Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

;Przychód to kwota brutto.

W sumie to TB mógłby nam już przesłać pity-11, bo i tak ma je już gotowe. Pomogłoby to sprawdzić poprawność deklaracji przygotowanej przez Ministerstwo.

Jeśli chodzi o kwestię samodzielnego policzenia przychodu z TB to mnie zawsze zastanawia jedna rzecz. Jak potraktować te 3zł za przelewy. Czy przychodem jest suma wszystkich kwot brutto,  a każde 3zł doliczyć do kosztów? Ale w sumie te 3zł jest netto, a nie brutto. I czy podatkowo można opłatę za przelew wynagrodzenia potraktować jako koszt uzyskania przychodu? :) Czy może zsumować wszystkie kwoty brutto, odjąć od nich wszystkie 3zł za przelewy i dopiero taką kwotę potraktować jako brutto :) Bo jeśli weźmie się jakiś netowy kalkulator wynagrodzeń to zawsze kwota netto wychodzi od kwoty brutto pomniejszonej o 3zł. Nie wiem jak to dokładnie traktować :)

Edytowane przez pawig

1 godzinę temu, pawig napisał:

;Przychód to kwota brutto.

W sumie to TB mógłby nam już przesłać pity-11, bo i tak ma je już gotowe. Pomogłoby to sprawdzić poprawność deklaracji przygotowanej przez Ministerstwo.

Jeśli chodzi o kwestię samodzielnego policzenia przychodu z TB to mnie zawsze zastanawia jedna rzecz. Jak potraktować te 3zł za przelewy. Czy przychodem jest suma wszystkich kwot brutto,  a każde 3zł doliczyć do kosztów? Ale w sumie te 3zł jest netto, a nie brutto. I czy podatkowo można opłatę za przelew wynagrodzenia potraktować jako koszt uzyskania przychodu? :) Czy może zsumować wszystkie kwoty brutto, odjąć od nich wszystkie 3zł za przelewy i dopiero taką kwotę potraktować jako brutto :) Bo jeśli weźmie się jakiś netowy kalkulator wynagrodzeń to zawsze kwota netto wychodzi od kwoty brutto pomniejszonej o 3zł. Nie wiem jak to dokładnie traktować :)

Nie masz na mailu deklaracji od TB? Ja mam od wczoraj.

• Thanks 1

Chyba 100 opisów produktów i 45 z pozostałych kategorii, ale nie łączy się to ze sobą. Jeśli najpierw zarezerwujesz 45 tekstów (np. tematycznych), to będziesz mogła zarezerwować do nich jeszcze opisy produktów (wszystkich tekstów może być maksymalnie 100). W przypadku, gdyby było odwrotnie, czyli najpierw zarezerwujesz 45 opisów produktów, to już z innej kategorii teksty nie będą dostępne. Będziesz mogła dobrać jedynie opisy produktów. Nie wiem, czy zrozumiałaś cokolwiek :) Nie umiem tłumaczyć.

Gość maugosias
1 godzinę temu, amebix napisał:

co Wy chcecie rezerwować, jak ostatnio nic nie ma? :) 

No, dokładnie, to chyba rekordowa posucha w historii TB :D Ostatnimi mamy tu popadanie w skrajności - albo tysiące lub choć setki precli na 3, 4, 5 lub 6 tysięcy znaków przez pół roku albo nic przez kilka tygodni (bo umówmy się, że odrobinka zleceń, która schodzi w kilka minut od pojawienia się to raczej nic :D)