Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Co to ma być!

Wykupiłem punkty pod konkretne zlecenie. Reklamujecie się, że będzie zrobione w 72h a dostaję maila tej treści:

"Z powodu braku zainteresowania copywriterów zleceniem , jego realizacja została przerwana."

Albo zrealizujcie zlecenie albo oddajcie kasę a nie punkty!

To chyba jakaś idiotyczna zmiana zmiana bo poprzednie zlecenie powolutku się wypełniało aż zostało w pełni napisane a teraz po kilku dniach do widzenia.

Ponadto specjalnie śpieszyłem się ze zleceniem przed podwyżką ceny za teksty katalogowe. Więc teraz będę musiał zrobić nowe zlecenie i wniesie mnie to drożej. To niesprawiedliwe.

Jestem wkurzony i poszukam chyba innego serwisu tego typu.

Żegnam ozięble!

Takie mało atrakcyjne zlecenia na precle znacznie szybciej schodzą na Giełdzie Tekstów i Seotxt. Jeśli Textbookers Ci je odrzuca, to można spróbować jeszcze tam, schodzą praktycznie w ciągu jednego dnia :-)

Dzięki za wyjaśnienie, średnią ocen mam wysoką, czyli pewnie o ilość napisanych tekstów chodzi. A w ogóle to dużo jest zleceń specjalistycznych i tematycznych? Czy jednak królują precle i katalogi?

Jeżeli chcesz mieć odblokowane teksty wyższej jakości to musisz napisać do nich, bo inaczej nawet jak napiszesz bardzo dużo to nie będą odblokowane automatycznie, robi to się ręcznie. Ja nie mam jakoś strasznie dużo tekstów napisanych, ale poprosiłam o odblokowanie.

Więcej jest, jednak precli i katalogów, zapleczowych tekstów też.

Neidi - też z ciekawości zapytam co to było za zlecenie ;) Bo czasami tematyka i wymagania są bardzo wysokie, a w sumie dla nas zapłata nie. Np. jakiś czas temu pamiętam sporo zleceń na precle, w których trzeba było jednak pójść na jakąś tam stronę i opierać się na informacjach z niej, a tematyka też była dosyć skomplikowana... Ja się ich nie podejmowałam, bo niby precle to niska merytorycznie jakość, ale w opisie było wyraźnie, że chciano czegoś więcej. Nie chciałam ryzykować odrzucenia przez zleceniodawcę, albo niskiej oceny po prostu :)

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

A jakie teraz są stawki dla osób piszących? Wzrosły tak jak zapowiadała administracja?

Wszystko o zdrowym odżywianiu i odchudzaniu - dietaiodchudzanie.pl 

Jakatorebka.pl - znajdź swój pomysł na idealny prezent. 

Wszystko o laptopach - grupaemiter.pl

CheNelly - jak widzę precle na temat np. przekładni planetarnych to aż mnie mrozi. Na taki temat trzeba coś poczytać, ale w żaden sposób się to nie opłaca pisząc precla. Ponadto zleceniodawcy oczekują coraz częściej bardzo merytorycznej treści za stawki preclowe. Wydaje mi się że moderatorzy powinni kwalifikować dane zlecenie do rodzaju tekstu.Zleceniodawcy albo ich nie rozróżniają albo szukają frajerów.

Czesio89ns - stawki wzrosły dla zleceniodawców, copywriterzy piszą po starych stawkach, tyle ze są większe bonusy za szybsze wykonanie niektórych zleceń. Opłaca się zwłaszcza w przypadku zapleczówek.

Ponadto zleceniodawcy oczekują coraz częściej bardzo merytorycznej treści za stawki preclowe.

Dlatego już jakiś czas temu pisałem, że przydałaby się opcja, która umożliwi copywriterowi zgłaszanie danego tekstu do moderacji. Opcja miałaby zastosowanie w sytuacji, kiedy widzę, że wymagania przedstawione w danym zleceniu nie odpowiadają kategorii tekstu.

