Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Też się przeraziłem oczekiwaniami tych tekstów, mam wiedzę ogólną a nawet znacznie większą na temat opon ale tutaj ktoś chce niezłego artykułu za kilka groszy masakra ;)

Prośba do zleceniodawców, jeśli chcecie artykuł vel precel albo precel vel (artykuł reklamowy) to wspominajcie o tym

Podobnie w zapleczówkach ;)

W 4 dni wyciągnąłem tam dodatkowo 170 zł więc źle nie jest ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

No jak spojrzałem na ten przykład, który dali to stwierdziłem, że w sumie za wiele informacji nie chcą, do tego część to tak naprawdę siłą rzeczy kopiuj wklej (typ:, bieżnik:, producent: - to są jednak bonusowe znaki, a trzeba w każdym je ująć), ale jak zacząłem szukać informacji, których wymagają to sobie odpuściłem. Znalazłem do jednej opony dopiero w jakimś niemieckim portalu. :P Nie, dzięki, nie za taką kwotę. :)

Przepraszam za długi brak odpowiedzi w tym temacie ale ciężko pracowaliśmy aby móc w końcu ogłosić:

Wprowadziliśmy długo zapowiadane zmiany ! :)

Dzisiaj w nocy wgraliśmy nowe oprogramowanie które przynosi:
1. Możliwość zlecenia przez klientów zleceń indywidualnych dla wybranych copywriterów.
2. Nowe lepiej płatne typy tekstów: teksty tematyczne, teksty specjalistyczne a także teksty w języku angielskim

Ponadto przy realizacji zleceń indywidualnych:
1. Przeglądarka nie kontroluje czy piszesz tekst czy nie - możesz więc spokojnie odejść od komputera w trakcie pisania a system nie odrzuci Twojego zlecenia!
2. Możesz zapisać tekst nad którym pracujesz i dokończyć go później.

Aby móc realizować nowe typy tekstów:
Zaloguj się -> wejdź do sekcji Strefa copywritera -> Ustawienia i zaznacz odpowiednie opcje które Cię interesują. Prosimy abyście zajęli się tym jak najszybciej inaczej nie będziecie mógli realizować lepiej płatnych tekstów.

Aby zostać dopuszczonym do nowych typów tekstów a także do zleceń indywidualnych:
1. Należy posiadać minimalną średnią 4,5 liczoną z co najmniej 10 ocen.
2. Napisać przynajmniej jeden tekst w ciągu ostatnich 30 dni.
3. Być dopuszczonym przez moderatora do danego typu tekstu (jeżeli uważasz, że znasz się na pisaniu danego typu tekstu a moderator Cię nie dopuścił - napisz do nas).

Pamiętajcie, że jest to nowe oprogramowanie dlatego będziemy wdzięczni za zgłoszenie wszelkich błędów/uwag w tym temacie bądź na biuro@textbookers.com

Odnośnie księgowości to finalizujemy założenia nowego rozliczania - wkrótce o tym również informacja :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Wszystko super, tylko szkoda, że nadal będzie trzeba się przebijać przez wszystkie zlecenia, żeby znaleźć interesujące.... Znacznie bardziej funkcjonalny byłby system wyboru zleceń z widocznej listy, tak jak to ma miejsce w konkurencyjnych serwisach. Pozostałe zmiany jednak jak najbardziej na plus, gratuluję :)

Wszystko super, tylko szkoda, że nadal będzie trzeba się przebijać przez wszystkie zlecenia, żeby znaleźć interesujące.... Znacznie bardziej funkcjonalny byłby system wyboru zleceń z widocznej listy, tak jak to ma miejsce w konkurencyjnych serwisach. Pozostałe zmiany jednak jak najbardziej na plus, gratuluję :)

Przy zleceniach indywidualnych system wyświetlania jest właśnie w formie widocznej listy :) W momencie gdy pojawią się pierwsze zlecenia będzie to widoczne na podstronie "Realizuj zlecenia".

Kolejnym krokiem będzie tak jak obiecaliśmy zrobienie czegoś podobnego dla reszty zleceń ;)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Tak naprawdę teraz pisać już można, tylko nie wiem czemu TextBookers usilnie unika odpowiedzi na moje pytania. Jedno bezpośrednio nas, pisarzy dotyczy, a na drugie w sumie nie muszą odpowiadać skoro tak bardzo nie chcą, to nie my dostaniemy kary za niewywiązywanie się z obowiązków prawnych tylko TB. :)

No tak, nie ma to jak zobaczyć to samo co w mailu i nie przeczytać do końca. :P Nie zwróciłem uwagi na ostatnie zdanie, wybaczcie. :) + jaki śmietnik się robi przez brak możliwości edycji posta. :P

Ja mam średnią 4.78 i niestety mogę realizować tylko Opisy do katalogów i teksty preclowe. Reszta wszystko nie dostępna. Dodam jeszcze że przecież miały być brane tylko nowe kategorię a nie np teksty zapleczowe - nawet do nich nie mam teraz dostępu.

