Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maugosias
Dnia 14.12.2018 o 11:01, bkartol napisał:

Oprócz platformy teksty piszą dla mnie min. 4-5 osób i nie narzekam, a zleceniobiorca nie musi wiedzieć na co mi te teksty - ma je tylko napisać takie jest jego zadanie.

Mnie nurtuje tylko jedno pytanie: po co jeden precel na 5000 znaków z jednokrotnym umiejscowieniem słowa / frazy kluczowej? I nie pytam jako wykonawca, tylko normalnie - z ciekawości.

Obserwuje ten ranking już od dluższego czasu. Osoba która jest na pierwszym miejscu, tylko dzisiaj zdobyła jakieś 170 pkt. Około godziny 10 rano było 1776pkt teraz jest jakoś 1948pkt. Zakładam że częśc z nich to punkty zdobyte za teksty które zostały napisane 72h temu i te które zostały zaakceptowane wczoraj.

nie wiem czy długie precle mają zalety pod kątem pozycjonowania, być może tak, ale jak widzę precle z frazą, która jest pytaniem wymagającym specjalistycznej wiedzy i do tego 5000 zzs, to wydaje mi się, że coś tu jest nie tak. Bo nie chce mi się wierzyć, ze zleceniodawcy liczy na precla, w którym będzie po prostu ta fraza. Jestem przekonany, że wymaga odpowiedzi na to pytanie, czyli merytorycznego tekstu. Pisząc precla i używając tej frazy, nie dając odpowiedzi, czyli nie pisząc merytorycznego artykułu, na pewno byłaby ocena 1, a pisać artykuł merytoryczny za taką kasę, to szkoda czasu i nerwów, serio. Ja takich zleceń nie biorę. Dla mnie precel to 1000 zzs, które piszę w maks dwie minuty, innych zleceń preclowych nie tykam, ale oczywiście jeśli ktoś ma ochotę, jego wola, nie zamierzam tego zgłaszać. 

• Like 1
  • Thanks 1

@lamer22  Faktury za listopad, które się automatycznie nie wystawiły zostały rozesłane. Był problem z API wfirmy stąd brakowało niektórych FV. Obecnie problem jest już naprawiony i nie ma problemów z fakturami.

Za utrudnienia przepraszamy.

Życzymy wszystkim miłego dnia i do usłyszenia,

Zespół TextBookers

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Gość maugosias
Dnia 18.12.2018 o 17:45, marek_____ napisał:

Osobiście wydaje mi się, że osoby z pierwszej dziesiątki to osoby zarabiające przeważnie na prywatnie zleconych i lepiej płatnych tekstach tematycznych/specjalistycznych od wybranych klientów.

Na tematycznych też tu się aż tak genialnie nie zarabia - wiem, bo ostatnio ciągle ktoś próbuje mi takowe wciskać. Odmawiam, bo za stawiane w tematycznych na TB wymogi oczekuję przynajmniej 2-3x takiej stawki - przynajmniej za 90% narzucanych mi tematów. Być może za specjalistyczne stawki są lepsze - nie wiem, bo już nie zamierzam się w nie tutaj angażować, skoro poza TB za zaplecze lub tematyczny dostanę tyle, ile tutaj za specjalistyczny.

Na TB pisuje wyłącznie teksty na tematy, które sama wybiorę, bo wtedy faktycznie mogę napisać je szybko bez negatywnego wpływu na jakość, więc i niższa stawka bywa akceptowalna

21 godzin temu, Wwwoman napisał:

@marek_____ Coś w tym jest, bo zwykle dostaję za precle 6, a ostatnio trafiła mi się trója za precla o CNC, he he śmieszne to, ktoś  był chyba niepocieszony, że dostał prawdziwego precla, a liczył na zaplecze co najmniej.

Co do precli ja zgłaszam każda ocenę poniżej 6 do anulowania zwłaszcza, jeśli zleceniodawca łaskawie nie napisał komentarza, co było nie tak. 

22 godziny temu, marek_____ napisał:

Jeżeli coś jest ewidentnym oszustwem, to powinno się to zwalczać i piętnować, a nie tylko omijać. Ci, którzy zlecają takie specjalistyczne pseudo-precle to typowi biedakapitaliści, dumni z tego, że są "zaradni" bo umieją drugiego oszukać i wyzyskać, a platforma im na to przyzwala.

Też tak uważam. bo jednak zawsze znajdzie się ktoś, kto im takie teksty realizuje. A to jakiś początkujący, który chce się wdrożyć w pisanie, a to ktoś, komu dokucza skrajny brak pieniędzy na życie, więc bierze "wszystko, jak leci", choćby miał zostać wykorzystany po raz któryś z rzędu. Więc sposób: "wystarczy takich tekstów nie pisać" po prostu nie działa, bo nie zastosuje go 100% osób piszących na danej platformie

Edytowane przez maugosias

Dnia 19.12.2018 o 12:15, marek_____ napisał:

Jeżeli coś jest ewidentnym oszustwem, to powinno się to zwalczać i piętnować, a nie tylko omijać. Ci, którzy zlecają takie specjalistyczne pseudo-precle to typowi biedakapitaliści, dumni z tego, że są "zaradni" bo umieją drugiego oszukać i wyzyskać, a platforma im na to przyzwala.

Z jednej strony tak, oczywiście masz rację, ale z drugiej, może są osoby, które mają dostęp tylko do precli i w ten sposób sobie dorabiają, nie chcę ich tego pozbawiać. Wiesz, jak to mówią "produkt jest warty tyle, ile ktoś chce za niego zapłacić" - prawo rynku, z drugiej jednak strony, rynek nasz jest niszczony przez biedakapitalistów jak to słusznie określiłeś i osoby, które być może nie powinny się zajmować tym fachem, skoro są w stanie odblokować tylko dostęp do precli (które notabene nie są preclami). W każdym razie, sprawa nie jest jednoznaczna, oczywiście masz rację i zgadzam się z Twoimi poglądami, ale z drugiej strony jet coś takiego jak czynnik ludzki i, o ile potępiam takie praktyki zleceniodawców, to staram się zrozumieć niektórych wykonawców. 

Dnia 19.12.2018 o 12:46, Wwwoman napisał:

@marek_____ Coś w tym jest, bo zwykle dostaję za precle 6, a ostatnio trafiła mi się trója za precla o CNC, he he śmieszne to, ktoś  był chyba niepocieszony, że dostał prawdziwego precla, a liczył na zaplecze co najmniej.

dokładnie 

3 godziny temu, maugosias napisał:

Co do precli ja zgłaszam każda ocenę poniżej 6 do anulowania zwłaszcza, jeśli zleceniodawca łaskawie nie napisał komentarza, co było nie tak. 

I anulują 5 za precla? Pytam z ciekawości, bo raz zgłosiłam 5 za zaplecze i dostałam odpowiedź, że przecież 5 to bardzo dobra ocena i o co mi chodzi :D
Parę razy zdarzyło mi się zgłosić 4 i 3  - wtedy nie było problemów, anulowali zawsze.