Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

co do jakości, jestem zdziwiona oceną 3 (może być). to przepraszam, ale co bym musiała napisać żeby dostać ocenę 5? za przepraszam 1,1 zł netto?

Czy to znaczy, że jak ktoś ostro nawali, to tylko ze względu na niską cenę nie mogę mu wystawić niskiej noty? Nie do końca rozumiem podejście niektórych copywriterów, którzy sami zgłaszają się do serwisu oferującego im niskie stawki, ale wychodzą z założenia, że wszystkie teksty mają być z tego względu zatwierdzane bez żadnego ale.

PS Zgadzam się z tym, że powinna zostać wprowadzona opcja wyboru copywritera, lub przynajmniej ignorowania. Czekam też na ofertę tekstów wyższej jakości i jestem ciekawa, jak tu będą wyglądały ceny.

Czy komuś z Was zdarzyło się przez przypadek wysłać napisany tekst podwójnie?

Miałam kłopoty z połączeniem internetowym, ponownie więc użyłam opcji "wyślij". Okazało się, że jednemu zleceniu przypisano wtedy dwa numery ID. Co więcej, jedno z tych zleceń zostało zaakceptowane przez moderatora a drugie - identyczne jeżeli chodzi o treść, było przecież zdublowane - zostało odrzucone z powodów błędów w interpunkcji.

Napisałam już prywatną wiadomość do TB, ale mam nadzieję, że może tutaj szybciej uzyskam odpowiedź :)

Czy komuś z Was zdarzyło się coś podobnego?

w momencie, w którym zleceniodawca zleca poprawę tekstu, widzi nick danego autora, który ten sam sobie wybrał czy może nazwą widoczną dla zleceniodawcy jest trzon e-maila za pomocą którego loguje się dany autor?

Nazwą widoczną jest początek adresu e-mail.

Czy komuś z Was zdarzyło się przez przypadek wysłać napisany tekst podwójnie?

Miałam kłopoty z połączeniem internetowym, ponownie więc użyłam opcji "wyślij". Okazało się, że jednemu zleceniu przypisano wtedy dwa numery ID. Co więcej, jedno z tych zleceń zostało zaakceptowane przez moderatora a drugie - identyczne jeżeli chodzi o treść, było przecież zdublowane - zostało odrzucone z powodów błędów w interpunkcji.

Napisałam już prywatną wiadomość do TB, ale mam nadzieję, że może tutaj szybciej uzyskam odpowiedź :)

Czy komuś z Was zdarzyło się coś podobnego?

Zlecenie zostało odrzucone z powodu interpunkcji bo po prostu jakikolwiek powód moderator musi wybrać aby dany tekst mógł zostać odrzucony. Punkty karne oczywiście zostały usunięte natomiast z naszej strony sprawdzimy możliwość zdublowania tekstu tak, aby podobna sytuacja nie miała miejsca w przyszłości :)

cytuję własny post, gdyż... został napisany 25 listopada w nocy. wtedy dokonałam poprawki tekstu. jednak teraz widzę w aktywnych zleceniach, że podobno został wysłany 27 listopada o 15:04.... coś tu jest nie tak... przecież cały czas był w tekstach aktywnych, a nie oczekujących na moderację. drugi tekst, pisany później, ma za to datę 25 listopad!! odrzucone teksty.... dlaczego zawsze jest obecna data i godzina? wygląda to tak jakby przed chwilą zostały odrzucone... coś tu nie gra

i pytanie, czy będzie można podglądać historię wypłat? nie wiem, ile punktów zostało do niej przeliczonych ile nie. w zarobionych punktach i niewybranych mam tyle samo, ale jak wchodzę w wypłata ( nie możesz wypłacić, nie masz 2 punktów). wiem ile od was dostałam pieniędzy, ale nie wiem, od jakiej sumy to było liczone. moim zdaniem ta funkcja jest bardzo ważna.

Kwestie dat właśnie sprawdzamy. Co do statystyk zarobków to mógłbym prosić o screen na biuro@textbookers.com podstrony gdzie ilość zarobionych i niewybranych punktów jest taka sama?

Historia wypłat widoczna jest na podstronie "Wypłata środków".

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Czy mogę prosić o jasne i precyzyjne opisanie roli moderatora? Zgadzam się pisać za niską stawkę, oddając większość zarobków moderatorowi - ok, to mój wybór, czy chcę tu pisać, czy nie. Spodziewam się jednak, że jak ktoś zabiera więcej niż ja mam za pisanie, sprawdzi literówki i język, a nie potem klient odsyła. Jeśli moderator niewiele robi, za co zabiera pieniądze? Czy są jakieś określone zadania, które wykonują modzi w TB?

Jaki procent wynagrodzenia trafia do copywritera, jeśli w ogóle nie ocenię wykonanego przez niego zlecenia? I jak to wygląda w porównaniu do ocen od 1 do 6?

Wynagrodzenie jest wypłacane w oparciu o wszystkie oceny (średnią) a nie jedną konkretną za konkretny tekst. Czyli jak nie ocenisz tekstu, to i tak dostanie tyle, ile jest przewidziane w jego kategorii (przedziale cenowym), do której aktualnie się zalicza.

