Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

No to ja jako zlecający nie mam takiej wiedzy (teraz już mam) jak to działa. Wynika z tego, że gdybym chciał zlecić 50 tekstów lepszej jakości i zależałoby mi na unikalności, to powinienem to zlecić jako dwa zlecenia po 25 tekstów (lub jeszcze bardziej podzielić), żeby to wzięło kilka osób (wiadomo, że nie ma sensu dzielić tego na 50 zleceń po jednym tekście; nie ma co popadać ze skrajności w skrajność).

Tak, lepiej dzielić na zlecenia 5-10 tekstów. Zleceniodawca może wybierać copywritera, ale my nie wiemy ,kto nam zleca. Dostałam dzisiaj super recenzję i zaproszenie do realizacji zleceń, tylko nie wiem czyich. Mogę liczyć tylko na zlecenia indywidualne (i na to liczę :jupi:). jedynym sposobem na eliminację słabych tekstów jest składanie reklamacji i wystawianie niskich ocen. Średnia 3 z 10 ostatnich ocen eliminuje z możliwości pisania. Niestety możemy tu sobie pisać, udzielać rad, dzielić się doświadczeniami, ale nie możemy liczyć na pomoc admina. W regulaminie powinny być umieszczone kryteria przydzielania tekstów określonej kategorii. Nie wiem, czy aby dostać dostęp do tekstów specjalistycznych to muszę mieć określoną średnią, czy może ilość napisanych tekstów, albo zarobionej kasy. Jeśli ktoś to wie, to proszę o informację.

Hej a czy jest ktoś, kto pisze na TB a jest zarejestrowany w PUP? Wiem, że oficjalnie nie można nic zarabiać. Ciekawi mnie jednak to, czy PUP może się jakoś dowiedzieć o zarabianiu w taki sposób. Nie są odprowadzane skadki ZUS przecież. Problematyczne by było też określenie na jak długo się wyrejestrować, skoro nie otrzymujemy żadnej umowy. Wiem, że to nie ten wątek, ale jaka "umowa" obowiązuje na Giełdzie Tekstów i analogicznie - co na to PUP?

Musisz w ciągu 7 dni to zgłosić, bo o ile coś się nie zmieniło, to przepisy mówią o tym, że nie można mieć żadnej umowy, nawet umowy o dzieło.

Gocha to nie do końca prawda... przecież jakby była zarejestrowana w PUP i jeszcze miała umowę o pracę/zlecenie to ZUS by poinformował PUP, że na tą osobę przychodzą podwójne składki. Może nie od razu, ale po pewnym czasie by na pewno do tego doszli. O moim facecie przypomnieli sobie po trzech latach od zamknięcia firmy, ale sobie przypomnieli i trzeba było wyjaśnić sprawę ;)

Jasne, można próbować z umową o dzieło, bo składek nie ma... ale jak się dowiedzą to może być różnie, zwłaszcza, że niektóre osoby są bardzo życzliwe i mogą zgłosić, że zarabiasz... a będą umowy na Twoje nazwisko, więc się nie wykręcisz.

Edytowane przez CheNelly

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Jak są podwójne skladki to wiem, że jest problem. Mi chodzi głównie o Textbookers i GT, a tam przecież odprowadzają tylko podatek dochodowy chyba? Od przyszłego roku na kogoś innego wystawię rachunki (jak się da), ale w tym już wpłatę zleciłam. Jakoś nie skojarzyłam od razu, że może być problem, a PIT pewnie jakoś dostanę do rozliczenia :(

PUP i ZUS są powiązane, skarbówka chyba nie,głowy nie dam. Ale, ale .. Dzisiaj otrzymałam odpowiedź od TB, że w ciągu miesiąca ktoś od nich zagości na naszym forum i szykują korzystne dla nas zmiany. Piszcie więc o wszystkich pomysłach usprawniających funkcjonowanie serwisu. Mnie brakuje możliwości bezpośredniego kontaktu ze zlecającym. Ostatnio kliknęłam opis produktu ze słowem herbata czerwona, natomiast w opisie proszono o opis herbaty zielonej. Wiem moja wina, że nie przeczytałam dokładnie, ale wcześniejsze zlecenia były ok. Nie chciałam dostać punktów karnych więc zamiast 4 tekstów napisałam 8.Gdybym miała możliwość kontaktu, wyjaśniłabym możliwości. Inna sprawa to akceptacja zleceń. nielogiczność powinien wychwycić moderator. Zróbmy listę usprawnień.

Zapomniałam. Według mnie szanse powinny być równe. Jeśli zlecający widzi mojego nicka to również ja powinnam widzieć jego i decydować, czy chcę pisać. niektórzy klienci nie oceniają tekstów, choć są bardzo dobre, inni oceniają na zasadzie Pan Bóg na 6, ja na 5, a copywriter na 4. powinnam mieć prawo wyboru, czy chcę pisać dla kasy czy dla oceny.

PUP i ZUS są powiązane, skarbówka chyba nie,głowy nie dam.

Dodaj KGB i CIA ;) Plus ABW co za brednie masakra, co ma powiatowy urząd pracy do skarbówki i ZUSu, normalnie nie kumam ludzi, jacy nie wiedzą, iż owe instytucje oprócz internetu nie mają innego narzędzia do przesyłu między sobą informacji co to ma w ogóle do TB? Skoro dostajesz od nich co roku PIT 11, 

Dam wam wskazówkę, możesz pisać wtedy w UP informujesz

Iż robiłaś to między sobotą i niedzielą, czyli w okresie kiedy nie mogłaś się wyrejestrować ( nie możesz jednak wtedy przy okazaniu miesięcznej kwoty przekroczyć bodajże 500 -700zł) 

Zresztą wedle ustawy, i jak już uważacie się za osoby piszące i mające wiedzę, to poszukajcie wbrew informacji w necie (tak jak przy tworzeniu tekstu) a nie siejcie farmazony bo zaraz wyjdzie iż was inwigilują za 30 groszy 

Osoba bezrobotna może uzyskiwać przychód z określonych źródeł, jeśli nie przekroczy połowy płacy minimalnej. Przychód to przychód z innego tytułu niż zatrudnienie, praca zarobkowa, działalność gospodarcza, zasiłek lub inne świadczenie wypłacane z Funduszu Pracy, podlegające opodatkowaniu.

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ciekawi mnie jednak to, czy PUP może się jakoś dowiedzieć o zarabianiu w taki sposób. Nie są odprowadzane skadki ZUS przecież.

po co PUP ma się o tym dowiedzieć, jak to Twoim obowiązkiem jest poinformowanie o wszelkich dochodach. Każda osoba bezrobotna ma obowiązek informowania urząd o uzyskaniu każdego dochodu. Dostałaś kasę od tb to masz 7 dni aby to zgłosić.

Kolejna "gwiazda" na forum nam się trafiła

poczytaj sobie tutaj:

https://www.infor.pl/prawo/bezrobotny/zasilek-dla-bezrobotnych/289612,Czy-bezrobotny-moze-dorabiac-do-zasilku-dla-bezrobotnych.html

Osoba bezrobotna może uzyskiwać przychód z określonych źródeł, jeśli nie przekroczy połowy płacy minimalnej. Przychód to przychód z innego tytułu niż zatrudnienie, praca zarobkowa, działalność gospodarcza, zasiłek lub inne świadczenie wypłacane z Funduszu Pracy, podlegające opodatkowaniu.

praca zarobkowa to nie jest przypadkiem pisanie tekstów na tekstookerku ?

Jeżeli zarobi się 1zł to powinni odebrać Ci status bezrobotnego.

Edytowane przez SeoMagic