Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro (podobno na razie) nie można wypłacić punktów z programu partnerskiego, to może udostępnicie możliwość transferu pomiędzy użytkownikami? Bo nie mam pomysłu, co zrobić z 48,75 pkt, a chętnie odsprzedałbym je komuś za np. 25 zł, tak jak to robię z wirtualną gotówką Biznes-Host...

Napisałem na próbę 3 teksty. Zostały zaakceptowane, ale w dziale ocen widnieje informacja "Żaden z Twoich tekstów nie został oceniony". O co w tym chodzi? Czy ocena jest nieobowiązkowa? A może chodzi o to, że minęły 72 godziny od napisania tekstów i automat tylko je zatwierdził bez wystawienia oceny?

Myślę dokładnie tak samo :-) Tak na marginesie - pamiętam Cię z początków freelancingu. Jakieś forum rozpędzaliśmy, ale już nie pamiętam jakie. Jeszcze jako amatorzy. Lata temu :-)

Mam nadzieję, że zleceń w TB nie zabraknie.

Edytowane przez oldi

Skoro jesteśmy przy prośbach. Kiedy będzie możliwość przeglądania i wyboru zleceń? Zauważyłem, że na tą chwilę, można przejść co najwyżej o jeden tekst, więc kombinuje - zmieniam ustawienia, wykluczam pewne kategorie, aby dostać się do ciekawych tekstów z innych kategorii itp. To utrudnia...

Wiem, że pewnie się powtórzę kolejny raz ale - pracujemy nad tym :) Klienci będą mogli zlecać teksty wybranym copywriterom i będą mieli do tego oddzielny panel gdzie będzie można wybierać zlecenia :)

Skoro (podobno na razie) nie można wypłacić punktów z programu partnerskiego, to może udostępnicie możliwość transferu pomiędzy użytkownikami? Bo nie mam pomysłu, co zrobić z 48,75 pkt, a chętnie odsprzedałbym je komuś za np. 25 zł, tak jak to robię z wirtualną gotówką Biznes-Host...

Na ten moment nie mamy takiej funkcji w systemie ale zapytam informatyków czy mogą to jakość zorganizować

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

• Like 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Czy w eksportowanych projektach zawierających więcej niż jeden tekst można wprowadzić bardziej widoczny podział artykułów? Proponuję zamiast dwóch enterów coś w stylu:

"=============================================================="

"Artykuł x".

Dobrze, dodamy to do listy rzeczy do zrobienia :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Grupowanie zleceń konieczne do zrobienia czym prędzej! Chcąc napisać teksty z kat. Biznes trzeba aktualnie przeklikać 500 (!) takich samych zleceń. Wyłączenie pokazywania tej kat. jest bez sensu bo wtedy ominą copywritera inne może ciekawsze zlecenia z tej kategorii. Dodawanie zleceń do tej kategorii obecnie powoduje że zlecenie będzie wykonane po 4 dniach (takie mi się zdarzały). [z tego co widzę obiecywane było to już chyba w grudniu]

Edytowane przez noupe

Korzystam od tygodnia (napisałem koło 300 tekstów różnej długości, głównie orka na preclach), czas na recenzję:

- Stawki: Mam bardzo dobre oceny (średnia koło 5,30 - podejrzewam, że wyższych nie da się osiągnąć przy takim przerobie, bo mało kto wystawia szóstki) i pisząc precle na poziomie 12 tys znaków na godzinę mam 9,8 zł po odjęciu podatków. Sami porównajcie ze swoim tempem i wyciągnijcie wnioski.

