Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wiem o co chodzi i jak to ominąć. Tylko piszę precla za 1 zł, a gościu za pozycjonowanie bierze parę razy więcej, więc niech się dokształci i nie kompromituje niekompetencją.

Ale o co te nerwy? Nie pisz, nie korzystaj z TB. Jak napisałem wcześniej chciałem mieć szybko teksty napisałem bezpośrednio do CheNelly, dostałem na czas, takie jak chciałem, za rozsądną cenę. Myślę że każda strona zadowolona jest bo będę korzystał z jej usług, a ona będzie pisać.

Natomiast z Twoich usług bym nie skorzystał po Twojej wypowiedzi.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

aha, jak długo czekacie na wypłatę? Bo ja od 9 :(

CheNelly, chodzi o oto, że słowa: "proszę nie zmieniać tytułu, bez podwójnych spacji i enterów" są tu traktowane jako słowa kluczowe ;) a to jest idiotyczne, bo wiemy, że facetowi w ogóle nie o to chodzi

CheNelly, chyba nie widziałaś tego zlecenia. Słowo kluczowe brzmi: ":Kiedy wynajęcie samochodu może być utrudnione?, proszę nie zmieniać tytułu, bez podwójnych spacji i enterów" . Ja wiem o co chodzi i jak to ominąć. Tylko piszę precla za 1 zł, a gościu za pozycjonowanie bierze parę razy więcej, więc niech się dokształci i nie kompromituje niekompetencją. Inną sprawą jest przyjmowanie takich zleceń przez TB. Kasa jest jednak najważniejsza

Fakt, przecież w preclach nie ma opisu :P Myślałam, że ten "dodatek" był w opisie zlecenia :) 

Chociaż dodanie takiego info mogło wynikać z tego, że ktoś tą osobę wykiwał - podwójne spacje bywają stosowane przez wielu piszących precle, ale na TB chyba to nic nie da, bo system liczy tylko pierwszą spację. Reszta też nie jest jakaś szokująca, jeżeli chciał taki tytuł i bez enterów, to przecież musi o tym w jakiś sposób poinformować :) Szczerze to ja nie widzę niekompetencji w porównaniu  z innymi "kwiatkami", które można tam spotkać :D 

Mam tak samo jak @SeoMagic, sprawdziłam z ciekawości i też widzę precle oraz katalogi z długimi datami realizacji. Nie wiem z czego to wynika, może to klient, który dodał jednocześnie bardzo dużo zleceń? 

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Finan, nie pisałam pod Twoim adresem żadnych postów, więc nerwy to chyba po Twojej stronie. Do CheNelly też nie zgłaszałam żadnych uwag. Mój post dotyczył formy zlecenia (chyba, że jesteś jego autorem i dlatego tak się oburzasz). To forum służy zgłaszaniu wszelkich uwag, które mają służyć usprawnieniu funkcjonowania serwisu i wzajemnej pomocy. Jeśli ktoś nie wie co to słowo kluczowe, to nie moja wina. Przy takiej stawce nie mama obowiązku pisania dodatkowych komentarzy dla systemu. zawsze wychodziłam z założenia, że podpisując umowę godzę się na warunki. Oznacza to, że zlecone prace wykonuję jak najlepiej, bez względu na stawkę. Nie oznacza to jednak, że nie mogę zgłaszać swoich uwag. 

Seomagic nie wiem jak to działa, ale ja w preclach ostatnie zlecenia mam na 20.02..Jako klient zlecający pisanie tekstów mam czas na realizację zlecenia do 23.02. To jest maksymalny czas.

Bo jak wybierasz zlecenia preclowe to wyskakuje ci tylko 50 wyników, czyli 50 najstarszych zleceń i faktycznie tutaj masz precle do 20.02, pozmieniaj sobie kategorie to dokopiesz się do nowszych zleceń.

CheNelly niby generalni masz rację, tylko wiesz, ze system puszcza dosłowne słowa kluczowe, a to oznacza, że musisz te bez sensu dodatkowo wklepać po tekście. Z tymi terminami to ja nie mam pojęcia co się dzieje. Jako copy precle mam z terminem do 20.02, a wyższej kategorii nie mam wcale. Może to wynika z faktu, że mam zarezerwowane zlecenia z datą  realizacji do 21.02. Zupełnie nie łapię jak to działa. Jestem równocześnie klientem i mogę zlecać pisanie. Katalogi mam zagwarantowane do 21.02, a resztę do 23.02. To jest niby minimalny czas, nie wiem co dalej, bo wszystkie zlecenia otrzymywałam w terminie.

SeoMagic, ja mam zaznaczone wszystkie wyższe kategorie z wyjątkiem katalogów. Chętnie odznaczyłabym precle, których nie piszę, ale nie ma takiej możliwości. Efekt jest taki, że precle ze słowem kluczowym i opisem w jednym mama na 7 stron z terminem do 20.02, a w innych kategoriach zero. Do poniedziałku trzeba przetrwać.

CheNelly niby generalni masz rację, tylko wiesz, ze system puszcza dosłowne słowa kluczowe, a to oznacza, że musisz te bez sensu dodatkowo wklepać po tekście. Z tymi terminami to ja nie mam pojęcia co się dzieje. Jako copy precle mam z terminem do 20.02, a wyższej kategorii nie mam wcale. Może to wynika z faktu, że mam zarezerwowane zlecenia z datą  realizacji do 21.02. Zupełnie nie łapię jak to działa. Jestem równocześnie klientem i mogę zlecać pisanie. Katalogi mam zagwarantowane do 21.02, a resztę do 23.02. To jest niby minimalny czas, nie wiem co dalej, bo wszystkie zlecenia otrzymywałam w terminie.

