Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tak właśnie patrze, że coś się chyba zmieniło w portalu albo mam jakiś błąd. Po pierwsze do wczoraj miałem ocenę > 5.50 ( od tego czasu dostałem same 6 także to nie wpływ nowych ocen ) i nagle zrobiło się 5.50. Dodatkowo mam różne przedziały ocen za różne rodzaje tekstyw. Zmiany czy Bug ? :) URL do screena.

https://zapodaj.net/6a2fe2a6bea3e.png.html
Edytowane przez aragornik

swiatla.auto.pl - zapraszam

Skuteczne pozycjonowanie - rozwiń swój biznes dzięki promocji w Google

Teraz i ja nie wiem o co chodzi ale widzę, że znów ciut polecieli na stawkach :D

Dodatkowo zawsze mnie to rozwala, bo czy precel czy zapleczówka to lecę prawie taki sam styl, i precle ci ocenią 4-6 bardzo dobry tekst :D a zapleczówki 5,96 niemal wszystkie 6 ;) czyli de facto nic nie kumam :D

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Zmiany zmiany :)

Na wstępie przepraszam za tak długi okres bez kontaktu na forum z naszej strony. Bez wymyślnych tłumaczeń powiem wprost - poprawimy się i wrócimy do standardu bieżącego dialogu z naszymi użytkownikami.

W ciągu najbliższych dni postaram się odnieść do zaległych pytań które tu padły. Jednak w kwestii podstawowych uwag - opóźnień w realizacji wypłat to wiem, że kilka się to zdarzyło w ostatnich miesiącach za co przepraszam. Aby, Wam to zbilansować w miarę możliwości postaramy się robić je nawet dwa razy szybciej niż dotychczas.

Jednak, to że się nie udzielaliśmy nie znaczy, że próżnowaliśmy :)

Od ostatnich trzech miesięcy pracowaliśmy nad zmianami w strefie copywritera które znacząco usprawnią Waszą pracę. Zmiany wprowadziliśmy dzisiaj "po cichu" w okresie mniejszego ruchu w serwisie, aby móc ewentualnie w miarę szybko zareagować na jakiekolwiek uwagi które zgłosicie.

Jutro z rana dokładnie opiszę co zostało zmienione w serwisie jednak już dzisiaj mały przedsmak :) Przede wszystkim od teraz dużo prostsza i czytelniejsza będzie procedura dostępu do tekstów lepszej jakości oraz innych języków. Sprawiedliwszy będzie również przydział wynagrodzenia - przykładowo mieliśmy przypadki gdy ktoś pisał bardzo dobre teksty preclowe ale gorszej jakości zapleczowe które zaniżały mu ogólną średnią ocen i tym samym wynagrodzenie. Od teraz dla każdego typu tekstu średnia będzie liczona oddzielnie.

Więcej szczegółów już jutro :)

Serdecznie pozdrawiam,

Maciej Matysik 

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią na naszym blogu ukazały się szczegółowe informacje na temat wprowadzonych zmian.

Mały skrót informacyjny:

1. Od teraz, aby móc pisać lepiej płatne teksty bądź teksty w innych językach wystarczy, że wejdziecie do sekcji Strefa copywritera->Ustawienia i wyślecie odpowiednie zgłoszenie. Aby móc je wysłać należy posiadać minimum 4 oceny dla j. pol, 2 oceny dla j. ang i 1 ocenę dla j. niem. 

2. Dostęp do danego typu tekstu jest blokowany po uznanych 3 reklamacjach bądź odrzuceniach tekstów danego typu na 30 dni a po kolejnych 3 reklamacjach na stałe.

3. Średnia ocen dla każdego typu tekstu liczona jest oddzielnie a tym samym oddzielnie wyliczane jest wynagrodzenie - średnią ocen dla każdego rodzaju tekstu oddzielnie również znajdziecie w ustawieniach.

Mam nadzieję, że zmiany usprawnią proces dostępu do tekstów zapleczowych, tematycznych i innych. W razie pytań jestem do dyspozycji :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

U mnie w tej tabeli ze stawkami za zlecenia przy rubryce "teksty zapleczowe" w języku polskim żadna cena nie jest zaznaczona... Nie wiem dlaczego tak się dzieje, mam średnią 5,50 za te teksty. A gdy zaczynam realizować jakieś zaplecze, przy liczbie punktów, które mam za nie uzyskać jest 0,00. O co chodzi?

Zapraszam do współpracy - www.profesjonalnycopywriting.blogspot.com

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią na naszym blogu ukazały się szczegółowe informacje na temat wprowadzonych zmian.

Mały skrót informacyjny:

1. Od teraz, aby móc pisać lepiej płatne teksty bądź teksty w innych językach wystarczy, że wejdziecie do sekcji Strefa copywritera->Ustawienia i wyślecie odpowiednie zgłoszenie. Aby móc je wysłać należy posiadać minimum 4 oceny dla j. pol, 2 oceny dla j. ang i 1 ocenę dla j. niem. 

2. Dostęp do danego typu tekstu jest blokowany po uznanych 3 reklamacjach bądź odrzuceniach tekstów danego typu na 30 dni a po kolejnych 3 reklamacjach na stałe.

3. Średnia ocen dla każdego typu tekstu liczona jest oddzielnie a tym samym oddzielnie wyliczane jest wynagrodzenie - średnią ocen dla każdego rodzaju tekstu oddzielnie również znajdziecie w ustawieniach.

