Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się z tym, tym bardziej, że czasami długo trwa zanim się uzbiera to 100 zł, bo nie ma fajnych zleceń albo same groszowe. Kiedyś Pan Maciej pisał tu, że przelewy robią wtedy, jak uzbiera się ich jakaś liczba, dlatego często robię tak, żeby byli mi winni 2 czy nawet 3 przelewy z nadzieją, że plus inni użytkownicy da to tę spodziewana partię i przelew pójdzie szybciej, ale wiele to nie zmienia

Nie...?

Mam do Was pytanie. W ciągu mojej kilkuletniej pracy copywritera unikam tekstów z idiotycznymi frazami. Może mi ktoś powiedzieć, jak możliwe jest zbudowanie sensownych zdań i całego tekstu z frazami np. takimi: "parkiety bielsko, podłogi bielsko biała, podłogi bielsko" gdy ma to być opis na 300 znaków? Dla mnie w ogóle fraza taka jak np. "fotograf Kielce" jest już trudna do umieszczenia, nie wiem czemu to ma być zawsze tak niegramatycznie, nie lepiej rozdzielić te dwa słowa?

Dokładnie! Nie wiem jak można pisać teksty SEO i być oburzonym o to, że nazwa miasta jest nieodmieniona itp. :P

Ana324 - tak, ale zasada ogólnie jest taka, że w pisaniu się tą nazwę miasta "pomija" w sensie : "Potrzebny Ci fotograf Kraków? Właśnie go znalazłeś!"

O Krakowie nie myślisz, tak jakby tam tego nie było.... ;)

Czesio89ns - stawki były podniesione jakiś czas temu na zasadzie bonusów za niektóre teksty :)

Edytowane przez CheNelly

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Piszesz na przykład w ten sposób.

"Sesje ślubne i niemowlęce to tylko część usług, które oferuje profesjonalny fotograf. Kielce są miastem, na terenie którego wykonywane są zdjęcia."

Roboty wyszukiwarek nie widzą znaków interpunkcyjnych. Nie piszesz kalekiego tekstu, tylko wstawiasz znak interpunkcyjny między frazy tego typu i po sprawie. Roboty nie uznają też stopwords, dlatego zamawianie fraz fotograf w Kielcach nie ma większego sensu.

Poza tym copywriter musi być kreatywny, trzeba kombinować z dziwnymi frazami. Da się, naprawdę. :)

No właśnie, na innych portalach można wstawiać znaki i stopwords, nie ma więc problemu. Co do kreatywności, to oczywiście, ale np. jeśli chodzi o opis na 300 znaków to nawet nie chce się wysilać :P W ogóle nie wiem jak Wy, ale ja na TB nie mam za bardzo ostatnio co pisać, czasem ktoś mi coś zleci, sama nie widzę praktycznie żadnych lepszych tekstów, jak są zapleczówki to tematy nie moje. Czasem lubię popisać precle dla relaksu jak temat mi leży, a ostatnio ciekawszych brak, w ogóle głównie opisy.

Piszesz na przykład w ten sposób.

"Sesje ślubne i niemowlęce to tylko część usług, które oferuje profesjonalny fotograf. Kielce są miastem, na terenie którego wykonywane są zdjęcia."

Roboty wyszukiwarek nie widzą znaków interpunkcyjnych. Nie piszesz kalekiego tekstu, tylko wstawiasz znak interpunkcyjny między frazy tego typu i po sprawie. Roboty nie uznają też stopwords, dlatego zamawianie fraz fotograf w Kielcach nie ma większego sensu.

Poza tym copywriter musi być kreatywny, trzeba kombinować z dziwnymi frazami. Da się, naprawdę. :)

Jak kolega szuka fotografa z Kielc to w google wpisuje "fotograf. Kielce" czy "fotograf kielce" ??? Jak można napisać że jest się wieloletnim copywriterem i że go wkurzają frazy "parkiety bielsko, podłogi bielsko biała, podłogi bielsko" widać że poziom blisko zera się reprezentuje. Co najciekawsze 90% zleceń jest tego pokroju. Może po kilkuletnim doświadczeniu copywritera warto poczytać czym są teksty SEO.

Wiesz co napisałeś tak chamsko że nie powinnam nawet się do tego odnosić, ale wyjaśnię ci: od kilku lat piszę teksty, ale nie tego rodzaju, zwykłe artykuły, a z SEO spotkałam się dopiero na TB, przy czym z takimi frazami nie piszę praktycznie w ogóle. Więc można :/ Trochę wyobraźni, bo bez niej to ty reprezentujesz zerowy poziom, i może nieco kultury jak odnosisz się do ludzi. Może podczas obecności w sieci warto poczytać nieco czym jest netykieta.