Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Poświęciłem chwilę czasu na przeanalizowanie tego portalu co mi nie odpowiada (mówię o osobie która pisze)

1. Dajcie dłuższy limit czasu na napisanie tekstu (na prawdę ciężko się skupić na pisaniu, jeśli co chwile wyskakuje informacja, że trzeba przedłużyć okres bo wygaśnie, a ja korzystam z własnego narzędzia do pisania i sprawdzania tekstów, nie takowej ramki)

2. Możliwość rezerwacji kilku tekstów z tej samej tematyki czy słów kluczowych (skoro jest powiedzmy takich 30-40), to niech istnieje opcja że piszę ich 5 sztuk (wtedy łatwiej się dobiera tytuł, i jakoś to z nurtem płynie)

3.Kategoria :Dom, wnętrza- frazy wentylacja, wynajem podnośnika (jak ja mam nawet precla w tym zakresie napisać, iż prowadząc dom jednocześnie czyszczę wentylację na podnośniku od mojego męża?) Biznes,Finanse-Horoskopy (czy mam pisać jako o horoskopach, czy jako o biznesie jaki się tam kręci?)

Do zleceniodawców, jeśli precel ma nie być potokiem bezsensownych słów wrzuccie choć minimum informacji w opis (, że to firma pożyczkowa, a nie ocena rynku produktów finansowych itd), dla obu stron będzie to optymalne rozwiązanie

Obecnie za cel postanowiłem sobie wypracować (na razie na preclach jak najwyższą ocenę, nie wiem co oznacza dobry tekst zapleczowy na takich portalach ale o tym przekonam się z czasem, gdyż dwa już dodałem, teraz czekam na akceptację klienta)

Ogólnie lepsza opcja niż GiełdaTekstów, ta mnie jakoś nie przekonała jak i Textilmarket

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Chyba brakuje ludzi w tym systemie bo mamy zlecenia na opisy do katalogów na 400 znaków z 4.04 i do dziś ani jednego napisanego tekstu :kwasny:

EDIT

Herkules, w tej chwili to zakupy/sklepy i Dom/Budownictwo

Edytowane przez Pozycjonusz
Kompleksowe usługi SEO Pozycjonusz.pl

logo.png

Brakuje autorów w serwisie zdecydowanie. Gdyby tak nie było, to właściciel nie podnosiłby ostatnio wynagrodzeń za napisane teksty. W Textbookers widać, że ewidentnie panuje rynek pracownika, pewnie dlatego, że serwis jest reklamowany głównie z myślą o zleceniodawcach. Na pewno w dużym stopniu można by było ten problem rozwiązać poprzez jaśniejsze zasady rozliczania oraz zwiększenie przejrzystości realizowanych zleceń. Dopókii te problemy nie zostaną rozwiązanie, to zapewne zlecenia będą wisieć jeszcze długo.

W pozostalych serwisach dostrzegam ten sam trend - słabo opłacane zlecenia wiszą tam niezrealizowane miesiącami. Czyżby coś się zaczęło zmieniać na rynku seo copywritingu? :D

EDIT: Zaraz w Textbookers pęknie magiczna liczba 1000 zleceń :P

Edytowane przez mks22

Można jeszcze dac przycisk "Zaznacz wszystkie" w edycji ulubionych kategori, no i czas wydłużenia realizacji zlecenia tak jak Herkules mówi, bo jak sie napisze 750/800 znaków i wyjdzie do kuchni po kawę to moża już nie dokończyć zlecenia:)

Zauważyłem opcję unieważnienia oceny. Narazie dostałem tylko 2 oceny 5.00, bo reszta autorów nie chcę dać mi oceny więc wolę nie unieważniać. Ale czy jak bym miał same 3.00 to też mógłbym je sobie uneiważnić?

w zleceniach przy opisach, możnaby dać pytanie zlecajacemu "Zezwalam na użycie adresu strony w opisie" chociaz jeszcze nie miałem z tym kłopotów ale różnie to bywa

Co do ocen poniżej 3,00. Nie lepiej to zmienić i zamiast banowac autora po 10 takich notach, to dać np mi zakaz pisania dla tego zleceniodawcy, który dał mi 3 krotnie notę >3,00 ?

Czas realizacji już 8 minut, napisalem meila w tej sprawie i bez problemu rozwiązali ten problem

Nie spotkałem się jeszcze z negatywną oceną moich tekstów (teraz czekam aż ktoś oceni zapleczowy;) jak coś to będę toczył ostry bój na tą chwilę za precle mam 6,0 ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Własnie też przeglądając zlecenia widzę od kilku dni ciągle te same. Chyba ludzie naprawdę doszli do wniosku, że nie będą pisać dopóki nie będzie wiadomo dokładnie co i jak w kwestii rozliczeń oraz dopóki obietnice nie zostaną spełnione. :) W kwestii rozliczeń to na moje dwa pytania zadane 29 marca 2014 roku do tej pory nie ma odpowiedzi. :) Nie wiem czy już TB nie zagląda na to forum czy czekają na odpowiedź z nowego biura (jeśli tak, to niedługo pewnie dobiją do czasu oczekiwania starego biura rachunkowego), faktem jest jednak, że odpowiedzi brak.

