Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Powyżej typowy tekst preclowy, do zapleczówki sporo mu brakuje.

Dokładnie a ja zamawiałem zapleczówkę

Mam może z 10 fajnych tekstów.

Od czasu do czasu kupuję zapleczówki i wybieram wtedy zawsze serwis Giełdateksów.pl (sporadycznie Textmarket) i teksty z gotowej bazy. Widzę wtedy średnią ocenę autora, liczbę ocen na którą się ta średnia składa, a także dzięki temu, że autorzy sami ustalają cenę mogę miej więcej mieć orientację jakiej jakości tekstu się spodziewać.

W bazie jest akurat tak duża liczba artykułów, że dodatkowo można wybrać w wielu przypadkach tekst pod dokładnie takie słowa kluczowe, jakie nas interesują (widzimy też ich nasycenie). Gotowe teksty z tego co zdążyłem zauważyć mają najczęściej wyższa jakość, bo w przypadku zleceń copywriterzy piszą teksty masowo, co niestety najczęściej mocno obniża ich jakość. Osobiście więc zlecenia wykorzystywałbym tylko do tekstów preclowych (tutaj idealnie sprawdza się Textbookers!) , dla tekstów wyższej jakości wybieram teksty z gotowej bazy :)

Edytowane przez mks22

Możliwe, momentami już miałem dość czytania, i chciałem jak najszybciej pozbyć się tego, lub poprostu byłem nieobiektywny z racji iż to był pierwszy tekst z tej całej grupy zleceń.

Warto samemu przeczytać tekst, i zastanowić się czy jest on zapleczowy czy preclowy.

Z mojej strony nie mam zamiaru nic reklamować, ale póki co nowych zleceń nie mam zamiaru zlecać.

sygnaturka.png

zoozool i w tym problem. Narzekasz na forum, że coś jest nie tak, a reklamacji nie zgłaszasz. Rozumiem, że Ci się nie chce, ale skoro chcesz otrzymywać dobre artykuły i chcesz, aby autorzy pracowali lepiej, to musi Ci się chcieć oceniać nas obiektywnie i zwracać nam uwagę na to, co jest źle lub nie tak jak oczekujesz. O ile pamiętam, swój tekst zrobiłam na poziomie zapleczowym, ale Twoja opinia może być oczywiście inna - masz do tego święte prawo. Pamiętaj jednak, że jeśli nie będziesz nas oceniał zgodnie ze swoimi odczuciami i nie będziesz zgłaszał tekstów do poprawy, to żadna strona nie będzie zadowolona. Ty będziesz miał słabe teksty, a my będziemy mieć mniej zleceniodawców.

Do kilku wpisów oczywiście w ocenie napisałem komentarz co myślę o tym, może 3 oddałem do poprawki,

Niestety nie mam czasu by uczyć pisarzy pisać tekstów, jeśli mam tekst zapleczowy to oczekuję, że nie będzie to preclowy, bo mam doczynienie z profesjonalistami w swoim fachu(nie chodzi o metorykę, lecz sens i spójność i pewne zasady tekstów)

Osobiście wybrałem najdroższe teksty gdyż miałem nadzieje, że autor przyłoży się do pracy jeśli więcej dostanie.

monis190 - Jeśli podasz mi na PW login po jakim mogę Cię namierzyć mogę spojrzec jeszcze raz na teksty i już osobiste uwagi o ile będziesz zainteresowana przekażę na PW

sygnaturka.png

Jeżeli jesteśmy w tej uprzywilejowanej sytuacji i jeśli możemy wybierać z pośród wielu nieruchomości to musimy zastanowić się nad kilkoma ważnymi kwestiami.

Przede wszystkim powinniśmy zdecydować się czy lepszym będzie dla nas dom poza miastem czy mieszkanie usytuowane gdzieś w centrum. Wszystko to zależy od naszej sytuacji rodzinnej i zawodowej. Młode małżeństwo, które spełnia się w pracy, i które nie planuje potomstwa najczęściej wybiera nowoczesne mieszkania w dobrej lokalizacji.

W tym przypadku liczy się miejsce i cena takiej nieruchomości. Jeżeli mieszkanie zlokalizowane będzie blisko ciągów komunikacyjnych, blisko centrów handlowych i bogatej infrastruktury to młode osoby chętnie będą uczestniczyć w codziennym życiu miasta.

Jeśli jednak do czynienia mamy z wielodzietną rodziną, lub ze starszymi osobami to dom będzie znacznie lepszym rozwiązaniem.

