Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

4. Ok, w takim razie zwiększymy limit w polu na komentarz i dodamy licznik znaków.

krótko: bez tego czasami komentarz do teksu jest bez sensu... jak mam wytłumaczyć copywriterowi, gdzie tkwi problem, jak samo zacytowanie błędnego fragmentu tekstu sprawia, że nie ma już więcej miejsca na komentarz.... Zatem pisze się skrótowo, żeby komentarz o długości SMS przeszedł "lanie wody", na co pojawiają się pretensje CW...

Rozszerzyliśmy dozwoloną ilość znaków w komentarzu do 600. Mam nadzieję, że będzie to już wystarczające :)

Dzień dobry

Jeden z klientów zwrócił mi dzisiaj tekst do poprawy z komentarzem "pokrywa się z tekstem do frazy "taśmy led". Nie mam pojęcia w jaki sposób wprowadzić poprawki według tej wskazówki. Tekst był pisany właśnie pod "taśmy led" i jedyny jaki stworzyłam z tej tematyki. Wysłałam maila do boku serwisu, jednak pomyślałam, że zapytam tutaj. Może ktoś mnie naprowadzi zanim otrzymam odpowiedzieć od twórców serwisu. Z tego co widzę, dopóki nie poprawię tego tekstu, nie mam możliwości realizowania innych zleceń, więc wdzięczna będę za każdą sugestię.

Pozdrawiam

Sprawa już została rozwiązana mailowo.

Nie tyle błąd, co raczej brakująca funkcja: po zleceniu wypłaty nie mogę podejrzeć, ile mam nowych punktów. Rozumiem, że jest jakiś termin do wypłat, ale brakuje mi licznika, który pokazałby ilość punktów uzbieranych po zleceniu wypłaty- w niewybranych mam sumę wszystkich, łącznie z tymi, których wypłatę zleciłem.

Jest tutaj widocznie jakiś błąd - zajmiemy się tym.

Witam dziś zamiast narzekania mam pytanie z innej beczki.

Jeżeli chciał bym zarabiać na pisaniu tekstów i wypłacać pieniądze jako firma na ryczałcie bez Vat to jakie pkd powinienem mieć w działalności? I w jaki sposób rozliczam się z serwisem textbookers wystawiam wam rachunek czy jak?

Mi pasuje tyko taki nr:

82.19.Z Wykonywanie fotokopii, przygotowywanie dokumentów i pozostała specjalistyczna działalność wspomagająca prowadzenie biura

Tak, rozliczenie przebiegałoby poprzez wystawienie rachunku.

W kwestii PKD dodałbym jeszcze:

90.03.Z Artystyczna i literacka działalność twórcza

73.11.Z – działalność agencji reklamowych

Pozdrawiam

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

W strefie copywritera mam wyświetlony podział: x zleceń w wybranych kategoriach, y w pozostałych. Mam zaznaczone wszystkie trzy typy tekstów i odpowiednio 11 i 0 zleceń. Po odznaczeniu tekstów preclowych w ustawieniach dostaję wyniki 0 i 0. A zlecenia są dostępne...

Edit: ponieważ nie zamierzam pisać preclowych za nędzne grosze, odznaczyłem je w preferencjach, żeby pisać pozostałe za mniej nędzne. W liście zleceń jednak nie zmieniło się nic.

Edit2: Ile czasu ma Zamawiający na akceptację lub odrzucenie tekstów?

Edytowane przez rdw

W strefie copywritera mam wyświetlony podział: x zleceń w wybranych kategoriach, y w pozostałych. Mam zaznaczone wszystkie trzy typy tekstów i odpowiednio 11 i 0 zleceń. Po odznaczeniu tekstów preclowych w ustawieniach dostaję wyniki 0 i 0. A zlecenia są dostępne...

Edit: ponieważ nie zamierzam pisać preclowych za nędzne grosze, odznaczyłem je w preferencjach, żeby pisać pozostałe za mniej nędzne. W liście zleceń jednak nie zmieniło się nic.

Sprawdziłem to właśnie i w zleceniach dostępne były 2 zlecenia na precle. Odznaczyłem w ustawieniach tą jakość tekstu i zlecenia znikły jak również nie wyświetlały się w panelu roboczym. W związku z czym prosiłbym o informację w jakiej przeglądarce otwierany był serwis i czy na pewno w ustawieniach po odznaczeniu "Teksty preclowe" kliknięty został przycisk "Zapisz".

