Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi TextBookersie, myślę, że powinniście rozważyć wprowadzenie możliwości dodawania gotowych tekstów na sprzedaż. W związku z zakończeniem działalności przez Giełdę Tekstów i mało konkurencyjnymi cenami na Textmarkecie, powstała luka, którą można by wypełnić z korzyścią dla wszystkich ;)

A ja zastanawiam się nad czymś innym. Napisałam tekst preclowy i dostałam za niego ocenę 3 "bardzo dobry tekst". "Bardzo dobry tekst" był do tej pory z ocenami 5 i 6, dwukrotnie także z 4. Skoro poniżej 3 tekst są już słabe, to 3 to chyba tekst w stylu "ujdzie w tłoku", a nie bardzo dobry?

Dla jasności wszystkich: nie oburzam się o samą ocenę, bo w końcu nie każdemu moje teksty muszą się podobać, a o samo jej uzasadnienie.

Edytowane przez monis190

Jeśli mogę podpowiedzieć - unieważniajcie takie oceny. Decyduje się na to tylko w uzasadnionych przypadkach (najczęściej gdy ocena jest poniżej 4), zawsze w kilku słowach argumentuje dlaczego nie zgadzam się z oceną. Jak dotąd wszystkie moje "unieważnienia" moderator zaakceptował.

Drogi TextBookersie, myślę, że powinniście rozważyć wprowadzenie możliwości dodawania gotowych tekstów na sprzedaż. W związku z zakończeniem działalności przez Giełdę Tekstów i mało konkurencyjnymi cenami na Textmarkecie, powstała luka, którą można by wypełnić z korzyścią dla wszystkich ;)

To jest jedna z rzeczy którą chcielibyśmy zrobić w przyszłości ale nie chcemy póki co chwytać się zbyt dużej liczby rzeczy naraz. Rozszerzenie oferty + usprawnienie tego co jest to nasze cele na najbliższy czas :) Później zaczniemy pracę również między innymi nad funkcją giełdy :)

W kwestii ocen to tak jak wspomniał Oldi należy po prostu zgłaszać je do unieważnienia - większość przypadków rozstrzygamy na korzyść piszących :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Moja ocena została unieważniona i zgadzam się, że trzeba takie przypadki zgłaszać. Gdyby zlecenie było do poprawy i później taka oceną, to jeszcze bym zrozumiała. Tylko skoro "bardzo dobry tekst" wyświetla się automatycznie, to osoby zlecające mogłyby czasem napisać coś od siebie, jeśli dają niską ocenę.

OptimumC ma rację, że niektórzy zleceniodawcy chcieliby dostać naukowy artykuł za złotówkę... ;)

Zauważcie jedną rzecz - gdy wejdziecie w panel klienta i spróbujecie zamówić tekst, np. zaplecze 2000 znaków, wyświetla wam się cena 4,92 zł brutto. Przy mojej średniej ocen dostaję za taki tekst 2,40 minus podatek dochodowy.

Bardzo wątpię czy wszyscy zlecający zdają sobie sprawę z tej różnicy. Płacą 5 zł za tekst i chcą mieć tekst za 5 zł a nie za 2 zł...

Oczywiście:) Podejrzewam, że wielu zleceniodawców nie zdaje sobie sprawy, że napisanie dobrego tekstu wymaga sporo pracy. Zawsze irytowało mnie przeliczanie na Giełdzie Tekstów - piszesz z taką prędkością, więc napisanie tekstu zajmie ci tyle minut... A gdzie czas na myślenie?:) Ja bez zastanowienia wyciągam dużo ponad 300 znaków na minutę. Nic tylko pisać i kasę tłuc;)

Czasami piszę opisy do katalogów i zauważam, że wielu zleceniodawców nie zamieszcza opisu, tylko suche hasło (np. telewizory). Produkcja? Sprzedaż? Naprawa? Może warto przy opcji "dodaj zlecenie, opis do katalogu" zamieścić krótką informację o tym, że choć krótki opis zlecenia (a najlepiej adres strony) znacznie ułatwia pisanie takiego tekstu. Sporo opisów omijam, bo po prostu nie chcę mi się domyślać, co zleceniodawca miał na myśli.

Pytanie do pisaczy:]

Robicie sobie kopie tekstów? Oldi kilka postów wcześniej napisał, że składając prośbę o unieważnienie w kilku słowach ją argumentuje. Mi się zdarza nie pamiętać nawet o czym pisałam, a co dopiero jakoś rzetelnie wypunktować moje zastrzeżenia do oceny. Zazwyczaj pokornie zgadzam się z tym co wyrokuje odbiorca, bo zwyczajnie nie mam jak się do tego odnieść, a robienie kopii przy - nie oszukujmy się - "tak sobie płatnych" tekstach uważałam za stratę czasu.

Przyłączam się też do prośby o to, by zamawiający opisy do katalogów podawali chociaż adres witryny. Również omijam z osiemdziesiąt procent tych zleceń, bo nie wiem o czym mam pisać. Ubolewam nad tym. Lubię opisy i jakoś szybko mi to idzie (:

Skoro jesteśmy przy prośbach. Kiedy będzie możliwość przeglądania i wyboru zleceń? Zauważyłem, że na tą chwilę, można przejść co najwyżej o jeden tekst, więc kombinuje - zmieniam ustawienia, wykluczam pewne kategorie, aby dostać się do ciekawych tekstów z innych kategorii itp. To utrudnia...

Podobnie jak oldi uważam, że wybór interesujących nas zleceń jest obowiązkowy, a był już zapowiadany od dłuższego czasu.

Wyłączanie co chwilę w opcjach konkretnej kategorii dla wykluczenia zleceń, które wymuszają ode mnie poszukania informacji na ten temat w necie, jest co najmniej kłopotliwe.

Natomiast co do samów tekstów, to ja je zapisuję. Pamiętam, że kiedyś dostałem za jeden tekst niską ocenę i mimo tego pojawił się on w niezmienionej formie na jakiejś zapleczówce.

kodama2.jpg