- Zapleczówki: Oddzielny myślnik, bo to bardzo wkurza. Na portalu jest pełno cwaniaków, którzy wybierają kategorię zapleczówka (1,23 zł / 1000 znaków w najlepszym przypadku na czysto!), a w opisie piszą, że chcą artykułu tematycznego, plus milion wymagań, trzy linki i 10 podanych aspektów, które koniecznie trzeba omówić w tekście. Żeby napisać coś co spełnia te wymagania trzeba ponad 10 minut na 1000 znaków, i rozumiem że mam pisać za 5-7 zł na godzinę? :)

- Klienci: 80% olewa totalnie (nawet ocen nie wystawiają, po 72h teksty po prostu same się im zatwierdzają), 19% wystawia uczciwe oceny, 1% oczekuje prac naukowych. Z zabawniejszych historii, ktoś zwrócił precla do poprawki, bo nie zgodził się z opisem zakładu (w słowach kluczowych było coś w stylu "zakład krawiecki" i miałem poprawić, bo oni nie cerują swetrów, a ja napisałem, że zakład krawiecki ceruje swetry - WTF, to oni to na bloga firmowego chcą wrzucić?). Dostałem może ze trzy tróje od tego typu nadgorliwców, ale wszystkie zostały unieważnione przez moderatorów.

- Kategorie: Teoretycznie copywriter ma wybrać to na czym się zna, w praktyce jest masakra, ponieważ prawie wszystko jest wrzucane do kategorii "Biznes, ekonomia". Bonie styropianowe, oleje opałowe, niszczarki, gry, strony internetowe... Proponowałbym wywalić zupełnie tą kategorię, bo każdy zleceniodawca chyba myśli, że precle to biznes.

- Moderatorzy: Ich rola z tego co wiem teraz sprowadza się tylko do moderacji tekstów copywriterów, ale coś niezbyt to idzie. Jak to jest, że wrzucam tekst o godzinie 12 w środę, a dopiero o godzinie 14 w piątek jest zatwierdzony przez moderatora? Gdzie te 48h na realizację krzyczące ze strony głównej? :)

- Wygoda: Na koniec pozytywnie, bo wygoda jest bardzo duża. Nie wiem czemu ludzie narzekają na interfejs, moim zdaniem jest bardzo logiczny i estetyczny. No i przede wszystkim - siadam kiedy chcę, kończę kiedy chcę, nie mam żadnej presji, że muszę napisać tyle i tyle tekstów na jakiś termin. Jak chcę to wyjeżdżam na trzy dni pod namiot i mam wszystko w d, nie muszę nikogo powiadamiać i przekładać zleceń. Jakby stawki były wyższe o te 30% to przerzuciłbym wszystkie moce przerobowe na textbookers, bo wygodę cenię wyżej niż 30 groszy na 1000 znaków ;)

Edytowane przez Misiek2

- Stawki: Mam bardzo dobre oceny (średnia koło 5,30 - podejrzewam, że wyższych nie da się osiągnąć przy takim przerobie, bo mało kto wystawia szóstki) i pisząc precle na poziomie 12 tys znaków na godzinę mam 9,8 zł po odjęciu podatków. Sami porównajcie ze swoim tempem i wyciągnijcie wnioski (mój wniosek jest prosty, nie ma porównania do gieldatekstow.pl pod względem płacy, ale z kolei textbookers.com jest znacznie wygodniejsze).

Ale szeptanka dosłownie, a ja ci powiem, że się da, zarobić dychę na godzinę przy (poświęc chociaż 5 minut na zapoznanie się z jakąkolwiek treścią, wiadomością itd na dany temat i przełóż na swoje ;) 10 tyś znaków i nie oceniaj konkurencji zarówno w jednym, jak i drugim miejscu TY czekasz, albo akceptujesz ja korzystam tylko tam, gdzie jest wszystko jasnę, czyli nie piszę po to by sprzedać, lecz pod konkretne indywidualne zlecenie

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Pogięło cię z tą szeptanką :D Specjalnie dla ciebie wyedytowałem posta (co za czasy, że na forum nie można wymieniać nazw stron internetowych, bo oskarżą o reklamowanie), też usuń ze swojego nazwę innego serwisu bo uprawiasz marketing szeptany O_o. Btw resztę posta ciężko zrozumieć ;)

• Like 1