Znaczy TextBookers zaglądało, na początku sporo pisali, ostatnio też do połowy wyjaśnili kwestię rozliczeń podatkowych, jednak od 29 marca i od moich dwóch istotnych pytań jest cisza. Poinformowali tylko o zmianie biura rachunkowego, ale nie wiem czy moje pytania przekazali do biura, czy ich nie zobaczyli, nie mają ochoty odpowiadać czy co - tutaj już nie mi oceniać. Zaraz jednak miną dwa tygodnie od ich zadania. :) Połowa czasu, który poprzednie biuro potrzebowało na stwierdzenie rzeczy oczywistej nawet dla takiego laika prawnego jak ja.

Nie jarajcie się tak tymi ocenami. Po kilku tekstach kompletnie nic nie znaczą. Dopiero jak wejdziecie na większy przemiał to zacznie się wam stabilizować średnia, bo jeden zleceniodawca da 6 za umiarkowany tekst (taki przy którym w ogóle się nie starałem), a inny da 4 mimo że temat jest moją pasją i pisałem na sporo wyższym poziomie niż precel (cóż są takie tematy w których nie da się tak po prostu lać wody :) ). Po 500k znaków mam średnią 5,40.

Faktycznie zlecenia leżą od dawna, ale to dobrze, więcej zleceń dla mnie ;).

Textbookers nadal (po dwóch miesiącach od pierwszej opinii - też gdzieś w tym wątku) oceniam na plus. System wyrzucający po 8 minutach jest bardzo dobry, bo o ile teraz nie ma sensu bo mało osób pisze, o tyle jeszcze z miesiąc temu było po 5 chętnych na jeden tekst i lepiej, żeby ktoś go napisał w 10 minut niż jakiś gościu (ktoś wyżej), "kto idzie sobie na kawkę" i mu wychodzi pół godziny pisania. To się nazywa organizacja czasu i polega na tym, żeby oddzielać przerwy od faktycznej pracy :). Komfort pisania bez konieczności nadskakiwania zleceniodawcy albo wynajdywania terminów jest doskonały. Jest mecz - jadę na mecz. Są święta - jadę na święta. A nie "są święta - wykonuję 50 telefonów - z bólem robię jedno zlecenie na parę godzin przed wyjazdem - umawiam się na zlecenia godzinkę po końcu świąt - jadę na święta..."

Narzekanie narzekanie i jeszcze raz narzekanie. Oczekujecie cudów od autorów portalu, a przy tych niecałych 20 tys zleceń, na tych marżach autorzy zarobili max kilka tysięcy złotych w 5 miesięcy.

żeby ktoś go napisał w 10 minut niż jakiś gościu (ktoś wyżej), "kto idzie sobie na kawkę" i mu wychodzi pół godziny pisania.

nie na kawkę a po kawę:) ja akurat wszedłem na inną stronę (nie liczyłem ile na niej byłem ale coś około 5 minut) no i zlecenie mi przepadło, ale faktycznie 8 minut to dobra opcja

Komfort pisania bez konieczności nadskakiwania zleceniodawcy albo wynajdywania terminów jest doskonały

to doskonały patent, az się dziwię czemu jest tylko jedna taka platforma:)

Btw zamiast na autorów portalu, lepiej ponarzekać na zleceniodawców. Dalej wiszą zlecenia typu: 300 znaków z czego frazy kluczowe są długości 100 znaków :). I ktoś dodał jakieś 8 zleceń na 3000 znaków. Temat przyjemny, bo elektryka (znany mi od strony praktycznej, bo pomagałem przy zakładaniu kilku instalacji), ale w takich przypadkach zawsze najpierw robię jedno zlecenie, żeby nie naciąć się na nadgorliwca. I to mnie uratowało od spadku średniej, bo drogi pan ocenił tekst preclowy na 3 uzasadniając, że było za mało odmian fraz. Widać napisanie "proszę odmienić frazy 30 razy" jest problemem, bo zamiast tego w zleceniu jest "brak opisu" :). Ocena oczywiście unieważniona, ale coś czuję, że długo te jego zlecenia będą wisieć.

Ja się zastanawiam czemu od kilku dni zlecenia z oponami wiszą nieruszane. :) Może dlatego, że trzeba informacji do nich szukać głęboko na specjalistycznych zagranicznych stronach i raczej nikomu się za te parę groszy tego nie chce robić. :) Ja przynajmniej nie znalazłem aż tylu wymaganych informacji na żadnej polskiej stronie. ^^