Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wczoraj napisałem 9 tekstów, więc trochę się dorzuciłem :D Pisałbym na pewno znacznie więcej, ale strasznie mnie zniechęca konieczność przebijania się przez te wszystkie zlecenia ręcznie.... Szkoda, że nadal to nie wygląda identycznie jak przy zleceniach indywidulanych, czytelna lista i bez problemu można dotrzeć do interesujących zleceń :)

1. Klient uzyskuje dostęp do Tekstu w chwili, gdy zlecony Tekst zostanie przygotowany i udostępniony przez Autora. Okres ten nie może wynieść więcej niż 48 godzin od momentu zaksięgowania płatności za Tekst przez Administratora.

A jak ten czas dawno minął? Dlaczego dajecie gwarancję a nie jest to przestrzegane? Powinny być zniżki gdy termin jest przekroczony np. 1h - 1% taniej za zlecenie

Ostatnio często mi się zdarza, że teksty nie są napisane w terminie lub przychodzą mi zwrotki - jest jakiś problem z platformą? Za mała ilość copywriterów? Może ja popełniam błąd nie zaznaczając żadnego przy zleceniu. Myślałem, że jak nie zaznaczę to automatycznie zlecenie wpadnie do tego, który jest wolny. Proszę o informacje co jest lepszą opcją zaznaczanie copwriterów czy też nie?

Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Poprzednia kwota wypłaty jaka znajduje się w panelu wygląda następująco:

Przelano: 315,75 zł

Natomiast przelew, jaki do mnie doszedł opiewał na kwotę: 287,75 zł.

I teraz chcąc wykonać nową wypłatę w panelu widzę następującą informację:

Korekta zaległego podatku: 29 zł

Przecież najzwyklej sobie licząc, to ja już przy poprzedniej wypłacie odprowadziłam ten podatek, więc dlaczego mam go płacić jeszcze raz? Nie rozumiem tego i proszę o wyjaśnienie.

Może ja popełniam błąd nie zaznaczając żadnego przy zleceniu. Myślałem, że jak nie zaznaczę to automatycznie zlecenie wpadnie do tego, który jest wolny. Proszę o informacje co jest lepszą opcją zaznaczanie copwriterów czy też nie?

W TextBookers copywriterzy sami wybierają, które zlecenie chcą realizować. Jako zlecający możesz wybrać sobie copywritera, wtedy ma on 20h na podjęcie zlecenia, jeśli tego nie zrobi automatycznie trafia ono do ogólnej puli.

Dla copywritera to wygodne, bo może spokojnie odpuścić sobie zlecenia, które mu nie pasują. Dla zleceniodawcy gorzej - nie ma żadnej pewności, że którykolwiek z copywriterów podejmie się pracy.

Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Poprzednia kwota wypłaty jaka znajduje się w panelu wygląda następująco:

Przelano: 315,75 zł

Natomiast przelew, jaki do mnie doszedł opiewał na kwotę: 287,75 zł.

I teraz chcąc wykonać nową wypłatę w panelu widzę następującą informację:

Korekta zaległego podatku: 29 zł

Przecież najzwyklej sobie licząc, to ja już przy poprzedniej wypłacie odprowadziłam ten podatek, więc dlaczego mam go płacić jeszcze raz? Nie rozumiem tego i proszę o wyjaśnienie.

A dostawałaś jakieś przelewy wcześniej, gdy jeszcze nie było automatycznych wypłat? Wtedy platforma nie pobierała podatków tylko 1 zł za przelew. Może ten zaległy podatek dotyczy właśnie tego i jest to jednorazowa sytuacja. Nie mam pewności, ale tak mi się po prostu wydaje :)

Edytowane przez rafalkomza

Z poprzedniej wypłaty podatek był odprowadzony, nie dostałam całości zarobionych pieniędzy, ale wypłata miała miejsce w tym przejściowym czasie i zlecana była ręcznie. Pewnie dlatego ten błąd, bo nie wzięto pod uwagę, że nie mam zaległości, wypłatę zrealizowałam już na nowych warunkach płacąc podatek.

Czy u was też w tym momencie, po wejściu na stronę pokazuje się komunikat?

Domena www.textbookers.com utrzymywana jest na serwerach dhosting.pl.
Obecnie pod tym adresem nie znajduje się żaden serwis WWW.

Edytowane przez Literutopia

U mnie działa wszystko normalnie. Jestem w szoku z powodu ilości zleceń - prawie 3000! :D

Co z tego jak nadal nie ma grupowania zleceń (jedno zlecenie jest pewnie dodane 200 razy obecnie i weź to przewijaj ręcznie...) a obiecane było już w grudniu. Gdyby chociaż jakiś przycisk ignorowania danego zlecenia dodali (przy zleceniu klikałoby się [x] ignoruj to zlecenie i jak ktoś zlecił 200 takich samych tekstów nie pojawiały by się do pisania). Nie chcę blokować danej kategorii, bo mogę pominąć zlecenie które by mnie interesowało, ale przewijanie bóg wie ile zlecenia o maszynach do metalu mnie zniechęca do ciągłego klikania.

Edytowane przez noupe

Nie da sie ukryc, ze ta niedogodnosc jest glowna przyczyna opoznien w realizacji zlecen. Jesli zostanie to naprawione, wtedy beda zadowoleni zarowno copywriterzy, jak i zleceniodawcy :)

A ja robię wszystkie po kolei jak lecą. Nie ma tu jakichś wygórowanych wymagań i na każdy temat da się napisać kilka zdań :). Inna sprawa, że mam na to mało czasu, więc mój wkład nie jest za duży. Prawdopodobnie od początku lipca dodam trochę gazu. Zgadzam się jednak z przedmówcami i uważam, że najbliższą zmianą jaka powinna zostać wprowadzona, jest zrobienie listy takiej jak w przypadku zapleczówek i lepszych tekstów.