Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

SeoMagic: jak już tak wytykasz ludziom błędy to podczepię się pod trend i pozwolę sobie zauważyć, że piszemy "Jeżeli interesuje Cię praca hostessa", a nie "Jeżeli interesuje Ciebie praca hostessa"

Pozdrawiam!

pisząc Cię masz + 10 do pozycjonowania

marnujecie się na texbookerku

macie na banerach na tym forum reklamy katalogów i precli więc wrato kliknąć i zobaczyć jak wyglądają teksty SEO.

Jesteście na forum dla pozycjonerów więc kwestie związane z branżą SEO są tu omawiane, jak będę chciał dowiedzieć się czy pisze się CIebie czy Cię to zarejestruję sie na forum dla polonistów.

Przeczytaj temat tego wątku

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

teksty SEO dla Ciebie/Cię (wybierz poprawną wersję) to zbyt skomplikowane

Edytowane przez SeoMagic

Niezależnie od Twojego wywodu, dostawałam od klientów zwroty tekstów, w których pisałam "interesuje Cię praca hostessa Wrocław...". Argumentowali, że nie wygląda to naturalnie. A więc musiałam znaleźć sposób, żeby wyglądało. A wszelkie dyskusje nie miały sensu.

multikonto

SeoMagic - Ty to w ogóle się marnujesz na tym forum ;)

P.S. Sama pisałam tutaj kilka razy, że sama w zdaniach piszę np. "potrzebny Ci lekarz Wrocław?" itp. więc wiem czym są teksty seo i wiem też doskonałe, że kropka lub przecinek w frazie jest poprawny :)

Edytowane przez CheNelly

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

@CheNelly i @SeoMagic to jest offtop co robicie, jest teraz cały dział o copy https://www.forum.optymalizacja.com/forum/131-copywriting/

a może bardziej odpowiedni byłby jednak dział https://www.forum.optymalizacja.com/forum/66-plotki-afery-wkrety/

Parę wypowiedzi ukrytych zostanie

• Like 1

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

SeoMagic - Twoje doświadczenia dotyczą wcześniejszej epoki, obecnie teksty muszą być logiczne i naturalne, Nie ma znaczenia kategoria i większość pozycjonerów akceptuje drobne zmiany fraz, których nie przepuszcza system TB, ale cenią wyszukiwarki. Wczoraj napisałam zaplecza ze zmienioną odmianą frazy (brzmiała naturalnie) i wszystkie mam na 6. Mam wrażenie, że masz cechy biurokraty. Jak ma być tak, to tak i koniec - nie ma dyskusji. Tylko osoby kreatywne mogą coś osiągnąć.

• Like 1

Ty piszesz dobrej jakości tekst, ambitny, przemyślany i masz ocenę 6 - GRATULACJE. A ja pisze słabej jakości tekst i mam ocenę 6. Patologia polega na tym że za napisanie tekstu preclowego na 1000 znaków ty i ja dostanę 1zł. Pokaż mi copywritera, który za 1 złotówkę napisze wysokiej jakości precla na 1000 znaków. Jak ktoś chce wysokiej jakości tekstów to nie korzysta z textbookera. Zmieniłaś słowo kluczowe i dostałaś 6, a CheNelly zmieniła słowo kluczowe i dostała odrzut. Za ten tekst który dostała odrzut jeden zleceniodawca wystawi ocenę 4, drugi 5, trzeci 6, a czwarty odrzuci po potrzebny mu tekst z określoną frazą. Oczywiście w momencie jak napisałem że CheNelly źle napisała tekst i za co najprawdopodobniej dostała odstrzał, to wielkie oburzenie, bo oni tak samo napisali i dostają 6.

Prosta piłka masz zlecenie na napisanie tekstu z frazą lekarz Wrocław. Napisałaś tekst bez tej frazy to nie czepiaj się że masz tekst odrzucony. 

Jak komuś nie pasuje pisanie dobrej jakości tekstów preclowych, dobrym rozwiązaniem jest pisanie tekstów tematycznych. Też kiedyś zaczynałem od precli, a teraz piszę praktycznie tylko tematyczne i czasami zapleczowe. Trzeba tylko dobrze polować i te 300-400 złotych miesięcznie spokojnie wyciągnie się na pisaniu. Na portalu tematyka zleceń jest bardzo szeroka i coraz bardziej oceniam go na plus.

Od precli się zaczyna, ale jak ktoś chce uczynić textbookers jako źródło większego zarobku, to trzeba się przenieść na wyższy level. Można spróbować łapać zlecenia o jednej tematyce i potem dostaje się dużo zleceń indywidualnych.

Warto pisać dobre teksty o różnej tematyce. Dużo się przy tym uczy. Można to potraktować jako inwestycję. Z czasem nasza wiedza będzie pozwalała na wykonywanie lepiej płatnych zleceń, niekoniecznie na tym portalu. Mnie wakacyjne atrakcje z wypłatami w TB skłoniły do szukania zleceń też gdzie indziej i okazało się, że dużo się nauczyłam.

multikonto