Co do pytania to zamawiający ma 72 godziny po czym teksty akceptowane są automatycznie.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Sprawdziłem to właśnie i w zleceniach dostępne były 2 zlecenia na precle. Odznaczyłem w ustawieniach tą jakość tekstu i zlecenia znikły jak również nie wyświetlały się w panelu roboczym. W związku z czym prosiłbym o informację w jakiej przeglądarce otwierany był serwis i czy na pewno w ustawieniach po odznaczeniu "Teksty preclowe" kliknięty został przycisk "Zapisz".

Opera 12.16, kompilacja 1860 pod Ubuntu 10.04, jądro 2.6.32-53-generic, i686 i tak, na pewno zapisałem. W przypadku działań na kategoriach nie miałem tego błędu, tylko przy typie tekstów.

Dziś dwukrotnie napotkałem dziwny błąd. Po napisaniu tekstu kliknąłem "Wyślij" i nagle formularz teksu podmienił się na inne zlecenie i stwierdził, że nie brakuje tego i tego i jest zbyt mało znaków. Za pierwszym razem wyszukałem jeszcze raz to samo zlecenie i wysłałem już bez problemów. Za drugim razem tekst już był nie dostępny i zostałem z preclowym na 2500 znaków. Na szczęście w magiczny sposób tekst po minucie pojawił się ponownie w dostępnych zleceniach, więc i tym razem udało mi się go wysłać. Jednak jest to moim zdaniem bardzo poważny błąd, który szybko trzeba wyeliminować.

A teraz w strefie copywritera pokazuje mi 0 zero zleceń ale jak klikam "realizuj zlecenia to się zlecenie otwiera. masakra

Edytowane przez neidi

Ile razy "wysyłane" są teksty oczekujące na zatwierdzenie?

w niedzelę 17.11 tekst został napisany i przeszedł przez moderację. Do pewnego czasu pokazywał się w aktywnych zleceniach oczekujących na potwierdzenie z datą wysłania 17.11. Teraz nagle widnieje tam data 19.11, choć pisałam tekst kilka dni temu a nie wczoraj. Teraz te 72 godziny na zatwierdzenie tekstu liczą się od 19.11 a nie od 17.11 ( więc właściwie za kila godzin czas na zatwierdzenie tekstu powinien minąć)

ktoś jeszcze spotkał się z takimi "przeskokami"?

Witam dziś zamiast narzekania mam pytanie z innej beczki.

Jeżeli chciał bym zarabiać na pisaniu tekstów i wypłacać pieniądze jako firma na ryczałcie bez Vat to jakie pkd powinienem mieć w działalności? I w jaki sposób rozliczam się z serwisem textbookers wystawiam wam rachunek czy jak?

Mi pasuje tyko taki nr:

82.19.Z Wykonywanie fotokopii, przygotowywanie dokumentów i pozostała specjalistyczna działalność wspomagająca prowadzenie biura

Tak, rozliczenie przebiegałoby poprzez wystawienie rachunku.

W kwestii PKD dodałbym jeszcze:

90.03.Z Artystyczna i literacka działalność twórcza

73.11.Z – działalność agencji reklamowych

Pozdrawiam

90.03.Z - raczej tu nie pasuje

73.11.Z - musiałem wykreślić bo na ryczałcie nie można tego mieć.

Nie wiem czy coś mi uciekło, czy czegoś nie wiem. Nie mam zamiaru jeszcze wypłacać pieniędzy, ale zapytam. Klikam wypłata środków, widzę ile mi się należy, ile na podatek, ile za przelew, widzę swoje dane z opcją ich zmiany oraz informację "wypłata zostanie dokonana automatycznie w dniu ..." Nie ma nigdzie opcji wypłać czy czegoś podobnego. Jak zleca się wypłatę?! Jest aż tak automatyczna, że wystarczy odwiedzić zakładkę "wypłaty"? :hmmm:

Nie wiem czy coś mi uciekło, czy czegoś nie wiem. Nie mam zamiaru jeszcze wypłacać pieniędzy, ale zapytam. Klikam wypłata środków, widzę ile mi się należy, ile na podatek, ile za przelew, widzę swoje dane z opcją ich zmiany oraz informację "wypłata zostanie dokonana automatycznie w dniu ..." Nie ma nigdzie opcji wypłać czy czegoś podobnego. Jak zleca się wypłatę?! Jest aż tak automatyczna, że wystarczy odwiedzić zakładkę "wypłaty"? :hmmm:

Siedzi sobie w zakładce "wypłata środków" (nie dam zrzutu, bo zleciłem wypłatę, więc nie mam tej opcji widocznej).

