Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

tylko że wcześniej te zlecenia były, i były do woli. a teraz nowe są wyświetlane dopiero jak "stare" zejdą. czyli: towar na magazynie jest, w dużych ilościach nawet, ale pani ekspedientka go nie wystawi dopóki jakiś frajer nie kupi tych resztek spleśniałej pasztetowej. a ludzie wiszą przy witrynie i patrzą, kto pęknie pierwszy. rozumiesz?

Idealnie ujęte!  No ale co poradzimy, trzeba szukać zleceń na innych stronach. :)

Zapraszam do współpracy - www.profesjonalnycopywriting.blogspot.com

tylko że wcześniej te zlecenia były, i były do woli. a teraz nowe są wyświetlane dopiero jak "stare" zejdą. czyli: towar na magazynie jest, w dużych ilościach nawet, ale pani ekspedientka go nie wystawi dopóki jakiś frajer nie kupi tych resztek spleśniałej pasztetowej. a ludzie wiszą przy witrynie i patrzą, kto pęknie pierwszy. rozumiesz?

Aha.. tacy spryciarze z tego Textbookers ... skoro tak, to faktycznie przekichane. 

Aha.. tacy spryciarze z tego Textbookers ... skoro tak, to faktycznie przekichane.

W odmiennym przypadku pisałbyś tekst równocześnie z 5 innymi użytkownikami i byłoby 4 przegranych i wygryw.

Ruda@ przedstawiła bardzo dobry schemat działania TB. Nic dodać, nic ująć. Ja mam zaznaczone wszystkie działy tematyczne i od 2 dni w tekstach zapleczowych ciągle wisi 50 zleceń na kantor internetowy. Nie wiem jak to działa więc nie brałam, ale też nie brał nikt inny. Dzisiaj w ramach "prób i błędów" odznaczyłam kilka dziedzin i pokazały mi się zlecenia w innych dziedzinach z tym samym czasem wykonania, czyli powinny być dostępne wcześniej. Jeśli ktoś rozpracował nowy system zleceń TB to proszę o wskazówki. Kolejne pytanie to, czy jeżeli deakceptuję daną kategorię, to mogę ją później akceptować, czy muszę pisać kolejny tekst próbny? Uważam, że TB powinien jasno informować o wszystkich wprowadzanych zmianach w formie aneksu do regulaminu lub instrukcji obsługi panelu.

Gdzieś była informacja (nie wiem czy nie tutaj na forum), że wprowadzają limit wyświetlania 50 zleceń, żeby te starsze też schodziły [z uwagi na klientów, żeby wszystkie zlecenia były realizowane - a nie tylko niektóre]. Mi osobiście średnio się to podoba, bo jak pojawi się 50 takich samych zleceń o kasach fiskalnych, to trochę ciężko się przez to przebić...

Ogólnie ostatnio (patrząc po słowach kluczowych w preclach) mam wrażenie, że spora część zleceniodawców nie rozumie słowa precel i wymaga od precla co najmniej zaplecza...

Ja jak wybieram do napisania plecle to mam 50 tekstów wyłącznie o kasach fiskalnych. Już 3 dni wiszą te teksty i nikt nie chce ich napisać. Do 02-02-2016  będą jeszcze wisieć ?? Według mnie teksty te wiszą od razu po dodaniu to raczej nie jest segregowane według starości tekstów.

Mazz po co przepłacać za zapleczówki jak plecel tańszy :)

czyli tak: TB ładnie zadbał o klientów. No nie mówcie że nie? Klient chce mieć tekst zapleczowy w cenie precla? To ma, bo takie zlecenia nie są odsiewane. Jednocześnie ma zagwarantowane że ktoś mu to w końcu napisze bo się złamie żeby łaskawie TB odblokował inne teksty. A my? No przecież mamy wybór, nie? Każe Wam kto pisać dla TB? I jakoś nie widzę ze strony TB woli wyjaśnienia tej niezbyt komfortowej dla nas sytuacji, bo nikt tu ostatnio nie zagląda od nich. Jednym słowem: frontem do klienta; dla nas zostaje reszta, czyli to miejsce, w którym plecy tracą swoją szlachetną nazwę ;) a miało być tak pięknie

• Like 1

Witam serdecznie,

Odnosząc się do komentarzy odnośnie limitów wyświetlania zleceń w strefie copywritera..

Na początku chciałbym zauważyć, że większość ostatnich zmian odbywała się pod kątem zwiększenia wygody i zarobków copywriterów.

Czas jednak pomyśleć o klientach którzy są nieodłączną częścią naszego portalu :) W grudniu 2015 odsetek niezrealizowanych zleceń w niektórych typach tekstów przekraczał 30%. Taka sytuacja jak zapewne każdy się domyśla skończyłaby się utratą klientów i tym samym zleceń nie byłoby wcale. Dzięki wprowadzonym zmianom odsetek ten zmalał dla wszystkich typów poniżej 9%. Tak, więc działania te odniosły skutek. Było to konieczne celem utrzymania płynności w realizacji tekstów.

Jak ktoś zauważył można jednak sortować zlecenia np. poprzez odznaczenie tematyki w której występują niechciane przez nas zlecenia.