Np. ktoś zamawia precla, a w opisie oczekuje tekstu na stronę firmową. Widząc to klikam "magiczny przycisk" i tekst trafia do moderacji. W ten sposób my nie będziemy się irytować a i Zleceniodawcy nie będą przeżywać rozczarowania otrzymując nie takie teksty, jakich oczekiwali :)

Edytowane przez seoskryba_pl

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

seoskryba dobrze prawi (polać mu! :D), taki przycisk by dużo rozwiązywał :)

Katalina - mam dokładnie takie same odczucia, na szczęście portal ma tyle zleceń, że jeszcze można w nich przebierać, więc nic na siłę. Szkoda tylko, że zawsze znajdzie się ktoś kto za stawkę preclową napisze pracę magisterską ;)

Było gdzieś napisane, że trzeba mieć co najmniej 8 ocen i średnią z nich powyżej 4,5 i wtedy zgłosić się do administracji :)

Dokładnie, wystarczy do nas napisać. Co jakiś czas sami przydzielamy dostęp ale w razie czego zawsze warto nam o tym przypomnieć :)

Co to ma być!

Wykupiłem punkty pod konkretne zlecenie. Reklamujecie się, że będzie zrobione w 72h a dostaję maila tej treści:

"Z powodu braku zainteresowania copywriterów zleceniem , jego realizacja została przerwana."

Albo zrealizujcie zlecenie albo oddajcie kasę a nie punkty!

To chyba jakaś idiotyczna zmiana zmiana bo poprzednie zlecenie powolutku się wypełniało aż zostało w pełni napisane a teraz po kilku dniach do widzenia.

Ponadto specjalnie śpieszyłem się ze zleceniem przed podwyżką ceny za teksty katalogowe. Więc teraz będę musiał zrobić nowe zlecenie i wniesie mnie to drożej. To niesprawiedliwe.

Jestem wkurzony i poszukam chyba innego serwisu tego typu.

Żegnam ozięble!

System wygasania zleceń wprowadziliśmy z racji tego, że zleceniodawcy w kategorii preclowej i opisowej dodawali bardzo ciężkie zlecenia które leżały nawet po miesiąc blokując tym samym realizację wszystkich zleceń (wyświetlały się na pierwszych pozycjach). Zmiana poprawiła ogólną realizację tekstów w tej kategorii niestety kosztem tego, że czasem zdarzają się sytuacje, że wygasa prawidłowo dodane zlecenie które po prostu copywriterzy pominęli. Odezwiemy się mailowo i postaramy rozwiązać ten problem za który przepraszam.

Ponadto zleceniodawcy oczekują coraz częściej bardzo merytorycznej treści za stawki preclowe.

Dlatego już jakiś czas temu pisałem, że przydałaby się opcja, która umożliwi copywriterowi zgłaszanie danego tekstu do moderacji. Opcja miałaby zastosowanie w sytuacji, kiedy widzę, że wymagania przedstawione w danym zleceniu nie odpowiadają kategorii tekstu.

Np. ktoś zamawia precla, a w opisie oczekuje tekstu na stronę firmową. Widząc to klikam "magiczny przycisk" i tekst trafia do moderacji. W ten sposób my nie będziemy się irytować a i Zleceniodawcy nie będą przeżywać rozczarowania otrzymując nie takie teksty, jakich oczekiwali :)

Ok pomyślę, nad tego typu rozwiązaniem, dziękuję za sugestię :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Nie lepiej przy opisach, preclach i zapleczach znieść możliwość dodatkowych uwag? A w zamian za to przydzielić większa liczbę słów kluczowych - np. jedno na 200 znaków, wtedy 1000 znakowy precel ma limit 5, a 2000 zzs może mieć 10 słów itp. Przy opisach do kat. dodać pole na url.

