Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie zawsze było w porządku od strony zleceniodawcy, ostatnio bardzo dużo tekstów zalega.

Przyczyn pewnie będzie kilka:

-nieprecyzyjne zlecenia

-błędy w ocenach, które zniechęcają

-dość niskie stawki dla osób piszących

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

...i ciężkie tematy w stylu "sufit napinany" x 38 oraz "zmiękczacze wody" :)

Wisi też sporo tekstów zapleczowych, które są lepiej płatne od precli i opisów więc pewnie w pierwszej kolejności właśnie to będzie schodzić... Ale mogę się mylić :D

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Niestety, czas realizacji zleceń jest tragiczny. Moje zlecenie to 50 opisów do katalogów - mija 3 tydzień a ja mam dopiero połowę tekstów. Żeby było jasne - nie negocjuje żadnych stawek bo nie mam takiej możliwości. Ponadto podałem linki do witryn oraz hasła kluczowe. Zlecenie proste, nie ma nad czym myśleć i nad czym się zastanawiać. A mimo wszystko i tak nędza i z pewnością już tutaj nic nie zlecę.

Jedyna moja propozycja dla copywriterów - podawajcie jako login autora swoje imię i nazwisko i stwórzcie dla siebie jakąś stronę ofertową z kontaktem - nawet na blogspocie czy innym. Dzięki czemu będzie można Was później identyfikować i bezpośrednio się z Wami kontaktować. To pozwoli uniknąć tego całego bałaganu z textbookers, cała prowizja serwisu pójdzie dla Was, a my nie będziemy musieli czekać na teksty :)

Zawsze możecie próbować pisać maila na nazwa_konta@gmail.com - gdzieś ktoś kiedyś polecił robić coś takiego i o ile się dobrze orientuję to część osób tam tak porobiła. Nawet głównie dla samej reklamy - natłuką parę dobrych tekstów i może ktoś wpadnie na pomysł napisania na tak skonstruowany adres. :P Zleceniodawcom nie zaszkodzi skrobnąć jednego maila, najwyżej będzie wtopa, a copy nie zaszkodzi stworzyć akurat takiej nazwy użyszkodnika. :)

Albo po prostu wrzucić zlecenie na forum PIO albo forum.literutopia.pl. I na pewno znajdzie się ktoś, kto napisze teksty :)

Edytowane przez seoskryba_pl

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Precle i opisy do katalogów jeszcze mogę dla Textbookers pisać, ale stawki za teksty zapleczowe i tematyczne naprawdę wołają o pomstę do nieba...

Co do serwisów, gdzie można bardzo szybko otrzymać zlecone teksty, to polecałbym zwłaszcza SEOtxt.pl Zapewniają gwarancję terminu realizacji i jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś się skarżył, że czeka zbyt długo :) Zreszą w razie niedotrzymania terminu zlecający otrzymuje wtedy teksty za darmo :)

Edytowane przez mks22

Co do terminów zdecydowanie jestem zadowolony z textbookers, ale gorzej z tym, ze czesc wykonawcow teksty tematyczne traktuje jako "zapleczowe, tylko wiecej kasy". Szkoda, ze nie ma czarnej listy wykluczajacej niektorych wykonawcow na przyszlosc.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Czarnej listy nie ma, ale z tego co wiem możesz sobie wybrać konkretnego copy do wykonania zlecenia. No chyba, że jak dotąd praca żadnego z nich nie przypadła Ci do gustu :D

Można, ale ja nie chce bazowac na 2-3 autorach, czasem chce sprawdzic jakis nowych nie ryzykujac, ze trafie ponownie na kogos, kto nawet nie czyta specyfikacji (plus wspomniane mylenie przez niektorych tekstow zapleczowych z tematycznymi).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.