Jak wspominałem wielokrotnie będziemy starać się wprowadzać narzędzia monitorujące czy dodawane zlecenia są zgodne z danym typem ale robimy to z rozsądkiem. Krok po kroku obserwujemy jak zmiany w funkcjonowaniu TextBookers wpływają na zarobki copywriterów, ilość zleceń czy też wzrost liczby klientów. I patrząc w statystyki mogę uczciwie powiedzieć, że jest coraz lepie. Mimo, że niektóre osoby mają inne zdanie.

To tyle tytułem wyjaśnienia - na koniec chciałbym dodać, że przed nami jeszcze szereg bardzo pozytywnych zmian które mam nadzieję, że wyeliminują część zgłaszanych problemów. Miłego wieczoru:)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Ok, rozumiem politykę TB, skoro dane statystyczne to potwierdzają. Proszę jednak o wyjaśnienie jak można napisać tekst specjalistyczny na 300 znaków zgodnie w wymaganiami jakościowymi TB. Druga sprawa to sposób selekcji. Zostawiłam w typach zapleczowe (precle obowiązkowe) i zaznaczyłam wszystkie tematy z wyjątkiem finansów. Zleceń w zapleczówkach 7. Niestety nie moje dziedziny lub dziwny opis. Zaznaczam finanse i 50 zleceń na kantor internetowy, które wiszą od 4 dni. Nawet pomyślałam, że się dokształcę, ale jak zobaczyłam, że w tekście zapleczowym trzeba wstawić link na 1,5 linijki to zwątpiłam. Podobnie jak większość copy. Myślę, że może TB w takich sytuacjach powinien podpowiadać klientom, jak zmienić zlecenie na bardziej przyswajalne. Nie wiem jak mam robić ustawienia, żeby mieć wybór kilkunastu zleceń.

Gocha pewnie chodzi Ci o to zlecenie:

"Potrzebne hasła reklamowe, które zachęca ludzi do przejścia na stronę kierującą do możliwości ściągnięcia aplikacji oraz hasło namawiające firmy do skorzystania i zapisania isę jako partner do naszej aplikacji"

na słowa kluczowe

reklama, hasło reklamowe

NIE DA SIĘ TEGO NAPISAĆ bo nie wiadomo nawet o co chodzi

co najciekawsze jest to tekst specjalistyczny więc musi być spełniony punkt:

na końcu wypisane źródła, na podstawie których tekst został napisany.

jak nie napiszesz źródła do sloganu reklamowego to tekst Ci odrzucą.

Jak ktoś zauważył można jednak sortować zlecenia np. poprzez odznaczenie tematyki w której występują niechciane przez nas zlecenia. - to wprowadzenie nowych zmian miało pomóc copywriterom czy im przeszkadzać ??

Wybierając plecla do napisania mam do wyboru 50 tekstów tematycznych:

"kasa fiskalna w stowarzyszeniu" "zgłoszenie kasy fiskalnej i fiskalizacja"

podnieśliście cene plecla o 10 groszy i jednocześnie podnieśliście poziom tekstu o 2 levele - Janusze biznesu :)

SeoMagic - Kwestia jest taka, że odznaczasz sobie w ustawieniach kategorię "Technika, Elektronika, Multimedia" i nie wyświetla kas fiskalnych (zakładam, że wszyscy to zrobili), a jeśli nie chcesz pisać o kantorach to odznaczasz "Finanse, Bankowość"...

Co do wspominanych wcześniej zapleczo-precli - jeśli precel nie musi posiadać wartości merytorycznej, to jak napisać coś sensownego (żeby zgodnie z wymaganiami treść była powiązana z tytułem i słowami kluczowymi) np. o przekładni ślimakowej i prowadnicy liniowej bez specjalistycznej wiedzy?

Moim zdaniem TB mógłby wprowadzić jakieś ulepszenie dla zleceniodawców, coby zlecenia nie leżały odłogiem.

Przykładowo zleceniodawca mógłby mieć opcję premii za zlecenie (widziałem już premie 4% i 8%, ale nie wiem skąd wzięły się), które jest odnawiane. Przykładowo zlecenie nie wzięte wpadałoby do archiwum zleceń, gdzie widniałaby opcja jego odnowy ze zwiększonym bonusem i tak np. zlecenie, które spadłoby po raz trzeci wchodziłoby np. z bonusem 30% a przy piątym razie bonus ten wyniósłby np. 50%. Zachęciłoby to zleceniobiorców do robienia trudniejszych zleceń a zleceniodawcom uświadomiłoby, że tekst jest więcej warty. O cenie decydowałby rynek. Oczywiście byłaby to tylko opcja a zleceniodawca mógłby wystawić zlecenie w tej samej cenie. 

Edytowane przez spookypld

SeoMagic - Kwestia jest taka, że odznaczasz sobie w ustawieniach kategorię "Technika, Elektronika, Multimedia" i nie wyświetla kas fiskalnych (zakładam, że wszyscy to zrobili), a jeśli nie chcesz pisać o kantorach to odznaczasz "Finanse, Bankowość"...

Co do wspominanych wcześniej zapleczo-precli - jeśli precel nie musi posiadać wartości merytorycznej, to jak napisać coś sensownego (żeby zgodnie z wymaganiami treść była powiązana z tytułem i słowami kluczowymi) np. o przekładni ślimakowej i prowadnicy liniowej bez specjalistycznej wiedzy?

odznaczają "Technika, Elektronika, Multimedia" oprócz tekstów o kasach fiskalnych mogę odznaczyć też teksty innych zleceniodawców z tej grupy, które mogą być interesująca.