Czasami zalecania sa dłuższe niz sam tekst i trzeba wyszukiwać w tekście czy słowo było już 2 razy odmienione a 5 razy napisane w mianowniku:)

Ten bonus 15 % w moim odczuciu powinien być za jak najszybsze zrealizowanie, w końcu kto pierwszy ten lepszy:)

Edytowane przez worczester

Nie lepiej przy opisach, preclach i zapleczach znieść możliwość dodatkowych uwag? A w zamian za to przydzielić większa liczbę słów kluczowych - np. jedno na 200 znaków, wtedy 1000 znakowy precel ma limit 5, a 2000 zzs może mieć 10 słów itp. Przy opisach do kat. dodać pole na url.

No nie wiem czy to dobry pomysł, ja sobie cenię te uwagi, chyba że ktoś faktycznie palnie elaborat do katalogu, mającego mieć niecałe 1000 znaków...

Mnie bardziej denerwuje często fatalny dobór słów kluczowych, gdzie np. są dwie frazy, a słowo z drugiej frazy występuje w tej pierwszej i koniec końców trzeba w tekście użyć tylko tej pierwszej frazy. Przykład: 1) szkoła podstawowa i 2) szkoła. Automat ponadto wyłapuje niektóre odmienione frazy, co kończy się sztucznym faszerowaniem tekstu idiotycznymi synonimami.

Obecnie textbookers to zdecydowanie lider na polskim rynku copywritingu, a miałem już styczność lepszą lub gorszą z wieloma copywriterami i co ważne fakturka od razu :)

Szczerze polecam, na tą chwilę brakuje mi opcji pisania tekstów "na wczoraj" czyli gwarancja wykonania w 24h, dopłacamy 25% i mamy pewność, że tekst otrzymamym w ciągu 24h od dodania zlecenia. Warto też rozwijać pisanie w innych językach niż PL, bo na razie ubogo, mowa o włoskim, niemieckim, francuskim.

na tą chwilę brakuje mi opcji pisania tekstów "na wczoraj" czyli gwarancja wykonania w 24h, dopłacamy 25% i mamy pewność, że tekst otrzymamym w ciągu 24h od dodania zlecenia.

Pomysł dobry. Ja bym tylko nieco inaczej ustawił widełki:

- dopłata 50% przy preclach, zapleczu, opisach do katalogów, opisach produktów (przy preclach 25% to różnica w zasadzie nieodczuwalna),

- dopłata 25% przy pozostałych.

I realizacja w 24 godziny (12 godzin pisanie + 12 godzin moderacja). Z pewnością znajdą się chętni...a jeśli nawet się nie znajdą to...wrzucą zlecenie ze standardowym czasem realizacji :)

Edytowane przez seoskryba_pl

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

12 godzin pisanie + 12 godzin moderacja

napisać w 12 godzin przy tylu piszących to nie problem, ale moderujących osób jest mniej więc taki ktoś musiałby czatować bez wytchnienia, chociaż pomysł z szybszą realizacją jest dobry, 50% więcej do precla przy max ocenie jest już nie najgorszym zarobkiem

neidi - hmm... no to dziwne w sumie, że nie zostały one napisane. Chyba nawet kojarzę to zlecenie. Mam nadzieję, że teraz bez problemów zostanie ono zrealizowane :)

janek, seoskryba, worczester - z tą dopłatą za szybszą realizację to fajny pomysł, tylko pytanie czy dopłata byłaby dla portalu czy dla piszących? :D Bo z tego co widzę to codziennie wisi sporo zleceń z 15% bonusem, ponieważ wygasają no i jakoś nie widzę, żeby jakoś super szybko się rozchodziły, co dla mnie jest trochę dziwne, bo wolę napisać to z 15% bonusem i nawet jeżeli na zarobionej złotówce to jest tylko 15 groszy więcej to zawsze pokryje podatek i jeszcze jakiś grosz zostanie.