Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

A ja trochę może offtop poza Waszą kłótnią XD mam dwa pytania, związane ze sobą:

1) Czy reklamujecie ocenę "4" w sytuacji, gdy ktoś podpisuje ją "OK"? Dla mnie takie nieostre tłumaczenie jest niedostateczne, tym bardziej, że chodzi o precla. "4" nie jest moim zdaniem dobrą oceną i oznacza, że coś było nie tak. Podobnie było z sytuacją, gdy otrzymałem "3" podpisane "bardzo dobry tekst".

2) Ile trwa rozpatrywanie odwołania od oceny? Zgłosiłem feralną trójczynę ponad tydzień temu i cały czas mam żądanie w toku. Ktoś to w ogóle analizuje?

Pozdrawiam.

Edytowane przez Dundn

7 minut temu, Dundn napisał:

A ja trochę może offtop poza Waszą kłótnią XD mam dwa pytania, związane ze sobą:

1) Czy reklamujecie ocenę "4" w sytuacji, gdy ktoś podpisuje ją "OK"? Dla mnie takie nieostre tłumaczenie jest niedostateczne, tym bardziej, że chodzi o precla. "4" nie jest moim zdaniem dobrą oceną i oznacza, że coś było nie tak. Podobnie było z sytuacją, gdy otrzymałem "3" podpisane "bardzo dobry tekst".

2) Ile trwa rozpatrywanie odwołania od oceny? Zgłosiłem feralną trójczynę ponad tydzień temu i cały czas mam żądanie w toku. Ktoś to w ogóle analizuje?

Pozdrawiam.

Ja zawsze zgłaszałem trójki z dopiskiem "bardzo dobry tekst" i zawsze reklamacja była uwzględniana szybko. Z tym, że było to dość dawno temu :) 

12 minutes ago, Dundn said:

Pozdrawiam.

ja 4 zawsze reklamuję. 5 nie, bo to niby ocena bardzo dobra, chociaż czasem mam wrażenie dawana dla zasady :)

Ostatnio zgłaszałam taką reklamację i rzeczywiście czekałam z  tydzień, a więc dłużej niż zwykle.  Myslałam, że reakcje będą szybsze z uwagi na obecną posuchę na portalu.

Gość piszecomysle
1 godzinę temu, amebix napisał:

Torpeduję wszystkie idiotyczne centralne regulacje wolnego rynku, odkąd skończyłem piętnaście lat i przestałem się jarać socjalizmem, dlatego tak samo nie podobało mi się Twoje torpedowanie chęci pisania przez innych uczestników rynku precli na 6k bo Ty uważałaś, że są fe, a jak teraz widać, wielu za nimi tęskni, więc lepiej nie zostawaj żadnym ministrem. A wprowadzanie raczej skomplikowanych zmian informatycznych, które zapewne wyłączą na jakiś funkcjonowanie portalu, tylko dlatego, że Ty nie masz czasu sprawdzić poczty uważam za niepotrzebne i tyle. Ty za to, nie umiesz żyć, jeśli nie zanzaczysz na tym forum, ze coś Ci nie pasuje i potrzebujesz zmiany. Temat powinien zostać zmieniony na "Małgosia w kranie żaru, czyli o tym, jak Małgosia wznosi TB ze zgliszczy i popiołów apokalipsy". 

No owszem, chamstwa Ci zarzucić akurat nie można, ale chyba powinnaś wyciągnąć wnioski, że to nie ja mam z Tobą kłopot, tylko Twoje wieczne problemy z pierdołami i marudzenie, zaczęło już najnormalniej w świecie irytować wszystkich 

Wybacz, ja już napisałam co myślę na te tematy i szkoda mi czasu na powtórzenia. 

Tutaj nawet nikt z @Textbookers w miarę regularnie się nie udziela, więc pewnie wszystko zostanie tak, jak jest. A że Ty i jeszcze 2-3 osoby wiecie najlepiej, że wszystko gra, to nie warto podejmować dyskusji, bo nikt z TB i tak się do propozycji i pytań nie ustosunkowuje w punktu widzenia samej platformy.

Pytanie wobec tego, o czym tu pisać, skoro ma być to wątek o TB? Uznać, że to tylko miejsce dla początkujących we współpracy z TB, którym trzeba wyjaśnić np. jak wstawić pogrubiony tekst? Albo, że raz jest posucha a raz nadmiar zleceń?

2 minuty temu, piszecomysle napisał:

Wybacz, ja już napisałam co myślę na te tematy i szkoda mi czasu na powtórzenia. 

Tutaj nawet nikt z @Textbookers w miarę regularnie się nie udziela, więc pewnie wszystko zostanie tak, jak jest. A że Ty i jeszcze 2-3 osoby wiecie najlepiej, że wszystko gra, to nie warto podejmować dyskusji, bo nikt z TB i tak się do propozycji i pytań nie ustosunkowuje w punktu widzenia samej platformy.

Pytanie wobec tego, o czym tu pisać, skoro ma być to wątek o TB? Uznać, że to tylko miejsce dla początkujących we współpracy z TB, którym trzeba wyjaśnić np. jak wstawić pogrubiony tekst? Albo, że raz jest posucha a raz nadmiar zleceń?

pierwszy post i już napisałam co myślę? nowe konto maugosias??

• Like 1

Swoją drogą - jest jakiś edytor tekstu, który mi doda te wszystkie znaczniki formatujące? Jestem z tego totalnie zielony :/ Zawsze wysyłam niesformatowane teksty, w sensie bez tych znaczników. Może stąd czasem niska ocena (choć nigdy nie podano tego jako powód).

