Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem jak patrzę na specyfikację zleceniodawcy na temat precla czy opisu do katalogu, to łapie się za głowę ;)

Jednym słowem za kilkadziesiąt groszy, ktoś liczy na wieczne elaboraty ;) (...)

Niskie stawki, większość pośredników (czyli lepsza jakość w cenie precla), to tylko niektóre z powodów, dla jakich ta platforma traci na zainteresowaniu 

Niestety od drugiej strony to też nie wygląda jakoś różowo - teksty tematyczne są często gorszej jakości niż teksty zapleczowe ... Tak jak ktoś wyżej wspomniał - przydałaby się czarna lista wykonawców.

DesignBox - projektowanie stron Konin w najlepszym wydaniu. Ponadto tworzenie sklepów internetowych, migracje, optymalizacja, usługi graficzne. Działalność prowadzona nieprzerwanie od ponad 9 lat. Solidnie i w normalnej cenie.

Stabilny hosting w normalnej cenie i tanie odnowienie domen *.pl - SeoHost

15 dzień od zlecenia wypłaty i nic... Też czekacie znowu? Co do samej platformy nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest przejrzysta, system zleceń super, ale wypadałoby się pochylić nad tematem wypłat. W regulaminie jest 14 dni na wypłatę. Jeśli z tym jakiś problem może warto ten termin zmienić? 

z wypłatami rzeczywiście problem przez cały okres wakacji. Nikt z firmy nie raczy udzielić sensownej informacji. Co do realizacji zleceń to chętnie napisałabym teksty, gdyby zlecenia były jasne. Musiałam odrzucić zlecenie indywidualne, bo opis był tak chaotyczny, że nie wiadomo o czym pisać. Nie chcę ryzykować punktów karnych lub niskiej oceny. Apel do zleceniodawców - piszcie konkretne zlecenia i oceniajcie. Od oceny zalezą nasze stawki. jak tekst jest niskiej jakości to wystawcie 3. 10 takich ocen eliminuje copywritera i nie ma problemu z tekstami niskiej jakości.  

Przydałaby się opcja szybkiego kontaktu ze zleceniodawcą. Z moderatorem zresztą też. Ja kiedy mam jakieś wątpliwości, piszę o tym w tekście zlecenia, bo na odpowiedź przez maila trzeba niekiedy czekać po kilka dni.

multikonto

Czy staracie się pisać teksty preclowe tak, żeby były gorszej jakości? Ostatnio nie ma zbyt wielu zleceń na lepsze teksty, a jest za to trochę precli. Nie chcę pisać tekstów dobrych, ponieważ to zniechęci klientów do zlecania lepszej jakości materiałów. Ale nie wiem czy jestem w stanie pisać teksty gorsze. Przyzwyczaiłam się, że to co piszę ma jakiś sens...

multikonto

Jeśli piszesz dobre teksty to ciężko Ci będzie obniżyć ich jakość. Pisanie "gorszych" precli zajmie Ci więcej czasu, co przy obecnej stawce stanie się nieopłacalne.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

(...) Apel do zleceniodawców - piszcie konkretne zlecenia i oceniajcie (...)

To niestety też nie zawsze działa - ostatnio zawarłem w opisie zlecenia cały konspekt artykułu (tekst tematyczny) oraz opisałem dosyć dokładnie każdą sekcję a otrzymałem jakiś bubel, gdzie żaden punkt nie zgadzał się z moim konspektem ...

DesignBox - projektowanie stron Konin w najlepszym wydaniu. Ponadto tworzenie sklepów internetowych, migracje, optymalizacja, usługi graficzne. Działalność prowadzona nieprzerwanie od ponad 9 lat. Solidnie i w normalnej cenie.

To było dać do poprawy

Więcej czasu bym stracił na pisanie konspektów i poprawki niż na napisanie właściwego tekstu ;) Teksty premium zlecam gdzie indziej i jest ok :)

Niestety i ja muszę pomarudzić na temat płatności. Do tej pory nie miałem żadnego problemu i zwykłe do tych 14 dni wypłata była a tym razem już wliczając weekendy mamy 16 dni a wypłata dalej opisania jako oczekująca.

swiatla.auto.pl - zapraszam

Skuteczne pozycjonowanie - rozwiń swój biznes dzięki promocji w Google

U mnie to samo. Z tym, że w moim przypadku nie jest to pierwszy raz. Może za dużo piszę. Pisanie maili nic nie daje. Już kilka razy dostałam odpowiedź, że 'wypłaty od tej pory będą realizowane terminowo', a wypłata, która miała być właśnie tego dnia nie została zrealizowana.

multikonto

Przed wakacjami rzeczywiście było to zawsze 14 dni. Nawet jak czternasty dzień przypadał w sobotę, to wypłata tego dnia została oznaczana jako zrealizowana. Ale podczas tych wakacji miałam może cztery wypłaty zrealizowane w terminie (było ich więcej). Dzisiaj powinnam dostać wypłatę zleconą 11 sierpnia i ciekawa jestem czy się to uda...

multikonto