Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest istotne, czy SeoMagic został zablokowany, czy zrezygnował. W jednym ma rację. Przykładowe teksty w wymaganiach jakościowych mają błędy literowe. Jeśli to ma być wzór, to powinien być perfekcyjny, sprawdzony przez kilka osób. Jeśli tylko inspiracją, to nam również durnych literówek nie powinni liczyć. Osobiście nie narzekam, trafiam na wyrozumiałych moderatorów. Dzięki im za to.

jeśli dalej moderatorzy bedą odrzucac teksty z powodu 2- 3 literówek, to tekstów do napisania zrobi sie z 10 000. a piszących 0

ja z tego powodu właśnie pożegnałem się z tym serwisem :)

mam zablokowane konto na cały miesiąc za błędy :) na katalogi bo tylko to opłacało się pisać

wcześniej nie było nigdy problemów, ale po nowych zmianach modelacja daje czadu :)

aleksandra_dabrowska textooberka miesiąca ma średnią ocen 5,55, a ja mma 5,57/6 czyli widać że średnia nic nie znaczy

Edytowane przez SeoMagic

Witam ponownie. Czy jest możliwość, żeby osoba która dostaję ode mnie zlecenie na tekst specjalistyczny lub tematyczny za zrezygnowania dostawała tymczasowego bana na zlecenia ode mnie? Wydaję te 40 punktów, zlecenia wiszą dniami potem jeszcze rezygnacja kolejne dni czekania. Przydałby się wewnętrzny panel kto mi ile tekstów napisał i jak je oceniałem oraz ile razy zrezygnował. Dodam tylko, że wydaję na TB sporo kasy i w firmie i prywatnie. Wiem, że mogę to robić zewnetrznie w Excelu ale dla to dodatkowa robota.

Co do moderatorów oraz tekstów tematycznych...

W ostatnim czasie przydarzyła mi się bardzo niemiła sytuacja. Otóż dostałam do poprawy tekst tematyczny, który nie posiadał nagłówków przed wszystkimi akapitami. Duże podziękowania kieruję w stronę moderatora, który zauważył ten błąd, bo klient jasno zaznaczył, że nagłówki mają być przed każdym akapitem, cytuję "Brak nagłówków przed wszystkimi akapitami". Zatem dopisałam te nagłówki chwilę po tym, jak tekst przyszedł do poprawy, około godziny 23. Rozumiem, że o tak późnej porze pewnie swoją pracę moderator zakończył, więc tekst wisiał do rana. I co się rano okazało? Że TEKST NIE SPEŁNIA WYMAGAŃ JAKOŚCIOWYCH, cytując " troszkę za dużo zwrotu "z tego powodu" to jednak jest tekst tematyczny, a są miejsca gdy występuje dwukrotnie w akapicie". Reasumując, tekst wieczorem nie posiadał jedynie nagłówka, a rano już był do odrzucenia. Zatem jeżeli rzeczywiście nie spełniał wymagań jakościowych, nie można było tego zaznaczyć razem z komentarzem o nagłówkach? Wydaje mi się, że Sz. P. Moderator, odkąd miałam czelność zwrócić jej uwagę z powodu niekulturalnych komentarzy, od kilku miesięcy skutecznie utrudnia mi pracę. Nie rozumiem tej rozbieżności w ocenie. Szkoda czasu i nerwów na współpracę z takimi osobami. Bardzo prosiłabym o wyjaśnienie tej sprawy. 

Aleksandra - to chyba nie na forum wyjaśniaj, ale pisz na maila. :)

ja napisałem na maila i od tamtego momentu za byle gówienko mam odrzucane tekst. Maila odbiera ta sama osoba co modeluje teksty, więc nie ma po co pisać.

Może właściciel strony na forum zobaczy problem i sprawdzi jak działa modelacja, bo jak dla mnie to najgorsze ogniwo tego serwisu

Aleksandra - to chyba nie na forum wyjaśniaj, ale pisz na maila. :)

ja napisałem na maila i od tamtego momentu za byle gówienko mam odrzucane tekst. Maila odbiera ta sama osoba co modeluje teksty, więc nie ma po co pisać.