Jak dla mnie to dzisiejszy dzień już zmarnowany.... ehh

Ok dostęp już mam do wszystkich działów - mimo wszystko pisze mi brak zleceń w każdym dziale oprócz : Opisu do katalogów, teksty preclowe. Wydaje mi się że mają spory błąd. Bo po zaznaczeniu opisu do katalogu i tekstów preclowych pisze, że dostępnych jest 300 tekstów w innych kategoriach, których mimo wszystko nie są widoczne.

Ok dostęp już mam do wszystkich działów - mimo wszystko pisze mi brak zleceń w każdym dziale oprócz : Opisu do katalogów, teksty preclowe. Wydaje mi się że mają spory błąd. Bo po zaznaczeniu opisu do katalogu i tekstów preclowych pisze, że dostępnych jest 300 tekstów w innych kategoriach, których mimo wszystko nie są widoczne.

Właśnie to poprawiamy :) Jak tylko się z tym uporamy prześlę mailowo informację.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Czy twój pracodawca idzie za ciebie do skarbówki, rozlicza ciebie ze wszystkiego z ulg, darowizn itd? Czy robisz to samodzielnie nie licząc na innych?

skoro coś jest niejasne, to idziesz pod wskazany dla siebie adres i uzyskujesz odpowiedź

ja ci powiem jedynie tyle

UMOWA LICENCYJNA – TEKST

Tych waszych wywodów nie chce mi się czytać z prostego i zasadniczego powodu nigdzie nie widziałem interpretacji na piśmie a jedynie domysły, analizy i sugestie ;)

tylko nie wiem czy wyrobisz odnośnie jakości.

W jednym poście się sprzedałeś (aś)- taniej kupić drożej sprzedać więc tutaj jest chyba zasadniczy problem wolę pisać taniej ale bezpośrednio dla odbiorcy niż dla pośrednika ot może i różnica ale dla mnie bardzo ważna

Miłego dnia

Czy twój pracodawca idzie za ciebie do skarbówki, rozlicza ciebie ze wszystkiego z ulg, darowizn itd? Czy robisz to samodzielnie nie licząc na innych?

skoro coś jest niejasne, to idziesz pod wskazany dla siebie adres i uzyskujesz odpowiedź

ja ci powiem jedynie tyle

UMOWA LICENCYJNA – TEKST

Tych waszych wywodów nie chce mi się czytać z prostego i zasadniczego powodu nigdzie nie widziałem interpretacji na piśmie a jedynie domysły, analizy i sugestie ;)

tylko nie wiem czy wyrobisz odnośnie jakości.

W jednym poście się sprzedałeś (aś)- taniej kupić drożej sprzedać więc tutaj jest chyba zasadniczy problem wolę pisać taniej ale bezpośrednio dla odbiorcy niż dla pośrednika ot może i różnica ale dla mnie bardzo ważna

Miłego dnia

Mój pracodawca nie rozlicza mnie, bo nie ma takiego obowiązku. Ja mam obowiązek rozliczyć się z zaliczek, które pracodawca ma obowiązek odprowadzić. :) To raz.

Tak, umowa licencyjna, przeniesienie majątkowych praw autorskich = podatnik nie jest płatnikiem, tylko jego główny licencjobiorca. :)

Nie widziałeś interpretacji bo Ci się nie chciało przeczytać naszych wywodów, w których te interpretacje umieściliśmy. :) Zresztą jedna sprawa jest już jasna i samo TB to potwierdziło - oni muszą odprowadzać zaliczki za nas. Tylko z niewiadomych przyczyn zakładają, że wszyscy pisarze nigdzie indziej nie pracują, tylko w TB i TB jest jedynym źródłem dochodu. Tak przynajmniej wynika z tego, co podało poprzednie biuro rachunkowe. Dalej jest również niewyjaśniona kwestia dlaczego niby muszą co miesiąc nam robić wypłatę. Także to są już kosmetyczne niby problemy, które bardziej dotyczą TB, bo to oni dostaną karę jak za mnie nie odprowadzą zaliczki, nie ja, no ale jednak. Mam nadzieję, że te "już dopinamy na ostatni guzik" nie potrwa kolejne dwa tygodnie jak ostatnio... ^^

Mój pracodawca nie rozlicza mnie, bo nie ma takiego obowiązku. Ja mam obowiązek rozliczyć się z zaliczek, które pracodawca ma obowiązek odprowadzić. :)

A jak nie rozliczy to twoich obowiązkiem jest działać w tym zakresie TY!!! Nie on jeśli ci nie wysłał PIT to TY musisz iść do US czy księgowej nie on (on poniesie karę)

Interpretacja to coś co dostaje na piśmie, gdzie są dane urzędnika wraz z instytucją która takowej udzieliła (uzasadnienie, a nie w stylu "dzwoniłem, słyszałem, pytałem się" )

Ja też się pytałem (osobiście nie czytając waszych wywodów) i wszystko gra ;)

Skoro nie odprowadził za ciebie, to co za problem zrobić to samemu (ewentualnie przy pomocy księgowej?)