Co do samego samego serwisu: szwankują mi liczniki zarobionych punktów, bo choć dołączyłem w tym (albo w zeszłym) tygodniu, wyświetla mi równą liczbę w podsumowaniu miesiąca i tygodnia. Zgadza się, że to mniej niż od początku.

Dziś dwukrotnie napotkałem dziwny błąd. Po napisaniu tekstu kliknąłem "Wyślij" i nagle formularz teksu podmienił się na inne zlecenie i stwierdził, że nie brakuje tego i tego i jest zbyt mało znaków. Za pierwszym razem wyszukałem jeszcze raz to samo zlecenie i wysłałem już bez problemów. Za drugim razem tekst już był nie dostępny i zostałem z preclowym na 2500 znaków. Na szczęście w magiczny sposób tekst po minucie pojawił się ponownie w dostępnych zleceniach, więc i tym razem udało mi się go wysłać. Jednak jest to moim zdaniem bardzo poważny błąd, który szybko trzeba wyeliminować.

A teraz w strefie copywritera pokazuje mi 0 zero zleceń ale jak klikam "realizuj zlecenia to się zlecenie otwiera. masakra

Prosiłbym o informację czy nie było takiej sytuacji, że brak aktywności w panelu roboczym wyniósł ponad 8 minut i przez to system odrzucił dane zlecenie? Jeżeli nie to będziemy szukać błędu.

Ile razy "wysyłane" są teksty oczekujące na zatwierdzenie?

w niedzelę 17.11 tekst został napisany i przeszedł przez moderację. Do pewnego czasu pokazywał się w aktywnych zleceniach oczekujących na potwierdzenie z datą wysłania 17.11. Teraz nagle widnieje tam data 19.11, choć pisałam tekst kilka dni temu a nie wczoraj. Teraz te 72 godziny na zatwierdzenie tekstu liczą się od 19.11 a nie od 17.11 ( więc właściwie za kila godzin czas na zatwierdzenie tekstu powinien minąć)

ktoś jeszcze spotkał się z takimi "przeskokami"?

Prosiłbym na pw albo na biuro@textbookers.com o podanie ID artykułu oraz loginu konta abyśmy mogli to sprawdzić.

W przypadku osób fizycznych wypłata jest realizowana automatycznie raz w miesiącu (obliguje nas do tego forma prawna na której opiera się serwis). Jeżeli chodzi o firmy to przelew wykonywany jest po dostarczeniu do nas faktury/rachunku i kliknięciu przycisku wypłać.

Jednocześnie miło mi poinformować, że koszty przelewu przy wypłacie obniżone zostały do 1 zł :)

Siedzi sobie w zakładce "wypłata środków" (nie dam zrzutu, bo zleciłem wypłatę, więc nie mam tej opcji widocznej).

Co do samego samego serwisu: szwankują mi liczniki zarobionych punktów, bo choć dołączyłem w tym (albo w zeszłym) tygodniu, wyświetla mi równą liczbę w podsumowaniu miesiąca i tygodnia. Zgadza się, że to mniej niż od początku.

Jeżeli jest taka możliwość to bardzo bym prosił o przesłanie screenu na biuro@textbookers.com wraz z opisem problemu abyśmy mogli go rozwiązać.

Pozdrawiam

Prosiłbym o informację czy nie było takiej sytuacji, że brak aktywności w panelu roboczym wyniósł ponad 8 minut i przez to system odrzucił dane zlecenie? Jeżeli nie to będziemy szukać błędu.

Nie mam 100% pewności ale, raczej nie. Ale chyba było tak, że przekroczyłem czas i zapytało czy chcę kontynuować, potwierdziłem, że chcę i pisałem dalej.

Mam jeszcze pytanie:

Czy istnieje lub istnieć będzie możliwość wymiany zarobionych za pisanie punktów na punkty do zamówienia tekstów? Ja np już nie mam weny do swoich stron, za to różne inne tematy przychodzą mi z łatwością. Chętnie bym więc potraktował pisanie trochę jak wymianę usług.