Ocena: 3,00 - 3,50 Zarobki: Precle - 0,5, Zaplecza - 0,8, Opisy - 0,6

Ocena: 3,51 - 4,00 Zarobki: Precle - 0,6, Zaplecza - 0,9, Opisy - 0,7

Ocena: 4,01 - 4,50 Zarobki: Precle - 0,7, Zaplecza - 1,1, Opisy - 0,8

Ocena: 4,51 - 5,00 Zarobki: Precle - 0,8, Zaplecza - 1,2, Opisy - 1,0

Ocena: 5,01 - 5,50 Zarobki: Precle - 0,9, Zaplecza - 1,4 Opisy - 1,1

Ocena: 5,51 - 6,00 Zarobki: Precle - 1,0, Zaplecza - 1,5 Opisy - 1,2

Oczywiście brutto, czyli jeszcze odjąć podatek.

Edytowane przez sindirus
  • Like 1

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Czy mogę prosić o jasne i precyzyjne opisanie roli moderatora? Zgadzam się pisać za niską stawkę, oddając większość zarobków moderatorowi - ok, to mój wybór, czy chcę tu pisać, czy nie. Spodziewam się jednak, że jak ktoś zabiera więcej niż ja mam za pisanie, sprawdzi literówki i język, a nie potem klient odsyła. Jeśli moderator niewiele robi, za co zabiera pieniądze? Czy są jakieś określone zadania, które wykonują modzi w TB?

Moderator sprawdza unikalność tekstu, błędy ortograficzne i interpunkcyjne a także poprawność językową. Poprawianie tekstów nie należy do jego obowiązków choć jeżeli tekst zawiera ich mało to przeważnie są poprawiane. Druga sprawa to za zlecenie zdecydowana większa część środków idzie na konto copywritera. Różnica między zarobkiem copywritera a ceną tekstu idzie na konto serwisu z czego opłacani są moderatorzy, utrzymanie i rozwój oprogramowania a także marketing dzięki któremu pojawiają się nowe zlecenia. Gdyby moderatorzy mieli być jeszcze odpowiedzialni za poprawę tekstów bardzo wzrosłyby koszty działalności które i tak są w tym momencie wysokie. Z tego też względu copywriter powinien oddawać teksty wolne od błędów.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Moderator sprawdza unikalność tekstu, błędy ortograficzne i interpunkcyjne a także poprawność językową. Poprawianie tekstów nie należy do jego obowiązków choć jeżeli tekst zawiera ich mało to przeważnie są poprawiane. Druga sprawa to za zlecenie zdecydowana większa część środków idzie na konto copywritera. Różnica między zarobkiem copywritera a ceną tekstu idzie na konto serwisu z czego opłacani są moderatorzy, utrzymanie i rozwój oprogramowania a także marketing dzięki któremu pojawiają się nowe zlecenia. Gdyby moderatorzy mieli być jeszcze odpowiedzialni za poprawę tekstów bardzo wzrosłyby koszty działalności które i tak są w tym momencie wysokie. Z tego też względu copywriter powinien oddawać teksty wolne od błędów.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Zdecydowanie należy w takim razie zainwestować w moderatorów, którzy będą umieli wykonać swoje zadanie. To, co czasem zmawiam, nie przeszłoby językowo w podstawówce, a i sam czasem dostanę od klienta po głowie za literówki - to nie jest sprawdzony tekst. Jeśli moderatory nie są w stanie swojego zadania wykonać właściwie, należy ich zmienić albo zmodyfikować im zakres działania.

Zdecydowanie należy w takim razie zainwestować w moderatorów, którzy będą umieli wykonać swoje zadanie. To, co czasem zmawiam, nie przeszłoby językowo w podstawówce, a i sam czasem dostanę od klienta po głowie za literówki - to nie jest sprawdzony tekst. Jeśli moderatory nie są w stanie swojego zadania wykonać właściwie, należy ich zmienić albo zmodyfikować im zakres działania.

Dobrze w takim razie zweryfikujemy pracę moderatorów tak, aby teksty o których piszesz nie były przepuszczane.

Tymczasem wprowadziliśmy nową funkcję pozwalającą na dodanie nie jednego a nawet trzech słów kluczowych przy składaniu zlecenia które będą automatycznie weryfikowane przez system pod kątem obecności w tekście. Funkcja ta obejmuje wszystkie typy tekstów. Zapraszamy do testowania :)

Z okazji mikołajek przygotowaliśmy dla Was trzy promocyjne pakiety punktów które to możecie później w dowolnym terminie spożytkować na zakup tekstów:

1. Pakiet 100 punktów + 15% darmowych punktów za 100 PLN netto

2. Pakiet 500 punktów + 20% darmowych punktów za 500 PLN netto

3. Pakiet 1000 punktów + 22% darmowych punktów za 1000 PLN netto.

Wszystkie pakiety dostępne są po zalogowaniu na podstronie "Doładuj konto" w trzecim wierszu pakietów do wyboru.

Promocja trwa tylko dzisiaj do godziny 23:59.

Zapraszam do skorzystania :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Heh, nie doczytałem i doładowałem normalnie za 100 zeta licząc że się samo zrobi... Za szybkość się płaci ;)

Nie ma problemu, doładujemy ręcznie dodatkowe punkty tak jak napisał sindirus :) Późnym wieczorem powinny już być na koncie.

A jednak się samo zrobiło ;) Dzięki wielkie.

Zamówiłem sobie wczoraj wieczorem testowo tekst zapleczowy na 6k znaków. Drobne literówki (chyba pośpiech), tekst napisany bardzo dobrze, dokładnie tak jak oczekiwałem. Choć spodziewałem się że będzie po weekendzie, a był po dwóch godzinach i dwudziestu czterech minutach!

Dziś zamawiam ciekawsze frazy :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam