Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, joanna.212 napisał:

W sumie to się zgadzam, że narzekanie jest bez sensu, bo i tak nic nie daje, ale w tej chwili dość nieładnie napisałeś, że "jak Wam wpadnie 50 czy 100 zł za siedzenie, to powinniście się cieszyć". Nie ma znaczenia, czy ktoś traktuje pisanie jako stałe zajęcie czy dodatkowe, ale skoro ktoś, kto też zajmuje się tym pisaniem, pisze, że wpadnie Wam za siedzenie (w domyśle nicnierobienie), to niby jak potencjalni zleceniodawcy  mają szanować naszą pracę i traktować ją poważnie? Na pewno nie za siedzenie, tylko za zrobienie czegoś, co komuś jest potrzebne.

No fakt druga część wypowiedzi nie była fajna, z pierwszą się zgadzam. Ja obecnie zarabiam tylko na pisaniu, choć nie tylko na TB

• Like 1

Gość maugosias
8 godzin temu, amebix napisał:

Potwierdzam, p. Iwona jest ostatnią do narzekania :) a lamenty wrócą, jak i zlecenia wrócą, teraz to płaczki doceniają pracę, jak jej nie ma i tęsknią za pisaniem, a jak się pojawią zlecenia, zacznie się od nowa

Tęsknić może jedynie ten, kto bazuje na TB lub wręcz jedynie tu zarabia sobie na waciki lub - o zgrozo - na życie.

Szkoda już czasu na próby podsuwania rozwiązań, które choć odrobinę byłyby korzystne dla copy. Zwłaszcza, jeśli niektórym zależy jedynie na tym, żeby tu były zlecenie, a nie daj Boże zleceniodawcy pogniewają się, jeśli będą musieli choćby uzasadnić ocenę lub trzymać się pewnych zasad - np. że w cenie precle dostanie precla, a nie przynajmniej zaplecze :D

Oczywiście pomijam przypadek copy - delikwenta, którego sprawa była tu omawiana na dniach, a który właściwie wklejał jeden i ten sam tekst z drobniutkimi zmianami - takie coś jest karygodne.

Dobra, trzeba wracać do zlecenia za kasę, a nie za miskę ryżu :) Trzymajcie się Ludziska :-)

Wiem, że mój post będzie zupełnie inny od powyższego, ale czy w związku z tym, że uwzględiona została reklamacja@bkartol , to czy powrócą stałe zlecenia? Czy to oznacza że reklamacja została rozpatrzona i nic więcej ? To poważne pytanie więc fajnie by było gdyby nikt nie robił mi awantury :P

• Like 1

Gadacie, że zarabiacie na pisaniu, zatem ZUS i NFZ sami opłacacie? Czy standardowo mąż względnie UP? :)

Bo nie wierzę, że ci którzy tutaj krktykują mnie za stwierdzenie "Tak pisanie w ciepłym domku przed monitorem" to łatwy zarobek zarabiają tyle (zwłaszcza ci z tematu o TB:) by móc to skrytykować

Skończcie biadolić, nie podoba się to zakasać rękawy i gdzie indziej do roboty bo już waszego marudzenia nie chce mi się czytać

Ja pracuje może nie na cały etat ale jestem szczęśliwy że mogę realizować się zawodowo (dorabiać na pisaniu) wam te 50 czy 100 zawsze będzie mało 

Co to za pytanie, czy będą zlecenia na precelki? Czy wy macie równo pod sufitem? Może w ogóle opowiedzmy tutaj o tym co było na obiad

Temat TB przerodził się w bezsensowną dyskusję ludzi którzy mówią iż TB można traktować jako jedyne źródło dochodu :D

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Przed chwilą, pawig napisał:

Ehh sam pisałeś, że od dawna z TB i tego typu platform nie korzystasz, więc można powiedzieć, że tego typu przytyki do osób korzystających z TB w temacie o TB jest po prostu "biadoleniem".

Bo już szlak człowieka trafia, wszystko źle i beee, jak się coś nie podoba to się szuka alternatywy, a nie wszyscy najmądrzejsi i najwięcej mający do powiedzenia

Proste? Brednie komentuje niestety taki już jestem :) 

Już coraz śmieszniejsze jest, że najwięcej do powiedzenia o TB w temacie o TB mają osoby w ogóle z tej platformy niekorzystające lub niekorzystające od bardzo dawna.

