Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

No tak, ja teraz działam trochę więcej niż wcześniej poza TB, a też nie mam czasu tak "śledzić" tablicy, więc ciężko mi powiedzieć, czy zlecenia są i znikają, czy ich nie ma w ogóle. Cena jest ważna nie tylko dla copy, ale również dla drugiej strony. Wiem, że wielu zleceniodawców przechodzi z zleceń na serwisie na prywatne poza TB. Na to już nikt nie ma wpływu. Pamiętam, że w 2017 wcale nie było inaczej, niż teraz jeśli chodzi o ogólną dostępność zleceń. A jednak 2018 był naprawdę super i pewnie nikt by się tego nie spodziewał :)

@marek_____ Większość, jakieś 80-90% pewnie.

Edytowane przez iwonapracaa

Dzięki za odpowiedź, tak właśnie myślałem, że zarobić konkretniejsze pieniądze na TB da się praktycznie tylko przy dużej przewadze zleceń indywidualnych :). Ja, jako że pisałem w 99% precle/katalogi raczej nie zrobiłem sobie bazy klientów (tak podejrzewam, że Ci mają swoje preferencje od zapleczowych w górę).

21 minut temu, marek_____ napisał:

Tak, zgadza się, chodziło mi o to, że jak ktoś pisze same precle/katalogi to raczej nie ma co liczyć na to, że dostanie indywidualne zlecenia wyższej kategorii.

A mam pytanie przy okazji :)  Skąd wiadomo na TB, że zlecenie jest prywatne? :)

Z tego, co widzę, nie ma żadnej skrzynki odbiorczej.

Opisy katalogów też można zlecać indywidualnie, ale jak ktoś robi sklep internetowy to potrzebuje tego setki i puszcza na ogólnodostępne. Wbrew pozorom nie są to teksy proste, w 300-500 zzs trzeba dobrze sprzedać konkretny produkt, np. sławne buty. Zlecenia indywidualne w tej kategorii najczęściej dotyczą opisów, które już są, ale wymagają zmiany. Kto nie współpracuje z innymi zleceniodawcami musi siedzieć przed komputerem i klikać.

Juz kolejny miesiac sie zaczal i nic sie nie zmienia. Jest nawet z kazdym tygodniem coraz slabiej. Jestem krotko na TB,podobno byly takie okresy posuchy juz wczesniej. Trudno cokolwiek wyrokowac. U mnie TB bylo rzeczywiscie dodatkowa kasa ktora moglam dorobic w wolnej chwili, ktorych u mnie jest niewiele:) Nie szukam zleceniodawcow poza TB bo ciezko by bylo wywiazac sie ze zlecen. TB jest dla mnie idealne bo np teksty preclowe nie zobowiazywaly do koniecznosci, piszesz jak masz czas. Mam nadzieje ze powroca:)

2 godziny temu, pawig napisał:

Jak myślicie, sytuacja na TB jeszcze się zmieni na lepsze czy już można uznać, że 90% klientów zleca teksty tylko wybranym copy i tablica ze zleceniami będzie po prostu pusta? Nie chce siać tu pesymizmu, po prostu jestem ciekawy Waszego zdania.

Myślę, że TB w końcu wróci do formy, bywały już takie okresy "upadku", pytanie tylko kiedy? A byly takie fajne czasy, jak w zakładce "tematyczne" było kilkadziesiąt zleceń :) 

Niedługo będzie dwa lata jak piszę dla TB, i doprawdy nie pamiętam tak złego miesiąca, jak obecnie zapowiada się cały rok. Zlecenia zawsze były - precle praktycznie nie kończyły się nigdy, opisy do katalogów czy opisy produktów można było znaleźć każdego dnia w dowolnej ilości. Nieco gorzej było z zapleczami i tematycznymi, ale też były dostępne. Natomiast to, co teraz się dzieje, to najprawdopodobniej wynik podwyżek - któryś z kolegów autorów pisał, że firma konkurencyjna równie nisko płaci więc być może część zlecających przeniosła się do nich, gdzie stawki są na niższym poziomie.