Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem z nudów parę precli, a dzisiaj patrzę do swoich ocen i co się okazuje? A no tyle, że wszystkie precle zostały ocenione na 3, ponieważ:

Precel merytoryki nie wymaga, ale wstawienie akapitów też nie powinno być problemem

To chyba jakaś kpina, żeby wymagać akapitów w tekstach preclowych, a z powodu ich braku obniżać ocenę aż o 3 stopnie...

Skoro teksty sprawdzane są wstępnie przez moderatora, dlaczego to on nie wystawia ocen? problem byłby z głowy.

Hej, zdarzyło mi się trochę tekstów na Textbookers popełnić.

I potwierdzam Wasze obserwacje - klienci zamawiający precle mają z reguły bardzo wygórowane wymagania, moja średnia ocena za precel (na poziomie tekstu zapleczowego) 3 - 4, za teksty tematyczne i specjalistyczne zawsze otrzymuję 5 i 6.

Potwierdzam - system ocen jest bez sensu.

No właśnie. Znacznie łatwiej jest dostać dobrą ocenę za teksty zapleczowe wzwyż, aniżeli za precle. Ktoś chyba pomylił teksty preclowe ze specjalistycznymi i wymaga tej samej jakości...

Co prawda kupuję teksty na GT i nie wiem jak tutaj jest rozwiązana masówka, ale jak kupuje 1000 precli to serio nie chce mi się oceniać każdego tekstu z osobna bo najzwyczajniej mi szkoda na to czasu.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

W Textbookers klient wcale nie musi oceniać tekstu, ale jeśli zdecyduje się na wystawienie oceny, cena jaką płaci za tekst jest obniżana o ileś procent. Jednym słowem ocenianie się opłaca, ale niestety oceny najtańszych tekstów (precli) są z reguły nierzetelne. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby moderator odrzucił moje żądanie unieważnienia takich ocen, więc coś jest na rzeczy.

A z drugiej strony, jakby Textbookers skasowało oceny to jaka byłaby cena dla każdego? Niska, bardzo niska, bo przecież masa jest osób, które piszą obiektywnie w beznadziejnej jakości, a system ocen je albo blokuje albo zniechęca... a gdyby każdy mógł się zarejestrować bez problemów i pisać wszystko to co chce, to serwis straciłby dużo na tym. Nie pozostaje nic innego jak prosić o anulowanie ocen.

Zresztą zawsze można przenieść się do konkurencji, problem z tym, że chyba żaden inny panel nie oferuje tyle zleceń do wzięcia na bieżąco...

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

System ocen jak najbardziej ma sens, bo faktycznie eliminuje kiepskich autorów. Ale kilka drobnych zmian na korzyść pisarzy przydałaby się, bo niektóre oceny są po prostu z kapelusza i to zniechęca. Przykład podał powyżej mks22. Jeśli tekst przechodzi przez moderację, to znaczy że spełnia wymagania serwisu. A to, że niektórzy zleceniodawcy mają wydumane oczekiwania to nie powinno wpływać na nasze zarobki. Jestem za uzasadnianiem ocen, albo rezygnację z nich w przypadku autorów, którzy np. napisali już dużą ilość tekstów i mają wysoką średnią ocen. To oszczędziłoby czas i nerwy obu stron.

Tekst do precli i katalogów to są teksty "dla robotów Google" a nie dla ludzi. Ja za precle otrzymywałem ocenę "3" bo napisałem "Nas" z dużej litery a powinno być z małej :)

W katalogach zdecydowana większość tekstów jest synonimowana gdzie zdania nie mają niekiedy sensu logicznego. To jak mi klient wystawia ocenę 3 to połowa tekstów w katalogach i preclach która jest w necie powinna mieć -3.

Jak ktoś tworzy wartościowe zaplecze i potrzebuje dobry tekstów to zamiast zamawiać teksty zapleczowe powinien zamówić teksty tematyczne i wówczas będzie mieć porządne zaplecze. To samo dotyczy się do katalogów i precli. Jak dodajemy stronę do porządnego katalogu, gdzie istnieje duże prawdopodobieństwo że faktycznie człowiek tam zajrzy i przeczyta nasz opis to zamiast zamawiać tekst do katalogu powinno się wybrać tekst tematyczny.

Tekst do precli i katalogów to są teksty "dla robotów Google" a nie dla ludzi.
Wiec się zdecyduj, bo sam sobie zaprzeczasz :hmmm:

To samo dotyczy się do katalogów i precli.

Jak ktoś tworzy wartościowe zaplecze i potrzebuje dobry tekstów to zamiast zamawiać teksty zapleczowe
Zaplecze, to zaplecze i nawet teksty pisane przez polonistę nie czynią go "lepszym".
Jak dodajemy stronę do porządnego katalogu, gdzie istnieje duże prawdopodobieństwo że faktycznie człowiek tam zajrzy i przeczyta nasz opis
Porządny katalog, to nadal katalog w katalogach wyszukiwało się strony jak powstawało Yahoo czyli w minionym wieku.

powinno się wybrać tekst tematyczny.
Tematyczny to może być przykładowo opis danego urządzenia pisany przez inżyniera dla inżyniera z bardzo wąskiego grona produktów specjalistycznych.

Te całe "jakości tekstów " to jeden z SEO ****** ale mniejsze z TYM :nie_powiem:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii