Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Kto tam moderuje te teksty? Co jest złego w tym tekście? Dodam, że w opisie zlecenia nie ma podanego adresu strony - co za tym idzie nie można jej opisać, bo nie ma czego. Szanowny moderator może sam by napisał teksty, który w 600 znakach potrafi upchnąć trzy frazy? (przypominam że jest to tekst za 60gr).

0OxvIxj.png

Po drugie: po osiągnięciu limitu punktów karnych nie napiszemy już więcej tekstów, a co za tym idzie nie wypłacimy zebranych środków na nim. Czyli jeżeli ma ktoś np. 99 pkt zebranych, napisze 5 tekstów, moderator odrzuci nam dziesięć tekstów (z tego samego zlecenia), dostaniemy 10pkt karnych, blokadę pisania, a 99pkt nie możemy wypłacić, bo nie mamy możliwości dopisania do stu pkt. W umowie nie ma albo nie widzę punkty który mówi co się dzieje z zarobionymi środkami w przypadku gdy następuje zerwanie umowy.

Dobrze mówię?

Edytowane przez noupe

Napisałeś za mądrze, też tak kiedyś miałem ;)

Dodałem drugi raz ten sam tekst, (chyba go potem nie sprawdzał) ocena od zleceniodawcy 6 i nie było to byle co ;)

Najlepiej jak mi kiedyś odpisali, że słowo patologia nie ma nic wspólnego z językiem medycznym, myślałem że padnę ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Tylko ze ja juz wiecej tam nie napisze, bo 4 takie teksty - 4 punkty karne. Miałem jeszcze kilka z 2013 roku jak to serwis startował i było dużo odrzuceń = ban = brak możliwości dopisania do kwoty minimalnej = brak możliwości wypłacenia zgromadzonych tam już środków.

Kto tam moderuje te teksty? Co jest złego w tym tekście? Dodam, że w opisie zlecenia nie ma podanego adresu strony - co za tym idzie nie można jej opisać, bo nie ma czego. Szanowny moderator może sam by napisał teksty, który w 600 znakach potrafi upchnąć trzy frazy? (przypominam że jest to tekst za 60gr).

0OxvIxj.png

Po drugie: po osiągnięciu limitu punktów karnych nie napiszemy już więcej tekstów, a co za tym idzie nie wypłacimy zebranych środków na nim. Czyli jeżeli ma ktoś np. 99 pkt zebranych, napisze 5 tekstów, moderator odrzuci nam dziesięć tekstów (z tego samego zlecenia), dostaniemy 10pkt karnych, blokadę pisania, a 99pkt nie możemy wypłacić, bo nie mamy możliwości dopisania do stu pkt. W umowie nie ma albo nie widzę punkty który mówi co się dzieje z zarobionymi środkami w przypadku gdy następuje zerwanie umowy.

Dobrze mówię?

Wiesz, jak dla mnie to po prostu jest tekst zapleczowy/tematyczny, a nie opis do katalogów...

Na przykład:

Nasza strona internetowa przedstawia informacje o pracy komornika, o jego uprawnieniach i podstawach prawnych, na podstawie których może on działać. U nas znajdują się też informacje, gdzie aktualnie przeprowadzane będą aukcje komornicze, na których można kupić tanie, wartościowe sprzęty AGD lub RTV czy nawet nieruchomości w atrakcyjnych cenach. Dbamy też o to, by nasz portal oferował także szereg informacji o tym, w jaki sposób przeprowadza się licytacje komornicze i kto może dokonywać na nich zakupów. Ponadto przedstawiamy dane na temat aktualnych zarobków komorników i o okresach, w których mogą oni dokonywać zajęć.

Na przykład:

Nasza strona internetowa przedstawia informacje o pracy komornika, o jego uprawnieniach i podstawach prawnych, na podstawie których może on działać. U nas znajdują się też informacje, gdzie aktualnie przeprowadzane będą aukcje komornicze, na których można kupić tanie, wartościowe sprzęty AGD lub RTV czy nawet nieruchomości w atrakcyjnych cenach. Dbamy też o to, by nasz portal oferował także szereg informacji o tym, w jaki sposób przeprowadza się licytacje komornicze i kto może dokonywać na nich zakupów. Ponadto przedstawiamy dane na temat aktualnych zarobków komorników i o okresach, w których mogą oni dokonywać zajęć.

Super, extra itd..ale tam jest słowo kluczowe komornik :D

Specyfikacja zlecenia nawiązuje do jego tematyki, czyli co może zająć komornik itd..

PRZEPROWADZONE ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Koleś zlecił opis do katalogu, a dostał tekst na bloga o komornikach to trudno by nie odrzucił tekstu. Jako właściciel kilku katalogów odrzuciłbym taki tekst jaby ktoś dodał go do moich katalogów.

Jak jest słowo kluczowe komornik to opis do katalogu powinien wyglądać tak: "Jeżeli chcesz się dowiedzieć jakie ma prawa i obowiązki komornik to koniecznie odwiedź naszą stronę internetową."

Sporo jest zleceń w których nie podawane są strony i trzeba ogólnikowo pisać.

W TextBooker jest cały czas ten sam problem niektórzy z zleceniodawców i copyrwiterów nie mają zielonego pojęcia co to jest tekst zapleczowy, tekst tematyczny, tekst katalogowy, tekst specjalistyczny.

