Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Bladerunner, nie masz racji. Powyżej już ktoś pisał, że otrzymał wypłatę z automatu, gdy przekroczył próg 200 złotych (to było ze 2 tygodnie temu). Teraz dopiero trzeba poczekać. A jak pilnie zależy Ci na kasie, to napisz do administracji i wypłata będzie zlecona ręcznie. Z Panem Maciejem nigdy nie ma problemu, żeby coś załatwić. Odpowiedź dostaniesz na pewno szybko.

W kwestii wypłat to niestety do czasu modyfikacji oprogramowania będą one niemożliwe za co bardzo przepraszam. Wypłaty ruszą maksymalnie po 2 czerwca - robimy co w naszej mocy aby stało się to wcześniej. Niemniej będzie to mam nadzieję ostatnia zmiana związana z wypłatami i rozliczeniami copywriterów tak, więc w przyszłości w kwestiach finansowych nie będzie już tego typu problemów.

Trochę słabo, że trzeba czekać z wypłatami, ale z drugiej strony do 2 czerwca uzbiera się bardzo przyjemna sumka, bo z tego co widzę jest co pisać :) Dzisiaj widziałem ponad 700 tekstów w puli :) Oby tylko to się nie wydłużyło za mocno.

I ja potwierdzę, że teraz w TB jest Ameryka. Czasami jednak znikają zlecenia na zapleczowe. Raz widzę x podstron, raz nie wchodzą wcale, lub znikają po zarezerwowaniu 2,3 zleceń i nie widzę zależności od niczego (logowanie, przeglądarka itp.) Zarezerwowałem sobie trochę na kilka dni z góry, więc mam co pisać, ale takie działanie strony to jakiś błąd. Licznik tekstów do wykonania też jeszcze nie do końca działa - przy włączonych zapleczowych, innych tekstów do wykonania nie ma. Po wyłączeniu okazuje się, że inne teksty jednak są.

Drobne błędy nie zmienią jednak mojej opinii - TB jest dla piszących numerem jeden. Inne portale zostają w tyle. Tylko tak dalej :-)

Oldi, ja też mam tak samo. Ale dopiero dzisiaj zaczęły mi znikać zlecenia, wczoraj wieczorem widziałam jeszcze wszystkie normalnie.

A masz jakieś teksty zarezerwowane "na zapas"? Albo czekające na zatwierdzenie klientów (zaplecza i lepsze)? Z tego co wyczytałem na stronie jest jakiś limit zapleczówek i lepszych tekstów. Gdy któreś z tych zleceń zostanie zaakceptowane to znowu pojawi się lista i będzie można zarezerwować sobie zlecenie w miejsce zatwierdzonego. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę :D

Oldi, ja też mam tak samo. Ale dopiero dzisiaj zaczęły mi znikać zlecenia, wczoraj wieczorem widziałam jeszcze wszystkie normalnie.

A masz jakieś teksty zarezerwowane "na zapas"? Albo czekające na zatwierdzenie klientów (zaplecza i lepsze)? Z tego co wyczytałem na stronie jest jakiś limit zapleczówek i lepszych tekstów. Gdy któreś z tych zleceń zostanie zaakceptowane to znowu pojawi się lista i będzie można zarezerwować sobie zlecenie w miejsce zatwierdzonego. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę :D

Faktycznie jest limit ilości zleceń indywidualnych jakie można mieć (w trakcie bądź oczekujące na akceptację). Właśnie go zwiększyłem tak, więc prosiłbym o informację czy jest już ok:)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Proponuję dodać "czarną listę" zleceniodawców, przynajmniej dla osób z dobrą średnią (ja mam np 5,43). Przycisk w stylu "proszę ukrywać zlecenia od tego zleceniodawcy". Niektórzy widzę obrośli w piórka (albo trafiłem kilka razy na tego samego) i w ramach tekstu preclowego wymagają jakości na poziomie zapleczówki. Jeżeli tak jest to spoko, może znajdą frajerów, ale ja nie chcę dla nich pisać i dostawać po 5 razy poprawki nieistotnych szczegółów ("a bo to jest nie na miejscu", "a bo to przesadzone" itp), a niestety nie ma możliwości podejrzenia tego dla kogo się to pisze.