W tym przypadku zwracajmy uwagę na metraż oraz na spokojną okolicę. Niemniej jednak dostęp do szkół, przedszkoli czy przychodni także będzie miał spore znaczenie.

Pierwszy z brzegu, ja tu więcej przecinków bym zrobił niż rozpoczynał nowe zdanie.

Bogowie, ja nawet takiego precla bym nie oddał zleceniodawcy bo to wstyd byłby... Nie wiem po co tyle nowych akapitów - co zdanie to akapit. Eh, się nie dziwie, że pojawiają się oferty paczek preclowych od "copywriterów ze stażem" za złotóweczkę brutto. Z taką jakością to rzeczywiście więcej warte nie jest.

Ta forma rozliczenia warunkuje comiesięczną wypłatę wynagrodzenia (to apropo drugiego pytania).

Bzdura. Jeśli są jakieś przychody to się płaci zaliczkę, jeśli nie ma to nie. Podobnie jak w przypadku działalności gospodarczej. Ehh, Wasze biuro naprawdę nie wie co mówi. Jeśli się nie uzyskało żadnych przychodów to od czego mamy odprowadzić podatek?

Do tego nawet jeśli się ryczałtem rozliczamy to tak czy siak musimy zapłacić zawsze tyle samo. Dopiero w rocznym zeznaniu podatkowym ujmuje się rzeczywiste zarobki i US oblicza czy była niedopłata, nadpłata czy równowaga. A co nam da to, że zawsze będziemy dostawali pieniądze, co miesiąc, skoro i tak zawsze tyle samo musimy odprowadzić? Poza tym nigdzie w Ustawie Podatek Dochodowy od Osób Fizycznych nie ma ani słowa w przypadku działalności wykonywanej osobiście o tym, że TRZEBA co miesiąc uzyskać dochody. Skoro Wy nie planujecie wpłacać zaliczek to czemu uważacie, że Wy musicie nam wypłacać co miesiąc?

Z chęcią bym od biura rachunkowego otrzymał stosowne artykuły. Od razu mówię, że nie akceptuję wyjaśnień na zasadzie "a bo ja wiem bo pracuję tyle lat". Mają być konkretne podstawy prawne. Ja już swoje podałem i z nich jasno i klarownie wynika, że w tym proponowanym przez Was rozwiązaniu musimy co miesiąc sami rozliczać się z fiskusem. No, chyba, że chcemy płacić karne odsetki na koniec roku, to wówczas możemy zrobić tak jak mówicie.

Proponuję również zadzwonić do Krajowej Informacji Podatkowej ewentualnie dać sprawę do interpretacji lokalnej Izby Podatkowej - obie te formy są bezpłatne a na pewno rozwieją wątpliwości. Zawsze byłem zdania, że najlepiej szukać informacji u źródła - w tym przypadku w Urzędach Skarbowych i Ministerstwie Finansów.

Co ty chcesz od tekstów za złotówkę? Z ciekawości chciałbym się dowiedzieć, ile stał na czysto taki tekst zapleczowy ;) (bo tematyka albo nieruchomości, albo chyba mieszkanie dla młodych, to już chociaż mógł się dowiedzieć co się po nowym roku zmieniło, zarówmno w kredytach jak i programach rządowych)

Co do rozliczenia, to na początku jak startowali pisałem o tym, no ale jak zawsze było "TO my mamy rację"

Dlatego warto pisać tam gdzie ty wystawiasz UoD lub robią to inni ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Przepraszam, ten temat wybrał sobie sam, napisałem przykładowe tematyki, że dowolność jest, byle trzymało się tematu dom, mieszkanie, nieruchomości, można było napisać co leżało komu, naprawdę wysoko poprzeczki nie ustawiłem i wybrałem najdroższą opcję.

No i przepraszam to ja ustalałem ceny ?

sygnaturka.png

Ja nie wiem jak tam jest ;) ja mam złotą zasadę płaci się dopiero jak obie strony osiągną consensus, nic z góry nie ważne dla kogo się pisze, albo się podoba albo nie, to jak z odbiorem jakiejkolwiek roboty ;) Pewnie, że wszędzie powinien być pewien standard czy tam poziom, tutaj dosyć dużo kropek :P (oczywiście samemu często w preclu czy zapleczówce gdzieś ominę przecinek, po prostu się zdarza ;)

Pozdrawiam, a do wszystkich co nie wiedzą jak się rozliczyć, idzcie do US to jedyna alternatywa (nie słuchajcie innych, biur rachunkowych czy firm, taka wizyta trwa chwilę czasu, ja ostatnio byłem w aspekcie wystawiania UoD jako osoba fizyczna dla firmy, pani mi nawet wypełniła umowę i rachunek wystawiła no i najważniejsze, od ręki zapłaciłem zaliczkę ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

zoozool, dobrze zrozumiałem, że zamawiając 80 tekstów i wystawiając oceny "mogłeś być nieobiektywny, bo był to akurat pierwszy tekst z grupy"?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Dlatego by się przydała jednak opcja blokowania czy to cypywriterów konkretnych czy zleceniodawców. W kodzie nie jest to ogromny problem, chociaż nie wiem jakich dokładnie modułów TB używa.

