Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Katalina jako copywriterka powinnaś umieć czytać ze zrozumieniem, gdzie tam miałaś w moim poście zarzuty? Sama piszesz, że realizujesz je w ciągu 24h, ja również nie otrzymałem tekstu w tak krótkim czasie(nie zamawiam precli), więc podejrzewam, że mechanizm odbywa się w ten sposób, jedna osoba bierze kilkadziesiąt zleceń których nie jest w stanie wykonać w ciągu 24-48h dlatego przeciąga to do 96h, a inni copywriterzy nie mają co robić i tak to się pewnie odbywa, musicie znaleźć złoty środek. Swoją drogą nie każdy copywriter musi pisać precle, może pisać teksty tematyczne przy których również się rozwija i poszerza swoją wiedzę.

Pamiętajmy, że na czas realizacji zlecenia składa się kilka czynników:

- czas od momentu wystawienia zlecenia do chwili podjęcia przez copywritera,

- czas potrzebny na napisanie tekstu/ów,

- czas potrzebny na moderację.

To może w efekcie powodować wydłużenie czasu oczekiwania na realizację tekstów.

Zgadzam się także z Przedmówcami. Jako, że teksty tematyczne i specjalistyczne rozchodzą się jak świeże bułeczki zapewne wielu copywriterów, przynajmniej ja tak czasami robię, rezerwuje sobie kilka zleceń i realizuje je stopniowo. A to oczywiście wydłuża cały proces realizacji.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Może faktycznie ktoś bierze wszystko jak leci, bo tak jak wcześniej pisałam lepsze zlecenia znikają jak gorące bułeczki. Może sprawdziłaby się opcja wyboru copy przez zleceniodawce - wtedy szybko ci zbyt wolni zostaliby wyeliminowani. O moderacji już też kiedyś pisałam, że właśnie te lepsze teksty są dłużej sprawdzane. I nie oburzajcie się tak, bo we wcześniejszym poście nie miałam nic złego na myśli :)

Opcja wyboru copywritera już jest dostępna, ale wtedy rezygnuje się z gwarantowanych przez serwis terminów. Poza tym, po nickach ciężko skojarzyć, kto szybko i w fajnej jakości realizuje zlecenia.

Liczcie, że wiele z tych osób, zleca wasze teksty dalej ;)

więc co to zmieni?

system oceniania jest zły, podobnie jak możliwość rezerwacji ogromnej ilości zleceń (co widać jak wracają i na nowo są dostępne ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Mnie zdecydowanie brakuje opcji ekspresowej zapewniającej realizację zlecenia tego samego dnia. Z chęcią bym za to dopłaciła.

Własnie, to o czym pisze lexy, brakuje w archwium obok tekstu nicka wykonawcy, wtedy by było wiadomo komu zlecać bo, ta osoba dobrze pisze

W sekcji strefa klienta->Lista projektów-> Teksty są nicki autorów przy tekstach (rozumiem, że o to chodzi?). Co więcej można dodać autorów do ulubionych i później przy dodawaniu zlecenia będą oni dodatkowo oznaczeni dla łatwości wyboru.

Ja mam pytanie do osób, które zamawiają teksty specjalistyczne. Czy warto w to wchodzić? Zakładając, mam niszowy temat chcę postawić stronęz dobrym i wyczerpującym temat contentem, dostanę długą maślaną papkę, czy jednak coś wartego przeczytania?

Teksty specjalistyczne z założenia są warte przeczytania ;) Ale dla pełnej obiektywności może faktycznie niech wypowiedzą się klienci :)

Mnie zdecydowanie brakuje opcji ekspresowej zapewniającej realizację zlecenia tego samego dnia. Z chęcią bym za to dopłaciła.

W przyszłości na pewno będzie taka opcja. Jeżeli chodzi o terminy to aktualnie obowiązują te podane przy dodawaniu zlecenia. Wraz z rozwojem portalu i tym samym drastycznym wzroście liczby zleceń utrzymanie terminów dwudniowych przynajmniej na ten moment było niemożliwe. Aktualny termin 4 dniowy pozwala na bezproblemową realizację zlecenia gdzie klient ma pewność, że otrzyma go na czas. Niemniej tak jak wielokrotnie informowaliśmy mailowo dla klientów dla których liczy się przede wszystkim czas będziemy starali się go skrócić najprawdopodobniej właśnie poprzez opcję ekspresowej realizacji.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Jakie są kary dla copywriterów za niewykonanie zadania? W ostatnim czasie co raz częściej się z tym spotykam, potrzebuję tekstu, zlecam czekam 92h, po czym dostaję zwrot, bo ktoś nabrał setki tekstów i ich nie zdążył zrobić, jakby raz drugi taki copywriter dostał karę to by brał tyle tekstów ile jest w stanie zrobić.

To może powinien zostać wprowadzony jakiś limit dla copywriterów, który uniemożliwiałby zaklepanie zbyt wielu tekstów naraz? Bo w tej chwili to ja nie wiem, czy ten długi termin 96h wynika z czasu potrzebnego na napisanie tekstu, czy na jego sprawdzenie przez serwis. Swoją drogą, jeśli copywriter ma już dobre oceny i pewien staż, to może zrezygnować z dodatkowej moderacji?