Edytowane przez Dundn

Oczywiście chodziło mi o opis produktów. Myślę, że maugosias (vel piszecomyśle) wyładowuje swoje frustracje na forum, temat jest obojętny, byle podnieś adrenalinę innym. Dziewczyno odpocznij i wyluzuj. Będziesz zdrowsza i nabierzesz dystansu. Nikt z TB nie będzie zabierał głosu na forum, bo jest to przepychanka interpersonalna między kilkoma osobami. W naszym interesie jest podpowiadać TB jak zmienić sytuację totalnej posuchy. Proponuję, by dawać konkretne propozycje zwiększenia popularności portalu, przepychanki osobiste zostawić na boku. Konstruktywna dyskusja na pewno wywoła TB do odpowiedzi. Nawiasem mówiąc prosty precel na 1700 zzs wisiał dzisiaj godzinę (ja z zasady ich nie piszę). Macie pomysły to podpowiadajcie TB, chętnie z nich skorzystają. Na początek proponuję:

• podniesienie jakości (moderatorzy muszą dokładniej weryfikować teksty),
  • kompatybilność regulaminu dla zlecających i copy, nie będzie wtedy pretensji o krótki tekst na 6000 zzs, mniejsza będzie krytyka ocen wystawianych przez zlecających,

Wszystkich, którzy mają jeszcze inne pomysły zapraszam do merytorycznej dyskusji.  Frustratom dziękujemy.

Dundn pisząc bezpośrednio w panelu TB masz możliwość formatowania teksu i nie potrzebujesz żadnych znaczników. Możesz także pisać w darmowych edytorach (Offem Office) z możliwością formatowania i wklejać w panel TB. Ja piszę w office i wklejam, bo kopie zostają u mnie i są gotowymi tekstami próbnymi dla innych firm. Nie pisz nowych tekstów próbnych, bo to najczęściej teksty darmowe dla cwaniaków. Tekstu opublikowanego nie mogą wykorzystać ponownie.

Edytowane przez Gocha

@Dundn powiedz mi jak to jest. Z jednej strony piszesz, że jesteś zielony. I ok, że zadajesz pytatania. O to chodzi. Lepiej zapytać niż odwalic dla klienta kiche. Ale z drugiej strony sam ostatnio napisałeś, że niechcący podałeś się realizacji tekstu specjalistycznego. Moje pytanie brzmi jakim cudem w 3 dni przeszedłes drogę z precli do specjalistycznych? Bo mi się to kupy w ogóle nie trzyma :)

Informatykiem nie jestem, wiem czym są znaczniki, ale to dla mnie czarna magia, stosuję tylko na wyraźne życzenie klienta (muszę szukać pomocy informatyków). Ja robię to tak: piszę tekst w Wordzie i wklejam do panelu TB. Czasami jednak czas mnie goni i piszę bezpośrednio W TB. Formatowanie jest ograniczone, ale wystarczające. Akapit - 2x enter, pogrubień nie ma i są niepotrzebne (z Worda się nie wklejają), wypunktowania to dolna pauza i koniec. Nigdy klient nie zgłosił mi reklamacji w sprawie formatowania. Zdecydowana większość moich ocen to 6. 

A jeśli chodzi o pomysły na funkcjonowanie TB o czym pisała w ostatnim poście @Gocha to niestety mam pesymistyczne podejście. Właściciel TB sam jakoś rok temu przyznał, że dla niego TB to poboczy biznes. To było apropo długiego czasu oczekiwania na odpowiedzi na maile. TB nie robi nic, aby przyciągnąć nowych klientów. Kompletnie nic. Dopóki kasa właścicielowi tej platformy się zgadza to nie ruszy palcem. A kasa się zgadza. Niby biznes online a social media leżą kompletnie. I to się raczej nie zmieni. Jeśli się porowna kasę TOP10 z ostatnich miesięcy z 2018 to różnicy wielkiej nie ma, zatem dla TB kasa się zgadza i nie czują potrzeby, aby w ogóle chodzby komunikować się z copy, dzięki którym zarabiają kasę. 

2 minuty temu, Gocha napisał:

Informatykiem nie jestem, wiem czym są znaczniki, ale to dla mnie czarna magia, stosuję tylko na wyraźne życzenie klienta (muszę szukać pomocy informatyków). Ja robię to tak: piszę tekst w Wordzie i wklejam do panelu TB. Czasami jednak czas mnie goni i piszę bezpośrednio W TB. Formatowanie jest ograniczone, ale wystarczające. Akapit - 2x enter, pogrubień nie ma i są niepotrzebne (z Worda się nie wklejają), wypunktowania to dolna pauza i koniec. Nigdy klient nie zgłosił mi reklamacji w sprawie formatowania. Zdecydowana większość moich ocen to 6. 

To o czym piszesz to nie jest żadne formatowanie :) Bez podstawowej wiedzy HTML nikt np. nie wstawi linku z anchorem :)

4 minuty temu, Gocha napisał:

eee, myślałem, że chodzi np. o pogrubienia, o których pisał kolega. Znaczniki można łatwo stosować nie znając kodu html, wystarczy wyguglować, nie wiem czy można podawać tu linki więc nie podam, żeby nie dostać bana, ale wpisując w wyszukiwarkę "znaczniki html" znajdziesz gotowe tabelki jak ich używać, też nie znam kodu