Może właściciel strony na forum zobaczy problem i sprawdzi jak działa modelacja, bo jak dla mnie to najgorsze ogniwo tego serwisu

SeoMagic widzę, że nie jestem sama. Też do tego doszłam. Dosyć zabawna była odpowiedź po ponad tygodniu, że uwagi "zostały przekazane". Oczywiście była poprawa, ale zaczęło się odrzucanie tekstów z byle powodu. Dopiero później po przeczytaniu kilku postów na tym forum zrozumiałam, że mejle odbiera jedna i ta sama osoba, kt. moderuje mi teksty. Trochę żenująca sytuacja, żeby miała miejsce w tak poważnym serwisie? :)

Skąd wiecie kto moderuje teksty? Nigdzie nie widzę podpisów. Ola i Seo macie rację, ja nie narzekam, ale kryteria poziomu powinny być takie same przy wzorcach i akceptacji.  Od czasu do czasu powracam do wymagań jakościowych, żeby nie popaść w rutynę. Różnica między tematycznym a specjalistycznym ogranicza się właściwie do podania źródeł. Uważam, że tekst, który zawiera błędy powinien być najpierw zwrócony do poprawy, a dopiero potem odrzucony. Myślę, że musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać na zapowiadane zmiany i poprawę funkcjonowania portalu. Potem zobaczymy. 

arturrajber, nie ma innego wyjścia, tylko zaznaczyć sobie kilku sprawdozonych copy i dodać ich do ulubionych. Potem robiąc zlecenie możesz wybrać ich indywidualnie. Nie będziesz miał problemów z terminem i jakością. 

Nie trzeba być spostrzegawczym, żeby zauważyć kilka stron wcześniej, jak Pan Maciej wymienił imię i nazwisko osoby, która zajmowała się odrzuconymi tekstami. Ktoś też miał jakieś uwagi co do odrzutów, z tego powodu mogliśmy o tym przeczytać. Więc jeżeli ta sama osoba (co wcześniej wymieniona) mi odpisuje na mejle, to o czymś to świadczy. Niemniej jednak, pisanie do serwisu mejla w tej sprawie mija się z celem, bo po poprzednim mejlu, po którym rzekomo miało być lepiej, raczej nie jest. Więc muszę dobrze przemyśleć, czy dalsza współpraca z tym serwisem jest opłacalna. Szkoda mi poświęconego czasu i zdrowia na kogoś, kto nie potrafi przyjąć konstruktywnej krytyki. Z kolei współpraca z drugim moderatorem jest wspaniała, oby więcej takich osób. 

Witam, jestem zupełnie nowa na forum. Dorabiam sobie na textbookers i chciałam zadać pytanie czy jeśli klient zleca napisanie załóżmy 10 precli, to czy należy umieścić wszystkie 10 w oknie realizacji zamówienia i wysłać je do klienta? Pytam bo cena wyświetla mi się taka jak za jeden tekst.

Ola, ten wpis o odrzutach przegapiłam, ale nie chce mi się wracać i szukać. Według mnie zadowolenie klienta dla TB powinno być najważniejsze. Skoro klienci oceniają nasze teksty na 5 lub 6 (świadczy o tym średnia) to moderator z fanaberiami powinien być zwolniony. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Nie dziwię się Twojemu rozgoryczeniu. Wygrałaś grudzień, a teraz moderator wali Ci kłody pod nogi. Ja "odpukać" na razie mam szczęście do normalnego moderatora, który nie musi się dowartościowywać moim kosztem i leczyć swoich kompleksów.

Salem777 przy preclach i katalogach masz cenę za pojedynczy tekst. Nie rezerwujesz całego zlecenia. Ty możesz napisać 4 teksty, inny 2, a jeszcze inny 4. Dopiero teksty wyższej kategorii pozwalają Ci na rezerwację i pełną kwotę za zlecenie. 

Nie wygrałam  :D Byłam druga, w rankingu nie uwzględniło mi ponad 100 pkt. za nieocenione zlecenia przez klienta, ale cierpliwie czekam aż jak zapowiadano programista wróci z urlopu. W zasadzie piszę tylko zaplecza, przez te odrzuty unikałam tematycznych, tamten przyjęłam bo było indywidualne zlecenie i teraz żałuje. Na średniej też mi zależy, mam z zapleczy 5,6 a z całości 5,57 więc to nie jest tak że klepie żeby klepać. Ale raczej ograniczę moją aktywność, dopóki coś się nie zmieni. 

"Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu" i tu Gocha masz racje :(

Życzę wszystkim powodzenia w styczniowym rankingu :)