Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

@AlexandraD  zawsze splot nieszczęśliwych zdarzeń - ferie, wakacje, święta - moim zdaniem tego jest za dużo,

każdy kto chce z sukcesem prowadzić firmę musi sobie zdawać sprawę, że takie olewanie klientów nie przynosi nic dobrego - a konkurencja nie śpi.

• 2 tygodnie później...
Gość maugosias

Mam nadzieję, że przeczyta to ktoś z TB. Przede wszystkim ostatnio nie mogę doczekać się odpowiedzi na moje zapytania wysłane na podany w serwisie e-mail kontaktowy, to pierwsza sprawa. Druga - wypłata. Poprzednim razem dostałam ją grubo przed maksymalnym przewidzianym Regulaminem terminem, a dzień przed tym, jak na konto trafiły mi pieniądze, dostałam na e-mail rachunek. Kolejna wypłatę zleciłam w dniu 1. marca 2018 roku, czyli teoretycznie, jeśli nawet jeszcze dzisiaj nie powinnam mieć pieniędzy na koncie, to powinnam mieć je jutro. Tymczasem w sprawie wypłaty cisza. Jeśli nie działają maile i - z tego, co czytam - bywają ostatnimi czasy problemy z wypłatą (mniejsza o powody, jeśli łamie się regulamin ustalony przez własną firmę), to chyba będzie trzeba przemyśleć dalsza współpracę. Jak dla mnie - szkoda. Miałam nadzieję, że wreszcie zarobię dosłownie choć kilka groszy na podratowanie domowego budżetu :(

W dniu 16.10.2017 o 16:31, TextBookers.com napisał:

2) Kilkaset wypłat miesięcznie dla copywriterów realizowana jest stale co miesiąc bez żadnych zakłóceń (nie licząc zdarzających się kilkudniowych poślizgów gdy faktycznie przeoczę termin puszczenia przelewów za co przepraszam).

3

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Panie Macieju, z całym szacunkiem - jeśli użytkownikom nie wolno zapominać o stosowaniu się do każdego punkciku Regulaminu, dlaczego dopuszczalne jest to ze strony TB? Proszę nas zrozumieć. Ja np. puściłam zlecenie zapłaty 1 marca, żeby 14. mieć pieniądze na koncie (a nie mam. Jeśli ja zapomnę zrealizować zarezerwowane zlecenie to otrzymam punkty karne. Czy usatysfakcjonowałoby Pana oraz klienta tłumaczenie, że po prostu w nawale pracy zapomniałam sobie o konkretnej paczce tekstów, które sama zarezerwowałam?

Gość maugosias

U mnie nadal zlecenie wypłaty z 1. marca wisi jako niezrealizowane. Nie chce mi się wierzyć w tłumaczenia o ogromnej ilości takich zleceń jako powód opóźnień. Jeśli dla osoby odpowiedzialnej za kliknięcie i puszczenie przelewu to taki problem, może czas ograniczyć ilość wypłat dla każdego copywritera, np. do 1-2 w miesiącu. Jakoś jeden z konkurentów TB nie ma takich problemów i przelew zawsze mam ZAWSZE do 3 dni roboczych od zlecenia wypłaty, a za każdym razem musza wystawić umowę o dzieło i rachunek. Tyle, ze tam wypłaca się raz na miesiąc, co jednak dla wielu piszących nie jest problemem, bo przeważnie każdy chce uzbierać konkretną kwotę, zanim ją wypłaci.

Ciekawa jestem, ile osób goni do wypłaty z każdą zarobioną stówką netto? Wątpię, żeby takich osób było aż tyle, żeby ich zlecenia robiły aż taki "tłum", aby TB nie nadążał z przelewami, skoro daje sobie na nie aż 2 tygodnie.

Gość maugosias
4 minuty temu, AlexandraD napisał:

Nie wiem co się dzieje, ale ja także czekam już od wtorku na przelew :huh:

Zaraz napiszą, że malują pisanki na zlecenie i nie mają czasu wysłać nam kasy :/

U mnie też wypłata wciąż oczekująca na przelew, choć termin minął kilka dni temu. Zaraz weekend, więc podejrzewam, że pieniędzy na koncie raczej nie zobaczę do przyszłego tygodnia (o ile nie dłużej ).
Zero kontaktu, zero wyjaśnień, zero szacunku. Jak jakaś firma krzak.
Nie polecam.

