Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za brak komunikacji z naszej strony w ostatnim czasie. Na wszelkie wątpliwości w tym temacie odpiszę zaraz po majówce:)

Tymczasem krótka lecz treściwa informacja:

Od 5 maja znacząco zwiększamy wynagrodzenia copywriterów:)

Nowe stawki:

Tekst preclowy: 1,30 pkt/1000 znaków

Tekst zapleczowy: 2,00 pkt/1000 znaków

Tekst tematyczny: 3,80 pkt/1000 znaków

Tekst specjalistyczny: 8,50 pkt/1000 znaków

Opis do katalogu: 1,60 pkt/1000 znaków

Opis produktu: 2,10 pkt/1000 znaków

Dodatkowe informacje zamieściliśmy na blogu TextBookers.

Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego wypoczynku w wolnych dniach:)

Maciej Matysik

TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Wy myślicie, że wzrost cen sprawi, że osoby będą wybierać nagle same teksty sepcjalistyczne, zamiast jak do teraz: wymagania jak zapleczowe ale wybór kategorii preclowych? Wręcz przeciwnie: wzrost stawek sprawi, że Klienci jeszcze bardziej będą upychać lepsze jakościowo zlecenia w niższych kategoriach cenowych -> jeszcze więcej niewykonanych zleceń (teraz trzeba czekać 96h na precla, pamiętam jak max 48h był), a i tak nie mamy pewności, że zostanie ono wykonane -> Klient traci czas -> pieniądze zamrożone -> zleceń przybywa -> Textbookers zapchany zleceniami ->> zamknięte koło.

Może warto zmniejszyć swoje koryto i zabierać mniej prowizji dla siebie i dawać więcej copywriterom? Przypominam, że Zleceniodawcy zawsze płacą stałe stawki, a copy mogą pisać nawet po najniższych stawkach.

Przykład:

Tekst zapleczowy: Cena: 2,80 pkt/1000 znaków, Wynagrodzenie copywritera: 2,00 pkt/1000 znaków

30% prowizji dla Was

Teraz jest nie lepiej: ktoś może mieć ocenę np. 4.00 i dostawać 0,66pkt/ 1000 znaków precla, co za tym idzie Klient zawsze płaci 1,40pkt za 1000 znaków, więc połowa idzie do Was.

Może warto zabrać się porządnie za moderację zleceń tj. anulowanie dodanych zleceń, gdy Klient dodał zlecenie z wymaganiami jak do Specjalistycznego, ale w cenie Preclowego? Za coś w końcu bierzecie te prowizje.

Edytowane przez noupe

Noupe masz rację. Niezrealizowane zlecenia to w dużej mierze efekt wyboru niewłaściwej kategorii. Specjalistycznych nie ma, tematycznych jak na lekarstwo, bo wszystko upychane jest w zapleczówkach. Mnie jako copy podwyżki cieszą, ale nie wydaje mi się, żeby rozwiązało to sprawę realizacji zleceń. Nie wezmę za 2 zł tekstu, który wymaga wiedzy specjalistycznej i jeszcze dodatkowe wymagania z kodowaniem. Pomysł z możliwością kontaktu ze zleceniodawcą jest bardzo dobry, bo nieraz zastanawiałam się co autor miał na myśli. Myślę, że dobrym rozwiązaniem są zlecenia indywidualne. Zleceniodawca ma gwarancję jakości tekstu i termin realizacji. My z kolei wiemy jakie są jego wymagania. 

porównując z innymi portalami stawki dla piszących i zlecających są bardzo niskie.

Na Oferii stawka waha się od 5 do 12 zł za 1000 zbz. Problem polega na długim okresie oczekiwania na realizację zlecenia. Najpierw zlecenie wisi 56 dni na tablicy, a potem ale zlecający ma jeszcze 14 dni. W tym czasie zdążę zapomnieć czego dotyczyło zlecenie. Na Allegro stawki także są wyższe. Problem polega na zasadach obsługi portalu. W TB mogę wybierać zlecenia zgodne z moim profilem. w pozostałych profilach czekam, aż ktoś kupi gotowy tekst. to czasami trochę trwa.  

Oferia - najlepszy przykład xD A pisanie precli ludzie tam oferują czasami po 0,50 zł i jeszcze są gotowi sobie do gardeł skoczyć za taką cenę :P Poza tym ten portal czy Allegro działają za zupełnie innych zasadach, więc nie ma co porównywać. W porównaniu z podobnymi portalami, to TB nie ma szokująco niskich stawek, a do też cena za to, że masz zlecenia non stop i możesz wybierać co napiszesz. Coś za coś. 

• Like 1

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

To właśnie miałam na myśli. Mam czas to piszę na TB, na innych portalach nie jestem w stanie tego zaplanować. I na tym to polega. Stawki TB są niskie i nie ma co ukrywać. Skoro piszę, to znaczy, że inne warunki są dla mnie korzystne. Coś za coś. Wolę mieć mniejszą kasę w ciągu 2 tygodni, niż wirtualne pieniądze po 3 miesiącach. Mam nadzieję,że po zmianach zlecenia będą  bardziej trafione. nie wiem jak to wygląda rzeczywiście, ale TB zmiany motywował niezrealizowanymi zleceniami. Obecnie jest 87 zleceń we wszystkich kategoriach. To bardzo mało, zwłaszcza, że podczas weekendu zleceń nie przybędzie.