Ale zgadzam się z Tobą, że takie narzekanie też mnie wpienia, ale trzeba przyjąć na klatę, że taka jest m.in. rola tego czy innego forum dyskusyjnego. Czasem służy niektórym po prostu do wylania swoich żalów :) W pracy na etat w biurze robi się to ze współpracownikami na fajce, a w tym przypadku zostaje forum. Choć sam wolałbym więcej wątków na temat. Np. teraz czy @bkartol zdecyduje się nadal zlecać na TB, bo to istotna kwestia dla użytkowników tej platformy. Przynajmniej tych, którzy są zainteresowani pisaniem :)

Edytowane przez pawig
  • Like 1

Szanuje @bkartol ale cholera jasna, chyba on sam nie chce być traktowany jako być albo nie być dla tej platformy..do tego kurza twarz on zleca precle a ci teraz dyskutują co narzekali na precle 6 tyś znaków gdzie tutaj logika? :sciana:No chyba, że sytuacja taka iż posucha..zapleczówki nie poszły jak precle to i do tych ostatnich choć się jak psy wieszało się wraca..

Od zawsze powtarzam każdy tekst może mieć różną długość, czy to precel, czy tematyczny czy opis czy nie wiem prezentujący gadżet erotyczny..koniec off topu i dobranoc

• Like 1

Tylko dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego worka. Jedni na precle na 6k narzekali inni nie. Na tym forum są też osoby, które nie narzekają, a cały czas dyskusja toczy się wokół tych, którzy narzekają. No czy to nie jest wkurzające.

@Herkules Wiem, że nie prowadzisz rozmów interpersonalnych, ale przez to robi się bałagan, gdy w jednym poście poruszasz wszystkie możliwe tematy (i to często wyrwane z kontekstu lub nie do końca przez Ciebie zrozumiane). Albo się czyta posty, albo się nie chcę. Bo takie rozmowy, gdy ktoś przeczyta jedynie ostatnią wypowiedź i głosi przemówienia "do ogółu" nie mają sensu. Wrzucasz wszystkich do jednego worka przez to.

Ja się utrzymuję z pisania (TB i poza TB) plus pracuję na część etatu i mam z głowy składki. Wspomniałeś o UP - nie można być zarejestrowanym i jednocześnie dorabiać. Mąż, to względnie łatwe rozwiązanie, jeśli się go posiada. Nie wierzysz, że ktoś może zarabiać tyle, aby skrytykować Twoje poglądy? :D No dziwna teoria, ale ok możesz mieć swoje zdanie.

• Like 1

11 godzin temu, iwonapracaa napisał:

@joanna.212 Bardzo mądrze napisane. A spróbuj wytłumaczyć przypadkowej znajomej czym się zajmujesz, jeśli ona słyszała tylko o Avonie i kamerkach internetowych. I to podsumowanie "a czyli nic nie robisz" :D

Utrzymywać się z TB przy braku zleceń? Czy wy jesteście normalni? Wiecie co to dywersyfikacja źródeł dochodu także w kontekście kilku zleceniodawców? No leżę i kwiczę i kończę tą dyskusję..tak wiem tutaj nikt nie martwi się o ZUS i etaty NFZ oraz podatki wszystko gra a jednak jest źle..

I co mnie twoje zarobki na TB nie masz więcej niż 800-900 zł przy tej posuszce na miesiąc i łapaniu wszystkiego 24/7 co zarabiasz? okaż kwit to pogadamy a nie brednie mi tutaj piszesz że ci którzy narzekają na TB zarabiają tutaj tysiące..

Ja nie mam swoje zdania, ja wiem iż mam rację pali wam się (_I_) bo zleceń coraz mniej, coraz więcej osób sie tutaj rejestruje i szuka szansy zostania copy..pytanie po co mieszać skoro można pisać ;) nie podoba się TB to idzcie na prywatne zlecenia..podobna stawka a nawet lepsza (baa kontakt ze zleceniodawcą..normalna rozmowa telefoniczna, ustalenie szczegółów i FV:)

Ja mam się całemu światu tłumaczyć na czym i gdzie zarabiam? Poziom takich wypowiedzi świadczy o autorze, oprócz internetu czy tam pośrednictwa w perfumach można zarobić pieniądze na wiele różnych sposobów (nie tylko zdalnie) ulotki..kolportaż (T9 ale wpadłem z RZ :) prasy..zmywanie naczyń..sprzątanie nocne marketów..

No ale to znajomi co nie wiedzą, iż to co czytają to nie tworzy doktor rehabilitowany tylko ktoś taki jak my :D

To temat o TB płacą? płacą? Są zlecenia? Są wiedz nie siejcie fermentu i wlasnych domysłów\

Kończę się pożal się boże dyskusję a potem opowiem znajomym, czy są świadomi że wszystko co napisane w internecie tworzy zewnętrzna osoba (jak w gazecie klasycznej są stażyści itd)

masakra..może niech te znajome zajmą się nie wiem, dystrybucją wibratorów względnie opisywaniem na FB na co idzie +500..

Proszę o skaskowanie wszystkich tematów nie związanych z TB 

Edytowane przez Herkules