Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, maugosias napisał:

Całkiem niedawno o tym pisałam. Precel to wg mnie max 2000 - 2200 zzs i z normalnym słowami kluczowymi, a nie całymi wyrażeniami wskazującymi własnie na poradnikowy, czy jednak sensowny informacyjnie charakter tekstu

No bez przesady precel to "lanie wody"...a jak ktoś nie umie pisać tekstów na 4-5 k znaków to niech nie pisze...wolny rynek
Mnie jako zleceniodawcy interesują takie teksty an 4-10 k znaków i chyba lepiej napisać jeden tekst na tyle znaków niż 5 (po 2 k) na kilka różnych tematów gdzie trzeba zrobić rozeznanie w każdym temacie

33 minuty temu, bkartol napisał:

No bez przesady precel to "lanie wody"...a jak ktoś nie umie pisać tekstów na 4-5 k znaków to niech nie pisze...wolny rynek
Mnie jako zleceniodawcy interesują takie teksty an 4-10 k znaków i chyba lepiej napisać jeden tekst na tyle znaków niż 5 (po 2 k) na kilka różnych tematów gdzie trzeba zrobić rozeznanie w każdym temacie

Chodzi właśnie o to, że precle pisze się z biegu, bez robienia rozeznania. A lanie wody bez żadnych konkretów na 10k znaków może być uciążliwe.

• Like 1

Teksty i artykuły na zamówienie

Kinga Mamak Copywriting

1 godzinę temu, bkartol napisał:

Jeśli masz takie podejście, to dziwi mnie, że te wszystkie precle na 3000 zzs i więcej wciąż czekają na realizację. Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że świetnie radzisz sobie z laniem wody na tyle znaków :D... Tylko, tak naprawdę, powiedz, po co wg Ciebie pisze się precle?  do czego one służą i czy wobec tego jest sens, żeby były aż tak długie?

10 godzin temu, bkartol napisał:

No już dawno mnie tak nikt nie rozbawił w poniedziałkowy poranek :D :D 

• Haha 1

10 godzin temu, bkartol napisał:

To do precli robi się research? :D 

• Like 1

9 godzin temu, maugosias napisał:

Jeśli masz takie podejście, to dziwi mnie, że te wszystkie precle na 3000 zzs i więcej wciąż czekają na realizację.

Zlecam "większe" precle po 100-200 sztuk dziennie...i po kilku godzinach widzę że wszystko "łyknięte" czyli nie jest tak źle :)
Ciesz się że poprawiłem humor niektórym :)

W związku problemami copywriterów przy pisaniu precli o długości 10 tysięcy znaków czy też 15 tysięcy znaków jesteśmy zmuszeni zmienić limit długości zamawianych precli na 6 tysięcy. Limit w reszcie kategorii tekstów wynosi oczywiście 30 tysięcy znaków zgodnie z poprzednią zapowiedzią. Zachęcamy zatem do zlecania dłuższych tekstów w wyższych kategoriach.
Zmiana limitu dla precli na 6 tysięcy zostanie wprowadzona 4 grudnia.

Życzymy wszystkim miłego dnia i do usłyszenia,

Zespół TextBookers

Edytowane przez TextBookers.com
  • Like 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

6k to żadne rozwiązanie, powinno być 2-3k, jak tu już wiele osób pisało, a wyżej konieczność zapleczowych. Przy 6k TRZEBA wejść merytorycznie w temat i nie jest to już precel.

Trochę też nie rozumiem, dlaczego biorąc zapleczowe, muszę od razu brać całe zlecenie, czyli np. paczkę 10 tekstów na ten sam temat. Czemu nie mogę napisać jednego, a 9 zostawić dla innych jak przy preclach? Ewentualnie dać klientom opcję do wyboru, czy chcą mieć całą paczkę napisaną przez jednego copy, czy mogą być różni.

Wiemy, że z punktu widzenia SEO są często potrzebne precle dłuższe niż 2-3k znaków. Więc wydaje się nam, że 6k to optymalne ograniczenie. Precle to typowe teksty pod SEO, często pod działania LinkBuildingowe. Więc skoro są potrzebne precle o długości 4-5k znaków to nie możemy tego ograniczyć w TB.

Zespół TextBookers

• Like 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Jak ktoś nie ma weny na precle, to zapraszam do edytora seo: https://edytorseo.pl. Można tworzyć precle bez problemu na 5k znaków - bez weny.

Dnia 26.11.2018 o 12:48, TextBookers.com napisał:

W związku problemami copywriterów przy pisaniu precli o długości 10 tysięcy znaków czy też 15 tysięcy znaków jesteśmy zmuszeni zmienić limit długości zamawianych precli na 6 tysięcy. Limit w reszcie kategorii tekstów wynosi oczywiście 30 tysięcy znaków zgodnie z poprzednią zapowiedzią. Zachęcamy zatem do zlecania dłuższych tekstów w wyższych kategoriach.
Zmiana limitu dla precli na 6 tysięcy zostanie wprowadzona 4 grudnia.

Zespół TextBookers

Śmiech na sali! Czy Szef TB wie, czym jest precel? Z tego, co tu widzę to nie, więc czego wymagać od zlecających :D

23 godziny temu, okazwłoka napisał:

Jak ktoś nie ma weny na precle, to zapraszam do edytora seo: https://edytorseo.pl. Można tworzyć precle bez problemu na 5k znaków - bez weny.

Na precle do 2200  zzs nie trzeba mieć weny :D

23 godziny temu, TextBookers.com napisał:

Wiemy, że z punktu widzenia SEO są często potrzebne precle dłuższe niż 2-3k znaków. Więc wydaje się nam, że 6k to optymalne ograniczenie. Precle to typowe teksty pod SEO, często pod działania LinkBuildingowe. Więc skoro są potrzebne precle o długości 4-5k znaków to nie możemy tego ograniczyć w TB.

Zespół TextBookers

Wcześniej jakoś nie było precli na tyle znaków zlecanych - dopiero w ciągu ostatniego kwartału - to po prostu próba wymuszenia sensownego tekstu w cenie precla i tyle

Dnia 26.11.2018 o 08:55, bkartol napisał:

Zlecam "większe" precle po 100-200 sztuk dziennie...i po kilku godzinach widzę że wszystko "łyknięte" czyli nie jest tak źle :)
Ciesz się że poprawiłem humor niektórym :)

W takim razie gratuluję; ktoś pewnie się szkoli (sama w styczniu br. być może popisałabym takie precle (jeśli nie byłoby krótszych precli do realizacji), żeby zyskać kilka ocen i móc ubiegać się o możliwość pisania tekstów lepszej jakości) - jak się wyszkoli, to zacznie pisać teksty z rozsądniejszymi wymogami. Bo ja ostatnio widzę wciąż jedne i te same precle na 3000, 4500 znaków - chętnych widać brak 

Edytowane przez maugosias