A ty Herkules jeszcze nie tak dawno plułeś na wszystkich co pisali na TB, Giełdzie czy TM. Krzyczałeś ze ty nigdy, ze tylko umowa o dzieło, konkretny zleceniodawca...... a teraz zmieniasz front jak chorągiewka.

Wskazywałem błędy na GT czy TM mnie nigdy nie było i nie będzie TB wziąłem sobie na testy i jest najbliżej tego co oczekuje

Skoro macie setki zleceń wysokiej jakości, zarabiacie grube hajsy to po co ta dyskusja?

Albo coś więce i piszecie na temat (albo pojawi się jakaś informacja)

Ja swoje sugestie wysłałem bezpośrednio do TB na meila, i do większości się dostosowali (zdjęli limit czasowy, poinformowali o zmianach, o rozmowach z z biurem rachunkowym itd) więc nie rozumiem jaki jest sens co tydzien pisać o tym samym?

Dalej uważam, że jest tak wielki chaos co nie zmienia faktu, iż po uzyskaniu pewnej informacji wrzuciłem tam kilkanaście tekstów

Miłego dnia

Edytowane przez Herkules

Mój pracodawca nie rozlicza mnie, bo nie ma takiego obowiązku. Ja mam obowiązek rozliczyć się z zaliczek, które pracodawca ma obowiązek odprowadzić. :)

A jak nie rozliczy to twoich obowiązkiem jest działać w tym zakresie TY!!! Nie on jeśli ci nie wysłał PIT to TY musisz iść do US czy księgowej nie on (on poniesie karę)

Interpretacja to coś co dostaje na piśmie, gdzie są dane urzędnika wraz z instytucją która takowej udzieliła (uzasadnienie, a nie w stylu "dzwoniłem, słyszałem, pytałem się" )

Ja też się pytałem (osobiście nie czytając waszych wywodów) i wszystko gra ;)

Skoro nie odprowadził za ciebie, to co za problem zrobić to samemu (ewentualnie przy pomocy księgowej?)

To widać, że masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, skoro nie widziałeś odnośników do oficjalnych interpretacji skarbowych, sygnowanych nazwiskami konkretnych Naczelników Izb. :) Uzasadnieniem również jest podanie konkretnych artykułów będących wyciągiem z obowiązującego prawa. Jeśli dla Ciebie ustawa nie jest miarodajna to ja Ci współczuje w życiu. :)

Znowu mylisz pojęcia. Rozlicza się ZAWSZE podatnik. Pracodawca mnie nie rozlicza. On odprowadza za mnie składki. Widać u Ciebie braki elementarnych pojęć, więc nie wiem dlaczego się w tym temacie w ogóle wypowiadasz. Ja akurat te pojęcia znam, lubię wiedzieć jakie są moje prawa, niejedną interpretację w życiu przeczytałem, niejedną ustawę także w sprawach tak prostych się mogę wypowiadać. Ty chyba jednak nie.

"Skoro nie odprowadził za Ciebie to co za problem zrobić to samemu" - no parsknąłem śmiechem. Skoro ja w markecie nie zapłaciłem za chleb to co za problem, żeby market za mnie zapłacił? Chociaż to akurat niezbyt trafiony przykład, ponieważ według prawa market może mi coś dać i samemu zapłacić (tylko podatek od darowizny musi zostać odprowadzony) a akurat ja nie mogę odprowadzić zaliczki kiedy powinien to zrobić "pracodawca". Znaczy teoretycznie mogę. Ale zgodnie z prawem US będzie musiał to podpiąć pod coś innego, zaczną się pytania, automatycznie nieprawnie sobie naliczę 50% kosztów uzyskania przychodu, ujmę złą stawkę, ponieważ sam muszę odprowadzać albo 18% jako firma albo 20% jako osoba prywatna od przychodu nawet, nie od dochodu. Także nie, nie można tego robić. Prawo nie jest takie fajne, miłe i przyjemne. Zwłaszcza prawo podatkowe. Uświadom to sobie, obudź się i zacznij żyć w prawdziwym świecie.