Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że 1 za całe zlecenie, gdyby od każdego tekstu, to szybko gro copywriterów została by zablokowana. W regulaminie nie jest to jasno sprecyzowane (sprawdzałam). Kara to 50% od tekstów zrealizowanych (potrącenie od wynagrodzenia) i 15% kary od tekstu niezrealizowanego, przy stawkach TB to kwoty symboliczne. 

Nie, od wartości zrealizowanych tekstów w danym zleceniu. Np. zlecenie obejmowało 3 teksty po 2 zł. Dwa teksty zrealizowałaś, a trzeciego nie. Za to zlecenie dostaniesz 2 zł zamiast 4 i odejmą Ci jeszcze 15%, czyli tak jak pisałam nie są to wielkie kwoty.

Czy wiecie może, o co chodzi, że przy próbie wejścia na portal TB, wyświetla mi się:

Nie udało się nawiązać połączenia

Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem www.textbookers.com.

Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

?

Textbookers wysyłał informację, że będzie przerwa techniczna od 2:00 do 5:00. Na szczęście mam 4 teksty na jutro do 15. Mam nadzieję, że do tego czasu ruszy, ale przedłuża się coś ta przerwa techniczna

Nomen omen ta przerwa miała spowodować, że znikną problemy z serwerami i chwilowym brakiem możliwości zalogowania się na stronę

Witam,

W trakcie prac nad aktualizacją oprogramowania serwera pojawiły się dodatkowe problemy stąd niedostępność strony. Programiści starają się jak najszybciej przywrócić funkcjonowanie portalu. Zlecenia zostaną przedłużone o nadprogramowy czas niedostępności portalu. Za utrudnienia bardzo przepraszam.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Serwis TextBookers.com jest już online. Wszystkie kończące się dzisiaj zlecenia zostały wydłużone o 24 godziny. Przepraszamy za dzisiejszą awarię.

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

• 2 tygodnie później...
Dnia 26.02.2017 o 00:05, Gocha napisał:

Mika, praca copywritera polega nie na klepaniu, ale na szukaniu informacji i czytaniu ze zrozumieniem. Podpisując umowę z TB oświadczyłaś, że zapoznałaś się z regulaminem. Nie pamiętasz, wróć do niego. Trudno go znaleźć, ale istnieje.

co nie zmienia faktu, iż kwestia naliczania punktów karnych przy zleceniu kilkutekstowym nie jest klarownie wyjaśniona (w umowie znajduje się zapis o ich naliczaniu, ale nie jest to wyszczególnione),

i mam obecnie sytuację z dosyć dziwnym Klientem, gdzie tak naprawdę zamiast nerwów wolałabym karę finansową za niezrealizowanie całego zlecenia, ale właśnie mam pewne obawy, ile dostane punktów karnych

Jeżeli masz zapas pkt karnych to zaryzykuj. Nie wiem dokładnie na czym polega problem, ale ja raz miałam taką sytuację, że moderator tekst (tematyczny) zatwierdził, a klient odrzucił, bo nie odróżniał zysku od dochodu. Niewiele zmieniłam (stylistycznie, nie merytorycznie i napisałam mu komentarz). TB sam zaproponował, że jeżeli mi obniży ocenę to mam ją unieważnić. Po komentarzu facet zatwierdził bez oceny. Sama musisz ocenić, czy zarzuty są słuszne. Pisz do TB jako pilne.

• 2 tygodnie później...