Jeszcze nigdy tak wiele osób nie miało w jednym momencie problemów z wypłatami. Ktoś w ogóle dostał pieniądze w ostatnim czasie? Obawiam się, że tym razem wypłaty mogą już w ogóle nie przyjść. Niestety można się było tego spodziewać, od kilku miesięcy było widać, że firma chyli się ku upadkowi.

Gość maugosias
Teraz, sadek15 napisał:

Jeszcze nigdy tak wiele osób nie miało w jednym momencie problemów z wypłatami. Ktoś w ogóle dostał pieniądze w ostatnim czasie? Obawiam się, że tym razem wypłaty mogą już w ogóle nie przyjść. Niestety można się było tego spodziewać, od kilku miesięcy było widać, że firma chyli się ku upadkowi.

Ja dostałam wypłatę zleconą 14.02. ok. 21.02. Kolejną zleciłam 1.03 i na nią wciąż czekam

PS Jednak - co ciekawe, chwili obecnej widzę ponad 800 zleceń do wykonania, czyli wciąż przyjmują zlecenia.

Po pierwsze ja również czekam już kilkanaście dni na wypłatę.

Po drugie firma nie ma nic wspólnego z przyjmowaniem zleceń, gdyż to klienci sami je dodają i nie są one poddawane żadnej moderacji. Stąd też często wymagania niezgodne z jakością zamawianego tekstu, błędy w słowach kluczowych czy też nawet źle wybrana tematyka.

Po trzecie po wielu tygodniach oczekiwań zapewniono, że wszelkie problemy na TB to tylko "marginalne przypadki". Ponadto ciągle przybywa nowych copy i autorów. Firma cały czas się rozwija i świetnie prosperuje.

No cóż, taki dynamiczny postęp z pewnością sprawi, że staną się pionierami, tylko że chyba beznadziejności...

Tak nawiasem mówiąc, to po ponad roku ktoś w końcu odpowiedział na jedno z moich starych zgłoszeń, ale już minęły kolejne tygodnie, a odzewu znowu brak. Jeśli chodzi o to, że nie odpisują, to stwierdzili, że to przez niedopatrzenie. Czy wy też dostajecie tego typu odpowiedzi? Z tego wynika, że tylko garstka ludzi ma jakiekolwiek problemy? Mnie się wydaje, że tylko garstka osób po prostu już ma tego dosyć i pisze o tym na forum. Warto jednak takie rzeczy upubliczniać, żeby nie było takiej samowolki z ich strony.  Wiecie dlaczego nie ma nawet do nich żadnego numeru telefonu? Myślę, że urywałyby się one i to nawet codziennie. To oni zdecydują kiedy i komu odpowiedzą. Zawsze przecież można powiedzieć, że mają pełne roboty ręce i dokładają wszelkich starań sratatata... To co my nie mamy zmartwień i masy rzeczy na głowie? Kto nie jest w dzisiejszych czasach zabiegany? Co to w ogóle za tłumaczenie. Ja rozumiem, jakby był to czas przejściowy i było coraz lepiej, ale jest wręcz przeciwnie! No ile można mydlić ludziom oczy? Korzystam z TB od paru lat na co dzień, więc doskonale widzę, że nic się nie zmieniło na lepsze. Nawet najniższa krajowa się regularnie zwiększa, ale nie stawki na TB. Jeszcze to tego stoi nad nami system odliczający co do sekundy kończący się czas oddania tekstu. Tylko spróbuj nie zdążyć, to już ci ściągną z konta. Aha i coś jeszcze. Jeśli chodzi o jakość, to klient decyduje o tym, czy mu odpowiada. Nawet jeśli moderacja uzna, że tekst spełnia wymagania, ale klient stwierdzi inaczej (no bo wiecie chce np. z tematycznego otrzymać specjalistyczny, płacąc o połowę mniej - ah co za okazja jeaaa) to on ma rację bo tak niby zakłada regulamin TB. Przecież to on zleca płaci, więc co tam taki copy ma do powiedzenia...