Klienci zlecają precle do napisania, a co widzę po ostatnich postach to napierdzielacie teksty tematyczne w tej samej cenie :)

• Like 1

Zlecenie niezgodne z opisem i odrzut prawidłowy.

Nie powinno się karać za to samo kilka razy ??? Jak przekroczysz prędkość 10 razy to 10 mandatów dostaniesz, a nie tylko 1. Za jedno przekroczenie prędkości możesz dostać niższą karę, albo pouczenie, ale jak cały czas łamiesz prawo to dostajesz maks karę.

Zacznijmy od tego ze zleceniodawca nie widzial tego tekstu (a moze by mu sie spodobal?) tylko nieudolny moderator odrzucił teksty.

a może mu się nie spodoba i już nigdy nie skorzysta z texbookera bo takie badziewie dostał ?

Edytowane przez SeoMagic

Nie powinno się karać za to samo kilka razy ??? Jak przekroczysz prędkość 10 razy to 10 mandatów dostaniesz, a nie tylko 1.

Porównanie z xxxx...

Moderator powinien być tylko i wyłącznie od sprawdzenia czy tekst nie jest plagiatem i to wszystko. Gdyż textbookers nie jest stroną transakcji i nie może decydować o tym czy osobie X dany tekst się spodoba.

Nadal czekam na odpowiedz oficjalną w sprawie blokowania możliwości wyplacenia zarobionych środków.

To dlaczego tez textbookers przyjmuje takie zlecenia w których nie ma podanych podstawowych danych potrzebnych do realizacji zlecenia które sam narzuca? Wiem wiem hajs się zgadzać musi.

Edytowane przez noupe

noupe chyba miałeś/miałaś jakiś zamrok chwilowy i nie zrozumiałeś/aś tekstu zlecenia ;)

Odrzucenie jest prawidłowe. Już sama kategoria "opis do katalogów" sugeruje, że to co napisałaś jest złe. Plus zleceniodawca napisał :"Proszę o opis portalu o komornikach" a potem wymienił zagadnienia jakie omawiane są na portalu... Wystarczyło chwilę pomyśleć, że skoro taka kategoria i jest napisane "proszę o opis portalu" to przecież nie chce on artykułu o tym, co może i kiedy może zająć komornik. 

W 600 znakach opisu do katalogów można nawet 5 fraz zmieścić, jeżeli ktoś sobie tego życzy.

Twój tekst powinien brzmieć np, "Zastanawiasz się, kiedy komornik może zająć mieszkanie? Interesuje Cię jak wyglądają licytacje komornicze? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziesz na naszym portalu. blablabla... ;)

To mi wytłumacz jak można zrobić opis strony bez znania jej adresu i przy okazji umieścić trzy frazy w 600 znakach?

Jeżeli masz taki wielki problem z tak prostym tekstem jaki jest opis katalogów, to ich proszę Cię nie pisz. Gwarantuję Ci, że się da - napisałam setki opisów dla których nie znałam adresu strony, po prostu piszesz ogólnie, a 600 znaków to naprawdę krótki tekst...

Moderator jest też od tego, żeby klient nie tracił czasu na czytanie tekstów niezgodnych z opisem. Jeżeli klient chce txt z frazą "ołówek" a dostanie teksty o karmie dla zwierząt, to na pewno będzie happy, bo mu się tekst spodoba ;) 

Edytowane przez CheNelly
  • Like 1

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Najlepszy koleś jest co wysyła opisy z tekstem "WIADOMO"

Założenia: 1. W tekście powinny pojawić się frazy: producent opakowań - kilka razy w mianowniku, kilka razy w odmianie Tak, żeby wyglądało to naturalnie. Frazy te powinny być umieszczone w sposób naturalny, aby nie kłuło to w oczy. 2. Gramatyczność, akapity itp. Wiadomo :) Akapity naturalnej długości, takiej jak np. w gazetach, bez wielkich bloków po tysiąc znaków. 3. Sensowność tekstu - żeby to nie było "na precla" :) 4. Struktura artykułu uwzględniająca wstęp (lead) i nagłówki w treści. 5. Tytuł może, ale nie musi zawierać słów kluczowych. Ważniejsze od ich obecnosci jest to, żeby wyglądał normalnie i coś mówił o samym tekście.

"żeby nie było na precla"  -to trzeba wybrać jakość tekstu professionall

przyznać się bez bicia kto takie ogłoszenia dodaje

Też miałem przyjemność, a w zasadzie nieprzyjemność pisania tekstów dla tego zleceniodawcy. Jego wymagania na teksty zapleczowe były strasznie wygórowane. Jeden z tekstów wałkowałem kilka razy, pomimo faktu, że był on napisany w wyższej jakości niż tekst zapleczowy. Ciągle mu coś nie odpowiadało -  brakowało mu LEADA, albo wplatał jakieś swoje 3 grosze w poszczególnych fragmentach tekstu. W końcu go odrzucił. Już dla niego nie piszę, bo raz  - szkoda nerwów, dwa - byłoby to nieopłacalne przy tak wygórowanych żądaniach. Jak tylko widzę w opisie "WIADOMO" , "h1,h2,h3" i "LEAD: omijam tekst szerokim łukiem ;p