Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do piszących opisy.

Czy dla każdego opisu z tego samego zlecenia wymyślacie unikalny tytuł? Póki co, dla każdego opisu daję inny tytuł, ale zastanawiam się, czy to ma jakiekolwiek znaczenie dla osoby zlecającej. Jak Wy podchodzicie?

Osoby zlecające wykorzystują teksty przeważnie jako artykuł na strony internetowe tak, więc unikalne tytuł są zdecydowanie wskazane.

Pytanie do administracji: co decyduje o tym, jakie typy teksów mogę pisać? Czy trzeba mieć średnią ocen plasującą się w najwyższym przedziale, aby mieć odblokowane teksty tematyczne, specjalistyczne, opisy produktów i tłumeczenia?

Aktualnie należy mieć średnią minimum 4,5 z conajmniej 8 ocen. Jeżeli te warunki są spełnione najlepiej wysłać informację do biuro@textbookers.com z prośbą o odblokowanie wyższych jakościowo zleceń.

Prawde mówiąc od dłuższego czasu jestem w przedziale 5,01-5,50 i nigdy nie miałem dostępu do lepszych tekstów. Nie wiem więc czy trzeba mieć ocenę najwyższą, czy takich zleceń po prostu nie ma i jest zablokowane. Wyraziłem chęć tłumaczenia tekstów i trochę się zawiodę, jak będą one dostępne tylko dla copy z najwyższego przedziału. Mogłoby to zostać wyjaśnione :)

Proszę o informację na biuro@textbookers.com - wyjaśnimy to. W kwestii tłumaczenia to wszelkie informacje przekazujemy poprzez mailing :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Textbookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Przeprowadziłam mały eksperyment. Napisałam precle w jakości merytorycznych, refleksyjnych artykułów, które z powodzeniem nadadzą się do publikacji na stronie i inne, w średniej, a nawet marnej jakości. Efekt? Pierwsze zostały ocenione na 4-5, drugie na 6. Jaki z tego morał?

Zróbcie coś ze swoimi systemem oceniania, bo nie nadaje się do niczego i o niczym nie świadczy. Jest zwyczajną głupotą i stratą czasu.

Mało tego, nikt nie moderuje nadal zleceń od klientów. Coraz częściej pojawiają się opisy do katalogów w dziale preclowym, jak człowiek się już nad takim jegomościem zlituje i mu je wykona, to ten zgłasza to do reklamacji albo wystawia najniższą ocenę. Zrobił się taki kocioł, że szkoda czasu na tą zabawę.

Edytowane przez Literutopia

Co do ocen to całkowicie się zgadzam, są bez sensu trzeba je usunąć bo tylko zaniżają stawki i zniechęcają do pracy...

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

Panie Czesio, Pan chyba nie rozumie modelu biznesowego Textbookers i w każdym poście w tym temacie jedynie narzeka, zamiast napisać coś konstruktywnego. Ktoś musi mieć niskie stawki, żeby serwis zarabiał i zdobywał zlecenia dla tych z wyższymi stawkami. System ocen nie jest idealny, ale mi jakoś udaje się zdobywać same 5 i 6. Jeśli poświęcenie 15 sekund na zgłoszenie nieprawidłowej oceny to za dużo, to pozostaje mieć pretensję tylko do siebie bądź przestać pisać. Wszystkie niesprawiedliwie oceny jakie do tej pory zgłosiłem zostały unieważnione w ciągu max 48h.

Edytowane przez excnov
  • Like 1

Jak system ocen nie jest idealny to mogę sobie ponarzekać :D Szkoda czasu na zgłaszanie co drugiej oceny i czekanie na usunięcie lub pisanie po zaniżonej stawce bo ktoś dał niską ocenę bo miał taką ochotę. Pani, która dodała post przed moim także nie wygląda na zadowoloną z systemu. A z drugiej strony jak wszystko jest ok to czemu zalega ponad 800 tekstów do napisania? :P Twój post na górze chyba nie pochwala moderacji zleceń ;)

Edytowane przez Czesio89ns

Nie pochwala, bo serwis z pewnością ma kilka mankamentów. Nie jestem jednak nastawiony jedynie na krytykę, ale staram się też zrozumieć motywy niektórych działań. Szkoda czasu? Z mojego doświadczenia wynika, że oceniany jest 1 na 20 tekstów, a 1 na 10 ocenionych ma niepsrawiedliwą ocenę. Daje to śmieszną ilość ocen do zakwestionowania, a napisanie krótkiego złoszenia zajmuje 15 sekund. Druga sprawa to to, że jedna zła ocena jest w stanie obniżyć stawkę bardzo rzadko. Widełki są dość szerokie, więc trzeba mieć wyjątkowego pecha, albo faktycznie słabo pisać :)

Pani, która dodała post przed moim także nie wygląda na zadowoloną z systemu.

Ekhm przepraszam to do mnie czy koło mnie? :)

Zadowolona z obecnego stanu nie jestem, owszem ale nie mówię o całkowitym usunięciu systemu oceniania, tylko "zrobieniu z nim czegoś" tj. modyfikacji.

Do Ciebie :)

Sprawdzałem ostatnio ten portal od strony klienta i hmm... jedne teksty są po prostu ekstra, a inne kiepsko albo nie na temat a przechodzą moderację. Fraza 3 razy nie więcej w jednej formie dodane w zleceniu. Odbieram tekst a tam nieodmieniony wyraz pojawia się 16 razy :P