Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ruda ja również jestem zniesmaczona. "zgodnie z prośbą wielu klientów", "

nasze prace skierowały się ku sugestiom jakie od was otrzymaliśmy"

A co z licznymi apelami od copywriterów? Czy do nich nie dociera fakt, że gdyby nie copywriterzy to w żaden sposób by w ogóle nie zarobili? Nadal widać, że chodzi o ilość tekstów, a nie o ich jakość, bo dobrzy copy mają w końcu dość pracowania w takim systemie. Naprawdę szkoda bo początki były korzystne, ale rynek się zmienia i prze do przodu, a więc bez ciągłej aktualizacji i usprawnień się nie obejdzie.

Te zmiany to śmiech na sali. Może chodzi o to, żeby nas straszyć, że jak nie klepnę zlecenia w godzinę to zniknie. Za te stawki nie kliknę nawet w ciągu doby (tylko jeden wyjątek dla stałego klienta zlecającego indywidualnie). Nadal żaden z postulatów copy nie jest brany pod uwagę. Mogłabym to zrozumieć, gdyby na forum ktoś z firmy wytłumaczył, że nie mamy racji bo ..... Rozumiem, że klient "nasz pan", ale dobry klient stawia na jakość, dlatego wielu dobrych klientów zlecających dużo tekstów znalazło rozwiązanie poza TB, płacąc nawet więcej. Zapowiadana była możliwość szybkiego kontaktu między zlecającym a piszącym. I co, i nic. Dalej musimy domyślać się, co zlecający miał na myśli.

Czy tylko ja mam ten problem, że gdy jest więcej zleceń (więcej niż jedna strona) i na dole są numerki z kartami (1-7), to gdy chce kliknąć na którąś dalszą niż 1 (2-7), to najczęściej i tak wyskakuje mi 1 i muszę klikać kilka razy, by przeniosło mnie w końcu na właściwą? Jeżeli więcej ludzi ma ten problem to proszę, naprawcie go w końcu, bo jest on bardzo uciążliwy przy przeglądaniu listy zleceń.

Minął miesiąc i nic z tym nie zrobiliście. Jest to naprawdę strasznie denerwujące, gdy chce się przeglądać zlecenia pomiędzy kartami. Proszę, zajmijcie się tym w końcu i potraktujcie takie zgłoszenia poważnie.

Ten problem od jakiegoś czasu powinien być rozwiązany. Jeżeli dalej występuje prosiłbym o maila na biuro@textbookers.com

Dzięki za odpowiedź. Z tego co widziałam w historii zleceń już dwa teksty zostały odrzucone przez klienta po poprawkach. Zdarzyło mi się coś takiego po raz pierwszy, jestem w szoku, że w jakości zaplecza można mieć takie wymagania. Cwaniaczek to bardzo łagodne określenie. Nagłówki nie są dużym problemem, jeżeli ktoś WCZEŚNIEJ o nie poprosi, a nie odrzuca tekst zapleczowy z powodu ich braku. Ale to najmniejszy problem, bo wymagania w komentarzu były zbyt wygórowane. Szkoda tylko mojego zmarnowanego czasu, zdrowia i pieniędzy. 

Może w końcu jeżeli nie kontakt z klientem, to będzie można chociaż zobaczyć nick zlecającego, żeby więcej nie naciąć się na podobne zlecenia i uniknąć takich sytuacji? Ulubionych copy można mieć, więc może warto także dodać opcję "ulubieni zleceniodawcy"...

Jeżeli chodzi o zlecenia o których myślę to reklamacje klienta odrzuciliśmy właśnie z powodu zbyt dużych wymagań odnośnie tekstu zapleczowego. Jeżeli klient ma zbyt wygórowane oczekiwania w stosunku do danego typu tekstu to jak najbardziej tego typu zgłoszenia rozpatrujemy na korzyść copywritera.

Te zmiany to śmiech na sali. Może chodzi o to, żeby nas straszyć, że jak nie klepnę zlecenia w godzinę to zniknie. Za te stawki nie kliknę nawet w ciągu doby (tylko jeden wyjątek dla stałego klienta zlecającego indywidualnie). Nadal żaden z postulatów copy nie jest brany pod uwagę. Mogłabym to zrozumieć, gdyby na forum ktoś z firmy wytłumaczył, że nie mamy racji bo ..... Rozumiem, że klient "nasz pan", ale dobry klient stawia na jakość, dlatego wielu dobrych klientów zlecających dużo tekstów znalazło rozwiązanie poza TB, płacąc nawet więcej. Zapowiadana była możliwość szybkiego kontaktu między zlecającym a piszącym. I co, i nic. Dalej musimy domyślać się, co zlecający miał na myśli.