Edytowane przez neidi

Zakładka "Historia zleceń" jest bezużyteczna. Jeśli już nie mogę sobie sam filtrować ani ustawiać według zadanych parametrów, to niech chociaż będzie to wyświetlane w jakimś odgórnie ustalonym porządku, bo teraz jest chaos i znalezienie tam czegokolwiek jest niemożliwe.

Też tak mam, polega wyloguj - zaloguj i nagle jest 0 zleceń. Tylko tutaj też mała pomyłka, bo jest 0 zleceń w wybranych kategoriach i 0 zleceń innych. Dla eksperymentu zaznaczam w ustawieniach opisy katalogów, wyloguj, zaloguj i magia - są :D Tak wiec coś nie do końca działa. Pomógłby po prostu system wyświetlania zleceń, a nie tylko przeklikiwania się przez kolejne, aż znajdziesz coś, co Ci na pewno pasuje.

Mam jeszcze pytanie:

Czy istnieje lub istnieć będzie możliwość wymiany zarobionych za pisanie punktów na punkty do zamówienia tekstów? Ja np już nie mam weny do swoich stron, za to różne inne tematy przychodzą mi z łatwością. Chętnie bym więc potraktował pisanie trochę jak wymianę usług.

Aktualnie nie ma takiej możliwości ale na pewno tego typu opcja zostanie wprowadzona.

Zakładka "Historia zleceń" jest bezużyteczna. Jeśli już nie mogę sobie sam filtrować ani ustawiać według zadanych parametrów, to niech chociaż będzie to wyświetlane w jakimś odgórnie ustalonym porządku, bo teraz jest chaos i znalezienie tam czegokolwiek jest niemożliwe.

Dodamy tam w takim razie możliwość filtrowania.

odznaczyłam opisy do katalogów, nie chcę ich pisać. jak wchodzę w strefa copywritera to widzę 0 zleceń w wybranych kategoriach. ale jak nacisnę rozpocznij pracę, to pojawiają mi się opisy.... czyli co, tylko opisy są? I dlaczego mi się wyświetlają?

Też tak mam, polega wyloguj - zaloguj i nagle jest 0 zleceń. Tylko tutaj też mała pomyłka, bo jest 0 zleceń w wybranych kategoriach i 0 zleceń innych. Dla eksperymentu zaznaczam w ustawieniach opisy katalogów, wyloguj, zaloguj i magia - są :D Tak wiec coś nie do końca działa. Pomógłby po prostu system wyświetlania zleceń, a nie tylko przeklikiwania się przez kolejne, aż znajdziesz coś, co Ci na pewno pasuje.

Odnośnie obu powyższych komentarzy - sprawdzimy to i poprawimy tak, aby nie było podobnego problemu w przyszłości. W kwestii modyfikacji systemu wyświetlania zleceń to za 3 tygodnie pojawi się drobna zmiana ;)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Ja chyba kończę przygodę z pisaniem tekstów w tym serwisie.

Mam już dosyć składania wniosków o unieważnienie oceny. Zamawiający mają zbyt wysokie wymagania. Teksty preclowe za złotówkę ich zdaniem powinny być merytoryczne i pouczające, może jeszcze przypisy dodam.

Co oni myślą, że teksty w preclowe ktoś czyta? A może jeszcze ktoś pisze na ich podstawie prace magisterskie?

Kuriozalne jest też to, że niektórzy zamawiający uważają, że np. skoro zamówili tekst z frazą "dobre samochody", to nie może tekst traktować o szybkich samochodach. Bo to już nie na temat, nawet jeśli tekst posiada zadane słowa kluczowe. WTF?

Żeby nie było to nie tylko piszę ale także zamawiam teksty i miewałem takie teksty katalogowe, które nawet nie umywały się sensem i jakością do pisanych przeze mnie tekstów preclowych. Jak wiadomo teksty preclowe są mniej wymagające niż katalogowe czy zapleczowe. Katalogowe bowiem mogą niektórym służyć nie do spamowania tylko do faktycznej promocji strony.

Uważam, że powinny być opisane przez serwis dokładne wytyczne co do każdego rodzaju tekstów tak jak jest to na niektórych innych serwisach tego typu.