Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, amebix napisał:

teraz źródłem przychodu jest 49. umowa o dzieło

W 2018 zmieniły się przepisy i niestety copywriterzy już nie mogą stosować 50% jako koszt uzyskania przychodu.

7 godzin temu, marek_____ napisał:

Na TB odkąd pamiętam jest tak, że albo zero, albo kilka setek/tysięcy.

To wynika z aktywności copywriterów. Ilość zleceń i realizowanych tekstów jest co miesiąc w podobnej ilości.

Od pewnego czasu po prostu uaktywniło się więcej copywriterów (staramy się poprawiać jakość naszej platformy dla copywriterów) i stąd wynika częsty brak zleceń. Zlecenia są często podejmowane w ciągu kilku minut.

Spadł również bardzo procent niezrealizowanych tekstów. W przypadku precli procent niezrealizowanych tesktów w lutym wyniósł zaledwie 0,17% z czego bardzo się cieszymy :)

Pracujemy oczywiście nad zwiększeniem ilości zleceń.

Wszystkie PITY za 2018 zostały wysłane. Osoby które nie potwierdziły odbioru PIT elektronicznie - wysłaliśmy PIT pocztą.

Pozdrawiamy i życzymy miłego wieczoru

Zespół Textbookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Mnie najbardziej brakuje przy wyborze Copy - w jego średniej ocenie ilości teksów z jakiej liczona jest ta ocena. Ew. dodatkowe pole czy ocena dotyczy tekstów najtańszych czy najdroższych - lub 2 wartości - dla tanich teksów i tych bardziej "specjalistycznych"

Gość maugosias
Dnia 1.03.2019 o 13:26, CzasemSeCośNapiszę napisał:

Czas się przebrazowic. Więcej piszących niż zleceń :). Na szukanie zleceń na własną rękę nie mam jaj ani chęci :P

Przebranżowienie to jedno. Jednak jeśli nie czujesz się pewnie w szukaniu zleceń na własną rękę, trzeba po prostu szukać pracy na etacie lub na zlecenie, ale takiej ze stałą wypłatą, a nie w typie "na akord"

51 minut temu, maugosias napisał:

Przebranżowienie to jedno. Jednak jeśli nie czujesz się pewnie w szukaniu zleceń na własną rękę, trzeba po prostu szukać pracy na etacie lub na zlecenie, ale takiej ze stałą wypłatą, a nie w typie "na akord"

Luzik, mam pracę na etacie, ale potrzeby mam ogromne :)

Tak, klient może zlecić napisanie tekstów ogólnie i wtedy są one dostępne dla wszystkich copy lub może wybrać sobie konkretnego copy z listy i mu zlecić zlecenie. Jeśli copy nie podejmie się zlecenia w przeciągu 24h wówczas zlecenie staje się dostępne dla wszystkich.

35 minut temu, amebix napisał:

eee, chyba nie, bywały już gorsze okresy, bywały cyrki z wynagrodzeniem, na które trzeba było i ponad miesiąc czekać, liczę, że się poprawi

A to było dokładnie rok temu :) 2-3 tygodniowe opóźnienia w wypłatach :) Na szczęście to się zmieniło na lepsze.

Edytowane przez pawig