"Żaden z postulatów copy nie jest brany pod uwagę" - zachęcam do prześledzenia tego wątku gdzie wielokrotnie tworzyliśmy usprawnienia właśnie na rzecz copywriterów jak również kilkukrotnie podnosiliśmy stawki zgodnie z Państwa prośbami. Teraz również podnosimy stawki - tym razem dla tekstów obcojęzycznych. Dla osób które piszą teksty j. ang i j.niem myślę, że jest to dobra wiadomość.

Zmiany związane z usprawnieniami w systemie oczywiście się pojawią. Niestety na wszystko potrzeba czasu z racji nieprzewidzianych komplikacji. Dla przykładu - przez pewien czas o określonych porach dnia zawieszał się na parę minut serwis. Problem został rozwiązany niemniej musieliśmy od nowa opracować system backupu danych co oznacza dla programistów miesiąc-dwa pracy które pierwotnie chcieliśmy przeznaczyć właśnie na system komunikacji klient-copywriter. Są to problemy które niestety dzieją się "w tle" stąd można odnieść wrażenie, że leniuchujemy zamiast wprowadzać obiecane usprawnienia. Niemniej naprawdę staramy się :)

Ruda ja również jestem zniesmaczona. "zgodnie z prośbą wielu klientów", "

nasze prace skierowały się ku sugestiom jakie od was otrzymaliśmy"

A co z licznymi apelami od copywriterów? Czy do nich nie dociera fakt, że gdyby nie copywriterzy to w żaden sposób by w ogóle nie zarobili? Nadal widać, że chodzi o ilość tekstów, a nie o ich jakość, bo dobrzy copy mają w końcu dość pracowania w takim systemie. Naprawdę szkoda bo początki były korzystne, ale rynek się zmienia i prze do przodu, a więc bez ciągłej aktualizacji i usprawnień się nie obejdzie.

Tutaj poniekąd odpowiedziałem powyżej. Mówiąc uczciwie - robimy co możemy i obiecujemy w nowym roku robić nawet więcej niż możemy, żeby copywriterom współpracowało się z nami jeszcze lepiej:)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Czekam więc na efekty "tych działań". Niestety żadne usprawnienia nic nie dadzą, jeśli nie będzie zleceń do realizacji. Jak było już wcześniej pisane, do końca października miało być tyle zleceń, że copy będą mogli pisać o każdej porze dnia i nocy. Szkoda, że od długiego już czasu najczęściej widoczny jest napis brak propozycji i naprawdę nie interesuje mnie to, czy ktoś dostaje setki zleceń indywidualnych. Jak się z kimś współpracuje to jest to oczywistością. Zresztą dziwię się, że takie osoby nie przeszły jeszcze na współpracę poza portalem, przez co copy tracą na rzecz prowizji TB. Tutaj chodzi o zlecenia wolnoidące i to nie jakieś precelki, tylko konkrety.

• Like 1

Czy tylko ja nie mogę realizować zleceń. Mam jaką dziwną sytuację, jak wchodzę w zlecenie to mam taki komunikat

"Oops! An Error Occurred

The server returned a "404 Not Found".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused"

Mimo że mam 2 strony dostępnych zleceń to każdy ma taki sam błąd. Pisałam już do nich ale nie odpisali jeszcze. 

Edytowane przez Olenka1987

1. Zlecenie powinno mieć ID dla usprawnienia komunikacji

2. Nie mogę podejrzeć żadnych szczegółów, co do swoich wymagań, które wpisałem przy zleceniu.

3. Nie mam informacji, czy ktoś podjął zlecenie, czy nie zrobiłem jakiegoś błędu. 

4. Kontakt firmą - tylko na maila. Brak panelu kontaktowego.

164 strony dyskusji na forum i nikt na to nie zwrócił uwagi? Nie wierzę. 

Spytałem co z moim pierwszym zamówieniem, podając maila, na którego się rejestrowałem. Na drugi dzień pytanie o szczegóły zamówienia - kłania się brak ID. Na razie czekam na info.

Eksperyment Discover.pl

Bo jest koniec roku :P

Albo też zależy nam, aby jak największa liczba copywriterów dostała pieniążki przed świętami.. ;)

Pozdrawiam :)

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Witam, zleciłem ostatnio napisanie 4 tekstów tematycznych pod zaplecze związane z branżą medyczną. Artykuły zostały opracowane w ciągu 1-2 dni a sama treść była poprawna językowo i stylistycznie.

Liczba znaków w pojedynczym tekście 2000 koszt 13.53 PLN brutto 

Zdecydowanie polecam!

Dokładnie to zleciłeś teksty preclowe z wymaganiami tematycznych. Copywriter wg najwyższej stawki dostał za te teksty 10 zł, od tego musi odliczyć podatek. Jeżeli teksty były merytorycznie poprawne to nie ma się co chwalić, że wykorzystuje innych. Właśnie ze względu na takich klientów przestałam pisać na TB.