Ja na szczęście nie trafiłam jeszcze na takiego upierdliwego zleceniodawcę, ale parę razy już mnie ktoś delikatnie zdenerwował. Cieszyłabym się, gdybym wiedziała kto zleca dane teksty - np. gdyby był widoczny jego nick. Przynajmniej widziałabym kogo unikać, "czarna lista" to chyba trochę przesada :)

Proponuję dodać "czarną listę" zleceniodawców, przynajmniej dla osób z dobrą średnią (ja mam np 5,43). Przycisk w stylu "proszę ukrywać zlecenia od tego zleceniodawcy". Niektórzy widzę obrośli w piórka (albo trafiłem kilka razy na tego samego) i w ramach tekstu preclowego wymagają jakości na poziomie zapleczówki. Jeżeli tak jest to spoko, może znajdą frajerów, ale ja nie chcę dla nich pisać i dostawać po 5 razy poprawki nieistotnych szczegółów ("a bo to jest nie na miejscu", "a bo to przesadzone" itp), a niestety nie ma możliwości podejrzenia tego dla kogo się to pisze.

Ja już poznaje zlecenia jednego z takich użytkowników. Za tekst zapleczowy z nagłówkami, akapitami, świetnej jakości i merytoryczny potrafi dać ocenę 4 a nawet... 1! Najważniejsze, że administracja dobrze działa i unieważnia takie niesprawiedliwe oceny.

A gościu, no cóż, bez zastanowienia stwierdzam, że zamawia zapleczówki i płaci za zapleczówki a otrzymane teksty lądują na wartościowych serwisach internetowych. Też chciałabym widzieć nick zlecającego, to niby niewiele a oszczędziłoby pracy zarówno nam jak i właścicielom serwisu. Natomiast nieuczciwy zlecający poszedłby po rozum do głowy widząc, że po którymś razie nikt nie chce realizować jego zleceń. @Misiek 2 jak najbardziej popieram Twoją sugestię.

Literutopia, chyba wiem o którym zleceniodawcy piszesz. Napisałam dla niego parę zapleczówek (jak dla mnie były to nawet lepsze teksty jak zapleczówki), dodałam nagłówki, napracowałam się, ocenę dostałam dobrą, bo 5, ale zarobek za tyle pracy był marny.

Proponuję jeszcze wprowadzić takie zmiany jak:

- przycisk kontaktu z moderatorem/zleceniodawcą, dotyczy źle opisanych zleceń, literówek w słowach kluczowych itd.

- możliwość określenia liczby tekstów do wykonania w zleceniu (zdarzają się zlecenia typu 30x2000 znaków; można byłoby to rozdzielić na kilku copywriterów),

- zlecenia typu "express" z szybkim terminem realizacji (np. 3 godziny) i oczywiście za wyższą stawkę.

Poza tym uważam, że stawka za tekst powinna być w jakiś sposób powiązana z wymaganiami. Co innego, przygotować tekst z dwoma słowami kluczowymi, a co innego z pięcioma.

Kontakt ze zleceniodawcą w ogóle byłby dobry, ale pierwsze, co trzeba zrobić to jakaś ingerencja moda w to, co zlecający chce: zamawianie tematycznych jako zapleczowe to norma, bo tak taniej, a później CR dostaje marną ocenę.

Nawiasem mówiąc, jest 3.06., a możliwości wypłat nie ma. Limit do wypłaty za duży, opłata za przelew wzrosła, a ja dalej nie mogę wypłacić. Dajcież wypłatę za 5 złotych dowolnej kwoty, a za darmo powyżej 200 i wszyscy będą szczęśliwsi.