Mam nadzieję, że zmiany usprawnią proces dostępu do tekstów zapleczowych, tematycznych i innych. W razie pytań jestem do dyspozycji :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Mam pytanie do pkt. 2 -  jeżeli klient złoży wniosek o poprawienie tekstu to mamy do czynienia z REKLAMACJĄ, czy też chodzi o sytuację, w której po poprawce tekst zostaje odrzucony przez klienta? Jest to na tyle istotne, że zdarza się czasami, że klient ma jakieś uwagi i po naniesieniu poprawek tekst przechodzi dalej. Mam nadzieję, że mówimy o tej drugiej sytuacji, bo jeśli wniosek o poprawę jest traktowany na równi to wykruszyłoby się dużo copywriterów po kilku miesiącach..... Jak to działa, możemy prosić o jakiś przykład?

Od razu jeszcze przyszło mi na myśl drugie pytanie. Czy te zmiany oznaczają, że obecny dotychczas system punktów karnych został zlikwidowany?

Ja osobiście piszę dużo, sprawdzałem swoją skrzynkę - w ciągu roku (czyli od początki) zdarzyło mi się 7 wniosków o poprawę tekstu z 1 permanentnym odrzuceniem przez klienta po poprawce (słynny pan "Wiadomo" ;p). W historii mam 1114 napisanych tekstów więc mam tylko nadzieję, że mówimy o takiej reklamacji permanentnej, bo przy takiej statystyce mogłoby się okazać, że za pół roku nie będzie można już pisać :|

Mały skrót informacyjny:

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Mam pytanie do pkt. 2 -  jeżeli klient złoży wniosek o poprawienie tekstu to mamy do czynienia z REKLAMACJĄ, czy też chodzi o sytuację, w której po poprawce tekst zostaje odrzucony przez klienta? Jest to na tyle istotne, że zdarza się czasami, że klient ma jakieś uwagi i po naniesieniu poprawek tekst przechodzi dalej. Mam nadzieję, że mówimy o tej drugiej sytuacji, bo jeśli wniosek o poprawę jest traktowany na równi to wykruszyłoby się dużo copywriterów po kilku miesiącach..... Jak to działa, możemy prosić o jakiś przykład?

Od razu jeszcze przyszło mi na myśl drugie pytanie. Czy te zmiany oznaczają, że obecny dotychczas system punktów karnych został zlikwidowany?

1) Dwa przykłady o których mówimy:

a) Klient zamawia tekst->copywriter pisze->moderator odrzuca tekst bez możliwości poprawy z racji np. braku unikalności (naliczany punkt za nieprawidłowy tekst).

B) Klient zamawia tekst->copywriter pisze->klient zgłasza do poprawy->tekst trafia ponownie do klienta ale dalej nie jest zgodny ze zleceniem->klient reklamuje tekst-> moderator uznaje reklamację (naliczany punkt za nieprawidłowy tekst). Jeżeli moderator nie uznałby reklamacji to punkt nie jest naliczany.

2. System punktów karnych dalej funkcjonuje tak, żeby moderator mógł szybko zablokować użytkownika np gdy pisze nieunikalne teksty. Wprowadzimy jednak wygasanie punktów karnych po określonym czasie tak, żeby stan punktów za drobne przewinienia ulegał wyzerowaniu :)

Ja osobiście piszę dużo, sprawdzałem swoją skrzynkę - w ciągu roku (czyli od początki) zdarzyło mi się 7 wniosków o poprawę tekstu z 1 permanentnym odrzuceniem przez klienta po poprawce (słynny pan "Wiadomo" ;p). W historii mam 1114 napisanych tekstów więc mam tylko nadzieję, że mówimy o takiej reklamacji permanentnej, bo przy takiej statystyce mogłoby się okazać, że za pół roku nie będzie można już pisać :|

W tej sytuacji tylko 1 punkt karny zostałby naliczony tak, więc nie byłoby problemu. Zakładając, że mówimy np tylko o pisaniu tekstów tematycznych to ten typ tekstu w tym tempie zostałby zablokowany za 6 lat:)

Mój próbny artykuł czeka już na akceptację prawie 2 tygodnie. Czy na dniach będzie to już sprawdzane czy jeszcze troche postoju będzie?

Dzisiaj sprawdzimy wszystkie zgłoszenia, jak słusznie monis190 zauważyła mamy na głowie trochę pracy:)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

U mnie w tej tabeli ze stawkami za zlecenia przy rubryce "teksty zapleczowe" w języku polskim żadna cena nie jest zaznaczona... Nie wiem dlaczego tak się dzieje, mam średnią 5,50 za te teksty. A gdy zaczynam realizować jakieś zaplecze, przy liczbie punktów, które mam za nie uzyskać jest 0,00. O co chodzi?

Za ok. 2h ten błąd zostanie poprawiony.

Dla mnie osobiście "ulepszenia" są niekorzystne. Wcześniej miałam średnią ocen mieszczącą się w najwyższych widełkach, teraz tylko część tekstów tam się znajduje, a precle wylądowały o stopień niżej. Czyli precli już w ogóle mi się nie opłaca ruszać. Wniosek jest prosty - opracowano zmiany, na których tylko Textbookers zyskuje. Pomijam już kwestię, czy te średnie zostały dobrze policzone i rozdzielone - nie jestem w stanie przecież tego sprawdzić.