Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

A unieważniają Ci te oceny? Jak reaguje moderacja?

Ja póki co mam w miarę dobre noty, tylko biorę się raczej za zapleczówki. No i traktuję ten serwis jako opcje awaryjną - mam przestój w zleceniach przez 2 tygodnie, więc sobie coś tam popiszę, ale przyszłości nie wiążę, bo nawet stawki w najwyższej opcji, są niestety dość niskie.

A unieważniają Ci te oceny? Jak reaguje moderacja?

Ja póki co mam w miarę dobre noty, tylko biorę się raczej za zapleczówki. No i traktuję ten serwis jako opcje awaryjną - mam przestój w zleceniach przez 2 tygodnie, więc sobie coś tam popiszę, ale przyszłości nie wiążę, bo nawet stawki w najwyższej opcji, są niestety dość niskie.

Większość faktycznie jest unieważniana. Dziś jednego nie unieważnili bo ponoć było sporo błędów. Fakt pisałem na szybko i mogły tam się zdarzyć błędy dlatego się nie wykłócam.

Ale mimo możliwości odwołania i tak chciał bym mieć możliwość podglądu kto zamówił teksty żeby unikać takiego zleceniodawcy.

W takim wypadku wystarczy wprowadzenie prostej funkcji ignorowania konkretnych zleceniodawców. Oczywiście bez ujawniania danych osobowych - w końcu każdy użytkownik może otrzymać jakiś fikcyjny numer na potrzeby takiej opcji (np. coś w stylu user-74648).

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Ale jednej kwestii nie rozumiem - skoro tekst zostaje odrzucony przez użytkownika jako "słabej jakości i z błędami", to gdzie są w tym wszystkim moderatorzy, którzy mają te teksty sprawdzać? Puszczają do klienta takie buble?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zaskoczona jestem, że problemem okazuje się to, że " za niecałego zeta za 1000 znaków klient oczekuje cudów i niewidów". Trochę już pracuję przy pisaniu, działam na różnych giełdach i platformach i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się odrzucenie tekstu z powodu niskiej jakości. Owszem, zdarzały się jakieś nieścisłości techniczne czy prośby o poprawienie błędów i literówek, ale nikt chyba nie oczekiwał ode mnie pełnoprawnego, jakiegoś polemicznego czy podobnego artykułu za taką stawkę.

Nie piszę elaboratów ani żadnych merytorycznie przerośniętych artykułów. W kilka/kilkanaście minut da się spokojnie napisać tematyczny tekst, który będzie nadawał się na zaplecza, nie bedąc przy tym "laniem wody". Wystarczy poprowadzić jakiś logiczny wywód, zaczepić się o chociażby jedną konkretną sprawę związaną z frazą i ubrać ją w słowa. Dwa zdania wstępu, kilka konkretów, zgrabne podsumowanie i brak błędów - w mojej opinii- stwarza dobry preclowo-zapleczowy materiał.

Co da samego działania serwisu, zgadzam się z postulatem o zmianę zakładki "historia zleceń". Niech to chociaż będzie chronologicznie, czy jakkolwiek usystematyzowane. Po napisaniu większej ilości artykułów można się tam rzeczywiście zgubić.

Zgadzam się też z tym, że obecna forma przeglądania dostępnych zleceń jest mało wygodna. Klikam i w sumie nie wiem czy to następne zlecenie czy to samo, a ciągłe potwierdzanie jest rzeczywiście irtytujące. Nie dałoby się tego ubrać w jakąś listę czy coś podobnego?

Na plus serwisu zapisuję to, że wygląda ładnie i przyjemnie, obsługa reaguje dosyć szybko i ogólnie sprawnie się pracuje.

Fajnie byłoby, gdyby zlecenia pojawiały się inaczej, powiadomienia przychodziły bezpośrednio po dodaniu zleceń, a edytor sprawdzałby wszystkie słowa kluczowe wymagane przez klienta, nie tylko jedno jak do tej pory.

Pozdrawiam:]

Tutaj muszę się zgodzić, że takie oceny typu "może być" są trochę krzywdzące dla autora. Po pierwsze nie ma on pojęcia, co sprawia, że tekst nie jest oceniony maksymalnie i czy rzeczywiście popełnił gdzieś błędy, czy taka ocena to jedynie widzimisię wystawiającego. Może pomógłby jakiś bardziej rozbudowany system ocen, typu podział na "ortografia i gramatyka", "styl" i nie wiem, np. "zgodność z tematem"?

Zaskoczona jestem, że problemem okazuje się to, że " za niecałego zeta za 1000 znaków klient oczekuje cudów i niewidów". Trochę już pracuję przy pisaniu, działam na różnych giełdach i platformach i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się odrzucenie tekstu z powodu niskiej jakości.

Stara zasada: Im mniej klient (Polak) płaci tym więcej wymaga. :nie_powiem:

Ja właśnie nie jestem pewien co do roli moderatorów. Zdaje się, że moderatorzy na początku sprawdzają tylko tekst pod kontem unikalności i nie sprawdzając błędów zatwierdzają. Doszedłem do tego wniosku gdy dostałem tekst do katalogu, który był tak tragiczny pod każdym względem, że gdyby moderator go tylko przeczytał to strzelił by sobie w głowę.

No oddałem do poprawki ale wrócił tylko trochę poprawiony. Ktoś kto pisze na takim poziomie nie jest w stanie poprawić tekstu. Niestety nie ma przycisku "Kategorycznie odmawiam przyjęcia tekstu bez względu na naniesione poprawki".

Jeżeli poprawiony tekst w dalszym ciągu nie spełnia oczekiwań to pojawia się opcja pozwalająca na reklamację tekstu (jest w tym samym okienku gdzie przegląda się tekst). Warunkiem pojawienia się opcji reklamacji jest przesłanie wcześniej tekstu do poprawy. Jej uwzględnienie skutkuje odrzuceniem tekstu i ponowną realizacją zlecenia. Neidi prosiłbym o użycie tej opcji a reklamacja na pewno zostanie uwzględniona.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

a ja mam pytanie, w jaki sposób zadać pytanie zlecającemu? przed chwilą poprawiałam swój "poemat" za całe 0,48 pkt :-) "składnia do poprawy" no i mnie zatkało... sensownie napisane kilka zdań, więcej nie wchodzi, i chciałabym aby zleceniodawca powiedzmy... podał przykład z teksu o co mu chodzi? nic nie było. a ja zadać mu pytania nie mogę... bo pewnie znowu moje dzieło wróci do poprawy...

Pomyślimy nad systemem pozwalającym na bezpośredni kontakt między zleceniodawcą a copywriterem :)

robiąc design inspirowałeś się positionly czy jak ? :)

Jeżeli chodzi o usability to inspiracją dla nas było kilka/kilkanaście serwisów - staraliśmy się przygotować jak najbardziej czytelny dla użytkownika interfejs. Wśród serwisów które były dla nas inspiracją było również positionly które prezentuje naprawdę świetny poziom :)

A kiedy pojawi się opcja wyższej jakości tekstów? :)

W przeciągu 2-3 tygodni.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online