Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Katalina co to za płacz? gdzie płacą od ręki..no chyba że mówisz o innych usługach..jak zbieranie runa, jagód czy grzybów...jest regulamin i złote zasady, akceptujesz albo nie..

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Zgadzam się z Kataliną, uciążliwe jest dla mnie nie tyle nawet czekanie na przelew, co na uzbieranie tych 100 zł do wypłaty, czasem pójdzie szybko, ale czasem dłuuugo, jak teraz, bo dobrych zleceń jak na lekarstwo. Nie wyobrażam sobie ile zbierać musi ktoś, kto zarabia tylko na precelkach. No ale jak tak musi być to trudno, rozumiem, chociaż szkoda.

Nie znam żadnego serwisu, w którym do wypłaty trzeba 200-300 zł...?

Ana324 jako doświadczony copywriter z wieloletnim doświadczeniem powinnaśc w przeciągu jednego dnia (8h) zarobić 100zł za teksty, które są w chwili obecnej dostępne do napisania na textbookerze. Od pewnego czasu poziom przedszkolny jest tu prowadzony. W Polsce pracuje się od 1 do 31 maja, a wypłatę dostaje 10 czerwca.

Ana324 załóź sobie własną firmę i wystawiaj faktury textbookerowi to zobaczysz czym się różni wystawienie 10 faktur po 10 zł niż jednej za 100zł.

Nie znam żadnego serwisu, w którym do wypłaty trzeba 200-300 zł...?

w adsense masz wypłaty po uzbieraniu 100$

• Like 3

Ana324 proszę, nie bądź taka do przodu, bo Ci tyłu zabraknie :P

Paneli z min. 200, 300 zł znam sporo, ale nie działają na zadzie tb, że każdy może się zarejestrować. To są panele firmowe, co nie zmienia faktu, że działają na zasadzie każdy wybiera co chce realizować i często też nie ma tam interesujących zleceń, a zazwyczaj jak rzucą partię to wszystko dla jednego klienta i trzeba czekać 2 - 3 tyg. aż te teksty pójdą i będzie cokolwiek do pisania ;) TB mi się podoba pod tym względem, że zawsze znajdę tam coś dla siebie.

Fajnie byłoby jakby przelewy były realizowane w maks. 7 dni, bo widzę, że sporo osób czeka te bite 2 tyg. chociaż mi się osobiście nie zdarza raczej.

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Ana, bez urazy, zachowujesz się trochę jak smerf Maruda co to narzeka na wszystkich i wszystko, albo księżniczka, co to ciężką pracą fizyczną się nie skala. Skoro zarabiasz na przyzwoitych tekstach i za przyzwoite (idzie się tylko domyślać jakie) stawki, to zakładam, że TB traktujesz jako źródło dodatkowego dochodu, a w takiej sytuacji nie masz powodu do zżymania się o znikomą ilość takich zleceń, skoro TB z założenia dostarcza tekstów SEO.

Specyfika SEO pisarstwa jest taka, a nie inna i tego nie zmienisz. Wymaga sprawnego klepania w klawiaturę, trochę myślenia, a przede wszystkim umiejętności bezproblemowego i szybkiego formułowania poprawnych wypowiedzi.

Przyda się jeszcze koncentracja na wykonaniu zadania, ale jaka praca tego nie wymaga?

W czasie gdy narzekasz na brak dobrych zleceń w TB, wylewając żale na forum, pierwszy z brzegu, sprawny SEO-copy zarobił w TB kilkadziesiąt złotych. Przy stawce 1 zł za tysiąc znaków realny zarobek wynosi 20 złotych na godzinę z kilkuminutową przerwą na kawę. Ciężka orka? Niekoniecznie. Panie kasjerki w super- hiper- mają dużo gorzej.

• Like 3

Ale ja nie lubię pisać tekstów na nieinteresujące mnie tematy i nie muszę tego robić, powtarzam znowu. I nie narzekam nigdzie na małą ilość tekstów tylko napisałam, że zgadzam się co do tego, że uciążliwie jest zbierać 100 zł. Nie wiem, niewyraźnie piszę, że mnie co niektórzy nie rozumieją i wkładają mi w usta słowa, których nie wypowiedziałam? :/

@Ana powiem Ci tak: kumanie zależy od pisania, jeśli niejasno formułujesz swoje wypowiedzi, nie oczekuj, że czytelnicy odbiorą je zgodnie z Twoimi intencjami, postaraj się je lepiej opisać i nie piszę tego zgryźliwie, gdybym była złośliwa zarzuciłabym ci nieumiejętność pisania zrozumiałego dla odbiorcy. Rozumiem powierzchownie, tak jak ty powierzchownie piszesz posługując się sloganami typu "głodowe stawki".

Druga sprawa - niby chumorystyczne podsumowanie SeoMagic też mi się nie podoba, czasem kolega błyska racjonalizmem, czasem buractwem, dlaczego? Nie wiem, pewnie problem z utrzymaniem na wodzy emocji.

Trzecia sprawa - profesjonalizm - jeśli źle się czujesz na jakimś gruncie, nie bierz się za robotę tego typu i nie narzekaj że brak pracy zaspokajającej Twoje aspiracje, bo postawa roszczeniowa jest bardzo źle postrzegana. Nie sądzę by się opłaciła.

Po czwarte - osób które wykonują pracę, której ty nie lubisz lub nie podjęłabyś się z jakiś względów nie traktuj z wyższością (ta niestety, plus marudzenie) przebija z Twoich wypowiedzi, to też świadczy o Tobie, niestety niezbyt pochlebnie.

Rozumiem, że możesz SEO-pisarstwa nie lubić - to nie rób tego, ale nie narzekaj, że nie masz możliwości wykazania się w inny sposób czy zarobienia na lepszych tekstach. Po prostu szukaj ich gdzie indziej, bo na dzień dzisiejszy na zapotrzebowanie rynkowe nie masz wpływu.

Tyle w temacie. Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego weekendu i możliwie najszybszego, szybkostrzelnego trzaskania precli.

PS zrobiłam błąd i chcę go poprawić, mógłby ktoś podpowiedzieć jak edytować wiadomości, bo nigdzie nie widzę takiej opcji?

Dajcie spokój już Anie 324, bo przecież nikogo nie obraziła ani nie uraziła, tylko wyraziła swoją opinię na temat terminu wypłat i że brak jest lepszych zleceń - cóż w tym złego? Nieraz tu były gorsze narzekania i nikt nikogo za to nie obrzucał błotem (vide obrazek SeoMagic, a fe). Wolność słowa i opinii chyba obowiązuje i na tym forum? Swoją drogą ja należę raczej do początkujących copy i jestem pełna podziwu dla osób, które potrafią aż tyle precli naklepać w ciągu dnia, mi od precli głowa puchnie, no ale rozumiem, że wprawa czyni mistrza. Generalnie wjechaliście mi mocno na ambicję heh. Pozdrawiam wszystkich, bez wyjątku ;)