak zaznaczony jest tylko jeden raz, ale nie mam jak tego odmienić). Zazwyczaj mam same 5 i 6, a zdarza mi się pisać sporo precli. Z tego co kojarzę to im mniej fraz w tekście tym lepiej, ale może się mylę :) 

No to teraz mnie moderator rozłożył na łopatki.... fraza "praca hostessa" rozdzieliłam przecinkiem (Jest to ciężka praca, hostessa musi...itd.) i pod spodem wypisałam frazę, tak jak robi to wiele osób i.... tekst odrzucony. Taki komentarz dostałam do odrzucenia :W opisie zlecenia nie ma informacji, że w tekście mają być wybrane czy niektóre frazy - powinny wszystkie być w tekście.

Chyba ktoś powinien ich jednak przeszkolić :D Haha :D btw - odrzucenie nawet bez możliwości poprawy ;)

Edytowane przez CheNelly

katalog, zaplecze i precle to są teksty SEO i musi być fraza nienaruszona - praca hostessa z której robi się link.

a) praca hostessa

B) praca, hostessa

to są dwa oddzielne słowa kluczowe.  Z tekstu którego napisałaś to i tak klienci będą usuwać ten przecinek. Jak ktoś chciałby frazę praca, hostessa to by w zleceniu takie podał.

Napisałaś tekst bez wprowadzenia słowa kluczowego to nic dziwnego że odrzut dostałaś i w tym przypadku moderator dobrze zrobił.

Edytowane przez SeoMagic

To, że nie dostałaś możliwości poprawy to lekkie przegięcie. Czasem ciężko jest wstawić całą frazę bez przecinka tak, żeby to naturalnie wyglądało. Np. praca hostessa, Wrocław dom weselny... Jak mam coś takiego, to staram się sformułować tekst w taki sposób: "wystarczy, że wpiszemy w wyszukiwarce internetowej hasło: praca hostessa, a otrzymamy wiele ofert firm, które...". To przechodzi. I brzmi naturalnie.

multikonto

SeoMagic ostatnio też twierdziłeś, że tak nie można, ale z tego co wiem i twierdza inni to można ;) Nigdy nie miałam z tym też problemów, nawet na TB. W każdym bądź razie nawet jakbym zapomniała wpisać taką frazę to powinna być szansa na poprawę ;)

monis190 zgłosiłam, zgłosiłam ;) Tylko mnie ta sytuacja rozbawiła po prostu :D

Prościej będzie jak nauczysz się w końcu czym jest tekst SEO i będzie po problemie, bo temat wałkowany jest od dawana i jak dziecku tłumaczyłem wcześniej jak powinny teksty wyglądać.

jak ktoś zleca frazę "praca hostessa Wrocław" to żadnen tekst nie będzie logicznie wyglądał ponieważ jest to tekst SEO dla Googla, a nie dla ludzi.

Jeżeli interesuje Ciebie praca hostessa Wrocław to koniecznie odwiedź naszą stronę i zapoznaj się z naszą ofertą.

katalog - to jest tekst SEO który dodajesz do katalogów internetowych w celu wypozycjonowania strony i musi być praca hostessa Wrocław a nie praca hostessa, Wrocław

precel - jest to tekst SEO który dodajesz do precli w celu wypozycjonowania strony i musi być praca hostessa Wrocław a nie praca hostessa, Wrocław

zaplecze - jest to tekst SEO który dodajesz do swojego zaplecza i musi być fraza praca hostessa Wrocław a nie praca hostessa, Wrocław

Po co piszecie teksty preclowe, katalogowe i zapleczowe jak nie wiecie co to jest ?