SeoMagic, ja mam zaznaczone wszystkie wyższe kategorie z wyjątkiem katalogów. Chętnie odznaczyłabym precle, których nie piszę, ale nie ma takiej możliwości. Efekt jest taki, że precle ze słowem kluczowym i opisem w jednym mama na 7 stron z terminem do 20.02, a w innych kategoriach zero. Do poniedziałku trzeba przetrwać.

jak wybierasz plecle to po lewej stronie możesz wybrać również tematykę tekstów (standardowo masz ustawione wszystkie kategorie tematyczne)

Wybierz sobie np. Budownictwo i będziesz mieć plecle z terminem do 27 lutego

CheNelly masz całkowita rację i ja wiem jak to zrobić. Chodzi mi o to że, przy tanich preclach nie powinnam musieć robić takich kombinacji. Wystarczą mi zapleczówki z h1 itd :hello:

generalnie stwierdzam, że jako copy jesteśmy na spalonej pozycji. Nie narzekam na stawkę,tylko sposób traktowania. Nasze teksty muszą być na najwyższym poziomie, ale opis zlecenia może być bez składu i ładu.

W wytycznych do tekstów nie ma wzmianki o tym, że którykolwiek z rodzajów powinien zawierać znaczniki HTML. Więc moim zdaniem tego typu wymagania Zleceniodawców powinniśmy solidarnie "olewać". Co więcej taki tekst nie może być też odrzucony lub odesłany do poprawy.

To samo dotyczy jakichś bzdur, które Zleceniodawcy wpisują np. w polu słowa kluczowe. Jeśli ktoś ma problem z wypełnieniem kilku pól formularza zlecenia to szczerze współczuję osobom/firmom, dla których świadczy usługę pozycjonowania.

Prawda jest taka, że dopóki będą istnieć tego typu platformy dopóty Zleceniodawcy będą starali się wyzyskiwać Copywriterów.

Edytowane przez seoskryba_pl

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Prawda jest taka, że dopóki będą istnieć tego typu platformy dopóty Zleceniodawcy będą starali się wyzyskiwać Copywriterów.

Zaczynam dostrzegać pewną zaletę TB. Na allegro nie widzę już precelków za 1,1pln tylko co najmniej za 2 złote, że aż sobie jednego zamówiłem:)

Teraz ktoś zdolny pisać za złotówkę nie musi zaniżać ceny bo zrobi sobie notę i wchodzi na TB.

Moim zdaniem to tylko pozory. Teraz zamiast precli za 0,50-1,0 zł zamawia się teksty zapleczowe w cenie precli...bo tak to często wygląda na platformach. Ktoś zleca precla, ale już lista wytycznych/wymagań bardziej pasuje do zaplecza bądź tekstów na stronę docelową...

P.S. Rzeczywiście ceny na Allegro poszybowały do 2 zł/1000 zzs:)

Edytowane przez seoskryba_pl

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Seoskryba masz 200% , albo i więcej racji. Po zmianach miało być lepiej, ale ja widzę, że zlecenia są dozowane. Niezmiennie tylko mamy pisać precle na poziomie zapleczowych. Wkopałam się w te h1, h2, ale pokonałam i trochę się nauczyłam (nauka podobno kosztuje). Takie zlecenia powinny być na poziomie tematycznych. Tracę czas na szukanie i wstawianie zdjęć i znaczników. Przecież to on wziął kasę za HTML. Teraz czekam na akceptację i ocenę. Jak taka będzie polityka TB, to zacznę rozglądać się za czymś bardziej przyjaznym. Pomijam ceny, bo je zaakceptowałam, ale sposób traktowania jest wkurzający. Zleceniodawca może pisać w opisie bzdury, a ja mam tekst do poprawy za literówkę (na szczęście sporadycznie). TB apelował do Zleceniodawców o prawidłowe przydzielanie typów tekstów, ale jeżeli nikt tego nie kontroluje, to są to pobożne życzenia. Naiwniak zlecałby tematyczny, jeżeli w tej samej cenie dostanie zapleczowy na tym samym poziomie.

Pan Maciej od wprowadzenia zmian nie pojawił się na forum, to też o czymś świadczy.

Wklejam przykładowy cennik z allegro Cena netto za 1000 znaków ze spacjami Teksty Presell Page od 2 zł,Teksty zapleczowe od 4 zł, redagowanie treści strony od 8 zł. Przecież większość tekstów tematycznych to teksty na blogi. Nie twierdzę, że takie stawki powinien oferować nam TB, bo nie ponosimy kosztów za umieszczanie ogłoszeń, poszukiwanie reklam, wystawianie faktur. Powinny być jednak urealnione, zwłaszcza, jeśli chodzi o poziom. 

W sytuacji kiedy Zleceniodawca ma z góry ustaloną stawkę za tekst to kombinuje tak, aby za narzuconą cenę kupić jak najlepszy towar (w tym przypadku stara się kupić teksty na zaplecze zlecając precle itd.). Problem jest moim zdaniem nie do ruszenia dopóki ktoś będzie takie zlecenia realizował...czyli jest nie do ruszenia;) Jedyną szansą jest bardziej restrykcyjna moderacja treści zleceń lub opcja umożliwiająca odesłanie przez Copywritera zlecenia do moderacji jeśli zauważy on, że zlecenie łamie postanowienia regulaminu/wytyczne.