Do tego nie obraziłbym się za lepszą moderację nowych pisarzy. Kiedy ja przystępowałem parę dni temu do serwisu musiałem napisać przykładowy tekst zapleczowy na frazę "seo". Niby nic trudnego, ale w panelu widniała ilość znaków równa 400. Nie powiem, miałem niezłą zagwozdkę w jaki sposób ja mam tekst zapleczowy napisać na 400 znaków. Zastanawiałem się czy przypadkiem nie jest to jakiś "błąd" lub przeoczenie. Być może taki jest po prostu na stałe ustawiony "limit" i tyle. Jednak z drugiej strony copywriter też musi umieć zmieścić się w określonym przedziale. W końcu czasem zleceniodawca chce konkretną ilość znaków, bo większej nie przyjmuje jakiś formularz. Zaryzykowałem, skleciłem coś totalnie masakrycznego na te czterysta znaków starając się, żeby miało to jakiś sens i merytorykę (bo co innego preclowe lanie wody a co innego wsadzenie czegoś sensownego w zapleczówkę) i na dole dałem dopisek odnośnie tego, że nie da się w czterystu znakach zawrzeć dobrej i sensownej zapleczówki. Spodziewałem się odrzucenia ewentualnie kontaktu mailowego z prośbą o - już normalny - tekst zapleczowy. A gdzie tam, po chwili byłem zaakceptowany. Jeśli mam być szczery to ja osobiście bym czegoś takiego co wówczas stworzyłem nie przepuścił.

Pytanie zarówno do twórców serwisu jak i do pisarzy z niego korzystających. Czy da się przeskakiwać przez więcej niż jedno zlecenie?

Przykład:

Zaczynam realizację. Mam jakieś zlecenie o numerze powiedzmy 100. Akurat nie czuję się w tej tematyce dobrze, to klikam "kolejne zlecenie". Wskakuje jakieś o numerze 101. Powiedzmy, że jest to ta sama tematyka i chcę szukać dalej (przypadek przeze mnie opisywany jednak nie zależy od tego czy to jest ta sama kategoria czy też nie), klikam więc ponownie "kolejne zlecenie". Moim oczom ukazuje się zlecenie o numerze 100, które już było. Po ponownym kliknięciu "kolejne zlecenie" mam nr 101, potem 100 i tak w koło Macieju (trochę niefortunne dobranie powiedzenia biorąc pod uwagę imię właściciela, ale mam nadzieję, że mi wybaczy ^^). Jedyną możliwością zrezygnowania rzeczywistego z danych zleceń jest odhaczenie danej kategorii. Jednak nie mam pojęcia czy dalej w tej kategorii nie będzie akurat czegoś mnie interesującego - mogę nie mieć bladego pojęcia o końcówkach kablowych umieszczonych w kategorii związanej z elektroniką, ale np. systemy cctv i kamery IP już są w kręgu moich zainteresowań.

Czy ktoś też tak ma, ewentualnie twórcy wiedzą coś o tym problemie? Przycisk "rezygnuj" niestety po prostu mnie wywala z panelu a po ponownym wejściu pojawia mi się zlecenie, z którego chciałem zrezygnować - no chyba że ktoś je zrealizuje.

Wszyscy mamy to samo - dla mnie też to jest spory problem, jednak są dziedziny, w których czuje się dobrze bez względu na narzucony temat i mogę pisać z nich wszystkie zlecenia po kolei. Dzisiaj też zauważyłam, że zlecenie ze słowami kluczowymi "sala weselna (miasto, którego nie pamiętam)" było umieszczone w kategorii sport i rekreacja. Jeśli mam więc rozpatrywać organizowanie przyjęć weselnych w kategoriach sportowych, to będzie ciężko coś sensownego wymyślić. Chyba, że mam napisać, że z rezerwacją sal weselnych jest tak jak z biegami - kto pierwszy, ten lepszy. ;)